Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
18 minutes ago, Borutt said:

V kakšni zmoti?  Naj policija vse voznike drži za roko?

Zmota? Naprimer spregledal prometni znak. Konec koncev tudi tisti ki vozijo po avtocesti v nasprotno stran, niso šli v to zavestno ampak z zmoto (ali so nadelani ali pa nesposobni vožnje).

Ne ni potrebno vse držat za roko. Samo da tisti procent voznikov, ki niso sposobni vožnje  v mejah normale oz. ogrožajo druge, odstranite oz. kaznujete.

19 minutes ago, Borutt said:

Niso vozniki dovolj stari in sposobni samostojne udeležbe v prometu?

Žal NE vsi!!!

19 minutes ago, Borutt said:

Je po tvoje policija kriva, ker vozniki počnejo prekrške? 

Absolutno ne. 

Je pa delno kriva, da lahko to ponavljajo v nedogled (velja za hujše kršitve).

Objavljeno
pred 9 minutami, ftp pravi:

Zmota? Naprimer spregledal prometni znak. Konec koncev tudi tisti ki vozijo po avtocesti v nasprotno stran, niso šli v to zavestno ampak z zmoto (ali so nadelani ali pa nesposobni vožnje).

Ne ni potrebno vse držat za roko. Samo da tisti procent voznikov, ki niso sposobni vožnje  v mejah normale oz. ogrožajo druge, odstranite oz. kaznujete.

Žal NE vsi!!!

Absolutno ne. 

Je pa delno kriva, da lahko to ponavljajo v nedogled (velja za hujše kršitve).

Koliko si star? Ker deluješ zelo otročje. 

Objavljeno
10 minutes ago, Borutt said:

Koliko si star? Ker deluješ zelo otročje. 

Še eden od tvojih modrih odgovorov. 

Objavljeno
pred 21 minutami, ftp pravi:

Še eden od tvojih modrih odgovorov. 

Raje svoje brihtole preberi. 

Objavljeno
3 minutes ago, Borutt said:

Raje svoje brihtole preberi. 

Ne rabim brat, ker vem kaj sem povedal. Ti, vse od mojega prvega posta odgovarjaš z "modrostmi" in NITI ENEM konkretnem podatku ali dejstvu. Največ kar si uspel je preberi si kaj sem napisal, brihtnež, pametnjakovič,... To je vse kar zmoreš?

A so spremembe res tako boleče, da nobene kritike ne sprejmeš?

Sicer pa samo bedak gre vedno po isti poti in upa da bo prišel drugam.

Objavljeno
pred eno uro, ftp pravi:

Ne rabim brat, ker vem kaj sem povedal. Ti, vse od mojega prvega posta odgovarjaš z "modrostmi" in NITI ENEM konkretnem podatku ali dejstvu. Največ kar si uspel je preberi si kaj sem napisal, brihtnež, pametnjakovič,... To je vse kar zmoreš?

A so spremembe res tako boleče, da nobene kritike ne sprejmeš?

Sicer pa samo bedak gre vedno po isti poti in upa da bo prišel drugam.

Ker ves čas trdiš, da je za poslabšanje prometne varnosti kriva policija. To tvojo trditev si preveri za obdobje stavke, ko ni bilo nobene policijske kontrole. 

Ne, ti boš še naprej trdil, da je policija kriva, ker nekdo stori prekršek. Bravo. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Ne, ti boš še naprej trdil, da je policija kriva, ker nekdo stori prekršek. Bravo. 

Valda, kaj pa tam stojijo, kjer se delajo prekrški :huh:

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
Pravkar, maus pravi:

Valda, kaj pa tam stojijo, kjer se delajo prekrški :huh:

ker je to edini vzgojni ukrep že cca 15 let in nič se ni popravilo... vedno več mrtvih..... ampak se kazni večajo in bodo kmalo že večje, ko je vredno naše vozilo...

Objavljeno
pred 4 minutami, solorider pravi:

ker je to edini vzgojni ukrep že cca 15 let in nič se ni popravilo... vedno več mrtvih..... ampak se kazni večajo in bodo kmalo že večje, ko je vredno naše vozilo...

očitno nobenga ne vzgoji :P ... treba pojačat tempo ;)

Objavljeno
pred 12 minutami, solorider pravi:

Prilagojeni ne potrebujejo nobenih vzgojnih ukrepov. In se še kar vozijo. 

Objavljeno
9 hours ago, Borutt said:

Ker ves čas trdiš, da je za poslabšanje prometne varnosti kriva policija.

Sokriva.

To tvojo trditev si preveri za obdobje stavke, ko ni bilo nobene policijske kontrole. 

Največ se je poznalo na (ne) polnjenju proračuna

Tega nisem nikoli rekel. Pa beri tudi ti malo za nazaj.

8 hours ago, Borutt said:

Prilagojeni ne potrebujejo nobenih vzgojnih ukrepov. In se še kar vozijo. 

