AK84 Objavljeno November 26, 2015 Deli Objavljeno November 26, 2015 Jaz tudi tako pravim!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno December 13, 2015 Deli Objavljeno December 13, 2015 Januarski in februarski večeri so kot nalašč za obujanje spominov na vroče poletje eltrinajst in BIF 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 25, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 25, 2015 (popravljeno) Pot,do Ulanbatorja je bila na trenutke kar težka , to mislim vožnjo po makedamski cesti , ki je bila v slabem stanju in vročina , čez dan do 38 stopinj Malo pred Ulanbatorjem sem srečal prvega motorista(motorista) Italijan priletel je z letalom , sposodil motor-125 kitajca in se z njim vozil po mongoliji-vsak ma svoj način-potovanja in doživljanja pustolovščin. Včasih sem imel malo družbe, da nisem bil sam Ampak vseeno , je vožnja po tem pesku bila utrujajoča in za mene na momente dolgočasna . Po Mongolije so cestne povezave med mesti zgledale nekako tako,200-300km.makedama,nato pred mestom asfalt-jaz sem potoval iz smeri zahoda proti vzhodu , zato sem imel makedam do mesta in nato v smeri iz mesta proti Ulanbaturju vedno asfalt , tam nekje 20-80km. Manjša mesta zgledajo nekako tako-brez asfalta Elsen Tasarkhai , se nahaja nekje 250km.pred Ulanbatorjem in je prava turistična atrakcija . Urejena imajo prenočišča v njihovih tradicionalnih yurtah (ger)-so pa cene zasoljene , ampak se jo da prepolovit. Ulanbator , tukaj živi več kot polovica prebivalcev Mongolije , v mestu vse kar rabiš , ampak največ je kitajske robe. Tudi motoriste Pot iz Ulanbatorja do mejnega prehoda z Rusijo(Ereentsav) sem prevozil v dveh dneh . Pokrajina postane dosti bolj dolgočasna , saj so večinoma samo neskončne ravnine-stepe in je redko poseljena. sem probal in ne dela Ena izmet zadnjih trgovin in divji konji , ki jih je res dosti in na koncu , tega nisem pričakoval-tako pozno , ampak se zgodi In končno prispem v mesto Ereentsav , tukaj pa vse na izi , kot bi se čas ustavil . Da sem prestopil mejo je trajalo dobri dve uri in to edini potnik . Na meji so mi uslužbenci ponujali ruski denar , razne usluge njihove gospodične , ki je skrbela za moj motor...ampak na koncu so me le spustili k Rusom. mejni prehod rusija MAH00089.MP4 MAH00157.MP4 Popravljeno December 25, 2015. Popravil Dr.SPEED aders, Synth, hajoktejn in 29 others 31 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno December 25, 2015 Deli Objavljeno December 25, 2015 Nisi imel nikoli težav zaradi snemanja na mejnih prehodih? Ali si dovolj dobro skrival? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno December 26, 2015 Avtor Deli Objavljeno December 26, 2015 (popravljeno) Za kamero se niso niti zavzeli,bolj jih zanima orožje,mamila...in če imaš kak € viška. Popravljeno December 26, 2015. Popravil Dr.SPEED MiNa in Anajram 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 26, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 26, 2015 Solovyevsk-Tynda Do Tynde sem potreboval tri dni.Cesta M58 je v celoti asfaltirana vse do Vladivostoka,ampak jaz sem se prej odcepil na sever po cesti M56 proti Jakutsko. Prvi km.Russie Srečal dva Avstralca,ki že štiri leta potujeta po svetu in njen Suzuki ali Kawasaki 250ccm ima prevoženih Nekaj časa sem bil skupaj z dvema Ukrajincema,ki sta šibala do Vladivostoka na Hyosungo GV650 ampak zelo počasi.ker se je motor v vsak malo večji breg pregrel in nato vgasnonato smo čakali 10-15min.da se ohladi in šibali dalje,dokler se nismo počasi ločili... Hrana v Rusije je dosti boljša,kot v Mongoliji,edino cenovno je ista in večja izbira. Vsepovsod transparenti ob 70 obletnici druge svetovne vojne Prvo noč prespal kar v eni gostinici,so mi ponudili sobico za 3€ Drugače so prenočišča od 10-20€ največkrat pa spal zastojn pri