Gustav Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Še vedno sem mnenja da za vsem stoji kapital ali če želite banke. Vprašanje katere in v čigavem interesu. Seveda to ni Franca za šalterjem ampak kdo drug. In zanima me kaj vse se dogaja medtem v ozadju ko nam fopajo pesek v oči. Razni TTIP spoorazumi itd. Alla in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Efendi, Kmet2, sayo in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMCAT Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 (popravljeno) .....niti ni islam tak problem , kot pa islamistična sekta ..................... vere niso problematične,.........razne izpeljanke, katere vodijo v sekte pa Popravljeno November 19, 2015. Popravil TOMCAT Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TOMCAT Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 (popravljeno) Slovenija je Hrvaški formalno najavila vračanje skupine ekonomskih migrantov. Ti v Sloveniji niti ne zaprosijo za mednarodno zaščito, zato je njihov vstop v EU nezakonit.Tudi Srbija in Makedonija sta začeli omejevati vstop migrantom, sprejemajo le begunce iz Sirije, Afganistana in Iraka. ......vir 24 ur ..... pa dobr, kdo se v imenu ljudstva odloča, da je temu tako? Begunci iz Sirije pogojno ok. Afganiastan in Irak pa zakaj že? WTF ......aja, pa zgleda, da hrvati o tem še nič ne vejo, ali pa to ne drži. Njihovi mediji o tem nič ne poročajo... Popravljeno November 19, 2015. Popravil TOMCAT Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gustav Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Rad bi videl "brata" Hrvata kako bo reagiral ko bo dobil cug vrnjencev. Stavimo da bodo končali pri nas? TOMCAT in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Codeine Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Tole bo še bolje: http://atlanticsentinel.com/2015/11/belgians-dutch-keen-on-smaller-schengen-germany-cautious/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nearrain Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Alla 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
otko Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Ob 18. 11. 2015, nazo13 pravi: No jaz ti bom pa navedel drug primer. Begunski nastanitveni center na koncu Makedonske v Mariboru. V bližini stanuje moja žlahta in ko smo hodili k njim na obisk, sem poslušal stare kako se pogovarjajo med sabo in opazujejo starega domačina, ki je iz smetnjaka tega centra pobiral konzerve s hrano ter jih nosil domu, da je imel kaj jest. Vidiš, to ni enakost. Dat enim, da lahko razmetujejo, drugemu pa toliko, da ne more od tega živet, ni pravično. Dovolit enim, da se prosto gibljejo po EU brez osebnih dokumentov, drugega pa oglobit, ker pri sebi nima teh, zopet nima nobene veze z enakostjo za vse. In lahko bi našteval v nedogled. Oprosti, ampak kje si me videl napisati, da bi komurkoli dovolil prosto gibanje čez meje brez dokumentov itd...Nikakor ne podpiram kršitve zakonov in tudi zahtevam dosledno izvajanje zakonov za vse. Ampak poleg represije je potrebno narediti tudi kaj, da do nasilja sploh ne pride. Represija je na koncu, ko vse drugo odpove (in ko so enkrat na ulici mrtvi ljudje je dejansko že prepozno). V Evropi je 15 milijonov muslimanov in samo represija vodi v Izraelski scenarij, ne vem ali si res želiš tega, da bi se v službo vozil mimo vojaških kontrolnih točk. Skratka vsem tem ljudem (na samo muslimanom) je potrebno ponuditi nekaj kar jih bo odvračalo od nasilja. To je na koncu tudi mnogo ceneje kot pa represija in zapravljene milijarde za neke letalonosilke v sredozemlju. Prijazna beseda in neizključevanje nas konec koncev ne staneta nič, lahko pa izboljšata marsikaj. Tudi tista tvoja primerjava z domačinom, ki brska po smeteh ni ravno primerna, kajti nikoli nisem preferiral neke skupine ljudi pred drugo, obravnavo potrebujejo tisti, ki so pomoči potrebni pa ni važno ali so to