vandrovec Objavljeno Maj 3, 2017 Deli Objavljeno Maj 3, 2017 pred 3 urami, HyperJack pravi: Nedelja, 30.04.2017 Poznaš tist občutek, ko si z ženo tko usklajen, da si že kar malo kičast =)? Seveda tale krstna vožnja z novim mopedkom GS800 ni bila kar tako. Ob 19. 4. 2017 ob 7:44, HyperJack pravi: Še dobro da motor ni zame, mi je previsok :P, Potem imaš višjo (visoko) ženo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HyperJack Objavljeno Maj 3, 2017 Deli Objavljeno Maj 3, 2017 pred 16 minutami, vandrovec pravi: Potem imaš višjo (visoko) ženo? vandrovec 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tačka Objavljeno Maj 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 3, 2017 (popravljeno) Nedeljski vtisi... Seveda najprej kavica na OMV, mal chit-chat, levo desno.... nato pa štart - do grada Štanjel s prelepim Ferrarijevim vrtom , kratek sprehod, par fotk in naprej - mimo Solkana - do Dobrove v goriških Brdih in nazaj. Luštna furca, vreme lepo In ponedeljkovi vtisi... ob 11ih štart, plan - Vinica. Po čudovitih ovinkih do Dvora, par fotk in naprej... Do Vinice. Nato pa po cestici ob Kolpi do Starega trga ob Kolpi. Tam malo zalutava po dvoriščih ... tastar se ustavi, pogledam naprej in pred nama nek kolovoz... že med ustavljanjem se mu pod čelado začnem smejat "kaj zdaj to je" in kar naenkrat zmanjka tal pod nogami na desni strani in kabum! (takojšnja karma). Tamkajšnji domačin, naslonjen na hišo, pa le opazoval kako se valjam naokoli hahahaha, smeha polno! Na žalost brez fotke hehe Vreme res fantastično, ceste nooreee!!!! Popravljeno Maj 3, 2017. Popravil Tačka DXR16, NumLock, igc1 in 36 others 39 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Maj 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 3, 2017 Do Grobnika in še malo naprej. "prvi pogled na morje" sonce se še sramežljivo skriva. Pokali čakajo na podelitev. Gledat druge kako se vozijo, eh sem šel raje naprej... Razgledni stolp na Učki. "medvedje ride" Na koncu se je števec ustavil pri 609km C eagle, DAMI34, igc1 in 36 others 39 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Quest Objavljeno Maj 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 3, 2017 V kočevje na kafe zHyperJackom. K prjatlu v Lož Pol sem se pa mal zgubu. Pa na ride Spotoma muzej vojaške zgodovine in obujanje spominov. Lačen ko zver zatavam k Vikiju čakam, da častim kufe pa nikjer nobenga klopca v Kopru za oddih Pol pa gassa domu. Nabralo se je 442 km. lucif3rka, igc1, skofk in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Maj 3, 2017 Deli Objavljeno Maj 3, 2017 (popravljeno) pred 34 minutami, Quest pravi: čakam, da častim kufe pa nikjer nobenga Da ni koga ko želiš kavo častit... Sam si kriv...vsaj @maus bi takoj priletu,da bi vedu... Popravljeno Maj 3, 2017. Popravil sesir bobi1001, C eagle, Quest in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Quest Objavljeno Maj 3, 2017 Deli Objavljeno Maj 3, 2017 pred 23 minutami, sesir pravi: Da ni koga ko želiš kavo častit... Sam si kriv...vsaj @maus bi takoj priletu,da bi vedu... Ma še nisem imel čast spoznat g.Mausa pa, da bi mi zaupal številko. bobi1001, maus, GoBobi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Yoghurt Objavljeno Maj 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 3, 2017 Na sprehod smo peljali GTI-ja. Dolga zgodba. Wolfsburg se nagiba v ovinke. Just like his mother. Bmflar, maus, Janezs in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GoBobi Objavljeno Maj 3, 2017 Deli Objavljeno Maj 3, 2017 Safety first - comfort second (kar se tebe tiče). Za pesota pa je komentar na mestu, nimam kaj dodat . A je holf dvojka? Kateri letnik? Ajd! Bmflar, Yoghurt in Ninč. 