Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 1, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 1, 2016 Preden zavijem na OSR dobim še namig,da nekje čez 30km.vstraja še eden prebivalec . Imel sem kar precej sreče z vremenom in prav zaradi tega sem teh par km.prevozil brez težav,kajti potoki-reke so bili nizki. Cesta je bila kar v solidnem stanju in bile so vidne sledi avtomobilov.Sem pomislo,če sem sploh na pravi cesti glede na vse slišano In,ko sem že pozabo na njih mi naenkrat pred moped iz gozda prikaže medved.2-3 sekunde sva se gledala,bil je kakšnih pet metrov pred menoj,nakar odprem plin in tudi medo da po gasu.Tako sem vozil za njim še kakšnih 200m.preden se je odločil,da zavije nazaj v gozd. Samo na začetku se ga malo vidi...ker bližje nisem upal To se je zgodilo nad hišo,v kateri živi ta RUS,ki ga oskrbujejo ribiči,on pa njim v zameno čuva barake v katerih imajo ribiči in lovci vse,kar pač potrebujejo-tudi spijo tukaj.On živi v tisti za motorjem,kjer sva tudi večerjalain se pogovarjala o medvedih-je reko,jaz sem že navajen na njih...Ponudil mi je tudi prenočitev v eni izmed ribiških barak. In moja spalnica polna miši,razen komarjev ni bilo,mi rus dal neko svečo. Zvečer je bil rus bolj redkobeseden,zjutraj pa čisto nasprotje.Jaz sem vstal nekje ob petih in zajtrk je bil že pripravljen,oča skuhal testenine z mesom,kruh in čaj.Bil pa je tudi pod močnim gasomje pogovor nanesel na vojsko... -in on mene vpraša -kako dolgo sem bil v vojski? -jaz njemu,pol leta -oča me tak pogleda -jaz sem bil samo pod vodo pol leta,ko sem služil pri mornarici ti pa vse skupaj v vojski pol leta sem dobil lekcijo kasneje sva še skupaj enega spila,oča povedal,da so nazadnje bili motoristi iz Kazahstane pri njemu-pred tremi leti. Dobil še njegovo majico,katero je imel v mornarici,čeprav mi je bila dvakrat premala,sem jo vseeno obleko in ga počasi šibno dalje... markII, TakeALookAround, skalar36 in 33 others 36 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 2, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 2, 2016 (popravljeno) Začetek je bil kar obetaven,nakar je cesta počasi začela na določenih delih izginjat. Vedno več je bilo luž in potokov,čez katere sem moral. Bilo pa je kar nekaj lepih odsekov za vožnjo in čudoviti razgled. Vedno bolj sem si želel novo zadnjo gumo ali pa lažji motor Največje težave sem imel pri prečkanju teh velikih luž.Veliko vlogo je imela tudi teža motorja,največ pa sama podlaga,ki je bila mehka in si se takoj zakopal Naravnost po cesti je bila voda ponekod pregloboka,in še podlaga mehka-ni bilo v redu oprijema, okrog je pa bilo še večjo sranje,zakopat se sploh ni težko,samo pol...vročina,komarji,teža motorja in kamorkoli stopiš-isto,mehko in blatno včasih je bilo najboljše kar naravnost Čez par km.je bila ta močvirnata trasa za mano in sem bil prav vesel,da sem prišel na bolj trdna tla. Ampak ne za dolgo kar naenkrat sem se znašel pred novimi izzivi.Na prvi pogled,čisto nedolžni potoček,v resnici pa dovolj globok,da nisem prišel čez.Tukaj je motor prvič vgasno in ni hotel več vžgati.Moral sem ga potisnit nazaj,odnesti vso prtljago na drugo stran in poskusit znova,seveda če bo oživel.Potegnem zaug in motor v prvo zalaufa nič me ni več skrbelo-še na medvede sem pozabil. Ostalo je še nekaj km. do meje z Jakutijo. Popravljeno Januar 2, 2016. Popravil Dr.SPEED raza, alen1, Dr. jkuki in 40 others 43 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Januar 2, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 2, 2016 V tisti globoki vodi je še mene stisnilo pred računalnikom, kaj si izgubil in ali ti je uspelo uloviti tisto steklenico? Zanima me, če si imel kaj orodja, če bi z