kronik Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 pred 9 minutami, DAMI34 pravi: upam, da ne bodo cene zrasle, ker potem bom pa že kalkuliral, za zadnjo imam kar nekaj alternativ s podobnim dometom, medtem ko prve zaenkrat ne menjam. Z njo naredim od 6-8 solidnih jurjev km, brez problema v oprijemu, medtem ko sem konkurenco ubil ponavadi v 3000kmjih Iako ako i usporedim cijene i prijedjene km sa CSA2/3, CRA2/3, S20Evo, M7RR , S21, CR3 i kako se modeli guma sve ne zovu koje sam vozio MSF+ i dalje ima najbolji odnos ulozeno/dobiveno. A osjecaj u voznji koji mi MSF+ daje je pak u usporedbi sa S20/21 i M7RR po suhom!
DAMI34 Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 Pravkar, kronik pravi: Iako ako i usporedim cijene i prijedjene km sa CSA2/3, CRA2/3, S20Evo, M7RR , S21, CR3 i kako se modeli guma sve ne zovu koje sam vozio MSF+ i dalje ima najbolji odnos ulozeno/dobiveno. A osjecaj u voznji koji mi MSF+ daje je pak u usporedbi sa S20/21 i M7RR po suhom! S20 prav tako pri meni (za zadnjo pišem cca 5000km) tudi cena je nekje blizu in sicer za model EVO.
kronik Objavljeno Avgust 10, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2018 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: S20 prav tako pri meni (za zadnjo pišem cca 5000km) tudi cena je nekje blizu in sicer za model EVO. Cijenom nisu jako razlicite. Jedino mi S20 traju krace! A Bridgestone ima i neku varijantu S20Evo R !
Wakasaki Objavljeno Avgust 16, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2018 Mitas terraforce po 3000km brez posebnosti. V mokrem nisem neki vrli testni mojster, ampak lepo drži, bolj kot prejšnja metzelerka. V suhem pa še nisem našel napake, gre super dinamično po serpentinah al pa ilegalno po ac brez težav.Vročina je ne moti, vsaj videti/zaznati ni. Kljub ponovitvam železna kapla jezersko meja se ni naveličala in drži do tačk, štendra,.... Po še foto. Zgleda da bodo zdržale cca. 10000km Joker, bojc84, TakeALookAround in 2 others 5
TakeALookAround Objavljeno Avgust 16, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2018 Moje majo malo cez 5k, vsega po mal.... Po mokrem se mi ne zdi lih suverena, ampak to itak bolj asfaltu pripisujem, ker nekje je res gladek, dinamicno gre, svaljka je nic, tko da.... Pomoje bi lahko slo 10k prevozt. Za potovat okol, pa tko, se mi zdi super, po makedamu gre lih tko, velik bols kot s cestnimi. Joker, Kugelschreiber in Wakasaki 3
Snečer Objavljeno Avgust 18, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 18, 2018 mitas šilt kapa se dobi kje? modra z belim napisom
sesir Objavljeno Avgust 20, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2018 (popravljeno) pred 9 minutami, ukica pravi: Mitas lima Vsi se ne strinjajo s teboj... https://advrider.com/index.php?threads/mitas-e-07-front-horrible-shimmy.1229621/ http://www.horizonsunlimited.com/hubb/equipment-reviews/mitas-e-09-tyre-cannot-52926 Navsezadnje lahko beres kako Mitas drsi tud od uporabnika tu na MSki jih dobi gratis v uporabo in jih ocitno mora drugace hvaliti...kot ne sme pustiti takih postov in ga bo zbrisu... Popravljeno Avgust 20, 2018. Popravil sesir
