Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 3 minutami, maus pravi:

mogoče mu je reku miličnik in ga s tem užalil, saj se sedaj drugače imenujejo :P

Če je bil župan zraven, je sigurno zasral vso zadevo on ... če bi ble kubanke same, bi se že zmenili ... kr verjemte mi :P

Citiraj

Izvor poimenovanja[uredi | uredi kodo]

Poimenovanje "milica" se je prvič pojavilo 17. aprila 1917. Izhaja iz zgodnje sovjetske zgodovine, ko so začasna vlada in boljševiki želeli združiti svoj novi organ pregona z organizacijo ljudi in jo ločiti od cesarske policije.

Borutt dela za cesarja :) 

• Haha 2
Objavljeno
pred 6 minutami, Snecer pravi:

Borutt dela za cesarja :) 

on že .. lahko pa da je biu policaj, ki je vodil postopek proti kubankam bolj desno usmerjen pa ga ime miličnik sponinja na udbo mafijo, pa je čist vn padu :P 

100 policajev, 100 čudi in nekaj mladoletnic :P 

Objavljeno
pred 8 urami, Borutt pravi:

Očitno tebi ne bo nikoli jasno, da je opomin sankcija, kar pomeni, da so Kubanci krivi.

Sodišče je pogruntalo da je kršitev zakonodaje definitivno nastala. In obenem je pogruntalo tudi da je bila kazen izrečena s strani Policije daleč izven okvirov sorazmernosti glede na kršitev. Kar da misliti da bi se celotnemu kravalu z lahkoto izognili...

• Všeč mi je 3
Objavljeno

No toliko o enakosti pred zakonom (me zanima kdo od "navadnih" državljanov (brez vmešavanja politike) , bi bil "samo" opozorjen) .

Me pa zanima od kdaj lahko tuji državljani nastopajo na javnih prireditvah brez dovoljenja?

lp

Objavljeno (popravljeno)
2 minutes ago, jskrablin said:

celotnemu kravalu

kašnemiu kravalu? vse je blo po črki zakona!!!

lp, Boruttttt

@franc

čist čist navadn navadn človk je po lastni napaki padu u nemilost FURS-a, zaprosil za sodno varstvo, in iz globe 1400€ je nastal opomin in par deset€ stroškov. Neverjetno a resnično. 

Zakaj pa ne bi smeli nastopat? Saj jih je organizator povabil!

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
  • Haha 2
Objavljeno
pred 6 minutami, Kugelschreiber pravi:

Zakaj pa ne bi smeli nastopat? Saj jih je organizator povabil!

Pa se ti zdi, da to zadostuje?

lp

Objavljeno

V bistvu je z ekonomskega vidika bil izveden dober posel...v minus. Haha

Stroški postopka, stroški sodnije, dodatni stroški odvetnikov, županov itd..negativna reklama...in kdo plača?

Khm...če bi le organi (verjetno njihov šef) uporabili le kako zdravo celico, bi vse skupaj velik ceneje prišlo, mar ne.

• Hvala 1
Objavljeno
1 minute ago, franc said:

Pa se ti zdi, da to zadostuje?

lp

ne, jaz vem da to zadostuje.  ne, ne rabijo nobenih delovnih viz.

Objavljeno

Če bi policisti zaračunali vsakemu migrantu 500€ , ker ni imel dokumentov , ko je prečil SLO bi bili druga Švica.....

Objavljeno
pred 11 minutami, franc pravi:

Me pa zanima od kdaj lahko tuji državljani nastopajo na javnih prireditvah brez dovoljenja?

Eno stran nazaj je @thumper lepo pojasnil kako in kaj je z dovoljenji in vizami za prehod meje v EU/Schengenu. Več kot očitno so imeli pogoje na prihod in nastop v Sloveniji in je bil edini zajeb to, da so pozabili dokumente v hotelu na drugi strani meje.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Stroški postopka, stroški sodnije, dodatni stroški odvetnikov, županov itd..negativna reklama...in kdo plača?

Khm...če bi le organi (verjetno njihov šef) uporabili le kako zdravo celico, bi vse skupaj velik ceneje prišlo, mar ne.

Musarca je takoj pristavila svoj lonček, da se je lahko za minuto pojavila na tv :)

• Haha 2
Objavljeno
pred 18 urami, vandrovec pravi:

...morda si si policaji le želeli svoj mali ego dvignit. Me je enkrat ustavil policaj na Pelješcu, možakar po moje okrog 210 cm v višino in širok kot omara, v omejitvi 50 sem vozil nad 70,.... sem si mislil, pečen sem. "Dokumente, ...v redu, pripazite za naprijed, vozili ste toliko in toliko, omejitev je 50." "V redu, hvala..." Lahko bi kaznoval pa ni...

A si čelavi? :blush: 

• Haha 2
Objavljeno
pred 58 minutami, Arzen pravi:

A si čelavi? :blush: 

Čelavce vedno spustijo :P

Objavljeno
pred 11 urami, isarajli1 pravi:

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/to-pa-je-dobra-novica-za-kubanske-plesalce-83345

Kdo je zdaj izpadu bedak ?!

