Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Junij 28, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 28, 2015 Lep pozdrav iz Magadana. Zaenkrat vse kolko tolko po načrtih-vse pač nemore štimat,posebaj če si sam. BAM imam v načrtu,ko se vračam nazaj domov,bones prevozo,z poletno pa ni bilo sreče-bolj so problem še vedno previsoke reke in preveč medvedov-polovico sem prevozo dalje pa ni šlo-domačini odsvetovali-brez puške nikamor pravijo,pa sem raje odnehal.Dnevno poslušam zgodbe o medvedih....preveč me je strah,voziš počasi,reko prečkaš kar se da hitro,stem pa tvegaš motor in vse ostalo.Je eden junak iz Rusije malo pretirava in mu je motor odneslo,sedaj pa stoji na eni pumpi in čaka pomoč-meni ni do tega. Sedaj malo počitka,potem do Tynde-menjam gume in kaj bo pač potrebno in hop na BAM... Čaooo sohen, maus, avtomoto in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Junij 28, 2015 Deli Objavljeno Junij 28, 2015 Uživaj in pazi, da te kakšna medvedka ne naskoči. Vse dobro in lepo! Fantocci in tadejh 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 29, 2015 Deli Objavljeno Junij 29, 2015 Lep pozdrav iz Magadana. Zaenkrat vse kolko tolko po načrtih-vse pač nemore štimat,posebaj če si sam. BAM imam v načrtu,ko se vračam nazaj domov,bones prevozo,z poletno pa ni bilo sreče-bolj so problem še vedno previsoke reke in preveč medvedov-polovico sem prevozo dalje pa ni šlo-domačini odsvetovali-brez puške nikamor pravijo,pa sem raje odnehal.Dnevno poslušam zgodbe o medvedih....preveč me je strah,voziš počasi,reko prečkaš kar se da hitro,stem pa tvegaš motor in vse ostalo.Je eden junak iz Rusije malo pretirava in mu je motor odneslo,sedaj pa stoji na eni pumpi in čaka pomoč-meni ni do tega. Sedaj malo počitka,potem do Tynde-menjam gume in kaj bo pač potrebno in hop na BAM... Čaooo Glede na brzino se nisi veliko ustavljal. Summer ROB solo je huda. Porocaj kako bo sel zahodni BAM. Tam okoli Koinde bo zoprno. Pa ako sliko z mostu preko Vitima prlimaj! Srecno naprej. Kmet2, gsxf750, UnionJack in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Junij 30, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 30, 2015 Ena iz mongolije...ostalo na fotoa.bom se bolj potrudo in kako v prihonjih dneh prilimo robinhood, Kölm, aders in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Junij 30, 2015 Deli Objavljeno Junij 30, 2015 @dr. Speed, ko sem prebial Walterja je bilo receno, da v Tomtorju navadno vsem svetujejo za obrnit , ker ni prevozno naprej. Solo tam je prevec risky, ekipno delo 3-4 se pa da premostit tezave. Medvedi se navadno izogibajo ljudi. Treba je samo s hrano previdno. Ne tolazi se, da bo zahodni BAM kaj lazji. Preko Koinde bos rabil dobro pogajanje. Skoraj zraven je pa znameniti most preko Vitima. Uzivaj, jest imam tudi to ruto v planu. Samo v grupi za summer ROB in zahodni BAM. ataIBA, Kmet2, kp-kp in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Julij 8, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 8, 2015 Uspešno prevozo summer,ampak so bile kristosove muke...od začetka je še nekak šlo,pol pa voda skoraj do pasa,blato,da te kar not potegne,vročina in komari-pizdec. ...motor je bil vsako minuto težji,jaz pa vedno bolj utrujen Cesta-če lahko temo sploh tako rečeš,je prevozna samo še z motorjem,reka je na dveh koncih odnesla vse,kar se je dalo,bi obrno,ampak nebi prišel več nazaj-prej bi mi zmajnkalo benzina Za 6km-porabo dobro uro... ...pa še medveda srečal,hvalo bogu,da se je on mene bolj vstrašo,kot jaz njega Drugač, pa je tukaj resnično noro... Lep pozdrav... sohen, builder, Kmet2 in 43 others 46 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
