Skoči na vsebino

Migrantsko/teroristična kriza

I30

Priporočene objave

to niso begunci iz bivse juge....alo

zakaj bi se jaz ki sem tukaj doma nekomu prilagajal...alo

to niso begunci iz bivse juge....alo

zakaj bi se jaz ki sem tukaj doma nekomu prilagajal...alo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:fyou::fyou:Prav zaradi raznih nervoznezev in ostalih pametovalcev zadnje čase manj gledam TV  in razne forume kjer folk puca lastne frustracije. Ravno zaradi tega rad pogledam na tale forum, da se temu vsaj malo izognem. Dajmo se raje pričkat a so Mitaske najboljše ali niso, ali je Versis lep itd. Tisti, ki bi tudi v debato o žarnicah radi umešali politiko, pejte se solit. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Aynach pravi:

Tisti, ki pa klinejo na link "migrantska kriza" in pričakujejo govor o pnevmatikah tudi niso na pravi poti.

Ja in ne, če bi migranti uporabljali več gumic bi bila manjša gneča sedaj na mejah. Če bi jim Amerika namest bomb kondome metala, sedaj Evropa neb mela problemov, oziroma bi imela samo svoje probleme s premalo nataliteto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Migranti,kalifat,teroristi ,Đihadisti in ostala sranja so proizvod zahoda ,priporočam ogled teh kratkih dokumentarčkov .....

http://wearechange.si/?p=5963

http://wearechange.si/?p=8889

http://wearechange.si/?p=5826

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Otko, nič nisem paranoik. 
Hočem le državo za državljane in ne državo za kapital in cerkev. Sicer je ne rabim!
Kot ateist in zagovornik razumništva ne sprejemam, da naše življenje ogroža in spreminja verski fanatizem! Ne, ne enačim migrantov z verskimi fanatiki, da ne boš kaj v luft skakal!

Biti lep in prijazen, to stane €. Pričakovati od ljudi, da bodo delili nekaj česar nimajo, ker so jim izborjeno vzeli, sedaj pa taisti to od njih zahtevajo, je malo mimo. Enostavno obračaš vrstni red in upaš da bo uspelo. Ne bo.
Najprej je potrebno urediti sistem, izboriti pravično delitev blaginje, potem pa je bomo lahko vsi deležni. 
V nasprotnem je to le borba za drobtinice ob krohotu peščice presitih.

Seveda pa verjamem, da te usmiljeništvo notranje zadovoljuje. Nimam nič proti.

Popravljeno . Popravil I30
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, otko pravi:

Glej, očitno se nisva razumela ali pa si enakost pred zakonom razlagaš preveč simplistično.

Bom navedel en primer, da bo jasno o čem govorim...

No jaz ti bom pa navedel drug primer.

Begunski nastanitveni center na koncu Makedonske v Mariboru. V bližini stanuje moja žlahta in ko smo hodili k njim na obisk, sem poslušal stare kako se pogovarjajo med sabo in opazujejo starega domačina, ki je iz smetnjaka tega centra pobiral konzerve s hrano ter jih nosil domu, da je imel kaj jest.

Vidiš, to ni enakost. Dat enim, da lahko razmetujejo, drugemu pa toliko, da ne more od tega živet, ni pravično.

Dovolit enim, da se prosto gibljejo po EU brez osebnih dokumentov, drugega pa oglobit, ker pri sebi nima teh, zopet nima nobene veze z enakostjo za vse.

In lahko bi našteval v nedogled.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, nazo13 pravi:

...

Vidiš, to ni enakost. Dat enim, da lahko razmetujejo, drugemu pa toliko, da ne more od tega živet, ni pravično.

Dovolit enim, da se prosto gibljejo po EU brez osebnih dokumentov, drugega pa oglobit, ker pri sebi nima teh, zopet nima nobene veze z enakostjo za vse.

...

Pri tem bi dodal še to, da je pogoje, da se enim lahko daje ustvarjal tudi ta, ki sedaj za onimi pobira konzerve iz smetnjakov, da preživi. 
Pri teh migracijah je potrebno upoštevati, da se okolja, v katera dotični migrirajo, gradijo s trudom domačinov. In če gremo gledati v drugo smer, kaj lahko okolja iz katerih oni prihajajo, ponudijo nam, če migriramo tja?

