Popularna objava DAMI34 Objavljeno November 2, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno November 2, 2017 pred 23 minutami, jvalant pravi: To vemo vsi. Borutt trdi, da se ni treba prilagajati gumi, samo cesti... Torej lahko z zanic gumo vozim enako kot z dobro, samo ce je cesta enaka? To je pac nesmisel. (da ne bo izvijanja: z cesto mislim na serpentine ipd, kjer prej prides do limita gume, kot hitrostne omejitve) Pa ne bom vec pametoval, ampak zopet je bolj papeski od papeza, zato potem takle nakladanje v nedogled... (konec) razlike med gumami so ogroooomne...kdor tega ne verjame se lahko pelje z mano al pa s kakim mopedom, ki ima TC pa bo hitro videl, kako grabi ST in SS pnevmatika skozi ovinek, prav tako bo videl kdaj se vklopi TC na dobri športni gumi ko vse konje spustim z vajeti in kdaj se vklopi pri ST pnevmatiki. to so dejstva dokazljiva z elektroniko in meritvami. Drugo je pa še filling, ki ti ga da moped pri polnem ali aktivnem odpiranju čez ovinek. Dobra športna guma omogoča neprimerno boljši občutek in oprijem. Toliko o zadnji gumi. Grem pa še na prvo gumo, večina ST pnevmatik pri agresivni ali aktivni vožnji popušča skozi krivuljo vožnje, kar pomeni, da rahlo drsi in prideš iz ovinka tudi kak meter bolj na široko kot pa s športno gumo. Tretje: po dežju so SS ali Hypersport en kurc v primerjavi z ST pnevmatikami tipa EVO ali ST namenjen dežju, ker te pnevmatike imajo boljši izpodriv vode, velik silike in so namenjene taki in podobni vožnji in šele na mokrem začutiš njihov odličen odziv ter oprijem. Angel GT ali contiroad attack 2 evo so majka na mokrem, seveda pa so na suhem za odtenek slabše kot pa dobre športne gume tipa SF+. Upam, da sem vse povedal in ni več potrebe po debatiranju naprej. ps. Ker pa se nekateri vozimo v vseh možnih pogojih od slane, dežja, soli -3C, pa do +39C, pa solo v dvoje in s kufri, pa lepo , pa agresivno, pa po AC, vedno iščemo neke kompromise in bi radi iztržili čimveč od pnevmatike. Zato me res zanima kaj bo Mitas izzumil pod SF (turing varianta). REs upam, da ne bodo posegali v obliko in boke. pss. @Zivnorcima prav ko govori o dvokomponentni ali ST pnevmatiki, namreč ST pnevmatike prej ubijem po bokih, pa mi ostane še sredine za najmanj 2,3 ali 4 jurje. Koneckoncev, je kalkulacija enaka kot če namestim SS pnevmatiko. Seveda je veliko še vedno odvisno od stila vožnje, temperatur, ali se gre za preganjanje po ovinkih ali potovanje itd... kar pomeni, da se s stilom vožnje moram prilagajati pnevmatiki....da se moram cesti je pa že dolgo znano, sicer pridem čez ovinek v MM stilu, kar pa košta psss: To je bil zdaj moped šou in je povedu, kar je mou, če pa kej povedu ni, pa povejte si sami Bmflar, gretzky, KARMEN1 in 7 others 7 1 2
gretzky Objavljeno November 2, 2017 Opozori Objavljeno November 2, 2017 pred 39 minutami, Snecer pravi: čakamo touring force, all in one Mitas In ti jo boš imel za vedno. Če že Sport Force + voziš vsaj 11 000 km.
Zok Objavljeno November 2, 2017 Opozori Objavljeno November 2, 2017 (popravljeno) 55 minutes ago, DAMI34 said: sicer pridem čez ovinek v MM stilu, MM ze dolgo ni padel. Predolgo. Morda mu bo naslednjic Ata (spet) pomagal.. Sem ugotovil, da sem pnevmatiko, ki sem jo pred dobrima dvema tednoma kupil rabljeno a s precej profila ("za letos se bo"), izrabil skoraj do indikatorjev - gre za Dunlop Sportmax Qualifier RR, najbolj pa se je izrabila ravno po sredini. Ker gre za bicompound gumo, sem precej skepticen koliko casa bi pod mojo ritjo drzala SportForce+. Cakam TouringForce, pa da vidim kaj bodo rekli testi in kaksna bo cena. Sicer pa se poleg TouringForce odlocam med SportForce+ in Conti Sport Attack, s katero sem bil zelo zadovoljen. ...pa bo spet monocompound... Popravljeno November 2, 2017. Popravil Zok
Snečer Objavljeno November 2, 2017 Opozori Objavljeno November 2, 2017 pred 5 minutami, gretzky pravi: In ti jo boš imel za vedno. Če že Sport Force + voziš vsaj 11 000 km. bomo še videli, če bo minimalna razlika in občutna višja cena, se EUR/km ne bo splačal, po drugi strani pa imam vsako leto raje svežo gumo pa še za Jadranko sem bolj konkurenčen KARMEN1, ukica in gretzky 2 1
ludiluka Objavljeno November 2, 2017 Opozori Objavljeno November 2, 2017 Meni mitas drži brez problema pri normalni vožnji edino enkrat je bila ena rjava črtica gretzky in Zivnorc 1 1
Zivnorc Objavljeno November 4, 2017 Opozori Objavljeno November 4, 2017 Ob 2. 11. 2017 ob 21:58, ludiluka pravi: Meni mitas drži brez problema pri normalni vožnji edino enkrat je bila ena rjava črtica ..sam to ni bil Mitas... ..Mitas naredi črno črtico.. Zok, DAMI34, TakeALookAround in 1 other 4