domači ali pa priseljenci. Saj Romi tudi brskajo po smeteh, ob se pa nisi obregnil, pa pustimo sedaj ob strani vzroke za to. Treba je biti dosleden ne pa brezbrižen in si zatiskati oči dokler ne poči. Velikokrat slišim zgodbe o priseljencih, ki so agresivni, suvajo v ljudi na avtobusih zlasti v Franciji itd. to ni redek pojav. ampak ljudje se ponavadi samo obrnejo stran in ne reagirajo oz. reagirajo. ko zares poči. Komentar, ki mi je glede vsega tega še najbolj blizu, če se da komu brati:http://www.siol.net/priloge/kolumne/ziga_turk/2015/11/zapomnite_si_pariz.aspx Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 pred 2 minutami, otko pravi: Oprosti, ampak kje si me videl napisati, da bi komurkoli dovolil prosto gibanje čez meje brez dokumentov itd...Nikakor ne podpiram kršitve zakonov in tudi zahtevam dosledno izvajanje zakonov za vse. Ampak poleg represije je potrebno narediti tudi kaj, da do nasilja sploh ne pride. Represija je na koncu, ko vse drugo odpove (in ko so enkrat na ulici mrtvi ljudje je dejansko že prepozno). V Evropi je 15 milijonov muslimanov in samo represija vodi v Izraelski scenarij, ne vem ali si res želiš tega, da bi se v službo vozil mimo vojaških kontrolnih točk. Skratka vsem tem ljudem (na samo muslimanom) je potrebno ponuditi nekaj kar jih bo odvračalo od nasilja. To je na koncu tudi mnogo ceneje kot pa represija in zapravljene milijarde za neke letalonosilke v sredozemlju. Prijazna beseda in neizključevanje nas konec koncev ne staneta nič, lahko pa izboljšata marsikaj. Tudi tista tvoja primerjava z domačinom, ki brska po smeteh ni ravno primerna, kajti nikoli nisem preferiral neke skupine ljudi pred drugo, obravnavo potrebujejo tisti, ki so pomoči potrebni pa ni važno ali so to domači ali pa priseljenci. Saj Romi tudi brskajo po smeteh, ob se pa nisi obregnil, pa pustimo sedaj ob strani vzroke za to. Treba je biti dosleden ne pa brezbrižen in si zatiskati oči dokler ne poči. Velikokrat slišim zgodbe o priseljencih, ki so agresivni, suvajo v ljudi na avtobusih zlasti v Franciji itd. to ni redek pojav. ampak ljudje se ponavadi samo obrnejo stran in ne reagirajo oz. reagirajo. ko zares poči. Komentar, ki mi je glede vsega tega še najbolj blizu, če se da komu brati:http://www.siol.net/priloge/kolumne/ziga_turk/2015/11/zapomnite_si_pariz.aspx Ne ga srat,prvo treba pomagat domačim potem pa naprej ,a je Slovenija kriva za migracijski val itd....pa rajši podpišem da gre teh par evrov od moje plače bilokateremu policaju ali slovenskemu revežu kot migrantu iz Afganistana,tem naj pomagajo tisti ki so sproducirali sranje ki se godi ne pa mi revčki . Sam denar je sveta vladar in če naš Cmerar ne bi govoril tako kot bleja ne bi dobil denarja ,a mislite da se sam spomne kaj in kako ,prekleto smo diktirani od starani monetarnega sistema pa če si to kdo prizna ali ne! Vse to sranje delajo bolani umi po svetu ki kljub premoženju ki ga ne morejo zapraviti v 100 življenskih dobah hlastajo po še in bodo tudi zARADI svojega pohlepa peljali svet v 3 WW ,najebali bomo spet mi ,raja ,potolkli bojo par miljard ljudi in kolesje se bo zavrtelo na novo ....... Mediji ki so financirani iz strani teh bolanih umov pa širijo nestrpnost in strah ,na podlagi tega bodo omejili svobodo človeka do fundamenta,prisluškovanje,nadzor itd bo legalno ,vse se že zdaj to počne toda potem bodo to počeli lahkotno in z zakonom podprto.... Ta nestrpnost ki jo širijo mediji in pristransko prikazovanje informacij pa bodo pripeljali da bodo ljudje nestrpni tudi do normalnih zmernih muslimanov ,ki ne bodo imeli druge opcije kot da se zberejo okrog jedra ki se trenutno imenuje ISIS in sranje bo tu ....poznate Palestino in stanje ki je tam ,po teh stopinjah gre EU .........vprašajte se kdo ima koristi od vsega tega,prodaja orožja itd.... .....itak nimam pojma ,je pa to moje osebno videnje na situacijo ,saj spremljam več različnih virov in