Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Dragi motorsvetovski prijatelji Harleyevih in Davidsonovih produktoff,

na Dioscovery Channalu sem zasledil reklamo, da bodo imeli v nedeljo, 31. avgusta 2003 ob 21. uri (ne vem, mislim da CET, to pa je naš čas) oddajo ob 100 letnici tovarne teh čudežnih strojčkov. :)

Objavljeno

Sej lahko, da bom pljunil v lastno juho, ampak moram vseeno povedat...

Sem pred parimi dnevi testno vozil Thundercata od prijatelja (moja prva vožnja na cestaku). Najprej sem se čudil in lovil na naprej nagnjeni poziciji, ampak sem kar hitro not padel. Potem sem bil šokiran nad hitro odzivnostjo gasa. Ok, speljem, gremo naprej in ti boga, stvar začne noro pospeševati (kar sem nekako pričakoval in predvideval). Kar me je pa najbolj šokiralo je izredno nizko težišče in noro dobra stabilnost v ovinkih. Kar se voznih lastnosti tiče - kapo dol.

Hočem reči, da zdaj razumem vse, ki pravijo da je HD kup železja in sploh ni motor. Če ga primerjaš s takimi motorji, to vse definitvno drži. -_-

Ampak (vedno je en ampak) sem se potem vseeno z veseljem usedel na moj, citiram, "kup železja" in veselo poslušal, kako se bata kregata kateri je na vrsti (zvok cestakov mi pa kljub vsem kapo-dol-lastnostim nikoli ne bo všeč...).

Objavljeno
Ampak (vedno je en ampak) sem se potem vseeno z veseljem usedel na moj, citiram, "kup železja" in veselo poslušal, kako se bata kregata kateri je na vrsti (zvok cestakov mi pa kljub vsem kapo-dol-lastnostim nikoli ne bo všeč...).

Sej iamš tudi cestake z dvema cilindroma, kjer bati lepo basovsko nabijajo. AL pa Motoguzzi California EV, kjer dobiš kruzerja, ki ima odličen močan motor, dobre vozne lasnosti, prva liga zavore (Brembo Oro), nastavljive amortizerje in božanski zvok že iz standardnih izpuhov. Pa še to: ni ti treba dat za motor 5 mile kot za novega HD!

Objavljeno
sej

HD ne prodaja motorjev

njihov lastnik g. Davidson je pred nekaj leti izjavil:

"Mi ne prodajamo motorjev!

Mi prodajamo življenjsko filozofijo!

Motorje dajemo kupcem zastonj zraven."

Zato pa vi, ki vozite ostale motorje ne razumete filozofije nas, ki vozimo H-D.

Ko kupiš Harleya, kupiš novega old-timerja. In če ljubiš svoj motor kot old-timerja, ga rad čistiš, voziš nežno, toleriraš tudi kakšno izgubljeno kapljo olja ali šravf.

Ampak vi, ki v motorjih iščete tehnično odličnost in gledate grafe in statistike, kateri bolje pospešuje in gre hitreje, te filozofije niste in ne boste dojeli, tudi če dobite Harleya zastonj za en krog.

Objavljeno
sej

HD ne prodaja motorjev

njihov lastnik g. Davidson je pred nekaj leti izjavil:

"Mi ne prodajamo motorjev!

Mi prodajamo življenjsko filozofijo!

Motorje dajemo kupcem zastonj zraven."

Zato pa vi, ki vozite ostale motorje ne razumete filozofije nas, ki vozimo H-D.

Ko kupiš Harleya, kupiš novega old-timerja. In če ljubiš svoj motor kot old-timerja, ga rad čistiš, voziš nežno, toleriraš tudi kakšno izgubljeno kapljo olja ali šravf.

Ampak vi, ki v motorjih iščete tehnično odličnost in gledate grafe in statistike, kateri bolje pospešuje in gre hitreje, te filozofije niste in ne boste dojeli, tudi če dobite Harleya zastonj za en krog.

Ma ne gre samo za to! Jaz vozim Guzzija in tudi moram kda pa kdaj tolerirat kak izgubljen vijak. Ko sem ga kupoval tudi nisem gledal grafov itd, ker si ga pol sigurno ne bi kupil. Ampak ne more motor ki stane 5,5 Mil. oz 23.900 EUR bit tak kakršen je HD (včasih mislim, da bi ga z nogami hitreje ustavil kot pa z zavorami). Sej so lepi motorji - prava šminka ampak prav gotovo pa ne sprejemljiv motor (razen za na podest v dnevno sobo). So japonski čoperji veliko boljši in veliko cenejši. Cena absolutno ni upravičena.