domačinih. Ukrajinca sta mi povedala,da je odsek med Bajkalom in Vladivostokom še vedno nevaren-polno kriminala in da ponoči ni varno spat v šotoru in prav zaradi tega,so v malo večjih mestih bike pointi,kjer se po predhodni najavi da prenočit.Jaz sem izkoristi samo enkrat v Mogochi,klub je Iron Angels. Tja sta ponoči prišla tudi Ukrajinca. Spomenik enemu izmet motoristov,ki je bil umorjen na tem odseku ceste. Cesta M56,ki gre proti Jakutcko je ponekot asfaltirana,ampak dosti več je makedama in to je velik problem,ko dohitiš tovornjaka,kateri vozijo kar hitro in posledično dvigujejo prah,kateri onemogoča varno prehitevanje-tako da greš včasih na vse ali nič . Večinoma cesto M56,ki gre do Jakutska obnavljajo-polagajo asfalt , tako da , par let in bo v celoti asfaltirana . Edini problem je ta , da delajo ponekod na neutrjenem cestišču in potem ti težki tovornjaki naredijo v asfalt tako globoke kolesnice , da je slabše kot prej , ko je bil makedam . Tretji dan zvečer sem prispel v Tyndo . Plan sem imel , da tukaj ostanem kak dan ali dva , da se malo spočijem in motor poservisiram . Našo eno družino in povedal moje želje in plane in takoj smo se ujeli . Čez nekaj časa smo že popil pivo in se veselo družili . Dobo par telefonskih številk in nasvetov , če bi karkoli rabil po poti . Ljudje so v teh koncih zelo prijazni in takoj pripravljeni karkoli pomagat . Tukaj so me začeli prvič opozarjati na medvede , kateri so bili moja nočna in dnevna mora naslednji mesec. tudi prali smo imeli obisk lokalnih motoristov jskrablin, TakeALookAround, UnionJack in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 26, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 26, 2015 (popravljeno) Solovyevsk-Tynda Do Tynde sem potreboval tri dni.Cesta M58 je v celoti asfaltirana vse do Vladivostoka,ampak jaz sem se prej odcepil na sever po cesti M56. Prvi km.Russie Srečal dva Avstralca,ki že štiri leta potujeta po svetu in njen Suzuki ali Kawasaki 250ccm ima prevoženih Nekaj časa sem bil skupaj z dvema Ukrajincema,ki sta šibala do Vladivostoka na Hyosungo GV650 ampak zelo počasi.ker se je motor v vsak malo večji breg pregrel in nato vgasnonato smo čakali 10-15min.da se ohladi in šibali dalje,dokler se nismo počasi ločili... Hrana v Rusije je dosti boljša,kot v Mongoliji,edino cenovno je ista. Vsepovsod transparenti ob 70 obletnici druge svetovne vojne Prvo noč prespal kar v eni gostinici,so mi ponudili sobico za 3€ Drugače so prenočišča od 10-20€ največkrat pa spal zastojn pri domačinih. Ukrajinca sta mi povedala,da je odsek med Bajkalom in Vladivostokom še vedno nevaren-polno kriminala in da ponoči ni varno spat v šotoru in prav zaradi tega,so v malo večjih mestih bike pointi,kjer se po predhodni najavi da prenočit.Jaz sem izkoristi samo enkrat v Mogochi,klub je Iron Angels. Tja sta ponoči prišla tudi Ukrajinca Spomenik enemu izmet motoristov,ki je bil umorjen na tem odseku ceste Cesta M56,ki gre proti Jakutsko je ponekod asfaltirana,ampak dosti več je makedama in to je velik problem,ko dohitiš tovornjaka,kateri vozijo kar hitro in posledično dvigujejo prah,kateri onemogoča varno prehitevanje-tako da greš včasih na vse ali nič . Večinoma cesto M56,ki gre do Jakutska obnavljajo-polagajo asfalt , tako da , par let in bo v celoti asfaltirana . Edini problem je ta , da delajo ponekod na neutrjenem cestišču in potem ti težki tovornjaki naredijo v asfalt tako globoke kolesnice , da je slabše kot prej , ko je bil makedam . Tretji dan zvečer sem prispel v Tyndo . Plan sem imel , da tukaj ostanem kak dan ali dva , da se malo spočijem in motor poservisiram . Našo eno družino in povedal moje želje in plane in takoj smo se ujeli . Čez nekaj časa smo že popil pivo in se veselo družili . Dobo par telefonskih številk in nasvetov , če bi karkoli rabil po poti . Ljudje so v