Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
pred 6 urami, kronik pravi:

Nemam fotke tu na mobitelu. 

Ali Conti SPORT Attack niti 2 niti 3 nisu prebacili 3tkm. ROAD Attack 3 je bio na 3,5tkm. 

Govorim o zadnjim gumama!! 

2,5 - 2,9 ljetna verzija

2,3 - 2,5/2,6 rano proljetna kasno jesenska varijanta 

O tem sem pisal kake tri leta nazaj, namreč da sem Conti SA2 tudi sam poradiral prej kot Mitasko. In to sem izkusil na več kot samo enem paru Continentalk. Takrat Conti SA3 sploh še ni obstajala, Mitaska je bila pa po sestavi gume tudi drugačna, kot je danes. Tudi sem napisal, da je Conti boljši, ko je nov, medtem ko se stvari obrnejo v prid Mitaski, ko je slednja že v drugi polovici življenja.

Taka so vsaj moja skromna opažanja....

Se oproščam za tole smetenje, ne bom več...obljubim :naughty: 

Objavljeno
pred 14 minutami, skalaprava pravi:

O tem sem pisal kake tri leta nazaj, namreč da sem Conti SA2 tudi sam poradiral prej kot Mitasko. In to sem izkusil na več kot samo enem paru Continentalk. Takrat Conti SA3 sploh še ni obstajala, Mitaska je bila pa po sestavi gume tudi drugačna, kot je danes. Tudi sem napisal, da je Conti boljši, ko je nov, medtem ko se stvari obrnejo v prid Mitaski, ko je slednja že v drugi polovici življenja.

Taka so vsaj moja skromna opažanja....

Se oproščam za tole smetenje, ne bom več...obljubim :naughty: 

tole je čisto normalna objava neke primerjave Mitasa z nečem drugim in čisto sodi v temo.

Objavljeno (popravljeno)

Delam v logistiki in vsak teden se vozijo gume v Španijo (šleper ali dva). Prednačijo off road gume in skuter gume ... sf so čisto na repu ... 

Cene v tujini so 2x ali pa 2,5x višje kot pri nas ... čisto ob boku vseh zvenečih znamk, ki jih poznamo ... 

Sam povem, da boste vedeli ;):)

... v kolikor je tole neprimerno za sem ... naj admini izbrišejo ...

Popravljeno . Popravil Roman AT
Objavljeno

Conti SA 3 na jadranskoj magistrali slikano prije dvije godine 

Conti SA3 HR.jpg

Objavljeno
pred 11 urami, ukica pravi:

Pa mitas in SA sta recimo dokaj podobni.. samo conti je velik mn obcutljiva

Če te prav razumem te moti ker ne mrda -ne zdrsava- po zalivkah in črtah?.:huh:

Objavljeno
pred 11 urami, maus pravi:

.. tko k sm Pirelli Supercorso SP uniču v 3000 .. sprednjo in zadnjo, seveda ker se ne znam vozit,če bi se znau, bi jo v 1000 ubou :P 

jebiga .. kdor zna zna in hitr ubije gume .. za to pa rabiš met verjetno kakšno diplomo ali pa vsaj dobro predznanje  :huh: 

3000 ulavfavanja mopeda nikakor ni isto kot jo imeti na mopiju zaradi.  ....

Objavljeno
36 minutes ago, Wakasaki said:

Če te prav razumem te moti ker ne mrda -ne zdrsava- po zalivkah in črtah?.:huh:

Ja? Pac prva mitas je obcutljiva na crte in zalivke.. men to ni usec. Jebiga. :P 

Objavljeno
pred 2 urami, Roman AT pravi:

Cene v tujini so 2x ali pa 2,5x višje kot pri nas ... čisto ob boku vseh zvenečih znamk, ki jih poznamo ... 

Ne vem, morda v Španiji. Mitaske v Italiji stanejo kot pri nas, z malo sreče pa dobiš par tudi za okoli 130 €.

Objavljeno
pred 9 urami, dlicen pravi:

Ne vem, morda v Španiji. Mitaske v Italiji stanejo kot pri nas, z malo sreče pa dobiš par tudi za okoli 130 €.

Če naredijo skoraj pol manj km + en obisk vulkanizerja več, pol je to to za ta denar!

Objavljeno (popravljeno)
pred 29 minutami, bikez pravi:

Če naredijo skoraj pol manj km + en obisk vulkanizerja več, pol je to to za ta denar!

... od česa? .... 

... ne mešat kondomov in balonov! ... sicer oboje lahko napihneš, namen imajo pa čisto drug!

... torej, ne primerjat Sport Force z ST pnevmatikami! ...primerjaj jih s primerljivimi pnevmatikami, ki imajo primerljive lastnosti... torej namen pnevmatike, oprijem, dosežena kilometrina in cena. 

..če pa že primerjaš z ST pnevmatikami, pa vzemi v zakup čisto drugačno (beri lepšo) vožnjo z motorjem, boljši oprijem...itd.... kar pa je spet odvisno od posameznika, če mu to seveda odgovarja.

Glede cene:

... tudi pri nas oglašujejo cene pnevmatik.... in imajo vedno najprej napisano priporočeno ceno, ki je prečrtana, spodaj pa napisano "realno" ceno, po kateri se pnevmatike prodajajo. Tudi za Mitas SF+ je skoraj povsod priporočena cena cca 130€ (semizdi) ... dobiš pa jo za 80-90€ (govorim za zadnjo).

Popravljeno . Popravil Zivnorc
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

@Zivnorc, primerjam jo s Pilot Power 2CT ali pa Michelin Power RS, s katerimi naredim cca. 8kkm in ne šparam.