si ustvarjam mnenje .... I30, Nearrain, TOMCAT in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 bo treba nahrbtnik počas spakirat, ukaz je ukaz http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/11/vpoklic_pogodbene_rezerve_slovenska_vojska.aspx Kmet2 in TOMCAT 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Moje vojne zaloge so polne Kmet2, Igi Pop, Bmflar in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Codeine Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 [no comment] "I'm a Muslim and I'm told I'm a terrorist. I trust you, do you trust me? If yes, hug me?"A blindfolded... Posted by euronews on 19. november 2015 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 Poglejte si ta zanimiv prispevek ki v nikakršnem smislu ne poskuša spodbujati pristranske agende, zgolj služi kot sredstvo k dokazovanju kako človeški smo. BTW PLS LIKE SUBSCRIBE SHARE. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ivana Objavljeno November 19, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno November 19, 2015 On 11/16/2015 10:59:52, otko said: Sploh pa ti begunci in migrantje nimajo nobene povezave z terorizmom in napadi v Parizu... ...Je pa res, da prihajajo iz drugačnega kulturnega okolja, vere itd...Ampak to še ne pomeni, da jim nismo dolžni pomagati. Pomagati jim moramo iz čisto humanitarnih razlogov... ...Kajti kdor misli, da bo vsak musiman, ki je prilezel k nam iz nekih Afganistanskih hribov, kar čez noč začel sprejemati geje, ljudi druge vere, predvsem pa nevernike itd.. je zelo naiven. Ozkogledno je biti ovčka, ki v vsakem muslimanu tega sveta vidi potencialno grožnjo, nič boljše pa tudi ni biti nekdo, ki ostro zanika, da migracije nimajo nobene veze s terorizmom! Nekim spletom okoliščin so tako imenovani teroristi pripadniki islamske religije - kar bi s perspektive nekega povprečno inteligentnega človeka moralo biti zanemarljivo, saj ima vsaka religija in vsak narod tako dobre kot tiste manj dobre ljudi in na podlagi peščice slabih ni potrebno stigmatizirati vseh pripadnikov določenega naroda ali vere, v tem primeru muslimanov, saj je dejstvo, da sami nismo nič boljši od njih - si to priznali ali ne! V čem je razlika med Američanom, ki bombardira šolo v Pakistanu, kjer umre nemalo nedolžnih otrok, kar se mimogrede v naših medijih najverjetneje sploh pojavilo nikoli ni in muslimanom, ki bombardira koncertno dvorano v Franciji? Prvi žrtve pospravi pod preprogo in je nedolžen, drugi pa jih prizna in je terorist! Dvolično, mar ne? V čem je razlika med Evropejcem, ki z nožem zada smrtne rane partnerju, partnerki, otroku ali staršu in muslimanom, ki neznancu odrubi glavo? Prvi je bedak ali alkoholik, drugi pa terorist! Tudi tukaj veljajo dvojna merila, a ne? Nemca - Avstrijca, ki strmoglavi letalo, se razglasi za neprištevnega človeka s psihičnimi težavami. Muslimana, ki podtakne bombo, se označi za terorista. Da pa sploh ne omenjam strelskih pohodov po ZDA ali južnoameriške obračune med karteli, v katerih umre nemalo nedolžnih ljudi. O krvavi zgodovini, katero smo pisali mi sami oziroma pripadniki naših narodov, pa ravno tako ne bi izgubljala besed. A kot vedno, sebe kujemo v zvezde ter se prikazujemo brezmadežne, da bi lahko na podlagi peščice tako imenovanih muslimanskih teroristov lahko 'srali' po vseh muslimanih tega sveta ter širili sovraštvo in odpor do nedolžnih ljudi! In če se vrnem k navezi migranti - teroristi... Gledano z zgoraj pojasnjenega stališča, da muslimane preprosto ne moremo generalno označiti za teroriste, nam migranti res niso grožnja in ni nobene potrebe, da se besedi terorist ter musliman uporabljata v istem stavku. AMPAK... gledano z neke druge perspektive... Kot prvo... ogromno tujih državljanov (rojenih v zahodnem svetu) se rekrutira na teritoriju tako imenovane samooklicane islamske države. Marsikdo izmed njih je na črni listi in nemalo njih je že bilo