Skoči na vsebino

Moto GP 2016


ArcaneWater

Priporočene objave

pred 16 urami, Cartman pravi:

Eniwey jutri se zacne sezona. Hura. Jez bi reku d3 bo u nedeljo takole: 93/99/46/29

na štartu ali na cilju??? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 urami, crasher pravi:

Kje bi lahko gledal kvalifikacije preko live streaminga?

Na srečo imam v vikendu Total TV, kjer na srbskem Sport klubu prenašajo kompletno dogajanje. To bo naporno - cel konec tedna formula 1, Planica in motogp, vmes pa pivo in roštilj :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej Lorenzo suveren, ni izpustil prvega mesta praktično niti za sekundo in ves čas je nizal najhitrejše kroge...

Rossi se je na koncu itak pošlepal za Vinalesom...

Barbera še vedno neverjetno hiter, glede na to kaj vozi....

hondi bolj zadaj...

Vinales je na koncu zgledal kar dobro.... zanimivo bo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

IMHO: letos bodo gume ključne, se posebej k je tolk ozek izbor....menim, da jih po zimskih testiranjih in izjemnega srečnega konca Baz-ovega crasha, vsi spostujejo oz so v nevednosti zaradi njihovega limita, ker se ne ve kje je....

Drugače pa itak končno začetek sezone 2016 B)

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Mutika pravi:

Ha! Zdravo, brothers in arms! B) Preživeli smo pavzo, prav tako lansko soap opero, razlili grenkobo, razočaranje, kupe gnoja in nebuloz po forumih in pogovorih ter dočakali novo sezono. Se mogoče še komu zdi, da je minilo kot tlesk s prsti?

Od nekdaj sem goreč privrženec Rossija, od njegovih prvih korakcev in kasneje velikih korakov. Vedno je imel nabildan ego do neba, ta šminkerski Italijanček (no, vsaj pri mami ne živi več), ampak ... saj so vsi enaki, kajne? Samo na Stonerja pomislite. Drugače je težko zmagovati. Cenim Valeta, ker je že toliko let s srcem pri stvari, ker ni dirkač v stilu "pobegni čim prej in se vozi sto krogov pred ostalimi", ker je hitro pogruntal, da je to en velik šov in ker je zdaj "star ko zemlja" za takšno dirkanje, pa še vedno na najvišjem nivoju. In celo izjemno motiviran. Nekateri tukaj pravite, da nima pojma (sprašujem se, kako lahko nekaj takega izjaviš o mojstru, katerega izjemni karireri je priča ves svet?) in dobim občutek, da ne gledamo istega prvenstva; vedno pa poudarjam, da ima vsak pravico do lastnega videnja ter mnenja in to spoštujem. Le različno se izražamo. Eni smo realni (Angleži imajo perfect izraz - "humble"), drugi pa spet edini verodostojni razsodniki. Torej, kljub temu, da je Vale še vedno No. 1 med mojimi favoriti, v tej sezoni nekako ne verjamem, da bo prvak. Mogoče je zato lani izpadel takšen "mali cepetavček", ker se je zavedal, da je bila nora priložnost osvojiti naslov in verjetno ena izmed zadnjih. Mali Marquez se je proti koncu sezone vedel precej nenavadno, to najbrž priznate vsi, ki spremljate dirke objektivno in se nekaj malega spoznate na motoriranje; kljub temu pa sta vedno dve plati resnice. Treba ga je spoštovati, mali je izjemen! Spoštovanje si zaslužijo tudi VSI ostali. Kajti tole, kar počnejo tile "lunatiki", tudi tisti v zadnji startni liniji, je izven razumevanja normalnega. Tudi Lorenzu priznavam mojstrstvo ter izjemnen talent, je svetovni prvak kar pomeni, da je zbral največ točk; pošteno pa priznam, da mi je tako zoprn, da ga težko gledam. Pa zato ni tisti, "ki pojma nima". Ne bom pa nikoli pozabila njegovega prsta navzdol na podiju (sploh ni važno, da je bila gesta namenjena Rossiju); tega človek, ki ima podstrešje pošlihtano, predvsem pa naj bi bil pravi športnik, preprosto ne dela.  Žal mi je Danija - pri vsem tem, kar gledamo zdaj, bo silno težko postal svetovni prvak; vsaj letos zelo težko. Pa tako dober dirkač je. Večni "osmoljenec". In obljubim, da ne bom več govorila o lanski sezoni.