motorjem šel pod rob in ga ne bi mogel sam izvleči? Tiste dve uri in prevoženih 5 kilometrov me je pa malo zaskrbelo - še sreča da si doma. Car si, da si se sam odločil za takšno pot, resnično. Če boš imel kakšno predavanje o tem potovanju javi. Uživam ob gledanju teh posnetkov. Scarabeo bosa, OFI, UnionJack in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Januar 2, 2016 Deli Objavljeno Januar 2, 2016 Dec jajca pa maš builder, TakeALookAround in OFI 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava TakeALookAround Objavljeno Januar 2, 2016 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 2, 2016 Skos neko cesto omenja, js nc ne vidm...Rispekt! Tačka, Lunatic, Joker in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AK84 Objavljeno Januar 4, 2016 Deli Objavljeno Januar 4, 2016 Tle pa ostaneš brez besed... svaka čast Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 4, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 4, 2016 Ob 2. 01. 2016 at 22:48, Scarabeo 500 pravi: V tisti globoki vodi je še mene stisnilo pred računalnikom, kaj si izgubil in ali ti je uspelo uloviti tisto steklenico? Zanima me, če si imel kaj orodja, če bi z motorjem šel pod rob in ga ne bi mogel sam izvleči? Tiste dve uri in prevoženih 5 kilometrov me je pa malo zaskrbelo - še sreča da si doma. Car si, da si se sam odločil za takšno pot, resnično. Če boš imel kakšno predavanje o tem potovanju javi. Uživam ob gledanju teh posnetkov. Scarabeo Prvo,kar sem naredil,preden sem šel na pot je bilo treba motor porihtati v NULO.Dosti sem razmišljal,če je sploh afrika primeren motor za takšno pot.Do Magadana in nazaj lahko prideš z vsem živim,cestakom ali goldwingom.Večja težava nastane-če kaj odpove in tukaj sem gledal,predvsem v smeri vzdržljivosti in koliko in kaj lahko sam popraviš v tistem trenutku. Zraven sem vzel nekaj rezervnih delov in orodja ampak na srečo je šlo brez težav.Spustili so samo semeringi na sprednjih vilicah(te so od KTM-a) Drugače je africa pravi motor malo vzdrževanja in velikoooo kilometrov! Sprej za ketno sem pa hitro našel,ker se je zagozdil med veje. AJ, J.a.m.e.s, builder in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nivadoo Objavljeno Januar 5, 2016 Deli Objavljeno Januar 5, 2016 Kapo dol,moraš met pa dobre živce za takle podvig. Kako da nisi kakšnih bolj krampastih gum gor nataknu? Sj sem sprobal Heidenau na terenu , so super ampak se ne morejo primerjat s kkšno kramparco. Pa še to , kakšno vizo rabš za takle podvig - jo je problem dobit.? ajde Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno Januar 5, 2016 Deli Objavljeno Januar 5, 2016 Poslovno vizo dobiš brez problema, rihta agencija iz Loga pri Brezovici. Jaz sem imel sicer turistično, a sem moral na konzulatu pojasnjevati, zakaj želim dvakratni vstop s turistično vizo. Kar se tiče gum, je pa vozil še en par krampastih s sabo, a jih je nekje na poti pustil. Tudi meni ni čisto jasno, zakaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ivana Objavljeno Januar 6, 2016 Deli Objavljeno Januar 6, 2016 12 hours ago, Kiri said: Poslovno vizo dobiš brez problema, rihta agencija iz Loga pri Brezovici. Jaz sem imel sicer turistično, a sem moral na konzulatu pojasnjevati, zakaj želim dvakratni vstop s turistično vizo. A ni več tak, da moraš za turistično vizo imeti neko povabilo z Rusije? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno Januar 6, 2016 Avtor Deli Objavljeno Januar 6, 2016 Ene kramparce sem pustil v Tyndi,ker so bile še te dobre.Kasneje mi je postalo malo žal,ampak prepozno za jokat,v Magadanu pa ni možno nikjer kupiti,razen naročiti-čakaš mesec dni. Za vizo,se je najboljše obrniti na agencijo,kjer ti porihtajo vse potrebno - tudi zaračunajo vsako uslugo posebej dobiš jo v dobrem tednu dni. menih 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 6, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 6, 2016 (popravljeno) ...