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Avgust 21, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 ... takole zgleda Mitas SF+ po dveh dnevih na Grobniku po tanovem asfaltu + še nekaj mrcvarjenja v "civilu". Moped: Bavarc RR časi: cca 1:44 +/- (pa še bi se dalo stisniti kako sekundo ... pač faktor v glavi) število zaporednih krogov: .... tudi po 10 krogov. Tlak : 2,3/1,9 (hladne) Vreme: sončno.... cca 30 0C V glavnem: Novi asfalt je res prijazen do pnevmatik. Tudi do Mitas. IF7, Joker, KARMEN1 in 8 others 11
Popularna objava skalaprava Objavljeno Avgust 21, 2018 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 13 urami, sesir pravi: Vsi se ne strinjajo s teboj... https://advrider.com/index.php?threads/mitas-e-07-front-horrible-shimmy.1229621/ http://www.horizonsunlimited.com/hubb/equipment-reviews/mitas-e-09-tyre-cannot-52926 Navsezadnje lahko beres kako Mitas drsi tud od uporabnika tu na MSki jih dobi gratis v uporabo in jih ocitno mora drugace hvaliti...kot ne sme pustiti takih postov in ga bo zbrisu... Sesir, razumem da ti nikakor ne potegne, da je lahko Mitas dobra cestna guma....predsodki v glavi so res hudič! Ampak tudi avto Škoda je pri marsikomu še vedno v glavi sinonim za Češka jajca, pa je resnica vse prej kot to. Ampak pustimo.... Sicer pa si malo pomešal hruške in jabolka. Linka, ki si jih nalepil, se nanašata na enduro gumi, ki NISTA plod slovenskega znanja in se tudi NE izdelujejo v Sloveniji. To so dejansko res češke gume, pa kakor koli to razumeš! V tej rubriki pa je večinoma govora o cestnih gumah Mitas Sport Force+ in Terra Force....te gume pa nimajo prav nič češkega na sebi, razen napisa češkega lastnika Mitas (pa še to ni več čisto res). Je plod slovenskega razvoja in se jih izdeluje samo v Sloveniji! Še guma oz. kavčuk na Sport Force+ nima nobene veze s čehi....... Samo upamo lahko, da bodo inženirji iz Kranja kmalu na trg poslali še kakšen izdelek, ki bo vsaj tako dober kot je SF+....morda celo boljši P.S. A po izdelkih Akrapovič tudi tako pljuvaš? Ker tudi to je plod domačega znanja! Dajmo spljuvat vse kar je domačega, pa smo vsi srečni......kako tipično slovensko basbas, DAMI34, Nearrain in 10 others 10 3
Zivnorc Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 ... ker ste bili pridni, objavljam še posnetek: https://youtu.be/VbYCe2nbJ9o ...Prijatelj pred mano vozi Mitas SF+ Posnetek ni FullKull HD ... ampak vidi pa se nekaj.... bojc84, skalaprava, DAMI34 in 4 others 7
skalaprava Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 2 urami, Zivnorc pravi: Moped: Bavarc RR .......zlate felge na bavarcu? Te bemfli so res zlatarski izdelki ratali KARMEN1, Zivnorc in ukica 3
IZTOK Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 14 urami, sesir pravi: Vsi se ne strinjajo s teboj... https://advrider.com/index.php?threads/mitas-e-07-front-horrible-shimmy.1229621/ http://www.horizonsunlimited.com/hubb/equipment-reviews/mitas-e-09-tyre-cannot-52926 Navsezadnje lahko beres kako Mitas drsi tud od uporabnika tu na MSki jih dobi gratis v uporabo in jih ocitno mora drugace hvaliti...kot ne sme pustiti takih postov in ga bo zbrisu... Pa si ti te gume preizkusil tudi sam? Jaz sem jih. Ce namestis 50/50 gumo ne mores pricakovat obnasanja kot z cestno. Valjda je filing in tudi tehnika voznje skozi asfaltne ovinke drugacna. Pol pa idi tako suvereno po gozdni cesti z 90/10 gumo kot z tole E07 in bos imel priloznost povohat borovnice. Tole pisejo kvazi motoristi. Nima izkusenj pa kvasi neumnosti. Ne pisi o stvareh za katere sam nimas pojma in si pamet snel z neta. Probaj sam, pol pa pisi. DAMI34, Zivnorc, ukica in 1 other 4