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 pred 12 urami, Tačka pravi: Nedeljski vtisi... Seveda najprej kavica na OMV, mal chit-chat, levo desno.... nato pa štart - do grada Štanjel s prelepim Ferrarijevim vrtom , kratek sprehod, par fotk in naprej - mimo Solkana - do Dobrove v goriških Brdih in nazaj. Luštna furca, vreme lepo Lepo, da je še ata šel zraven. S tisto karto mi zgleda zgubljeno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava apirko Objavljeno Maj 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2017 (popravljeno) Vecina vas je bila za praznike prosta, nekateri smo pa delalu cele dneve. In ko ste sli v sredo na siht, smo bli eni fraj. To je blo treba izkoristit! Okoli enih start iz LJ do Postojne in cez Pivko, preko Rupe in Opatije do Plomina. 2x gor pa dol po "Plominki" pa pavza z Jamnico. Naprej v Medulin na lignje in Jamnico, potem pa cez Pulo in Bal do Rovinja pa se do Limskega kanala. Od tam pa cez Motovun in Buzet, Socergo, Crni Kal, Ride nazaj. Nabralo se je 513 km, ker sem se 2x izgubil, ker se mi je pac blo fajn vozit. Je pa blo tudi adrenalinsko, zaradi enega "i almost died" momenta, pa zelo malo evricev in kun v toslu pa skoraj praznim tankom. Rit me se dans boli, vceraj pa sem mislil da mi bo odpadla. MT-jka pac ni za dolge ture, ampak sem ocitno malo mazohista. Popravljeno Maj 4, 2017. Popravil apirko Popravil slike. Schultz, fishy, C eagle in 28 others 31 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Bambi61 Objavljeno Maj 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2017 Pred par dnevi sem prevozil celo "Jadransko magistralo" od El Hoceide do Tangerja!! Nepozabno. Danes pa ob polnoči iz trajekta v Savoni do Maribora-polovico poti dež ,v Postojni pa 2* C?!! Doma bil ob osmih zjutraj.Nepozabno-sploh za revmo..ha..ha.. apirko, igc1, ALEŠ M in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Janezs Objavljeno Maj 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2017 Ob kolpi dokler ni začelo scat. Pa mraz je mater ej. lp DAMI34, builder, Ćale in 24 others 27 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dAlencc87 Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 Kje točno je lokacija druge slike? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 Most na Soči?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava protector Objavljeno Maj 4, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 4, 2017 Bez graha i bez karanfila ... Nikakva rutinska kontrola, nikakvo odrađivanje norme, nikakav prekršaj ... jednoga od njih trojice samo je zanimalo koji je točno KTM u pitanju. Kaže da me čuo još sa obilaznice ... Ugodno prekapanje po dijelu austrijskog proizvodnog programa zadnjeg desetljeća protegnulo se na akademsku četvrt koja je bila sasvim fini uvod u nastavak prvomajskog izleta. I još sam ga pitao jesu li Janezi započeli s dnevnim eunijskim tretmanom ... kaže da još nisu. Bio je u pravu ... mali mejni prehod na Bregani odrađen je u času. Krško, Zidani Most, Laško, Celje ... tek sam u Žalecu (Žalcu?) primjetio da sam u Sloveniji. Naime, tamo sam se prvi puta uspio zagubiti toga dana. Kako to ... pa barem je po Sloveniji sve u prometu označeno logično i intuitivo ... svima su uzor i predmet su općeg štovanja. Ha, inače bih kroz Celje prošao na sjever skroz do autobana, njime bih odvezao onih niti desetak km na zapad do skidanja na cestu #4 te istom nastavio dalje na sjever sve do susjedne i uglavnom prijateljske Austrije. No, kako sam bio u điru Malim Đukom koji na sebi nema