teh koncih zelo prijazni in takoj pripravljeni karkoli pomagat . Tukaj so me začeli prvič opozarjati na medvede , kateri so bili moja nočna in dnevna mora naslednji mesec. tudi prali smo imeli obisk lokalnih motoristov Prosim da moderatorji izbrišejo prejšnjo temo... Popravljeno December 26, 2015. Popravil Dr.SPEED Cartman, Janezs, basbas in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno December 27, 2015 Deli Objavljeno December 27, 2015 Če se dobro spomnim, je na Adv forumu opisan slučaj kako je znani Ruski motopopotnik Aleksey Barsukov umrl. Zapletel naj bi se v pogovor s punco enega od dveh lokalnih frajerjev. Ker ni hotel z njima piti alkohola, sta ponorela, ga ubila in zažgala. Člani motokluba katerih član je bil tudi nesrečni Aleksey, ker se ni več javil, so začeli z njegovim iskanjem. Našli so punco, ji resno grozili ... na koncu so policaji našli njegove kosti. Tukaj sedaj stoji ta spomenik. Na spomeniku piše nekako takole: Bog se odloči o dolžini tvojega življenja, toda sam se odločiš za njegovo širino. Tisti kateri obvladate Ruske grablce si lahko preberete več: Gazetaja.Ru OFI, alen1, UnionJack in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 27, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 27, 2015 Tynda-Tomtor V Tyndi sem po rihtal motor,menjal olje , filter malo smo pošvasali nosilce kovčkov . Motor je bil obut v pnevmatike Heidenau K60,zraven sem imel še Continental TKC 80 in sem jih pustil v Tyndi , ker so bile pnevmatike Heidenau še v zelo dobrem stanju . Od Tynde do Jakutska je cesta večinoma v dobrem stanju malo asfalta in dosti makedama in praha tudi z bencinskimi ni problema . Na cestah je največ Kamazov Ko sem prispel v Tommot , sem ugotovil , da sem po poti zgubil palice od šotora,tako da sem moral v Jakutsk po nov šotor. Ampak ko ,sem teti na recepciji razložil moj problem in od kot sem, sem dobil večerjo,zajterk in spanje gratis. V Jakutsk se gre preko reke Lene,tja sem šel nekje 80km. nižje in je vožnja z trajektom trajala pol ure,nazaj pa iz Jakutska v Nizhni bestyakh pa uro in pol-ampak zastojn v obe smeri.Trajekt pelje samo takrat-ko se napolni. Tukaj na trajektu je začelo lit v eno,eden z terencom me je povabil v avto,kasneje pa še v njegovo gostilno na večerjo in spanje.Zjutraj se je vreme izboljšalo, ampak cesta Vse ni bilo tako hudo razen bencinskih,ki nikdar neveš,če si res dobil to,kar si plačal Po tem blato sem se mučil celi dan-je tak lepljivo,da se je nabralo na sprednjo kolo med blatnik in zablokiralo kolo. Takšna cesta je bila vse do Khandygekjer sem moral še prej na trajekt,kateri vozi čez reko Aldan.Prišel sem med prvimi in nato smo veselo čakali kakšne tri ure,da se je napolnilo .Vsak minus ima tudi nekaj pozitivnega,tako imaš čas,da spoznaš nove ljudi in dobiš koristne info.o cesti,prenočiščih in pumpah. slikano nekje ob 11 zvečer v Khandygi sem spal kar zraven trgovine v neki garaži z kavčem Zjutraj pa dalje proti Kyubeme ponekod je bilo še nekaj snega srečal dva rusa,ki sta se vračala iz Magadana,eden kar na čoperu Cesta do Magadana je prevozna,razen tukaj,kjer teče potok čez cesto zna bit jebeno,kar sem izkusil ampak dosti bolj od mene je najebal rus-Sergej,kateri je z njegovim BMW padel v potok in motor ni dal več znakov življenja to je nekje 60km. pred Kyubeme,tako me je prosil,da grem tja in poiščem Igorja ter mu razložim situacijo. Ta pumpa je nekje 3 km. dalje od Kyubeme po glavni cesti za Ust-nero.V Kyubemi se zavije desno za Tomtor Trikrat sem pisal na Motosvet za nalepke,ampak niso poslali-še plačat sem hotel...sem moral potem z flomastrom pisat tukaj sem prespal,Sergej je zrihtal nočitev in ga zjutraj mahnil proti Tomtoru Zjutraj srečal "stara"prijatelja,s katerima smo bili skupaj na trajektu za Kyubeme.Zvečer smo skupaj prespali v pravi divjini-med