motolover Objavljeno Maj 9, 2022 Opozori Objavljeno Maj 9, 2022 22 minutes ago, raza said: V puščavi ja, v velemestu bolj težko....Zato so naumili usmerjanje, da se ga uporablja in ker je koristno. Časi, ko smo na karto s flumastrom poudarjali pot so mimo. Sled pa je ostanek tega. Ni enostavno obrniti na AC, kjer je naslednji izvoz čez 100km... Novembra lani nas je bilo na tečaju v Španiji 30. Vsi enake motorje in enake Garmin naprave. Vsem so dali samo sled in nas pustili, da gremo na pot, 150km daleč. Vsi tisti, ki so sled spreminjali v pot, so imeli težave, ostali, ki smo vajeni voziti po sledi, smo prišli na cilj po pravi poti. Namen inštruktorjev je bil, da nam pokažejo, da moramo slediti sledi, ne poti. Bostjan L 1
raza Objavljeno Maj 13, 2022 Opozori Objavljeno Maj 13, 2022 (popravljeno) Garmin je izdal popravek ( ali nov )za FW za Zumo XT z oznako 6.50. Tokrat gre namestitev gladko brez posebnosti. tudi vse nastavitve so ostale. Kako bo pa z delovanjem pa po testu... Popravljeno Maj 13, 2022. Popravil raza
tomash Objavljeno Maj 13, 2022 Opozori Objavljeno Maj 13, 2022 Mogoče izvem tukaj. Kje lahko dobim radarje za BiH, in ali so CRO in SLO radarji kje posodobljeni?
motoGPSfan Objavljeno Maj 15, 2022 Opozori Objavljeno Maj 15, 2022 Imam jaz, vendar so v kompletu z ostalimi državami. Quest 1
raza Objavljeno Maj 15, 2022 Opozori Objavljeno Maj 15, 2022 pred eno uro, motoGPSfan pravi: Imam jaz, vendar so v kompletu z ostalimi državami. Bi bil interesent za datoteko, lahko tudi v OS, če ni za javno objavo. Hvala. Quest 1
ftp Objavljeno Maj 15, 2022 Opozori Objavljeno Maj 15, 2022 pred 32 minutami, raza pravi: Bi bil interesent za datoteko, lahko tudi v OS, če ni za javno objavo. Hvala. Za takšne "zanimive" točke je več interesentov
motoGPSfan Objavljeno Maj 15, 2022 Opozori Objavljeno Maj 15, 2022 Jaz uporabljam to, ki so najbolj natančni in vsebuje še ostale varnostne točke. Razpakiraj in .gpi datoteko skopiraj v mapo POI na Garminu. To je samo za Garmin naprave ! StacionarniRadarji 8.5.22.rar Bostjan L, raza in tomash 3
makib Objavljeno Maj 16, 2022 Opozori Objavljeno Maj 16, 2022 Ob 15. 5. 2022 ob 12:34, motoGPSfan pravi: Jaz uporabljam to, ki so najbolj natančni in vsebuje še ostale varnostne točke. Razpakiraj in .gpi datoteko skopiraj v mapo POI na Garminu. To je samo za Garmin naprave ! StacionarniRadarji 8.5.22.rar 2.65 MB · 16 downloads a je to za vse Garmine?
raza Objavljeno Maj 16, 2022 Opozori Objavljeno Maj 16, 2022 S katerega modela je ta zbirka, če smem vprašat? Čudi me poimenovanje posameznih datotek. V kolikor samo preneseš v mapo POI se zna zgoditi, da imaš potem podvojene zbirke in vprašanje kako se bo naprava obnašala z branjem podvojenih točk. Starejše obstoječe datoteke z podobnimi imeni bi veljalo pred kopiranjem odstraniti in jih arhivirati (za vsak slučaj). MiNa 1
tomash Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 19 hours ago, motoGPSfan said: Ja. Kje se da POI (točke) videti na navigaciji v fazi mirovanja? Ali se da (in če se da, potem kako) POI točke prenesti tudi na kakšno karto na računalnik? Ali je potrebno starejše datoteke, ki vsebujejo radarje, odstraniti? hvala za odgovore, lp
motoGPSfan Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Ne bo podvojenih datotek, ker če imaš isto ime te seveda prej vpraša, če želiš zamenjati. Jaz to uporabljam že 10+ let in nikoli nobenega problema.
raza Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 pred 32 minutami, motoGPSfan pravi: Ne bo podvojenih datotek, ker če imaš isto ime te seveda prej vpraša, če želiš zamenjati. Jaz to uporabljam že 10+ let in nikoli nobenega problema. Če so imensko datoteke enako poimenovane ne bo panike, če jih povoziš, se pa pojavi problem, ko so datoteke na različnih napravah drugače poimenovane in kopiranje samo doda datoteke in pojavijo se dvojne. Datoteke: Italy + Slovenia_safetycam.gpi ali tvoja Italy+Slovenia Safety Camera.GPI sta ista zadeva z posodobitvijo. Prva ima 577KB in tvoja 678KB. Prve datoteke kopiranje ne bo povozilo in bo dodalo še tvojo in bosta dve. Naprava mora tako obdelovati dve datoteki z skoraj istimi podatki, po nepotrebnem, hkrati pa na napravah z pičlo memorijo jemlješ prepotreben spomin z dupliranimi datotekami. Marsikdo si ob tem ne upa storiti ničesar, nekateri pa korajžno kopirajo vse mogoče in težave so tu. Na primer Zumo serije 3XX z 8GB memorije in naloženimi zadnjimi zemljevidi je na robu zmogljivosti, če ne uporabiš SD kartico in porazdeliš karte.