boych Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Da pa se na takšno pot podaš sam pa res moreš met jajca, da jih komaj na motor nabašeš ... vsaka ti čast CARE!!! :notworthy: OFI, ataIBA, robinhood in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fantocci Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Vsa čast. Upam, da boš še kaj več napisal in slik pokazal, to je mal drugač kot naše vožnjice čez Vršič. aders, OFI, Rocky in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Kot rečemo v našem eku; Čuj, pa kaj ti si čisto nor. Pje, totemu se je čisto ftrgalo. Resnično vsaka čast za takšen trip Kako kaj se drži motorin takšnih naporov? Kolikor vem je Afrika z nekaj predelavami (predvsem vzmetenje),resnično najbolj prikladna za takšno ftrgano pot. :hooray: gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Julij 9, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Moped...že v Mongoliji bi moral razpast-pa ni hoto Tukaj pa tu in tam zašvasamo kak nosilec kovčkov,včeraj še nosilec maske. Vzmetenje pa tudi počasi popušča-pa ni serisko,ampak tukašnje ceste tudi ne!!!! Jutri zavijem iz Tynde na BAM,to še naj zdrži in potem lahko vse razpade,ker si zasluži. Kmet2, MiNa, sohen in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pubimu Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 zakon! podpiram.. upam da gre vse super... ne skužim pa gesla in uporabniškega imena za sledenje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avtomoto Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 zakon! podpiram.. upam da gre vse super... ne skužim pa gesla in uporabniškega imena za sledenje pet pet :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pubimu Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 pet pet :naughty: jaz pa se trudim iz --- rabrat katere črke manjkajo ker sem mislil da je kodirano Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 9, 2015 Deli Objavljeno Julij 9, 2015 Dokler se "doktor brzina" ne vrne si lahko tule ogledate kaj ga še čaka. Globok :notworthy: "JEZDECU" in "KONJU". UnionJack, Kmet2, OFI in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Zanimivo, da si se dr. Speed odločil za težke odseke na poti nazaj. Ko prideš do Taksima, si iz najhujšega ven. Želim ti tudi uspešno barantanje "mostnine" preko Koinde. Je pa potrebno biti pazljiv pri prečkanju železnice, mislim da 2x in pa vožnjo po železniških mostovih (6-8x ?), da te ne povozi vlak iz Vladivostoka. Običajno vozijo zahodni BAM okoli 10 dni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Takole to zgleda: http://www.youtube.com/watch?v=p0D8LyB_M8Y http://www.youtube.com/watch?v=fEff_fbLWqs Pa še znameniti most preko reke Vitim http://www.youtube.com/watch?v=IL8tLvEflI8 UnionJack, Fantocci, kp-kp in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 (popravljeno) Ker vsporedno teče "Sibirska" debata še na Horizons Unlimited, sem prilimal dr. Speed podvige tja gori. Mislim, da mu en Švicar prihaja nasproti. Še nekaj besed o tem britanca Walterja Colebatcha: colebatch Registered Users Veteran HUBBer Join Date: Nov 2004 Location: London / Moscow Posts: 1,772 By doing the OSR and BAM in July he is getting the best weather. Nice to see an Africa twin there. Havent seen an Africa Twin do either the OSR or Western BAM before. I suspect he is the first AT on those roads, and first Slovene I can think of too. __________________ __________________________________________________ ________________"Do NOT go wherever the path may lead. Go instead where there is no path, and leave a trail"Sibirsky Extreme - Adventure Motorcycling Guide to Siberia and Mongolia - on Facebook Popravljeno Julij 10, 2015. Popravil