Skoči na vsebino

Ustavimo rekreativne bicikliste

I30

Priporočene objave

pred 5 urami, luxsa pravi:

No jes sem tanajhujsi specijalkar ze ene 40 let, pa mototurist sem tud ze en cajt,na kolesu in na mopedu veckrat in zavestno krsim predpise,v bistvu precej veckrat na mopedu ce povem po pravici,in ene dva avtobilista se tudi ze okol uhov vsekal k sta se upala ustavt pa hotla tepst z glupim klesarjem,a je kaj narobe z mano?

Ce se vozis po cesti zraven tebe pa je kolesarska je odgovor ja, močno narobe.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No,glede na to da mi nikoli ni problem cez polno crto prehitevat in podobno,se vcasih s kolesom tudi po cesti zraven kolesarske peljem in to ponavadi zaradi raznih tumpastih in podobnih k z dvorisca al pa ulice priletijo s koreto na glavno cesto ko da so sami na cesti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, luxsa pravi:

se vcasih s kolesom tudi po cesti zraven kolesarske peljem in to ponavadi zaradi raznih tumpastih in podobnih k z dvorisca al pa ulice priletijo s koreto na glavno cesto ko da so sami na cesti.

In to tvoje mišljenje ti da po tvoje pravico kršit zakon? 

Popravljeno . Popravil thumper
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Shillien pravi:

Ti pa sam sebe delaš neumnega kadar se voziš po cesti ob kolesarski.

najbrž si bolj mal picikl vozil :P tricikel bolj se mi zdi, drugače bi ti bilo jasno, kaj je Luksa zapisal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

38 minutes ago, luxsa said:

No,glede na to da mi nikoli ni problem cez polno crto prehitevat in podobno,se vcasih s kolesom tudi po cesti zraven kolesarske peljem in to ponavadi zaradi raznih tumpastih in podobnih k z dvorisca al pa ulice priletijo s koreto na glavno cesto ko da so sami na cesti.

Zaradi takih vozim ob sredinski črti z avtom če ga spregledam grem mimo namesto da ga nagazim takih se najbolj bojim, še posebno če so brez osvetlitve in temno oblečeni

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

najbrž si bolj mal picikl vozil :P tricikel bolj se mi zdi, drugače bi ti bilo jasno, kaj je Luksa zapisal

Vozil sem ga verjetno več kot si ga ti v življenjo videl pa si kar nekaj let starejši od mene. In nima veze kaj je razlog, če je kolesarska kolo spada tja ne pa na cesto in pika. Ni ga 1 opravičila da se kolesar vozi po cesti če ima zraven sebe kolesarsko.

In ne v vseh letih in OGROMNO urah na dan na kolesu si upam trdit da se niti 1x nisem peljal po cesti če ni bilo treba

• Hvala 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Shillien pravi:

Vozil sem ga verjetno več kot si ga ti v življenjo videl pa si kar nekaj let starejši od mene. In nima veze kaj je razlog, če je kolesarska kolo spada tja ne pa na cesto in pika. Ni ga 1 opravičila da se kolesar vozi po cesti če ima zraven sebe kolesarsko.

In ne v vseh letih in OGROMNO urah na dan na kolesu si upam trdit da se niti 1x nisem peljal po cesti če ni bilo treba

tis pravljično bitje :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 31. 10. 2020 ob 20:27, MARE 65 pravi:

No še ene bom začeu bunkat (mater zdaj sem pa postal že malo agresiven :slap:), v glavnem začel bom bunkat specialkarje, če bi tipi danes ustavili bi bili že na vrsti.

Gremo danes na sprehod, vnukinja s kolesom midva peš. Mali je dopizdila čelada in mi jo da v roke. Gremo po pločniku in meni pade čelada na tla ob pločnik na rob ceste. Sklonim se, da jo poberem, kar naenkrat pridivjajo trije na top specialkah (novodobni spet, ta stari biciklisti se ne obnašajo tako) in eden mi zavpije marš u pičku materinu.  Bil sem ko razjarjeni bik :angryrant1: , u momentu mi je dvignu pritisk do plafona žal sam samo še uspel zavpit za njim kaj mu ni jasno, on je pa še nekaj zabenti nazaj.

Žena začne z onim kaj je s tem folkom, pa daj naj dam mir k so trije. Sem jo samo malo srepo pogledal je bila takoj tiho :whistle: in ji razložil, da verjetno bi na koncu dobu batine ampak vsaj ena specialka bi bila pa polomljena.

Tko, zdaj sem se mal pohvalu kaki mačo sem...:lol1:.................................ampak če bi tip ustavu :fight1:

Pa te v osnovni šoli niso učili, da moraš najprej pogledati na levo, pa potem na desno, ... preden stopiš na cesto?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 urami, Shillien pravi:

In nima veze kaj je razlog, če je kolesarska kolo spada tja ne pa na cesto in pika. Ni ga 1 opravičila da se kolesar vozi po cesti če ima zraven sebe kolesarsko.