ob povratku v rojstno državo (bodisi v Evropo, Ameriko, Azijo...) zaslišanih ter aretiranih na letališčih, s čimer so bolj ali manj uspešno preprečevali vračanje teroristov v izvorno državo. Neskončne nekontrolirane migracije so torej kot naročene, da se ti ljudje (teroristi) na po novem relativno legalen način 'pretihotapijo' nazaj v Evropo, saj kot nam je znano, da bi prišli k nam ne potrebujejo ne potnega lista, ne oddati svojih prstnih odtisov! Poleg tega pa je dejstvo, da mora obstajati razlog, da so tako imenovani begunci večinoma mladi fanti, brez dokumentov, ki mimogrede zavračajo odvzem prstnih odtisov. Nedolžen človek čiste vesti po takšnih dejanjih nima prav nobene potrebe, še manj pa begunec, ki si želi le varno zavetje! Nekaj smrdi, še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da nas lastna država in lastni mediji zavajajo in nas silijo, da igramo na kocko humanitarnosti ter nam pod nos rinejo fotografije ter zgodbe peščice tistih ta pravih beguncev! In kot drugo... širokih rok ter z nasmehom na obrazih smo vabili k nam migrante ter jim izrekali dobrodošlico in obljubljali pravljične dežele. Prišleki so iz raznih razlogov že dosegli razočaranje na domačih tleh - bodisi zaradi vojne, bodisi zaradi finančnega pomanjkanja ali pa le želje po večjem zaslužku ter boljšem življenju in marsikateri je bil verjetno obupan tudi zaradi tega, ker v družbi domače države ni bil sprejet. Ne glede na razloge, dejstvo je, da so migranti na domačih tleh že dosegli razočaranje, nezadovoljstvo ter izdajo lastne države, kar jih je pognalo po svetu. Se mogoče sprašuješ, do česa bo pripeljalo, ko jih razočara, zavrže ter izda še Evropa? Da bi nekdo prestopil na stran skrajnežev ga verjetno mora življenje hudo prizadeti ter razočarati. In s tem, da smo jih prvo vabili, jim nudili ter obljubljali nebesa, zdaj pa jim bomo postavili na realna tla in od nas ne bodo dobili ne neskončnih denarnih pomoči, ne stanovanj in sanjskih služb prav tako ne. Ob vsem tem pa bodo deležni še stigmatizacije z naše strani - za kar, roko na srce, so odgovorni tudi naši politiki ter mediji, ki nam lažejo, nam prikrivajo resnico in nam vsiljujejo nekaj, kar večina nas ne želi. In ravno ta ignoranca z njihove strani je nekaj, kar v nas ustvari še večji odpor do prišlekov. Ko se bodo zavedli, da Evropa le ni obljubljena dežela, kjer bi vsakdo imel vse, se v njih zagotovo ne bodo prebudili prav nobeni pozitivni občutki. Ranjen, nezadovoljen (obupan) ter izdan človek pa je najlažji plen terorizma in naj nas ne preseneti, če se bodo današnji migranti množično opredeljevali v vrste skrajnežev! Drugače mi je jasno... zagovarjaš in vidiš rešitev v tem, da jih ne stigmatiziramo ter da jih odprtih rok sprejemamo in jim enakopravno nudimo vse, kar imamo mi. Z neke perspektive - vse lepo in prav! A žal vse ni tako enostavno kot se ti mogoče zdi, saj kot sam navajaš, smo jih s humanitarnih razlogov dolžni sprejeti in hkrati od njih ne smemo pričakovati, da bodo spoštovali ter sprejeli naše krščane, ateiste, homoseksualce ter naš način življenja. Brez zamere, mogoče sem neumna (kar verjetno sem), a ravno spoštovanje naših vrednot bi moralo biti pogoj številka ena, da nekoga sprejmemo odprtih rok! Ob vstopi v državo pokaži verodostojen dokument, oddaj prstne odtise ter podpiši obrazec, da si seznanjen z našim načinom življenja, prepričanji ter vrednotami in se zavezuj, da jih boš spoštoval ter se po najboljših močeh skušal asimilirati. Če pa ti smrdi vse tisto, kar mi Evropejci cenimo, potem žal Evropa že ni delček sveta, kjer si za moje (mogoče zgrešene) pojme dobrodošel in kjer bi lahko bil tvoj dom! Pa brez zamere - ne rečem, da so tvoja stališča popolnoma zgrešena - v nekem idealnem imaginarnem svetu bi se ta brezmejna solidarnost ter humanitarnost verjetno obnesla, a trenutna situacija v Evropi je žal preveč delikatna, da bi odprtih rok sprejemali