Objavljeno (popravljeno)

@DAMI34, sej vsi vozimo gume, ki nam pašejo. Jaz ST gume ne dam na motor pa da je zlata. SS guma se pelje popolnoma drugače kot ST guma.

Popravljeno . Popravil bikez
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 minutami, bikez pravi:

@DAMI34, sej vsi vozimo gume, ki nam pašejo. Jaz ST gume dam na motor pa da je zlata. SS guma se pelje popolnoma drugače kot ST guma.

Ce si Ne ven spusto....imas prav!

Objavljeno
pred 1 minuto, sesir pravi:

Ce si Ne ven spusto....imas prav!

Sem popravil z rdečo :D!

Objavljeno
pred 8 minutami, bikez pravi:

@DAMI34, sej vsi vozimo gume, ki nam pašejo. Jaz ST gume dam na motor pa da je zlata. SS guma se pelje popolnoma drugače kot ST guma.

se strinjam, ker sem nekaj časa čaral z raznimi kombinacijami, spredaj SF+ zadaj pa ST. Razen potovanj, zadeva neuporabna, ker sem na STju skuril pa boke, sredina bi pa še za 3 jurje bila. ali pa z oprijemom v nagibu nisem bil zadovoljen, kar ne pomeni, da niso držale, ampak da niso odgovarjale meni.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Ni kej čarat. Fabrka ve kakšna guma paše s kakšno. Vse to čaranje je brez veze, kar sem občutil na lastni koži kot tudi ti. ST guma za ovinke pač ni. SS guma je za ovinke zakon, po ravnini jo malo prej pobere. Vsega pač ne moreš imeti.

P.S. Na avtu zradiram gume po 20kkm, moja pa po 60kkm. Vozima isto relacijo :naughty:!

Popravljeno . Popravil bikez
Objavljeno
10 minutes ago, bikez said:

ST guma za ovinke pač ni. SS guma je za ovinke zakon,

tole...je in ni res, bi reku dami. 

če rad poženeš in mal objestno polagaš, je ss edina stvar. Za solidno hitro pohajanje, ej, roadsmart se MENI pelje zelo prijazno in prijetno. Dejansko sm bil na njih bol na izi.   nagibi so bli bol naravni. Fina mi je bla. 

Objavljeno

ravno odcolal SF+...zadnja 79,90€, prednja 61,90€...če drži bom pa jutr vidu...

aja pa čist frišne DOT 18 sm dobu :jezik:

Objavljeno
pred 28 minutami, Kugelschreiber pravi:

tole...je in ni res, bi reku dami. 

točno tako, pa upam da ne žalim koga, ker imam svoje mnenje :D

Objavljeno (popravljeno)
pred 34 minutami, Kugelschreiber pravi:

če rad poženeš in mal objestno polagaš, je ss edina stvar. Za solidno hitro pohajanje, ej, roadsmart se MENI pelje zelo prijazno in prijetno. Dejansko sm bil na njih bol na izi.   nagibi so bli bol naravni. Fina mi je bla. 

js k sm mau ćudn, mi je tut SS guma za na pot fajn in pohajanje .. pa tut za mal bolj živahno vožnjo .. seveda po omejitvah CPP al CCP al CPC (pač un k je za policaje pomembn)  :P 

pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

točno tako, pa upam da ne žalim koga, ker imam svoje mnenje :D

valda, ker ne misliš tko kt js :ras: 

p.s.

ampak s temi mitaskami ste pa res eno gumarskoznanstvenofantastiko ustvarl :huh: 

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
26 minutes ago, DAMI34 said:

se strinjam, ker sem nekaj časa čaral z raznimi kombinacijami, spredaj SF+ zadaj pa ST. Razen potovanj, zadeva neuporabna, ker sem na STju skuril pa boke, sredina bi pa še za 3 jurje bila. ali pa z oprijemom v nagibu nisem bil zadovoljen, kar ne pomeni, da niso držale, ampak da niso odgovarjale meni.

Ja lej, za zelo objestno vožnjo pa ST res niso narejene. Za povprečnega motorista so dobre, tudi za zelo dinamično vožnjo. Žal je težava v tvojem načinu vožnje.

• Všeč mi je 2
  • Zmeden 1
Objavljeno
pred 1 minuto, XTR pravi:

Ja lej, za zelo objestno vožnjo pa ST res niso narejene. Za povprečnega motorista so dobre, tudi za zelo dinamično vožnjo. Žal je težava v tvojem načinu vožnje.

vem, celo sem se temu prilagodil, potem pa kasneje ugotovil, le zakaj. Pač mal prej menjam zadnjo pa je.

Objavljeno
pred 11 minutami, maus pravi:

ampak s temi mitaskami ste pa res eno gumarskoznanstvenofantastiko ustvarl :huh: 

Pa še to je govora samo o enem in edinem modelu, ki je na voljo!

Kaj bi šele bilo, če bi recimo obstajal še kak model Mitask :kva2:

Objavljeno
11 minutes ago, maus said:

js k sm mau ćudn,

no no. skromnost je neumna čednost. Malo ćudan? :D 

lej, men je lažje odtipkat pin za 180€ kot za 250-300. Vedno povem, de sm sportforce  vozu zarad dostopnosti in cenovne prijaznosti. Ko vidim mitaske na motorjih ki jih v civilu vozjo možje k so dirkali svetovna in evropska prvenstva,  se mi ni treba več pogovarjat a so dobre al ne. 

zdej mam motor za drugačne gume, do konca sm zvozu set conti trail attackXY, in pol seta mitas teraforce, in pizda, po 3000km jez ne vem, če bi si delal večje stroške in komplikacije, za to de bi mel gor conti. Spet, pr mehanku ki mu zaupam, motor preobujem za meni prijazn denar. Meni je to odlično. 

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!