Je to obvezno? Če se ne motim je v Nemčiji obvezno... pri nas pa ne vem?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, franc pravi:

Pa te v osnovni šoli niso učili, da moraš najprej pogledati na levo, pa potem na desno, ... preden stopiš na cesto?

lp

So so nič ne skrbi, še danes znam čeprav je že dolgo od tega, če pa misliš glede na dogodek, ko sem stopil na cesto z eno nogo ob robnik, norcev še ni bilo nikjer, so pa se nahitro pojavili iza ovinka...pa pas ceste na tem delu je širok 3 m ...se pravi placa dovolj kar so v nadaljevanju dokazali ko so se vštric peljali naslednjih 500 m.

Pa če se tip ne bi dru, bi mu ostalo več zraka za nadaljevanje dirke :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se vozim z gorcem, pa se prometnih cest izogibam  maksimalno. Imam pa vseeno kar nekaj neprijetnih izkušenj.

Tri sezone nazaj sem pri Elanu v Begunjah izsilil kolesarja invalida ( ležeče kolo) in sem ga dejansko spregleda. Ustavil sem se in se mu opravičil.

6.7.2012 pri odcepu za Blejski grad povozim srno in ruknem v grmovje. V bolečinah se pobiram ,   ( motorju skoraj nič), ostali udeleženci mi prihitijo pomagat, žalosten gledam umirajočo srno, pa pride mimo biciklist ( ga sicer poznam) in se zadere..." "prou tje pizda ti materna, kwa pa diujaš". 

Jaz pa po omejitvah.......

Letos...državno prvenstvo, dirka na Pokljuko. Zaradi Rogle in Pogija se v Zgornje Gorje navleče 80% slovenske kolesarske srenje. Ker poznam peš bližnjico iz Radovne na Zatrnik, grem z avtom v Radovno. Ampak ni šlo...kolesarji so odcep za v Radovno dobesedno " pokrili" z kolesi. Z avtom se ni bilo možno prebiti...dokler se ni pripeljal en domačin z gozdarskim Fergusonom in dal vedeti, da bo dobesedno splužil tisto železje in karbon. Pol minute, pa je bila čista prazna....

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Tedybear pravi:

6.7.2012 pri odcepu za Blejski grad povozim srno in ruknem v grmovje. V bolečinah se pobiram ,   ( motorju skoraj nič), ostali udeleženci mi prihitijo pomagat, žalosten gledam umirajočo srno, pa pride mimo biciklist ( ga sicer poznam) in se zadere..." "prou tje pizda ti materna, kwa pa diujaš". 

Jaz pa po omejitvah.......

a si ga kaj obiskal :dry: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, maus pravi:

a si ga kaj obiskal :dry: 

Sej veš, nisem za nasilje ( zato sem pa oficir ?), pa tip je takrat še aktivno veslal, z veslaško roko se pa ne bi rad srečal....?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala @DAMI34, da si me v soboto, čeprav nisem bil na kolesarski stezi, lepo obvozil...čeprav me nisi prepoznal...

No, jaz sem ti lepo pomahal, te "dohitel", ker si bil ustavljen in si celo pokramljal z mano, biciklistom....

Hvala za take motoriste...?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Tedybear pravi:

Sej veš, nisem za nasilje ( zato sem pa oficir ?), pa tip je takrat še aktivno veslal, z veslaško roko se pa ne bi rad srečal....?

Potem pa jaz tudi poznam.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 28 minutami, tomaz69 pravi:

Hvala @DAMI34, da si me v soboto, čeprav nisem bil na kolesarski stezi, lepo obvozil...čeprav me nisi prepoznal...

No, jaz sem ti lepo pomahal, te "dohitel", ker si bil ustavljen in si celo pokramljal z mano, biciklistom....

jah no.. da ga kolesarji dohitevajo oziroma prehitevajo pa ni glih motoristično :lol1: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 39 minutami, tomaz69 pravi:

kolesarji sploh niso problem v prometu, če niso ovce..pravi kolesar zna voziti pravilno kolo. Nedeljski kolesarji so pa druga pesem. Oči mami in 2 mulca, ki kolovratijo po cesti in kvazi športniki, ki se na specialkah vozijo vštric, po možnosti čez nepregledne ovinke in čvekajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, maus pravi:

jah no.. da ga kolesarji dohitevajo oziroma prehitevajo pa ni glih motoristično :lol1: 

ja kj...ni za dijat u teh cajtih :P

ps. obvozu sm ga zihr kot da bi bil najmanj širok ko šlepar..profesinalna pokvarjenost. Tudi pešce ob cesti obvozim enako, tut čez polno črto, bolje makni se i ne smetaj, kot da ga maš slučajno pod kolesi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 32 minutami, maus pravi:

Površno branje g. @maus? Je bil na "počivališču", občudoval Kawo in narawo...:lol1:

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!