vsakogar, ki na naših tleh vidi boljšo prihodnost, saj četudi bi to hoteli in četudi bi k nam prihajali le angelčki, preprosto nismo sposobni zadovoljiti apetita vseh lačnih ust tega sveta! nemo, TOMCAT, Nearrain in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igi Pop Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 pred 12 urami, builder pravi: mel sm te za bol razgledanega, ti se pa zagovarjaš z novinarčkom, ki prodaja svoje zgodbe v ujetništvu gledaš v tla in se ne pogovarjaš s komerkoli in se smejiš kaj pomeni biti v ujetništvu in kakšne travme to pusti na človeku, verjami, da poznam zadevo od blizu, čisto od blizu, potem pa preberem tole zgodbico in se lahko samo nasmehnem. Očitno pali in se prodaja, vsa čast mu, da lahko manipulira, dokler je folka, ko mu lahko prodajaš pravljice, ki z resničnostjo nimajo nikakršne zveze Kolk blizu? I30 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
otko Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 pred 37 minutami, NajinSvet pravi: Drugače mi je jasno... zagovarjaš in vidiš rešitev v tem, da jih ne stigmatiziramo ter da jih odprtih rok sprejemamo in jim enakopravno nudimo vse, kar imamo mi. Z neke perspektive - vse lepo in prav! A žal vse ni tako enostavno kot se ti mogoče zdi, saj kot sam navajaš, smo jih s humanitarnih razlogov dolžni sprejeti in hkrati od njih ne smemo pričakovati, da bodo spoštovali ter sprejeli naše krščane, ateiste, homoseksualce ter naš način življenja. Brez zamere, mogoče sem neumna (kar verjetno sem), a ravno spoštovanje naših vrednot bi moralo biti pogoj številka ena, da nekoga sprejmemo odprtih rok! Ob vstopi v državo pokaži verodostojen dokument, oddaj prstne odtise ter podpiši obrazec, da si seznanjen z našim načinom življenja, prepričanji ter vrednotami in se zavezuj, da jih boš spoštoval ter se po najboljših močeh skušal asimilirati. Če pa ti smrdi vse tisto, kar mi Evropejci cenimo, potem žal Evropa že ni delček sveta, kjer si za moje (mogoče zgrešene) pojme dobrodošel in kjer bi lahko bil tvoj dom! Pa brez zamere - ne rečem, da so tvoja stališča popolnoma zgrešena - v nekem idealnem imaginarnem svetu bi se ta brezmejna solidarnost ter humanitarnost verjetno obnesla, a trenutna situacija v Evropi je žal preveč delikatna, da bi odprtih rok sprejemali vsakogar, ki na naših tleh vidi boljšo prihodnost, saj četudi bi to hoteli in četudi bi k nam prihajali le angelčki, preprosto nismo sposobni zadovoljiti apetita vseh lačnih ust tega sveta! Ja, saj v bistvu se povsem strinjam s tabo. V Evropi velja azilna zakonodaja in jasno je kdo je do njega upravičen, od vseh teh beguncev samo peščica. Prav dobro se tudi zavedam, da ne mi ne Evropa sveta ne bo rešila. Ko sem pisal svoj post sem imel v mislih predvsem priseljence, ki so že v Evropi, ki imajo državljanstvo, živijo med nami itd...teh ljudi pač ne moremo kar poslati nekam. To je že druga in celo tretja generacija, ki pa še vedno ni sprejela države gostiteljice kot svojo oz. se z njo ne identificira. Jaz sem za razliko od večine komentatorjev tu ponosen na svojo evropsko identiteto in civilizacijo, kljub vsem problemom in slabostim imamo kaj pokazati. Tudi tiste "obče človeške vrednote" kot jih nekateri imenujejo so v bistvu naše Evropske vrednote. Bodimo ponosni na to. . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igi Pop Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 V najstinškem obdobju sem predihal vse knjige Karla Maja, Cooperja, Zane Greya, itd Jest pa Old Shatterhand sva bla ta glavne face, ampak na žalost smo domorodce vedno potamanili. Mogoče smo pa sedaj mi na vrsti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 pred 46 minutami, Jereb01 pravi: Kolk blizu? družinsko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igi Pop Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 A je problem zasesti ozemlje, v petih minutah sem zasedel ta