motoGPSfan Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Pa saj to je menda logično, da se stare verzije prej pobrišejo !
raza Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 (popravljeno) Če so poimenovane kot v zumo XT bi hudo premislil kaj pobrisat..... Popravljeno Maj 17, 2022. Popravil raza
motoGPSfan Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Poimenovanje nima nobene veze z vsebino. Lahko uporabljaš bazo od SCDB, Cyclopsa, custom narejene, custom zbrane po raznih forumih, bazo od POI base, itd, itd....Vsak jih poimenuje po svoje, a vsi imajo končnico .gpi, kar se garmin naprav tiče. Normalno, da sedaj ne boš v mapo POI nametal vsega, kar dobiš.
raza Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Nekateri prav to počnejo, govorim iz izkušenj, ker sem imel že marsikaj v rokah in videl marsikaj skopirano na napravo in tudi kaj pomembnega izbrisano.
motoGPSfan Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Zdaj sem videl tvoj popravljen post zgoraj, kjer je slika z radarji. To je super, tam sploh nimaš kaj tikati, ker ima naprava že Cyclops radarje oz. njihovo bazo po defoltu vključeno pri nakupu naprave. To vse posodabljaš preko GE, ko ti to ponudi. Ponavadi večkrat tedensko, kar pa ne pomeni, da bo kaj novega ravno tisto, kar rabiš. Saj radarji ne dežujejo dnevno, prav tako ne ostale varnostne stvari ( območja šol, območja premične kamere, itd...). Nekatere naprave imajo možnost samo enkratne posodobitve Cyclops baze, vse nadaljne je treba plačati oz. skleniti letno naročnino. Seveda je pa tudi druga opcija.... Bostjan L 1
tomash Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Vidva razumeta, jaz ne. V mapo POI sem skopiral štiri datoteke, ki so bile v rar datoteki. Sedaj moja mapa POI izgleda takole A je to vredu?
raza Objavljeno Maj 17, 2022 Opozori Objavljeno Maj 17, 2022 Kar je obarvano rumeno je višek Quest in tomash 2
motoGPSfan Objavljeno Maj 18, 2022 Opozori Objavljeno Maj 18, 2022 Načeloma je višek vse, kar ima datum pod 2022 in vsebuje v imenu besedo Cyclops.
tomash Objavljeno Maj 18, 2022 Opozori Objavljeno Maj 18, 2022 Kaj pa oni dve ki imata v imenu GATSO?
motoGPSfan Objavljeno Maj 18, 2022 Opozori Objavljeno Maj 18, 2022 To si nekaj sam nalagal, predvidevam, da iz snecerjevega bloga. To bo sam povedal, kaj vsebuje.
tomash Objavljeno Maj 18, 2022 Opozori Objavljeno Maj 18, 2022 (popravljeno) 21 minutes ago, motoGPSfan said: To si nekaj sam nalagal, predvidevam, da iz snecerjevega bloga. To bo sam povedal, kaj vsebuje. Po moje so radarji Slovenije in Hrvaške. Predvidevam, da so radarji Slo in Hr tudi v teh datotekah, ki si jih priložil ti? Če je temu tako, potem brišem tudi ti dve. hvala za potrpežljivost in odgovore. Tako izgleda sedaj. Bo to vredu?? Popravljeno Maj 18, 2022. Popravil tomash
motoGPSfan Objavljeno Maj 18, 2022 Opozori Objavljeno Maj 18, 2022 (popravljeno) Takole na hitro sem spisal "vodič" okoli teh varnostnih kamer Cyclops za naprave Garmin. Tudi jaz ne vem, katere Garmin naprave za motor že vključujejo "lifetime" naročnino na radarje, ko zadevo vzamete iz škatle, to mora vsak sam preveriti. 1- na računalnik namestiš Garmin Express ( tega je tako ali tako potrebno namestiti za vse ostalo posodabljanje ) 2- priklopiš napravo na računalnik in zaženeš Garmin Express program 3*- ko GE zazna napravo, vam ponudi posodobitve in če je kaj novega okoli Cyclops radarjev, bo izgledalo takole ( slika 1 v priponki ) 4*- če pa naprava vsebuje lifetime naročnino na radarje, pa najdete pod ORODJA in VSEBINE in razdelek "kupljeno" ( slika 2 v priponki ) 5- če vam nič od tega ne ponudi, lahko mirno izbrišete vse v mapo POI, kar vsebuje ime "Cyclops" in naložite tisti paket, ko sem ga dal par postov višje. * - govorimo samo o radar posodobitvah Popravljeno Maj 18, 2022. Popravil motoGPSfan Bostjan L 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se