vinjetco, odlučim ja preskočiti ovaj autobanski dio na način da u Celju iza podvožnjaka skrenem lijevo, dohvatim se Žaleca (Žalca?) i odatle opalim na sjever. Uglavnom ... nisam baš došao skroz do Polzele, ali bio sam blizu. Tom cestom još do sada nisam prošao (694), prolazi zanimljivim i razigranim krajolicima, i na kraju sam osvanuo u Velenju na istom rotoru ... samo s južne strane. Dalje se fućka ... prekrasna Mislinjska dolina (koju pamtim po moru maslačaka još iz vožnji koje se spominju u knjizi Pogled s ceste - Slovenija), cukreni Windischgraz, pogled na Karawanke, Drava ... Staatsgrenze, Republik Österreich, Herzlich willkommen. Na granici vojnik i policajka ... on je gledao u motor, ona u mene. Đir kroz Lavamünd, tamo pa nazad, uz kraći pogled na dva austrijanca s dodatnim kotačima, odmah potom gas uzbrdo. Što se višlje penjem uzbrdo, celzijevci se sve više osipaju. Friški zrakić uvjerio me da lagano korigiram planove za nastavak đira ... ne budem nazad istim putem pa na sjever do Wolfsberga i još malo iza njega do jednog simpa passića na L148; idem ja dalje po 69, na istok, uz malo sreće skroz do Bad Radkersburga ... u nizini je toplije. I stvarno, kako se ja skrolam nizbrdo, evo lagano i celzijevaca nazad. Prođem Aibl, prođem Eibiswald, prođem i one ćoškove kroz Arnfels. Vozeći se dalje, padne mi na pamet da sam ovdje bio prošle godine sa 690 ... Južnoštajerska vinska cesta, tako se zove ... skretanje mora biti tu negdje, vrlo uskoro. Gledam, gledam ... aha, Leutschach, evo skretanja. Zapravo, i ne trebam skretati, trebam nastaviti ravno ... skrenuti moram ako želim nastaviti dalje po 69. Skrenem, na obližnjem Shellu Đuku počastim nektarom iz crvene pipe, pičim dalje. Južnoštajerska vinska cesta (L613), ne počinje vinom već pivom ... poljima hmelja, kojega bude kasnije. Polja s grožđem (a.k.a. vinogradi) pojave se nešto kasnije i nešto višlje. Grožđa također nema sada, bude ga kasnije. Sve to trenutno neimanje ovoga ili onoga ne znači da cesta nije zgodna za vožnjicu ... dapače. Ova cestica je jako blizu granice sa Slovenijom, toliko blizu da u svojoj drugoj polovici bukvalno i gazi po njoj. Na jednom komadu ceste na asfaltu su bojom označene točke koje označavaju granicu. Idealno za slalom. Puno je manjih cestica koje se spuštaju u Sloveniju kroz vinograde, a na jednom sam mjestu oko Zieregga uočio i nešto austrijske vojske ... ziher je ziher. Južnoštajerska vinska cesta završava u Ehrenhausenu, prvom selu uz Muru iza Spielfelda. Alzo, u Ehrenhausenu ponovo izlazim na 69, prelazim Muru te na prvom većem križanju nastavljam ravno što me ubacuje na lokalnu cesticu L208 (za nastavak po 69 trebao sam skrenuti desno). Njive i šumarci, jarci i sokaci ... lagani istočnoslavonsko-vojvođanski štih. Na 69 ponovo izlazim u Gosdorfu gdje me na križanju dočekuju dva putokaza - jedan koji pokazuje u lijevo, na kojem se spominje Bad Radkersburg; i jedan koji pokazuje u desno na kojem piše Mureck. Mureck - Slovenski naziv je Cmurek - krasno je mjestašce koje mi je uvijek šteta zaobići kad sam u ovim krajevima. Tako i ovaj put ... desni žmigavac i lagano kroz centar. Prođem po običaju skroz do zapadnog ruba, što baš i nije naročito daleko, okrenem polukružno ... i učini mi se da čujem roj bijesnih bumbara iz šumarka desno od ceste. Stanem uz rub i ugasim motor. Igra detekcije krene automatski ... bumbari su četverotaktni ... nije MX u pitanju, ovi su konstantni na gasu i imaju više kubika ... naglo su utihnuli i kratko je trajalo ... može biti samo spidvej. Nisam znao da ovdje ima spidvej staza ... hajde da je pronađem, ne može biti daleko. Našao