medvedi. pozabil na zokne in škornje-katerim se je odlepil podplat-bilo krivo pivo Skupaj smo šli do Agayakana,kjer so obnavljali most in tukaj smo se ločili do Tomtora rabiš nekje tri ure.Cesta je super,pokrajina prekrasna,ni pa nobene pumpe. TOMTOR menih, Agostini, Keiko in 28 others 31 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno December 27, 2015 Deli Objavljeno December 27, 2015 Dr.SPEED! Tebi pa ne bo težko umreti (ker boš vse bogastvo nesel s sabo v grob)!! Povej v nebesih, kako lepo je tu na Zemlji. OFI, Whiskey, Dr. jkuki in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 27, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 27, 2015 Tomtor-Ust-Nera V Tomtor sem prišel praktično na malico in tankat Prvo sem se v redu najedel ,ker sem imel plan,da še prevozim malo "sončne ceste".Pozanimal sem se,kako je z bencinom in dobil informacijo,da je naslednja pumpa komaj v Susumano-to je malo daleč,sem si mislil in da na tem odseku ceste ni več civilizacije-razen ogromno medvedov.Natankam in si rečem-gremo probat,kar bo -pa bo! Prevozim par km.in nasproti pripelje staro rusko vozilo v njem pa tri lovci,sem mislil , vprašati še njih za cesto-sigurno so seznanjeni.Lepo mi razložijo,da cesta ni prevozna,polno je medvedov in nikjer nobenga , ki bi ti lahko pomagal ali nudil zatočiščeOK,spremenim načrt in ga mahnem nazaj do Kyubeme,čeprav sem jezen ko ris... Minilo je kakšne štiri ure,odkar sem prečkal ta potok in je bila voda nizka , sedaj pa drugače pa polno mostov,ki so večinoma leseni. cesta pa dobra za te konce Ko sem prispel v Kyubeme je Sergej še vedno oživljal BMW-ja. Ker je tukaj svetlo cele noči,sva "šraufala"dokler ni oživel V motor je prišla voda,bilo je potrebno temeljito izprat mašino z masno rusko naftoin ob enih zjutraj je bil rezultat viden,čeprav so svetle vse žive lučke-je motor končno oživel. Tukaj sem prespal in zjutraj štartal za Ust-Nero.Sergej je javil v Magadan-da prihajam in dobil sem tel.od predsednika moto kluba v Magadanu-Polar Owls Ta del Rusije je ČUDOVIT Malo pred Ust-Nero sem srečal dva iz Moskve,ki sta bila na poti domov.Zopet dobil par uporabnih nasvetov in opozorilo,da naslednjih 400km. ni pumpe ter da je cesta zelo lepa,tako da lahko letiš tudi 150km/h ampak je polno špičastih kamnov,ki gumo dobesedno trgajo. markII, basbas, aders in 36 others 39 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno December 27, 2015 Deli Objavljeno December 27, 2015 (popravljeno) Sva z Walterjem C. (UK) že prej (ko si se še vozil + še neki Anglež k' se ti je nasprot vozil (tebi nazaj grede - srečal je una dva Avstralca - zdi se mi da v Irkutsku - samo ti si nazaj grede že precej prej zavil severno smer Moskva)) umes govorila. Bojda si prvi kateri si prevozil to turco, mislm na summer ROB in west BAM iz Slovenije in na splošno prvi z Africa Twin. Predvsem pa kapo dol !!!!! Ne sprašuj preveč, ne pojasnjuj, ampak samo še slikce & filme popaj Popravljeno December 27, 2015. Popravil Whiskey OFI in Kiri 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 28, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 28, 2015 (popravljeno) ...MAGADAN Do Susumana večinoma sam na cesti,tako je bilo tudi rečeno,nakar nekje na polovici poti-na meji med Jakutijo in Magadansko oblastjo sem srečam prav lep prizor na novem mostu tukaj sem tudi prenočil... mejnik med Jakutsko in Magadansko oblastjo V Susumano sem natočil gorivo in zapeljal kakšnih 25km.nazaj,kjer gre stara cesta do Magadana.Cesta je v celoti obnovljena,zgradili so nove mostove-tu in tam so še vidne sledi stare trase. veliko je zapuščenih mest Nekje bo treba prespati,sem si mislil-samo kje,ker je tukaj dosti medvedov,mi šotor ni preveč dišal.Nakar srečam skupino veselih ribičev,ena dva sta še komaj govorila Čez kakšnih par ur,smo bili vsi na