Pozitivna diskriminacija da, seveda a le če so zato pogoji. Če nimaš kaj jesti, tudi kakat ne moreš, kaj šele dajati jesti drugemu!
In ko so pogoji za pozitivno diskriminacijo, pričakujem družbeno asimilacijo. Ta ne izključuje kulturnih razlik in s tem bogatenja na novem področju. Zahteva pa sprejemanje osnovnih norem življenja v novem okolju. In nikakor ne more biti pozitivne diskriminacije tam, kjer je zakonodaja do domačinov restriktivna! 

Torej sta tu vsaj dve plati problema.
Prva je asimilacija in enakost,
druga pa pogoji, za katere se moramo ozreti po sistemih zahodnega požrešnega kapitalizma.

Verjamem, da če bi ne bilo drugega, tudi prvi ne bi bil problematičen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Narobe je vso to pisanje okoli migrantov, kot sem že pred časom napisal. Pa še enkrat. Zakaj za vraga ne rečejo novinarji, politiki, človekoljubci, človekoneljubci in večina ostalih Bobu Bob? Zakaj ima vsak svoje pojmovanje za te ljudi, ki prihajajo nelegalno, brez osebnih dokumentov, ... v EU?

Begunci pred vojno, lakoto, mučenjem, političnimi zapori, ... ? Sem takoj za, da se jim pomaga in se jih zaščiti po najboljših močeh ter se jim nudi streha nad glavo.

Ekonomski migranti? Naj državne ustanove in njihovi biriči malo poškilijo v zakone (ki so jih sami umotvorili in zapisali) ter se jih tudi držijo. Na lastni koži sem izkusil kako to je, ko iščeš službo v tuji državi.

Politiki so se cele zadeve z migranti lotili čisto po Balkansko - z velikim gobcem in Lako čemo. Problem je v tem, da so njihovo hvalisanje in vunmetanje z nekimi sobicami in stanovanji ter potrebami po delovni sili, vzeli tile migranti zares in preplavili EU. Sedaj bi pa radi politiki požrli besede na račun nas. Debili so sanjali o nekaj tisoč migrantov, prihaja pa nekaj miljonov ljudi. In te (kot bi rekla Ipša) bo ja treba hraniti. In oblačiti, zdravstveno skrbeti zanje, šolati, dati streho nad glavo, ... Od kje vzeti denar se pa še vedno nobeni glavci ne sanja. No meni se svita kaj bi jaz naredil. Zmanjšal bi plače delavcem, obremenil bi z davki potrošnjo, imovino in obrtnike, podaljšal bi delovno dobo, zmanjšal penzije, ... Nikakor pa ne bi diral bank, korporacij, plač politikov, ... in ni vrag, da mi ne bi uspelo prebroditi krize. Do sedaj nam je s temi ukrepi še vedno uspelo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še ena o nemcih!

berlinska socialna delouka je pelala gručico 18 letnikov u gay club u berlinu misleč da je to pač del sub-kulture (kar dejansko je) in da se morjo novinci itak infiltrisat u society.

uglaunem, modelci normalno naročajo, pijejo, đuskajo na plesišču dokler 2 nemca u vogalu ne začneta z ljubezenskim prizorom....

delavka jih hitro pobere in odpele ven..... (NYT)

vemo prbližn kaj jim vera določa glede homosexualnosti.... tako da bo ta nemška infiltracija še precej zanimiva ;) 

... wurstl, arbeit, fücken in keller ... ok pa bmw :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, nazo13 pravi:

No jaz ti bom pa navedel drug primer.

Begunski nastanitveni center na koncu Makedonske v Mariboru. V bližini stanuje moja žlahta in ko smo hodili k njim na obisk, sem poslušal stare kako se pogovarjajo med sabo in opazujejo starega domačina, ki je iz smetnjaka tega centra pobiral konzerve s hrano ter jih nosil domu, da je imel kaj jest.

In lahko bi našteval v nedogled.