še malo,in bom ponovno-ŽE TRETJIČ v Tomttoru. Vrnitev v Yakutsko oblast. Cesta se ponovno odpre,čeprav še kar nekajkrat prečkam izsušene rečne struge. https://www.youtube.com/watch?v=lus8iyqhsEQ&feature=youtu.be Na prvi pogled si misliš,malo gasa in si čez v obratni smeri bi res bilo tako.Tale potoček postaja vedno globlji na drugi strani pa strma brežina.Če bi lahko pripeljal z hitrostjo,pol bi šlo,sedaj pa malo muk in je tudi šlo.. Eden redkih mostov Prvi,ki sem ga srečalje bil eden izmet domačinov iz Tomtorja.Tukaj okrog je ogromno rek in jezer,zato je tudi dosti ribičev in tudi ta možakar se je odpravil na ribolov. https://www.youtube.com/watch?v=XJH_bmUW_Nw Na srečo,še brez gumi defekta Popravljeno Januar 6, 2016. Popravil Dr.SPEED skalaprava, DAMI34, hajoktejn in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
UnionJack Objavljeno Januar 6, 2016 Deli Objavljeno Januar 6, 2016 zajeban zgleda. a je kej deliverance filinga tle okol, un ribič npr..? ma pa hud auto in čud me da je to sploh registriran za te ceste pa gužvo bravo!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 7, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 7, 2016 Zadnji kilometri OSR in to sedaj,ko sem se navezal...Malo je bilo treba pošravfati po elektriki seveda v dobri družbi ribičev iz Jakutska,kateri so poskrbeli za večerjo dve sem tudi sam dobil Večina mostov ki sem jih prečkal so bili leseni,ta je malo posodobljen z železjem. Kyubeme, na zemljevidu še obstaja,ampak tukaj ne živi nihče več. Še zadnjič pridem na bencinsko,kjer sem pomagal Sergeju oživljat BMW-ja,a so mi sedaj povedali,da motor ni zdržal do Moskve.Nekje na pol poti je bilo konec potovanja-tega sem se tudi sam najbolj bal,zato sem 90% poti prevozil 200% previdno,da se le nebi zgodil kakšen padec ali da motor čudežno odpove... VARNOST NA PRVEM MESTU gsxf750, Erik99, menih in 27 others 30 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Januar 7, 2016 Deli Objavljeno Januar 7, 2016 Ampak, žarnice pa imajo varčne. Ribe smo že videli , a kakšen medo bo? Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
basbas Objavljeno Januar 7, 2016 Deli Objavljeno Januar 7, 2016 A to so 2 zlatovčice spodaj pa 2 ščuke ,če se ne motim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno Januar 7, 2016 Avtor Deli Objavljeno Januar 7, 2016 Pride medvedka enkrat naslednji teden... Se kaj dosti ne spoznam na ribe ampak nista ščuki,vem samo,da so bile odlične. OFI, Anajram, UnionJack in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Januar 7, 2016 Deli Objavljeno Januar 7, 2016 sm se že vstrašu, da je nisi sreču sohen 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
basbas Objavljeno Januar 7, 2016 Deli Objavljeno Januar 7, 2016 pred 1 uro, Dr.SPEED pravi: Pride medvedka enkrat naslednji teden... Se kaj dosti ne spoznam na ribe ampak nista ščuki,vem samo,da so bile odlične. Se mi dozdeva ,da bi bila to fura zame ,z medvedi sem na TI pa ribe rad lovim.. gsxf750 in solorider 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 8, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 8, 2016 (popravljeno) Kyubeme-Tynda Druge ceste tak ni,kot M56 ista pot,po kateri sem prišel.Bilo je kar pestro,kajti poznal sem ljudi in spanja ni bilo potrebno iskat-ena skrb majn bilo je pa za odtenek več Do sedaj nisem imel nobenih neprijetnih izkušen z ljudmi,prej obratno.Ko poveš,da prihajaš iz "JUGOSLAVIJE" si v tistem trenutku njihov brat ,tako je bilo tudi