Mislim da gre za potenciran Microsoftov fenomen - Windows sucks, pa ga vsi kupujejo in mastno plačujejo! Enako HD.

Objavljeno
...te filozofije niste in ne boste dojeli, tudi če dobite Harleya zastonj za en krog.

Rozi - no hard feelings please

moj brat ima HD že blizu 20 let

ys (& veliko drugih) poznamo & razumemmo filozofije raznorazne, kar pa NE pomeni (to si morda spregledal), da jih sprejemamo.. sprejemamo pač druga neka gledanja na vožnjo z motorjem.. imamo drug pogled na to, kaj nam ropota pod r**

:D :D :D :D

kar pa ne pomeni, da nismo srečni zaradi tega

2X sem sedel na bratovem HDju & v tooolikih letih - ne da enega kroga, enega centimetra nisem odpeljal.. čeprav si lahko misliš kako ga je "zrihtal" v takoo dolgem obdobju

ne vem, zakaj ne.. saj bi lahko - no problem - ni to to, ne paše mi

ok?

je pa definitivno slab odnos med HD-riderji & ostalimi..

kako misliš , da se počutim, ko mi brat (ko sem prišel s svojo Hondo na obisek - pol nkol več) pripoveduje zgodbe:

srečanje HD riderjev v Millwakey-u (??lohka da je napačno napisano) in nekdo je to prišel gledat na Gold Wingu..

HDtipi so ga zbili dol z "Japonca", vzeli GW, zbrali denar .. vsak je dal nekaj dolarjev in plačali lastniku.. razbili motor, ga obesili na neko drevo in zažgali, fanta pa držali, da je vse to gledal.. potem ga pa z denarjem poslali domov...

kretenija

a ne?

tip, po mojem vedno, ko vidi HD, bruha en teden

veš zakaj ne bom NIKOLI vozil HDja

ker mi postane slabo v družbi ljudi, ki širijo tak medčloveški odnos na podlagi "HD filozofije", ki ni nič drugega kot poseben marketing

&

ne da ne razumejo filozofiranja popolnoma nič

niti

med filozofijo in marketingom ne ločijo - pol so pa še agresivni zaradi tega

naj za konec še enkrat poudarim

nikogar nočem žaliti, niti tako na splošno niti osebno..

verjemi, da se je izraz "drekpumpa" rodil preceeej kasneje kot vsi izrazi, ki opisujejo HDje v dobrem smislu in rodil se je kot obramba pred HDagresivnim nastopom lastnikov

lp

:D

Objavljeno

Rozi pravi: Ampak vi, ki v motorjih iščete tehnično odličnost in gledate grafe in statistike, kateri bolje pospešuje in gre hitreje, te filozofije niste in ne boste dojeli, tudi če dobite Harleya zastonj za en krog.

Ej rozi, ne ga srat. Eni rihtajo svoje kante v pospeške in hitrost, drugi pa v krom in leder. Mislim, da morate HDjeaši storiti še en korak prej - najprej investirat v voznost. Se mi zdi bebavo, ko po avtocesti na furi 800 km/dan gledam Electra Glidee, ki mi vozijo po odstavnem pasu 60 na uro s totalno zjebanim tipom gor in s štrikom privezano spremljevalko.

Da me množica HDješev več ali manj pozdravi ali nekaj zmomlja samo zato, ker me zameša s Harleyem, ko pa vidijo zmoto, pa pogled v stran. Da je žal večina HDjejašev v Evropi bebcev, nedojebancev in pozerjev, predvsem pa oponaševalcev kulture in etike, ki postaja oz. je že ultra nacionalna (nacionalistična ne mora biti, ker bi potem že govorili špansko). Še malo, pa bo predpisano, da ob HDju lahko ješ le Freedom Fries in ne več besedno iztrebljeni French Fries.

Sorči, ampak enako popizdim na "moje" goldwingaše, če vesijo ameriške zastave gor. Američani nosijo s sabo svojo nedojebanost pomanjkanja zgodovine, omislili so si pa marketing. In HD je marketing, zapakiran v filozofijo. In tega ne konzumiram in tudi ne prenašam, da mi to tudi prodaja. Sam lahko pogledam stran ali prezrem, če me pa še nekdo posiljuje, pa se branim.

Če sem čisto odkrit, tudi Valkiristi in Goldwingaši ne gremo čisto skup. Razlog je pa v pristopu do motorizma in izražanju lastnega nazora. Po kmečko: eni radi razkazujejo metre motorja (in kubike plastike), drugi so pa malce bolj moto esteti, npr...