istem-razumeli smo se v nulo. Zjutraj pa žeja in glavobolampak treba je dalje. https://www.youtube.com/watch?v=Zlv4loth_BE Bližje,kot sem bil Magadanu,bolj je bilo vroče,rečne struge skoraj brez vode-posledice pa katastrofalne,ribe na suhem Edino večje mesto na poti je Ust-omchug.Ima bencinsko in par trgovin,kaj več v teh krajih bi bil luksuz. https://www.youtube.com/watch?v=Ivrx-3gdkBs V Palatki se priključim na glavno cesto za Magadan-M56. Od tukaj dalje je skozi asfaltirana.Ko prispem v Magadan,sem doživel prijetno presenečenje.Ob cesti stoji terenec in dva motorista-meni nič jasno,dokler ne začnejo na veliko mahatitakrat meni potegne,koga je Sergej(tisti,ki je z BMW-jem pado v vodo) klical-to je Aleksey,predsednik motorističnega kluba iz Magadana (polar owls).Nismo bili zmenjeni ne za dan,ne za uro,v glavnem-našli smo se ...MAGADAN Do Susumana večinoma sam na cesti,tako je bilo tudi rečeno,nakar nekje na polovici poti-na meji med Jakutijo in Magadansko oblastjo sem srečam prav lep prizor na novem mostu tukaj sem tudi prenočil... mejnik med Jakutsko in Magadansko oblastjo V Susumano sem natočil gorivo in zapeljal kakšnih 25km.nazaj,kjer gre stara cesta do Magadana.Cesta je v celoti obnovljena,zgradili so nove mostove-tu in tam so še vidne sledi stare trase. veliko je zapuščenih mest Nekje bo treba prespati,sem si mislil-samo kje,ker je tukaj dosti medvedov,mi šotor ni preveč dišal.Nakar srečam skupino veselih ribičev,ena dva sta še komaj govorila Čez kakšnih par ur,smo bili vsi na istem-razumeli smo se v nulo. Zjutraj pa žeja in glavobolampak treba je dalje. Bližje,kot sem bil Magadanu,bolj je bilo vroče,rečne struge skoraj brez vode-posledice pa katastrofalne,ribe na suhem Edino večje mesto na poti je Ust-omchug.Ima bencinsko in par trgovin,kaj več v teh krajih bi bil luksuz. V Palatki se priključim na glavno cesto za Magadan-M56. Od tukaj dalje je skozi asfaltirana.Ko prispem v Magadan,sem doživel prijetno presenečenje.Ob cesti stoji terenec in dva motorista-meni nič jasno,dokler ne začnejo na veliko mahatitakrat meni potegne,koga je Sergej(tisti,ki je z BMW-jem pado v vodo) klical-to je Aleksey,predsednik motorističnega kluba iz Magadana (polar owls).Nismo bili zmenjeni ne za dan,ne za uro,v glavnem-našli smo se Popravljeno December 28, 2015. Popravil Dr.SPEED Erik99, Keiko, OFI in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno December 28, 2015 Avtor Deli Objavljeno December 28, 2015 NAJ GRE VSE SKUPAJ V T.P.M alen1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno December 28, 2015 Deli Objavljeno December 28, 2015 Sej je supr, bomo pa 2x rit vidl! Dr. jkuki, DAMI34, Kmet2 in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno December 29, 2015 Deli Objavljeno December 29, 2015 Rusija mi postaja všeč. Ko bi naskočil medvedko, se ti pa na posušeni strugi pripelje živa riba - noro. Le kaj si imel v mislih tisti hip? Scarabeo Kmet2 in Dr. jkuki 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 29, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 29, 2015 pred eno uro, Scarabeo 500 pravi: Le kaj si imel v mislih tisti hip? Scarabeo V mislih...izgledalo je nekako tako,se pripeljem na most,vstavim in prvo kaj sem naredil-odprem šlic in lepo sproščeno lulam iz mostu,v glavi pa-tukaj me nobeden ne vidi,kar naenkrat paprvo slišim glas,meni nič jasno nato pride še slikatakrat sem se prebudil (sem prvo pomislil,da imam privide in prisluhe,ker smo včeraj špirit šlukali) kaj češ-samo da se nekaj dogaja v teh koncih,te pa še poslikamo in gasaaaaa dalje.No,nekaj časa je bila še z mano v mislih( nekako tako) ...