gasperX Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 Die Reifen TOURING FORCE-SC eignen sich für jeden Rollertyp und werden in einem breiten Größenspektrum von 10 bis 16 Zoll erhältlich. Ce je to res pol se bojo samo skuterasi z mitas TouringForce voziil Zok, Zivnorc, DAMI34 in 1 other 2 1 1
Rey Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 pred 54 minutami, gasperX pravi: Die Reifen TOURING FORCE-SC eignen sich für jeden Rollertyp und werden in einem breiten Größenspektrum von 10 bis 16 Zoll erhältlich. Ce je to res pol se bojo samo skuterasi z mitas TouringForce voziil http://www.mitas-moto.com/underwood/download/files/mitas-touring-force-sc-leaflet.pdf Zivnorc 1
gretzky Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 A je možno, da je pri oznaki SC pomen za skuter? Zivnorc, DAMI34 in Snečer 2 1
gasperX Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 Na vseh nemskih portalih pise da so zamo skuter in seveda tudi priponka od Rey kaze tako Zivnorc 1
XTR Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 4 minutes ago, gretzky said: A je možno, da je pri oznaki SC pomen za skuter? Ja, Bridgestone ima tudi oznako sc za skuterje. gretzky in Zivnorc 1 1
DAMI34 Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 pred 54 minutami, gretzky pravi: A je možno, da je pri oznaki SC pomen za skuter? točno tako gretzky in Zivnorc 1 1
Zivnorc Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 Nč bat. Guma bo... ...tut za tavelke. ...verjamem v to. gretzky 1
DAMI34 Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 pred 21 minutami, Zivnorc pravi: Nč bat. Guma bo... ...tut za tavelke. ...verjamem v to. Ne samo da verjameš, verjetno tudi veš še kaj več kot samo to da bo..a ne bi kaj malega zaupal nam firbcem? notranc, gretzky in Zivnorc 3
ukica Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 Cez pol leta bodo pa letela vprasanjea - Kako namontirati 16” na 17” feltno? gasperX, GoBobi, gretzky in 1 other 4
Zivnorc Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 pred 25 minutami, ukica pravi: Cez pol leta bodo pa letela vprasanjea - Kako namontirati 16” na 17” feltno? ...prbližn tko...kot da bi se črnc spravu kitajko.. ..mal na tesn...ampak bi šlo.... Mavti, notranc, GoBobi in 1 other 1 3
Mavti Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 Hmmmmm... gledam da prednja končno bo , a zadaj se naj pa po felni vozm Zivnorc 1
motolover Objavljeno November 6, 2017 Opozori Objavljeno November 6, 2017 52 minutes ago, Mavti said: Hmmmmm... gledam da prednja končno bo , a zadaj se naj pa po felni vozm zadaj pojdi na Darkside! veliko izbire za tvoj model in menjal boš na 50.000km. Zivnorc in Mavti 1 1
Zivnorc Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 Verjetno bo dobitna kombinacija za alla "Dami riderje" spredaj SF+ ...zadaj TF. ...tko da @Mavti... sprednjo lahko kupiš SF+ ..je ena najodličnejših gum... gretzky, DAMI34 in Mavti 3
XTR Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 2 hours ago, Zivnorc said: ...tko da @Mavti... sprednjo lahko kupiš SF+ ..je ena najodličnejših gum... 17" na 15" feltno,... težko bo napumpal
Zivnorc Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 pred 3 minutami, XTR pravi: 17" na 15" feltno,... težko bo napumpal ... hja... to bi blo pa tko, kot če bi se spravu kitajc črnko.... .... bi šlo... ampak bolj na ohlapno.... bi se moral bolj pri steni držat... Vsaka pnevmatika mora pred serijsko proizvodnjo opraviti zahtevne teste, kar pa bo našim mojstrom sigurno popolnoma uspelo, ker imajo bogate izkušnje s SF+ XTR, gretzky in maus 3
maus Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 pred 3 urami, Zivnorc pravi: ..je ena najodličnejših gum... a za sandale bojc84, Grut, gretzky in 3 others 1 5
MitcH' Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 Konec je sezone, na mojem malem GSu pa so gume "ćelave", razmišljam o Mitas E-07, pa ne vem kakšna je razlika med navadno in Dakar verzijo, razen v denarju. Nekje sem prebral, da je karkasa trša, to sploh ni slabo, večja nosilnost in stabilnejša guma. Kaj pa zmes tekalne povšine? Kaj pomeni "rumena črta" ? Uporaba bi bila "mixed service", makadam in asfalt. Ima kdo izkušnje? THX BIF 1
DAMI34 Objavljeno November 7, 2017 Opozori Objavljeno November 7, 2017 pred 4 urami, Zivnorc pravi: Verjetno bo dobitna kombinacija za alla "Dami riderje" spredaj SF+ ...zadaj TF. ...tko da @Mavti... sprednjo lahko kupiš SF+ ..je ena najodličnejših gum... sprednje SF+ ne menjam pod nobenim pogojem, mi je preveč všeč, zadnja, pogojno, če bodo boki podobni SF+, v nasprotnem ostajam kar na SF+ gretzky in Zivnorc 1 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se