Whiskey UnionJack 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motozajebant Objavljeno Julij 10, 2015 Deli Objavljeno Julij 10, 2015 Dokler se "doktor brzina" ne vrne si lahko tule ogledate kaj ga še čaka. Globok :notworthy: "JEZDECU" in "KONJU". ja ene par luštnih fotk žensk v bikiniju se pa najde bajkr88, Fantocci in kp-kp 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 13, 2015 Deli Objavljeno Julij 13, 2015 dr. Speed je že 15 km pred znamenitim mostom preko reke Vitim. Prepeljal se je tudi že preko reke Kuanda. Tole je bilo super hitro - 3 dnevi. Jutri bo že mimo 80-90 km oddaljenega Taksima in s tem bodo za njim vse velike težave z zahodnega BAM. Neverjetno, Colebatch je leta nazaj za ta del porabil en mesec. Sedaj fantje glede na vremenske razmere vozijo west BAM med 10 do 14 dni. Kapo dol. Kmet2, AJ, gsxf750 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Julij 13, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 13, 2015 ...polovica BAM poti mimo,je zahtevn,ampak če pomislim na "poletno"se enostavno neda primerjat.Tam si sam,brez kakaršne pomoči,reke,blato-do kolen...10×pomisliš,kaj če ti tukaj kaj gre narobe-kak poiskat pomoč,ves čas misliš na moped-nisi niti lačen... BAM-ves čas je ob tebi železnica,imaš občutek,da nisi sam-pa še kakšen "kamaz"pride mimo. Prvi most,ki sem ga prečkal,dolžina 500m in vse gre naknap,višina motorja in širina-kovčke sem gor pusto... Ves čas imaš izbiro,ali se pelješ čisto ob železnici ali po bamo,ampak cesta v obeh primerih obup.Pravtako se včasih lahko odločiš za most ali reko-čeprav je reka ponekot globoko več kot pol metra in imaš cel dan vodo v škornih,ampak je bolj ziher kot mostovi,ker tam pa resnično tvegaš,da se nebo vse vsipalo...no,eni so pa super In končno...prevozo,ampak...nesmeš kaj dosti okrok gledat Ata Slon, Agostini, builder in 39 others 42 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Julij 13, 2015 Deli Objavljeno Julij 13, 2015 Kot je že bilo zapisano, kapo dol! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rocky Objavljeno Julij 13, 2015 Deli Objavljeno Julij 13, 2015 Speed, čuj ti si pa res speed ali pa si na speedu. Čuj, kaj si šmarnico hcoj pelo. :naughty: Pips 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 14, 2015 Deli Objavljeno Julij 14, 2015 (popravljeno) @Dr. Speed V glavnem najtežji del west BAM je za tabo! Od Taksima naprej do Bajkala je samo še nekih 400 km. Precej več naselij, boljše ceste, mogoče samo še en ali dva podrta mosta. Skratka največje izzive si že prevozil. Poleg tega si prvi slovenec kateri je prevozil zahodni BAM in OSR, verjetno prvi nasploh z Africa Twin in obenem še eden izmed hitrejših. Mogoče je temu pripomogel timing in ralativno mala količina padavin z zelo nizkim vodostajem. Rekord preko mostu na reki Vitim ima en Španec - precej manj kot minuto. Merila sta dva Angleža in trije Norvežani kateri so bili slučajno takrat tam. Zato, ker je pozabil vključit GoPro ga je prevozil 3x p.s. Na sliki pri mostu na reki Vitim se vidi zelo nizek vodostaj. Kakšna 2 dni pred tabo, 200 km južno od Sevorobaikalska, je Švicar Mark na BMW G-650 gs in še dva motorista na Suzukijih DRZ-400. Nasproti se ti pelje Švicar. Popravljeno Julij 14, 2015. Popravil Whiskey Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Julij 14, 2015 Deli Objavljeno Julij 14, 2015 * ni Švicar Mark ampak Novozelandec Mark. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno Julij 14, 2015 Deli Objavljeno Julij 14, 2015 Zanimivo zelooooo! Me pa zanima, kako veš, kdaj prečkati železniški most, da ob prehodu ne pride do srečanja z vlakom? Srečno še naprej!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se