Je pa favorit tudi Mali Markec, kljub slabšim trenutkom na testiranju. Mlad in nor je in naspidiran skoraj tako (če ne še bolj), kot je bil Vale v istih letih. Precej sta si podobna, pravzaprav. Me pa zanima, ko bo (zanesljivo bo!) prišlo do direktnega boja med njim in Lorenzom, kakšno bo potem njuno prijateljstvo, ki je tako čudežno vzklilo proti koncu lanske sezone. :whistle:

To bo nora sezona! Strokovnjaki tukaj gor, ki se spoznate na čisto vse, se boste mogoče smejali mojim besedam, ampak po mojem "gospodinjskem" gledanju na zadevo bi rekla, da bo letos precej odvisno predvsem od občutka, kje je tisti skrajni rob, final line - glede na letošnje novosti. Padali bodo (upam, da čim manj) zaradi gum, zaradi podhranjene elektronike in zaradi stotih ostalih dejavnikov. Ne vidim, da bi imel kateri imed njih občutno prednost, vsaj kar se elektronike tiče ne. Vidim pa nekaj njih, ki bodo vedno pri vrhu, seveda odvisno od tega, kdo se bo nahitreje prilagodil in privadil na vse novosti. Lorenzo, Marquez, Crazy Joe, Vale, Dani, Mali bikec, upam da Redding, pa Dovi, mogoče Cal, Aleix, Smith ...? Pa ne v tem vrstnem redu, edino (nerada priznam) JLo je, za zdaj, v prednosti. Vsaj psihološki.

Kakorkoli, veselim se sezone. Vsi pa moramo počakati na nekaj dirk, da bi slika malo bolj jasna - naše teorije se kaj lahko kmalu postavijo na glavo. Upam na vrhunske dirke, upam na ostre fajte in upam na najbolj varne dirke, kot je le možno. Brez poškodb, brez hujših padcev.

In upam na čim bolj nepristranske debate na našem forumu, saj vas ful rada prebiram. :OK:

a te mau spraskam :ras:

en bo zmagu .. vsak za svojga navija ... letos stavim na Rossija in na Yamaho ... drugi bodo ducatisti in uzad bo Honda ..

Mutika ... treba je mal palit, ker pol se vsi užgejo :lol1: ... raj me na piknik povab :jezik:

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

yamaha in suzuki imata letos končno hitrost primerljivo s hondo..... Ducati je tu še vedno v svojem svetu. Barbera in Baz ga še kar naprej lepo peglata.... sploh barbera izgleda, kot da je podpisal pogodbo s hudičem :) 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

11 hours ago, IBA said:

yamaha in suzuki imata letos končno hitrost primerljivo s hondo..... Ducati je tu še vedno v svojem svetu. Barbera in Baz ga še kar naprej lepo peglata.... sploh barbera izgleda, kot da je podpisal pogodbo s hudičem :) 

 

In to je v osnovi še Preziosijev dizajn. z "narobe" postavlenim ful preglomaznim in sploh zastarelim motorjem, na katerem je Crutchlow čist odpovedal, pa ga zdej Baz goni enako hitro kot on RCV, ki je 14ga zgledala tako dobra da bi kar vsak lahko zmagal z njo.....Noro. Od kje razlike? Je bil surov, gol, ducati vendarle precej soliden izdelek, in je Hondo reševala elektronika, ali HRC še kar tava v polmrakul Marellijeve spec elektronike? a niso že lani vsi vozili na enaki ECU enoti?

 

U glavnem zagonetk nikoli konca hehe. I like it. 

 

Kar mal mi je hudo za Rabata, pa Aprilija se mi zdi tud razočaranje 1 kategorije. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Konec FP2, 4 Ducatiji med Top 8. Honda tud napredovala časi zelo solidni hitrejši kot včeraj, počakajmo še na FP3 da vidimo če se Yamaha še kaj popravi, 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tokrat lorenzo oviral rossija... To mora bit pika... Rossi jo je dobil lani v misanu... Je pa res, da ne tole le fp, takrat je bil qp

pred 1 minuto, Ditrich pravi:

Prodam SHARK čelado...!!! :angryrant2:

Drekator že dreka...

A si resn? Kolk je šele rossi lani na tak način drekal... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je primitivec Rossi dirigiral na progi Lorenzu? A kdo ve zakaj se je šlo.
Zgleda, da mu je podpis podaljšanja pogodbe z Yamaho stopil v glavo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!