IZTOK Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 18 minutami, Zivnorc pravi: ... ker ste bili pridni, objavljam še posnetek: https://youtu.be/VbYCe2nbJ9o ...Prijatelj pred mano vozi Mitas SF+ Posnetek ni FullKull HD ... ampak vidi pa se nekaj.... Kar sline se mi cedijo Zivnorc 1
Zivnorc Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 6 minutami, IZTOK pravi: Kar sline se mi cedijo ... samo zate še tale posnetek... https://youtu.be/IOz79XPB14Y ...isto... pred mano prijatelj na Bavarcu na MSF+ DAMI34, bojc84, Kremenčkovi in 1 other 4
jskrablin Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 14 urami, sesir pravi: Vsi se ne strinjajo s teboj... https://advrider.com/index.php?threads/mitas-e-07-front-horrible-shimmy.1229621/ http://www.horizonsunlimited.com/hubb/equipment-reviews/mitas-e-09-tyre-cannot-52926 Navsezadnje lahko beres kako Mitas drsi tud od uporabnika tu na MSki jih dobi gratis v uporabo in jih ocitno mora drugace hvaliti...kot ne sme pustiti takih postov in ga bo zbrisu... Za E-07 ne morem kaj pametnega pripomnit, ker je še nikol nisem vozil. Za E-09 pa hja. Prvo kot prvo je tale review iz leta božjega 2005. Vmes se je zmes in konstrukcija gume definitivno spremenila in dodali so Dakar varianto - ta je tako po trdoti kot zmesi bolj primerna za 200+ kil krave kot navadna. Že navadna varianta ima res trde boke, to je res. Sam lej, če se jo jaz spravil sam z nekaj tehnike in podmazovanja na zadnje kolo bi jo lahko tudi ta izkušeni advenčer rider. Kar se tiče vožnje - to je zelo agresivna dual sport guma. Dosti bolj na offroad strani kot na on road strani. Osebno sem z njo zadaj prilezel po marsikakem terenu na marsikaki podlagi v marsikak naklon. Za lažje enduro motorje tipa 690/701 in podobno je vsaj zadnja E-09 tazadnji kompromis za dual sport vožnjo... če rabiš bolj agresivno gumo je treba iti kr na FIM enduro program. Seveda taka guma sploh ne trpi hitre vožnje po asfaltu. Jo s tem zgolj pregrevaš, gneteš in radiraš za brezveze. In na koncu velika skrivnost - nobena offroad/dual sport guma s štofli ni bogve kaj po mokrem asfaltu. Če je pa za kaj po mokrem asflatu pa je absolutno za nikamor po mokrem terenu. Vedno se gre za kompromis in tu preprosto moraš vedeti (veš pa tako, da probaš osebno) kaj ti za določeno rabo ustreza. Jaz bi E-09 (zadnjo) takoj dal na lažji enduro motor s katerim se imam namen prevažati pretežno off (makedami in slabša podlaga). Sprednje je premalo agresivna za moje pojme. In za razliko od marsikakega advenčer rajderja bi me skrbela predvsem kilometrina. Ko sem 690 prodal je imela zadnja E-09 za sabo ~ 2000 kilometrov... in vidla bi jih maksimalno še enkrat tolko. Jebiga, navijanje motorja po trdi podlagi in počez v/iz ovinkov obdela gumo precej drugače kot 100+ km/h po asfaltu in cijazenje po lepem makedamu. igc1, bojc84, Joker in 2 others 4 1
maus Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 15 minutami, Zivnorc pravi: ... samo zate še tale posnetek... https://youtu.be/IOz79XPB14Y ...isto... pred mano prijatelj na Bavarcu na MSF+ men se zadna manj trese a ti nisi biu na Mitaskakh ?