Sam edn še vedno ne bo razumel poante.

Fantje ne si delat utvar, odločitev sodišča, da je globo spremenilo v opomin, je izključno zaradi medijske razvpitosti primera. Če bi jaz za isto kršitev podal zahtevo za sodno varstvo, bi jo sodišče zavrnilo kot neutemeljeno, in mi nabilo še cca. 150 EUR stroškov postopka in glede na to, da gre za hitri postopek s plačilnim nalogom, pritožba zoper sodbo ne bi bila dovoljena. 

Bi bilo pa zanimivo vedeti, kaj je s stroški sodišča, saj je stroškov na posameznika, kot sem že napisal, cca 150 EUR. Ali so bili sodnih stroškov oproščeni, kakšna je argumentacija sodišča, če je temu tako?

Objavljeno

Mah, nehajmo s kubanci, itak smo mi izpadli kekci, ne pa policaji, ker nam je prisoten v zagovoru njih razložil, da je blo vse ok in glas pravice moramo ubogati. Stroške plačamo mi, ne on, ki jih tako intenzivno zagovarja. Kekci smo mi. Isto kot pri Murkotu 

Pizdarija je nastala verjetn zato, ker so mladi, lepi, postavni, zagoreli in obdarjeni tipi imeli poleg ženske :P

Objavljeno
pred 6 minutami, nejc74 pravi:

Da, ce sedis v avtobusu nimas popolnoma nobene potrebe da gledas prometne znake. Ce si v srednji vrsti nimas niti te moznosti.

Da, ce del zakljucene skupine, kjer vodja prevzame skrb za organizacijo, vkljucno z dokumenti, se ne trudiš se sam s tem.

Predvidevam, da imas dovolj kapacitet, da si lahko oboje zamisliš kot popolnoma verjeten scenarij.

Kot drugo pa se tole: navade in zakoni so razlicni, in ponavadi se ne jebe turistov v glavo, ce ne naredijo ocitnega prekrska. Ne v civilizranih državah, niti ne v zajebanih diktaturah. V marsikateri drzavi ni obveze  nositi s sabo osebni dokument. Nekatere drzave, recimo Velika Britanija sploh ne poznajo "osebne izkaznice", samo potni list.

Edinokrat ko so me ustavili policaji v Iranu je bilo, da so mi vrnili potne liste pozabljene v hotelu. Btw. angažirali so patrulje v celem mestu, da so iskale dva zahodnjaka na motorjih. Vrnili so jih brez pridige, brez kazni. Ravno obratno, oboji smo si oddahnili in se veselo nasmejali eden drugemu. Iz trafike so nam prinesli plastenko mrzle vode, ker je bil dan vroc.

Civilzirano obnasanje in prijaznost jedvosmerna zadeva Borut, pomisli kdaj na to.

Podpis , nikjer v svetu kjer sem bil ni takih represivnih hepancev !

Objavljeno
pred eno uro, Primosio pravi:

Fantje ne si delat utvar, odločitev sodišča, da je globo spremenilo v opomin, je izključno zaradi medijske razvpitosti primera. Če bi jaz za isto kršitev podal zahtevo za sodno varstvo, bi jo sodišče zavrnilo kot neutemeljeno, in mi nabilo še cca. 150 EUR stroškov postopka in glede na to, da gre za hitri postopek s plačilnim nalogom, pritožba zoper sodbo ne bi bila dovoljena. 

Bi bilo pa zanimivo vedeti, kaj je s stroški sodišča, saj je stroškov na posameznika, kot sem že napisal, cca 150 EUR. Ali so bili sodnih stroškov oproščeni, kakšna je argumentacija sodišča, če je temu tako?

E bravo...

Objavljeno

imeli so možnost opomina...IMELI...očitno je bilo nekaj drugega zadaj.

Za pas te lahko tudi opomnijo, lahko pa kazen napišejo.

ps. jaz sem tudi že nekajkrat pozabil denarnico doma, torej bil brez potnega lista, brez vozniškega in šel delat v Italijo, pa po Sloveniji se mi je tudi že zgodilo. Še sam sebi se čudim kak kriminalc sem :P

Objavljeno
pred 12 urami, Borutt pravi:

Očitno nisi prebral vsega. Državno mejo so prestopili brez dokumentov. Prekršek, za katerega je predpisana globa. Če jim je sedaj sodišče izreklo opomin, pomeni, da so krivi, saj je opomin sankcija. 

torej s oplačali 150e sodnih stroškov - glede na t o, da je bila ugotovljena njihova krivda na sodišču..

če jim sodnih stroškov niso zaračunali pa je stvar kontradiktorna...

pred 12 urami, Borutt pravi:

Glede plač in vsega s tem povezanega pri nas nimaš najmanjšega pojma. Zato raje piši o svoji plači. 