Objavljeno
Če sem čisto odkrit, tudi Valkiristi in Goldwingaši ne gremo čisto skup. Razlog je pa v pristopu do motorizma in izražanju lastnega nazora. Po kmečko: eni radi razkazujejo metre motorja (in kubike plastike), drugi so pa malce bolj moto esteti, npr...

zdaj ga pa mal serješ ! :blink:

Objavljeno
Sorči, ampak enako popizdim ...

hej, hej...

mislim haaaloooo...

ys kr neki HDriderjev poznam in nekaj riderjev iz "nasprotnega tabora"- vsi fejst fantje, brez izjeme.. al pa mam srečo, no tut to je možno

torej dokler ne začnemo debatirat

o podritnemželezju

pišuka, res ne razumem, res ne

čemu popizditis enih ali drugih

tega ne maram pri ljudeh

TO NE MORE IN NE SME BITI VZROK ZA ŽALITVE

je pa definitivno ravno to, ta idiotska stran človeškega karakterja,

osnova marketinga za vse danes - ne le za HD

tako trgovci ustvarjajo svoje "ciljne skupine" katere potem masirajo preko medijev, ustvarjajo svoje agresivne skupine kupcev, ki potem delajo zastonjsko reklamo za njih:

"..če ne kupiš XYprodukta te pa ne maramo.." & prepričujejo še "nečlane" oz "potencialne člane" grupe

&

vsakdo katerega IQ je tako nizek, da pada na te finte in agresivno zastopa recimo Nivea-hladilno-mazilo-za-dojenčkaste-ritke je njihov najboljši reklamni agent v svojem družbenem okolju

zato vas vse prosim in apeliram na vas, da dokažemo nasprotno

DA SE NEGLEDE NA PODRITNO ŽELEZJE

MOTOMARSOVCI DOBRO RAZUMEMO IN

SE Z VESELJEM SREČAMO NA 3M

Objavljeno (popravljeno)
DA SE NEGLEDE NA PODRITNO ŽELEZJE

MOTOMARSOVCI DOBRO RAZUMEMO IN

SE Z VESELJEM SREČAMO NA 3M

ja kaj pa ti toplo vodo odkrivaš ? A je kje kak problem, spljoh bil ... ? :blink: B)

Popravljeno . Popravil hotschko
Objavljeno

zdaj ga pa mal serješ ! :blink:

Bom kratek, ker ne spada čisto v to temo. Recimo, da poznam word wide sceno GWCjev in Valkyire riders klubov. Niti ena zadeva ni mixana. Kot enega glavnih razlogov se navaja izrazita pripadnost lastnikov točno določeni znamki in tipu motorja. Pa se drugače čisto fajn razumemo, samo plastika nas razdvaja.

Objavljeno (popravljeno)
Pa se drugače čisto fajn razumemo, samo plastika nas razdvaja.

isto sra*** drugo pakovanje ... zakaj mora razdvajanje sploh obstajat ? ... B) ..

Popravljeno . Popravil hotschko
Objavljeno

Hudo pretiravanje... :blink:

At Harley-Davidson ride kickoff, an unwelcome guest

Associated Press

Last update: 22 August 2003

WASHINGTON -- London artists Steve Wood and Clive Morris said they wanted to create a tribute to freedom when they set out to produce a giant bronze replica of a Harley-Davidson motorcycle.

But when they tried to display their 10-foot-tall, 5 1/2-ton artwork at Harley Davidson's 100th anniversary "Ride Home" kickoff here Thursday, company officials had police shoo them away.

Wood and Clive had their truck parked on a public street, but it had been reserved by Harley Davidson for its commemoration ceremonies. The duo then pulled the truck onto Pennsylvania Avenue and parked in front of the Canadian Embassy.

"To us, a Harley-Davidson motorcycle depicts personal freedom," said Wood, 47. "This is kind of ironic."

Company chairman and chief executive Jeffrey Bleustein said Harley-Davidson selected others to do official artwork for the 100th anniversary.

"These guys didn't make the cut," he said. "They've been very persistent. We have a permit for motorcycle parking and that's about it."

Več tukaj...

Objavljeno
isto sra*** drugo pakovanje ... zakaj mora razdvajanje sploh obstajat ? ... B) ..

Last Call: Distinkcija različnosti, je pokazal čas.

Objavljeno
Hudo pretiravanje... :blink:

HD is a national symbol. It is on the same level as Stars and Stripes.