......lansko poletje za dopust, pozabil doma osebno od tamalega,.......na noben način se ni dalo vstopit na Hrvaško. Še kmal bi kazen pokasiru..........polkrog na levo pa dam iskat.

pred 56 minutami, nazo13 pravi:

Narobe je vso to pisanje okoli migrantov, kot sem že pred časom napisal. Pa še enkrat. Zakaj za vraga ne rečejo novinarji, politiki, človekoljubci, človekoneljubci in večina ostalih Bobu Bob? Zakaj ima vsak svoje pojmovanje za te ljudi, ki prihajajo nelegalno, brez osebnih dokumentov, ... v EU?

Begunci pred vojno, lakoto, mučenjem, političnimi zapori, ... ? Sem takoj za, da se jim pomaga in se jih zaščiti po najboljših močeh ter se jim nudi streha nad glavo.

Ekonomski migranti? Naj državne ustanove in njihovi biriči malo poškilijo v zakone (ki so jih sami umotvorili in zapisali) ter se jih tudi držijo. Na lastni koži sem izkusil kako to je, ko iščeš službo v tuji državi.

Politiki so se cele zadeve z migranti lotili čisto po Balkansko - z velikim gobcem in Lako čemo. Problem je v tem, da so njihovo hvalisanje in vunmetanje z nekimi sobicami in stanovanji ter potrebami po delovni sili, vzeli tile migranti zares in preplavili EU. Sedaj bi pa radi politiki požrli besede na račun nas. Debili so sanjali o nekaj tisoč migrantov, prihaja pa nekaj miljonov ljudi. In te (kot bi rekla Ipša) bo ja treba hraniti. In oblačiti, zdravstveno skrbeti zanje, šolati, dati streho nad glavo, ... Od kje vzeti denar se pa še vedno nobeni glavci ne sanja. No meni se svita kaj bi jaz naredil. Zmanjšal bi plače delavcem, obremenil bi z davki potrošnjo, imovino in obrtnike, podaljšal bi delovno dobo, zmanjšal penzije, ... Nikakor pa ne bi diral bank, korporacij, plač politikov, ... in ni vrag, da mi ne bi uspelo prebroditi krize. Do sedaj nam je s temi ukrepi še vedno uspelo.

......jap, resen problem bo nastal, ko bo premalo denarja za vse. Posledično bomo in bodo vsi nezadovoljni. To zna pripeljati do tvorjenja raznih skupin ( med nami in njimi ) podobno kot v ZDA ( ghetto ) .......ko bodo Turčiji prenehali dajat peneze zato, da zadržuje "reveže" na svojem ozemlju, pol bo šele veselica ob žici.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, sayo pravi:

Edino naši Slovanski bratje bodo zrihtali te teroriste

ne pozabi na Japonce, ki so jih že zrihtali...go ninđa go :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, builder pravi:

ta ograja bi bla za migrante ne premostljiva:lol1:

12219434_10153829592427125_7299971230454

Glede na to, da pravzaprav bežijo pred muslimanskim exstremizmom, plus vsi ostali iz raznih področij, ta ograja ne bi zalegla vsem, oziroma, bi bila nekaterim za malico.

Glede na to, da pravzaprav bežijo pred muslimanskim exstremizmom, plus vsi ostali iz raznih področij, ta ograja ne bi zalegla vsem, oziroma, bi bila nekaterim za malico.

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 24 minutami, I30 pravi:

Da oni bezijo, bi nehal bezat tam, kjer vec nisi v nevarnosti. Ampak to je ze prevec, da bi razumel ti in tebi podobni. Pelj si jih domov, pa jim kuhi piscancje hrenovke, grem stavit, da bodo pobegnlo, ker bezijo od ekstremizma ;-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, builder pravi:

Da oni bezijo, bi nehal bezat tam, kjer vec nisi v nevarnosti. Ampak to je ze prevec, da bi razumel ti in tebi podobni. Pelj si jih domov, pa jim kuhi piscancje hrenovke, grem stavit, da bodo pobegnlo, ker bezijo od ekstremizma ;-)

A si se spet z bemfo vozil, da te na frišn mede?
Nauč se brat! Aja, ne morš, si bemflar.:jezik:
Ok, potlej bom pa počas napisal, da boš lahko probal zastopt!:stupid:

"Plus vsi ostali iz raznih področij", sem napisal. In ja, ti spadajo v tvoj koncept. 
Kar se tiče muslimanskega ekstremizma pa ne zajema zgolj vojne z IS, temveč tudi radikalno spremembo življenja z uvajanjem šeriatskega prava. Tudi pred tem migrirajo in seveda so poleg še tisti, ki enostavno iščejo priliko tudi za barabije, ali pa celo pred tem, da bi za že storjene barabije plačali tam od koder prihajajo. 
Res je, da je območje od koder migrirajo večinoma muslimansko, ne pa popolnoma, zato so med njimi tudi pripadniki drugih ver, največ krščanskih. To potrjujejo tudi njihovi medsebojni spopadi zaradi njihove svete bukve.
In na to je cikal moj odgovor (beri še posebej počasi!), da so med njimi tudi taki, ki bi to ograjo predvidoma iz klobas svinjskega mesa, z veseljem pohrustali.
In sedaj še eno vprašanje zate, če ga seveda zmoreš prebaviti in odgovoriti: Kaj pa, če so klobase iz ovčetine ali divjačine? Na sliki se to ne vidi!

Sicer pa pejt raj gvihtat, ker da bi ti razlagal, zakaj gledam drugače na njih kot ti, kljub temu, da jih ne maram, ... bi ti verjetno kardan stran padu!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, I30 pravi:

A si se spet z bemfo vozil, da te na frišn mede?
Nauč se brat! Aja, ne morš, si bemflar.:jezik:
Ok, potlej bom pa počas napisal, da boš lahko probal zastopt!:stupid:

"Plus vsi ostali iz raznih področij", sem napisal. In ja, ti spadajo v tvoj koncept. 
Kar se tiče muslimanskega ekstremizma pa ne zajema zgolj vojne z IS, temveč tudi radikalno spremembo življenja z uvajanjem šeriatskega prava. Tudi pred tem migrirajo in seveda so poleg še tisti, ki enostavno iščejo priliko tudi za barabije, ali pa celo pred tem, da bi za že storjene barabije plačali tam od koder prihajajo. 
Res je, da je območje od koder migrirajo večinoma muslimansko, ne pa popolnoma, zato so med njimi tudi pripadniki drugih ver, največ krščanskih. To potrjujejo tudi njihovi medsebojni spopadi zaradi njihove svete bukve.
In na to je cikal moj odgovor (beri še posebej počasi!), da so med njimi tudi taki, ki bi to ograjo predvidoma iz klobas svinjskega mesa, z veseljem pohrustali.
In sedaj še eno vprašanje zate, če ga seveda zmoreš prebaviti in odgovoriti: Kaj pa, če so klobase iz ovčetine ali divjačine? Na sliki se to ne vidi!

Sicer pa pejt raj gvihtat, ker da bi ti razlagal, zakaj gledam drugače na njih kot ti, kljub temu, da jih ne maram, ... bi ti verjetno kardan stran padu!

pred 2 urami, I30 pravi:

Bilderčk, če se ti da kej mislt, si tole preber, kako zadevo vidi bivši talec IS:

http://www.24ur.com/novice/svet/francoski-novinar-talec-is-niso-grozni-temvec-pateticni-so-otroci-ulice-opiti-z-ideologijo-in-mocjo.html

mel sm te za bol razgledanega, ti se pa zagovarjaš z novinarčkom, ki prodaja svoje zgodbe:hmm:

v ujetništvu gledaš v tla in se ne pogovarjaš s komerkoli in se smejiš:klicaj:

kaj pomeni biti v ujetništvu in kakšne travme to pusti na človeku, verjami, da poznam zadevo od blizu, čisto od blizu, potem pa preberem  tole zgodbico in se lahko samo nasmehnem:smoke:. Očitno pali in se prodaja, vsa čast mu, da lahko manipulira, dokler je folka, ko mu lahko prodajaš pravljice, ki z resničnostjo nimajo nikakršne zveze:dry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zanimiva situacija

*če bi jaz cel lajf jedu pesek, bil bos in bi mi ob rojstvu dali kalašnikov v roko, potem pa rekli, če boš umrl mučeniške smrti boš v nebesih živel s sedmimi devicami....majkemi, prec bi se razstrelu.

*Je pa res, da se vsake tolko sfuzla tut kakemu dobro stoječemu evropejcu, pa gre pa postreli pol razreda...le kaj so njemu rekli?

Kdo bi vse to razumel...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!