Zivnorc Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 32 minutami, maus pravi: men se zadna manj trese a ti nisi biu na Mitaskakh ? ... hja... men se zadnja trese...k se mi rit trese od strahu... hahaha ... ne... jaz sem imel tardeče pnevmatike (črn moped z rdečimi pnevmatikami v ozadju na sliki v enem izmed mojih prejšnjih postov, kjer sem slikal pnevmatike)
IZTOK Objavljeno Avgust 21, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 21, 2018 pred 31 minutami, jskrablin pravi: Za E-07 ne morem kaj pametnega pripomnit, ker je še nikol nisem vozil. Za velike dual sport krave je dobra. Suverena po asfaltu, po 3500 km lahko recem da bo sigurno vzdrzala 7000. Se pa strinjam s teboj, E09 nima smisla natikat na Super tenere in GS, so prevec cestno orientirani mopedi. In taksno gumo ocenjevat na turi po asfaltu / makadamu je nesmiselno. Joker 1
Joker Objavljeno Avgust 22, 2018 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2018 E-09 imam na svojem BIG-u. Za montažo, je treba res spustiti kakšno kapljo švica. Sploh sprednja... Na asfaltu je pač kramparca. Ne pomaga niti dejstvo, da so čepi večji in nižji. Moker asfalt: če je malo slabše kvalitete jo BIG z ubogimi 50 konji zavrti v prazno v 4. prestavi... Kar se pa terena tiče: Tudi tu se je treba zavedati, da to ni prava kramparca. To dejstvo je treba upoštevati predvsem na mokrih podlagah. Sploh sprednja v takšnih pogojih nudi bore malo oprijema. Če pa se to gumo uporablja na trdih podlagah pa povsem zadovoljivo opravlja svoje delo. Konec koncev je namenjena malo težjim enduro motorjem, ki jih lastniki v povprečju ravno ne posiljujejo v neke ekstremne terene. Če je približno suho pa se da z njo prilesti marsikam. Preverjeno. Sam sem jo nataknil ravno zaradi dejstva, da je moj BIG pretežak za pravo enduro gumo, katero bi uničil na enodnevni makadamski turi... DAMI34, IZTOK, igc1 in 1 other 4
Snečer Objavljeno September 5, 2018 Opozori Objavljeno September 5, 2018 pred 14 minutami, KARMEN1 pravi: Jaz sem šla s 100 na 55, sedaj pa bom očitno zopet šla na malo več...... Jaz drsam, če bi dala gor nastavljive stopalke, pa bi morala dol sneti centralno stojalo. Tako, da je padla odločitev, da menjam motor. Z900 sem probala čisto slučajno in prav takoj mi je sedel. To pomeni, da se v ničemer ne bom rabila navajati ali prilagajati, ker je tak kot je, idealen zame. Kot je bila pred dvemi leti idealna moja Honda.......... tu not je potem razlaga, da gume prej fentaš, ker z normalno vožnjo bi ženski morale držati 10k na ncjki KARMEN1 in sesir 2
KARMEN1 Objavljeno September 5, 2018 Opozori Objavljeno September 5, 2018 Samo upokojencem lahko Mitas zdržijo 12000 in več. Vsem ostalim od 3000 pa do 6000 , ne glede na spol . Nekatere ženske pač znamo tudi vozit malo bolj dinamično MitcH' in sesir 1 1
DAMI34 Objavljeno September 6, 2018 Opozori Objavljeno September 6, 2018 pred 15 urami, Snecer pravi: tu not je potem razlaga, da gume prej fentaš, ker z normalno vožnjo bi ženski morale držati 10k na ncjki cca 66% voznikov doseže do 6kkm ali cca 80% do 7kkm Kar je vsaj zame dovolj merodajen podatek o neki povprečni kilometrini. Vse ostalo je bolj izjema kot pravilo. Aja, pa folk izpolnite anketo, če je niste še.
Snečer Objavljeno September 6, 2018 Opozori Objavljeno September 6, 2018 Zame ne ker manjka podatek, če vozijo normalno sesir, Zok in Zivnorc 3
DAMI34 Objavljeno September 6, 2018 Opozori Objavljeno September 6, 2018 pred 19 minutami, Snecer pravi: Zame ne ker manjka podatek, če vozijo normalno potem pa naredi anketo, kako vozim...99% bo odgovorilo normalno ps. jaz sem vesel za vse ki naredijo 2kratnik povprečja, celo zavidam jim. Tudi jaz bi, pa ne gre, ker načinu vožnje se ne mislim odpovedati. KARMEN1, sesir in Zivnorc 1 2
Zivnorc Objavljeno September 6, 2018 Opozori Objavljeno September 6, 2018 pred 3 minutami, DAMI34 pravi: potem pa naredi anketo, kako vozim...99% bo odgovorilo normalno jaz bi odgovoril: .... normalno, da vozim. ... Snecer bi rekel: ..... normalno vozim, da... DAMI bi rekel: ..... da normalno vozim?!? ... Zok, Igi Pop, KARMEN1 in 5 others 2 6
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se