še dve sem našo MiNa, Janezs, Whiskey in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno December 29, 2015 Deli Objavljeno December 29, 2015 SPEED, pa ti moraš LOTO špilat. Srečati v tistih predelih medveda na cesti je povsem normalno. A na pol golo žensko v erotičnem perilu, pa ti si DR. Srečko SPEED. Verjamem, da ti je zelo polepšala dan. Še meni ga je. A veš kaj bi še bila večja sreča, da bi bila sama. . Scarabeo Kmet2, DAMI34, MiNa in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 29, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 29, 2015 (popravljeno) Tri dni Magadana,da se malo skupaj zložim.Moja začasna soba in dnevna soba Tukaj je okrog 130 motoristov,sezona pri njih je omejena na tri mesece pri max.temperaturi 24 stopinj čez dan.Ni nobene trgovine z moto deli,razen olja,vse ostalo je potrebno naročiti. Skozi mesto vodi ena glavna ulica in tukaj je tudi nekakšen center mesta.Cene hrane so kar visoke,glede na ostali del Rusije,zaradi oddaljenosti in posledično višjih stroškov transporta. Spomenik številnim zapornikom,ki so umrli v delovnih taboriščih. Z Alekseyem sva obiskala tudi rojstni kraj Magadan, ter še malo čudovite okolice. Čeprav sem se v mestih počutil bolj varnega in bil obkrožen z vsem potrebnim,sem komaj čakal jutro,ko bom zopet sam z motorjem v naravi. Popravljeno December 29, 2015. Popravil Dr.SPEED basbas, avtomoto, Janezs in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno December 30, 2015 Deli Objavljeno December 30, 2015 Noro noro noro!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
basbas Objavljeno December 30, 2015 Deli Objavljeno December 30, 2015 Fura vseh fur gsxf750, Kiri, Bors in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno December 30, 2015 Deli Objavljeno December 30, 2015 (popravljeno) pred 9 urami, basbas pravi: Zdej pa Fura vseh fur Greš z mano medvedke preganjat Popravljeno December 30, 2015. Popravil Whiskey Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 30, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 30, 2015 (popravljeno) Magadan-začetek Old Summer Road To pot,sem planiral prvič v letu 2011 in sedaj sem bil še samo en dan od tega cilja.Polna glava vsega,vseh nasvetov in napotkov ,ki jih najdeš na raznih forumih,ampak na koncu si tukaj sam in se trudiš po svojih močeh,ki so v tistem trenutku najbolj smiselne.Do Susumana sem šel po M56. Ena izmet lepših destinacij za kampiranje,ampak sem si premislil ,tolko sem poslušal te zgodbe o medvedih,da sem imel občasne prividesem si mislil,zakaj sem sploh spraševal za te medvede,če pa jih tak nikjer ni-razen v moji glavi .... Sem ga šibnil malo dalje in prespal pri iskalcih zlata,ter si ogledal njihovo nahajališče Naslednje jutro sem imel še par čudovitih kilometrov do Susumana. Susuman Našel lokalnega motorista,kateri mi je razkazal mesto in dal nekaj nasvetov za OSR.Iskala sva še sprej za zaščito pred kosmatinci-ampak,neuspešno. ...deli mamuta-čeljust Natankam motor in preverim porabo Do odcepa za OSR je nekje 90km in nato do Tomtora še 260km,tako da je pametno dotočit gorivo in narediti zalogo hrane.Predvsem je dobro pogledat moped,v kakšnem stanju je,ker tam ti ne more nobeden pomagat-v bistvu,tam ni nikogar(razen medvedov) Odcep za OSR Popravljeno December 30, 2015. Popravil Dr.SPEED mladench, Mavti, Anajram in 33 others 36 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno December 30, 2015 Deli Objavljeno December 30, 2015 Pregledal sem to cesto do Tomtora, svaka ti čast. Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno December 30, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno December 30, 2015 In cesta je vsako leto slabša.Od Kyubeme do Tomtora je OK in jo tudi obnavljajo,od Tomtora dalje pa ne več.Tukaj na določenih odsekih ceste več ni in je motor še najboljša rešitev,da jo prevoziš,Kamaz je prebikast,ostane še edino kakšno dobro off road vozilo z kamikazem za volanom. RobiRoberto, MiNa, UnionJack in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se