Zato so pa ruknli par 100 mio $ državnega denarja v HD Inc., da je obstal pri življenju. Zdaj je pa to potrebno dobiti nazaj, povezano z izvozom ameriške ideologije in njihove percepcije demokracije.

Objavljeno

H-D in Microsoftovi managerji so najbrž hodili na isto univerzo. Imajo namreč na moč podobno doktrino prodajanja izdelkov. :D

Sicer pa moj Fat Boy zavira povsem zadovoljivo s serijskimi zavorami. Samo malo močneje je treba stisniti ročko, pa ustavi brez problema. Tudi za servo volan so nekoč dejali, da je namenjen ženskam... :P

Objavljeno

In za avtomatski menjalnik, rozi.

Servo bremze so že pri BMW motorjih, avtomatski menjalnik se pa obeta na novi Gold wingi.

Objavljeno
In za avtomatski menjalnik, rozi.

Servo bremze so že pri BMW motorjih, avtomatski menjalnik se pa obeta na novi Gold wingi.

Kdaj pa bo dobil GW drive-by-wire? :D

Objavljeno

Ne bi vedel rozi, ker me GW načeloma ne zanima. Pa da ne bi zašajtala s teme in se grdo gledala. Posploševanje je grda reč in temelji na statističnem vzorcu pretežnosti. Zato žal zmerjamo in lepimo etikete na narode, družbene skupine in podobno. Žal je del zgodbe, povezan s HDji kar resničen. Ikona je postala predmet takšnih in drugačnih strasti in zlorab, katerim nasedajo oz. na katere so šibki tako uporabniki ikone kot njeni kritiki.

Posamezniki pa ostajajo. Tudi ta pravi ljubitelji HDjev, med katere štejem tudi tebe.

Objavljeno
so šibki tako uporabniki ikone kot njeni kritiki.

Posamezniki pa ostajajo. Tudi ta pravi ljubitelji HDjev, med katere štejem tudi tebe.

Mimogrede - kako ločimo prave in neprave ljubitelje HD-jev? A so eni večji pozerji od drugih?

Sicer pa me resno zanima - ali je tudi V-rod navaden kup železja, kot očitajo drugih HD-jem, ali pa je V-rod že normalen motor.... in kot tak morda med "pravimi" in pravimi HD-jevci nezaželen? :blink:

Objavljeno
Mimogrede - kako ločimo prave in neprave ljubitelje HD-jev?

Ali jih sploh moraš in moreš, dokler ne prideš do osebne ravni posameznika?

Objavljeno

Ja, tole okoli v-roda pa tudi mene zanima. V Krški vasi sem si z zanimanjem ogledoval primerek (mislim, da celjske registracije), pa veliko radovednežev je bilo okrog njega. Na nekem ameriškem forumu pa sem videl tožbe nekega lastnika o tem, da ima menda metrične vijake in mora sedaj zamenjati pol delavnice. BTW, a drugi HD motocikli imajo colske vijake?

Objavljeno

Yep, colske šraufe ma. Bom tudi jaz moral preurediti pol garaže in orodja :P

Sicer se pa strinjam z Rozijem: jaz imam tudi serijske bremze, pa sem se do zdej čist lepo ustavil, kadar in kjer sem hotel - celo v bolj kritičnih situacijah... Je pa tudi veliko odvisno od stila vožnje.

Pa še to: slišal sem ropotati že skoraj vse znamke motorjev, ampak HD-ja lahko pa vsakič izločim po zvoku (just can't beat that sound...). -> spet, samo moje skromno mnenje.

Objavljeno

Res ne vem, zakaj je v luft neka živčnost in avtomatična polarizacija na skupine glede znamke motorjev...

Vsi imamo radi motorje, vsi imamo radi svoje motorje, radi se peljemo, ne vem zakaj se ne bi potem med sabo čist fajn štekal :lol:

Prepiranje o tem, kateri motor je boljši je tako, kot da se pregovarjamo katera barva je najlepša :huh:

Kar se tiče pa takozvanih harleyašev in tisith modelov, ki se nekaj spravljajo na motorje drugih znamk in njihove lastnike pa: samo stran od mene! Grem rajši tja, kjer lahko v dobri družbi kaj spijem in kakšno rečem...

Objavljeno
..Grem rajši tja, kjer lahko v dobri družbi kaj spijem in kakšno rečem...

evo - točno to, pa nič drugega:

ni važno s čim se pripeljemo..

važno je, da se imamo fajn

majčicumu

zdaj bo pa spet nekdo ugotovil,

da sem odkril toplo vodo..

pa saj v tej vročini spoh ni hladne..

:D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!