forum in so vse zadnje objave moje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 19, 2015 Deli Objavljeno November 19, 2015 TOMCAT, NX650, Alla in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno November 20, 2015 Deli Objavljeno November 20, 2015 aja potem tiste zadeve o pobijanju nevernikov zdaj po novem niso več v koranu? Dobro da vem, hvala facebook. nazo13 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno November 20, 2015 Deli Objavljeno November 20, 2015 pred 3 urami, Aynach pravi: aja potem tiste zadeve o pobijanju nevernikov zdaj po novem niso več v koranu? Dobro da vem, hvala facebook. Korana je več izpeljank ,prav tako Biblije.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 20, 2015 Deli Objavljeno November 20, 2015 pred 4 urami, Aynach pravi: aja potem tiste zadeve o pobijanju nevernikov zdaj po novem niso več v koranu? Dobro da vem, hvala facebook. da neuš neumnosti pisal, si okvirno http://www.alislam.si/sveti-koran.html Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno November 20, 2015 Deli Objavljeno November 20, 2015 (popravljeno) Mouhanad Khorchide, sociolog, islamski teolog in univerzitetni profesor na nemški univerzi Münster, velja za enega največjih poznavalcev islama v Evropi, v svojem delu se posveča tudi preučevanju poučevanja islama v Evropi in verski tradiciji drugegeneracije potomcev priseljencev islamskih korenin. Prerok Mohamed in njegovi privrženci so bili v Meki med leti 610 in 622 preganjani in mučeni. Tamkajšnjim ljudem na primer ni bilo všeč sporočilo, da je treba odpraviti suženjstvo. Po drugi stani pa je Bog, da bi preprečilidržavljansko vojno, preroku in privržencem prepovedal, da se branijo. To jim je bilo dovoljeno šele z odhodom v Medino. Ker se jim je, kot pravi Koran, godila krivica. Gre pa za obrambo po napadu, ne za legitimiranje nasilja, še posebej ne zaradi vere. V Koranu ni nobenega brezčasnega gesla v smislu "ubijajte ljudi, ki niso muslimani". Ta zgodovinska raziskava je že bila narejena, vendar moramo biti veliko glasnejši v komuniciranju teh sporočil in zmanjšati moč tistih, ki propagirajo dobesedno razlago Korana. Prav tako mora islamska teologija nujno ponovno ovrednotiti odnos muslimanov do nemuslimanov skozi teološki vidik. V mojih očeh je problematično še naprej predvidevati, da bo Bog po smrti nad nemuslimani izvajal večno nasilje. Gre za misel, ki jo ekstremisti s pridom izkoriščajo, pa je v velikem nasprotju s pravičnim Bogom Popravljeno November 20, 2015. Popravil builder Alla in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
'.' Objavljeno November 20, 2015 Deli Objavljeno November 20, 2015 (popravljeno) 1 hour ago, builder said: da neuš neumnosti pisal, si okvirno http://www.alislam.si/sveti-koran.html Že v osnovi zgrešen point, najbolj krvoločne vrstice so bile spisane s strani de Sada, takoj za njim pa biblijski verzi. Pa začuda se lahko marsikateri kristjan brzda, preden se odloči da premlati svojo ženo v imenu vere. Glupo je napadati knjigo ki v 21 stoletju ni več relevanta, prav tako je glupo "braniti" narod na podlagi te knjige. Je zaradi tega vredno zanikati, da se na podlagi verskih tekstov izvaja teror? Poanta tekstov je zdaj sekundarnega pomena, tako kot svastika ki nosi negativne konotacije, kljub temu da simbolizira nekaj povsem drugega, enako je koran sprejet kot nekaj negativnega. Aja zdej se gremo kdo bo boljše linke pošiljal? Fine, http://www.thereligionofpeace.com/quran/023-violence.htm Pa pač če imaš dovol prostega časa, se igraj z guglom pa 1x vpiši "islam is peaceful" drugič pa "islam isn't peaceful", pol pa si izberi, kateri članek hoče uporabiti za izpodbijanje moje teorije, ker svojih argumentov jasno da nimaš. Prelahko postaja na internetu poiskati vir, ki ustreza tvojim željam in potrebam. Popravljeno November 20, 2015. Popravil Aynach Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se