Ti je sploh jasno, kaj je kršitev javnega reda in miru? Seveda ti ni, če ne, ne bi pisal takšne neumnosti o pendriku in vodnemu topu. 

Toliko enega sranja, kot ti napišeš, je res težko prebrati. 

tiste skupine provokatorjev , katerih posnetek s "policisti" je bil na fb si pa preskočil.. 

navadne jokice ste.. če bi sami poskrbeli za dovoljšen delovni uspeh , ki bi se poznal povsod v okviru vaših del in nalog , bi bile tudi plače lahko višje. tako pa jokcate narodu o ubogih plačah , ko vas narod podpre pri vaših zahtevah pa na to pozabite , ko dosežete svoje..

in ja - tisto insceniranje vandalizma s strani policije je bilo ogabno .. sploh zaradi posledic , ki so jih potem naprtili navadnim državljanom..packi ste ko imate take metode dela.. govorim o policiji na splošno kot o organizaciji , kjer delaš..avtomatsko sokriv seveda..

Objavljeno

A ni zanimivo, kako "policija" grozi delodajalcu?

"pa ne bomo kasirali" :D

No, nekaj v tem smislu se dela potem ko je stavka.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
20 minutes ago, DAMI34 said:

A ni zanimivo, kako "policija" grozi delodajalcu?

"pa ne bomo kasirali" :D

No, nekaj v tem smislu se dela potem ko je stavka.

Je kaj drugace ob stavki drugje? 

Tam so, delajo pa ne. 

Objavljeno
pred 4 urami, jskrablin pravi:

Sodišče je pogruntalo da je kršitev zakonodaje definitivno nastala. In obenem je pogruntalo tudi da je bila kazen izrečena s strani Policije daleč izven okvirov sorazmernosti glede na kršitev. Kar da misliti da bi se celotnemu kravalu z lahkoto izognili...

Sorazmernost je pač 500€ predpisanih z zakonom. Torej je bila kazen izrečena zakonito, vendar v previsokem znesku oziroma znesku, kot so ga določili in potrdili drugi. 

Objavljeno
pred 3 urami, DAMI34 pravi:

Kdo to plača? Si pa za hece. Kazen naj bi plačali, pa bi država imela par tisočakov več. Ker pa se vsakdo vtika v delo policije, je sedaj na sodišču nastal strošek. 

Si uporabil kakšno zdravo celico, da si to razumel? 

pred 3 urami, Kmet2 pravi:

Če bi policisti zaračunali vsakemu migrantu 500€ , ker ni imel dokumentov , ko je prečil SLO bi bili druga Švica.....

Ko boš ti razumel razliko med migrantov ali beguncem in tujcem, ki prestopi državno mejo brez dokumentov, bo že naslednja ledena doba. 

Objavljeno
pred 1 uro, nejc74 pravi:

Da, ce sedis v avtobusu nimas popolnoma nobene potrebe da gledas prometne znake. Ce si v srednji vrsti nimas niti te moznosti.

Da, ce del zakljucene skupine, kjer vodja prevzame skrb za organizacijo, vkljucno z dokumenti, se ne trudiš se sam s tem.

Predvidevam, da imas dovolj kapacitet, da si lahko oboje zamisliš kot popolnoma verjeten scenarij.

Kot drugo pa se tole: navade in zakoni so razlicni, in ponavadi se ne jebe turistov v glavo, ce ne naredijo ocitnega prekrska. Ne v civilizranih državah, niti ne v zajebanih diktaturah. V marsikateri drzavi ni obveze  nositi s sabo osebni dokument. Nekatere drzave, recimo Velika Britanija sploh ne poznajo "osebne izkaznice", samo potni list.

Edinokrat ko so me ustavili policaji v Iranu je bilo, da so mi vrnili potne liste pozabljene v hotelu. Btw. angažirali so patrulje v celem mestu, da so iskale dva zahodnjaka na motorjih. Vrnili so jih brez pridige, brez kazni. Ravno obratno, oboji smo si oddahnili in se veselo nasmejali eden drugemu. Iz trafike so nam prinesli plastenko mrzle vode, ker je bil dan vroc.

Civilzirano obnasanje in prijaznost jedvosmerna zadeva Borut, pomisli kdaj na to.

Sem že napisal, da bi bilo treba vedeti, kaj je vaški poglavar hotel, če je karkoli hotel. In se je zakompliciralo z izrekom globe po zakonu. Menda. 

Kdo in zakaj je zaj..., da niso imeli dokumentov pri prečkanju državne meje, ne pomaga reševati zadeve. Pač so storili prekršek, za katerega se vsakodnevno napiše veliko število kazni. Ampak je v tem primeru vmešavanje politike naredilo svoje in vplivalo na odločitev sodišča. 

pred 1 uro, Kmet2 pravi:

Podpis , nikjer v svetu kjer sem bil ni takih represivnih hepancev !

Pojdi v Italijo pijan z vozilom na cesto. Ali pa kje drugje. Izvoli in potem nabijaj. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!