pri teh vikendaših,vzamejo te za svojega in si njihov član,ješ,piješ... Pred mesecem nazaj je ta cesta zgledala nekako tako in sedaj Takrat se vsaj kadilo ni,sedaj pa Po dolgem času sem srečal enega motorista iz Španije,ki ga skupaj z "ženo" pičita za Magadan.Mislim da v teh koncih vsakega,ki je prvič tukaj zanima samo eno,kje lahko prespi,natoči gorivo in kakšna je cesta. Tommot Prvo poiščem prenočišče,v katerem sem zadnjič prespal.Pred vhodom pa trije veseli Rusi.Ko sem povedal od kot prihajam in kje sem bil smo v trenutku postali največji prijatelji Kar hitro so povedali,da so piloti in imajo v bližini mesta parkiran helikopter in da me jutri vabijo na polet nad mestom.Težko sem jim verjel,glede na njihovo stanje Takoj smo se dogovorili ampak brez vodke ni šlo.Naročili so mi,da moram pozdravit vse brate v Jugoslaviji ter da so se bili pripravljeni borit proti.......bom raje tiho. Naslednje jutro smo res poleteli Glede na to,koliko so popili me je bilo prekleto strah... Vse se je srečno končalo Tynda ...za seboj jih ima nekje 18.000km. čas za novo Popravljeno Januar 8, 2016. Popravil Dr.SPEED builder, Agostini, Keiko in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno Januar 9, 2016 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Januar 9, 2016 BAM-Bajkalsko-amurska_magistrala Po dveh dneh počitka je bil čas,da premagam še zadnji izziv.Trasa med Tyndo in Severobaykalom je dolga nekje 1200km.Motor sem preobu v nove gume,preveril vse tekočine in kar je bilo potrebnega,da še zdrži teh par kilometrov.Edino semeringov na sprednjih vilicah nisem menjal,ker jih ni bilo za dobit v tako kratkem času. Prvi dan sem prevozil 276km.pri 34°C, Bencinskih črpalk ni dosti,malo si moraš izračunati,do katerega mesta boš prišel-kajti vsa mesta nimajo bencinskih.Dobiš pa pri domačinih za malo višjo ceno ali pa zastojn. Po tankanju sledi obvezno slikanje,malica enkrat je treba še nazdravit,vprašaš za cesto....v glavnem-meni je bilo vedno lepo in nepozabno!! še njegov stroj Prvih 200km.je cesta v dobrem stanju,reke normalno prevozne,čez njih so mostovi. Ves čas se voziš ob železnici,ampak po stari cesti,ker kasneje imaš na izbiro staro cesto,ki je ponekod neprevozna ali pa takoj zraven železnice novo traso.Ta nova trasa je dosti boljša,dokler je utrjena-zvožena,kajti včasih je nasipano preveč gramoza in takrat je neugodna. Odličen prostor za kampiranje,če te domačini ne prestrašijo glede medvedov Eni ti povedo vse najhujše,zopet drugi se samo smejijo...zakuri si ogenj in ga nebo blizu-sem probal,pol pa spal nisem celo noč in študiral,kdaj bo me pojedo ... na koncu,moraš nekje prespat,in si misliš,kaj bo -pač bo. OFI, Erik99, skalaprava in 34 others 37 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Januar 9, 2016 Deli Objavljeno Januar 9, 2016 Dobra je ta z medvedi. Sem videl, da si precej sukal glavo levo in desno, namesto da bi vozil . Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno Januar 9, 2016 Avtor Deli Objavljeno Januar 9, 2016 Tam sem vodo izgubil sem se peljal nazaj par km.ampak brez uspeha-bila prisotna žeja od prejšnjega dne jaz pa brez kapljice vode. Sem bil prisiljen poiskat najbližji potok-sem ga skoraj izsušil Mavti, basbas, Bors in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mac Objavljeno Januar 9, 2016 Deli Objavljeno Januar 9, 2016 Pa una z ta rdečim rož'cam u glavi te je tud mal izsušila, kaj ...??? dlicen, Fantocci in Scarabeo 500 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
car_freak Objavljeno Januar 9, 2016 Deli Objavljeno Januar 9, 2016 Svaka čast za tole furo, ki si jo opravil! Scarabeo 500, ZdravkoK in sohen 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se