sam je za četiri minute. Kratka konzultacija s lokalcem i još pola minute++ kasnije pronašao sam i gdje je ulaz u stadion. Prava vašarska atmosfera. Ne, ulaz nije nitko naplaćivao. Pazi pazi, već je pola pet popodne ... prolazim kroz Bad Radkersburg, preko lijepog mosta ulazim u Gornju Radgonu (Gdje je nestao spidvej u Gornjoj Radgoni?), nekoliko minuta kasnije prolazim i kroz Tri Srca. I opet preko Mure plus četiri njezina rukavca. Murska Sobota prazna, izlazim prema Rakičanu i vrebam benzinjaru ... da se svi kolektivno natočimo. Na benzinjari na onom dugačkom ravnišu odlučim da mi se ne ide preko Lendave na Mursko Središće ... idem ja do Ljutomera pa ću usput proći kroz Jerulazem - kad sam već u điru s vinskim cestama - i kad se dokopam Ormoža tamo negdje je mejni prehod za Hrvaško. Sve super do prije Ormoža ... tamo sam se opet pogubio. Umjesto u Ormožu izronio sam u Središču ob Dravi. Srećom, u tom kraju gdje god kreneš nabasaš na nekakav mejni prehod ... u ovom slučaju na Trnovec. Od njega do Nedelišća začas, na ulasku u Varaždin već lagani mračak. Na autobanu do ZG mrkla mrakača ... ova me disciplina ide u zadnje vrijeme. U pola deset uvečer bio sam u garažici ... 12 sati, 550 km ... sad mogu po 2 aspirina i 2 C vitamina. KyoKon, roksy, Schultz in 48 others 51 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dAlencc87 Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 pred 1 uro, bambi61 pravi: Most na Soči?? Najbrz ja..tko kot pod dravskim mostom teče Krka Bmflar, DAMI34 in bobi1001 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Janezs Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 pred 4 urami, dAlencc87 pravi: Kje točno je lokacija druge slike? Tukaj lp dAlencc87 in Bmflar 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dAlencc87 Objavljeno Maj 4, 2017 Deli Objavljeno Maj 4, 2017 pred 2 urami, Janezs pravi: Tukaj lp Hvala;-) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava lucif3rka Objavljeno Maj 5, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2017 A veš tisto, ko greš samo na tehničnega, pa mogoče še na eno kavo... Pa nastane lepih popoldanskih 100, z lokalnim vodstvom nekje po okolici Kostanjevice, Brežic in Krškega? No, to. Pa končno sem srečala še eno črno hornetko MiNa, apirko, DAMI34 in 26 others 29 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Maj 5, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2017 Onlajn sm ga že uprljau dAlencc87, HyperJack, ALEŠ M in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NumLock Objavljeno Maj 5, 2017 Deli Objavljeno Maj 5, 2017 pred 5 minutami, DAMI34 pravi: Onlajn sm ga že uprljau Blagor tebi, da si onlajn in da si ga fsral. Na našem koncu že od 8.3o dežuje, ko pr' norcih. Mater vola, sneg bo ... še letos! Srečno, pa da bi ga čimbolj uprljao. ALEŠ M, DXR16, Ninč. in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Maj 5, 2017 Deli Objavljeno Maj 5, 2017 pred 23 urami, protector pravi: Srećom Lepa tura, super napisano, odlične slike, samo nekaj ne razumem: mi rinemo k vam, vi pa k nam in še naprej gor na sever!? bobi1001 in C eagle 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GoBobi Objavljeno Maj 5, 2017 Deli Objavljeno Maj 5, 2017 pred 6 urami, DAMI34 pravi: ...sm ga že uprljau Samo da ga nisi bacio . Je pa lep, veš... Ajd! bobi1001 in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava GO_Tomi Objavljeno Maj 6, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2017 Dopoldanska Kraška, preden so me scukali peljat otroke v ZOO notranc, builder, Schultz in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se