Prilagojeni ne rabijo policije. Si ugotovil čemu tvoja služba? Zakaj obstajate? Da "prevzgojite" neprilagojene. In s časom ste tudi vi postali neprilagojeni času in navadam v prometu.

Objavljeno
pred 1 uro, ftp pravi:

Sokriva.

Največ se je poznalo na (ne) polnjenju proračuna

Tega nisem nikoli rekel. Pa beri tudi ti malo za nazaj.

Prilagojeni ne rabijo policije. Si ugotovil čemu tvoja služba? Zakaj obstajate? Da "prevzgojite" neprilagojene. In s časom ste tudi vi postali neprilagojeni času in navadam v prometu.

Ti res ne veš, kaj pišeš. 

Objavljeno
20 minutes ago, Borutt said:

Ti res ne veš, kaj pišeš. 

Če ti rečeš, potem bo že tako.  :slap:

Objavljeno
pred 49 minutami, ftp pravi:

Če ti rečeš, potem bo že tako.  :slap:

Ves čas pljuvaš po delu, katerega ne poznaš. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

To imaš pa čisto prav! :OK: Borutt, vidimo ga vidimo! :lol1:

Objavljeno
pred 53 minutami, Borutt pravi:

če bo zmrznl po, ga bomo tožl, ker je komu spodrsnilo :huh: 

Objavljeno
Ob 9. 11. 2017 ob 19:29, DAMI34 pravi:

Poznam poznam, in tudi sem napisal zakaj je tako in nikjer nisem navedel, da so problem zimske službe, marveč zakonodaja, ki zahteva prepozen odhod na cesto in zakonodaja, ki ne zna (ali noče) zaustaviti predvsem šleparjev še dovolj v času. Namreč solo mašine imajo ponavadi dovolj teže na zadnji osi, pa gre po snegu, šlepar pa ne more, ker vleče prikolico. Tudi policije, darsovcev, davčne, carinikov, je dovolj, da so popolnoma na vseh vstopih na AC in zaprejo promet takoj ko začne snežit ali pa še prej. Tudi sama informatika je tako natančna da lahko z natanćnostjo 15 minut napove, kje bo snežilo, kar je ćisto dovolj za takojšnje ukrepanje.

Problem je zelo enostavno rešljiv, plugov in najete delovne sile je dovolj, vsaj za glavne prometnice. Pustiva, divjanje burje in zamete, ki se naredijo v 15 minutah, ampak lej, v življenju nisem še nikjer stal v snegu, če me ni zaustavil kamion. Zimske gume so čisto dovolj, pa sem na cesti že 30 let.

In da potrdim kar pišem je dejstvo, da ko nastane pizdarija na cesti (en kamin obrnjen počez al pa še kaj) se vse zaustavi, potem se zimske službe morajo z muko prebiti do njih, jih odstranit , očistit cestišče in lej ga zlomka, promet steče. Ponavadi to traja 3-4 ure. Ne moreš verjamit, ko je odstranjen kaos, potem pa ni več problemov :D

no, ni dolgo trajalo...sicer se vali krivdo na DARS in Policijo, jaz jo valim na napačno, pomkljivo ali površno zakonodajo in konfuzno stanje v zgornjih službah

http://novice.najdi.si/predogled/novica/ef6b27c84d8da6fd53ec101445a95c3d/Avtomanija-Com/Avtomobilizem/Oteženo-prebijanje-za-reševalce-na-nujni-vožnji

Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

no, ni dolgo trajalo...sicer se vali krivdo na DARS in Policijo, jaz jo valim na napačno, pomkljivo ali površno zakonodajo in konfuzno stanje v zgornjih službah.

nubenga ne zagovarjam, ampak .. jaz sem že včeraj to vedel in sem se toplo oblekel  ...

tale plundra, za normalne zimske gume ne bi smel biti noben problem ... zjutraj sem gledal avto, kako ni mogel speljati v manjši klanček pri gospodarcu ... :eek:

kot je bilo rečeno so zastoj naredili (zopet) šleperji, ker jih ni nihče opozoril, da pada sneg in z letnimi gumam ni vedel, da ne bo mogel speljati :P in se ni samoizločil, saj ga "gazda" preganja in mu postavlja roke, čeprav so vsi že od petka vedeli za sneg. Pomoje bo zdaj škoda še večja, mi ga bomo opalili za poškodovane ograje, policaji za neprimerno zimsko opremo ... in to je to ...

ko se enkrat zagovna, ne morejo zraven pridet ne rešilci, ne vlečne službe, ne gasilci ne cestarji no ja .. pa tudi policaji ne ;)

p.s.

prejšnji teden ni blo snega, pa so se vsak dan na polno zaletavali, le da je sedaj izgovor :huh: 

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

nubenga ne zagovarjam, ampak .. jaz sem že včeraj to vedel in sem se toplo oblekel  ...

tale plundra, za normalne zimske gume ne bi smel biti noben problem ... zjutraj sem gledal avto, kako ni mogel speljati v manjši klanček pri gospodarcu ... :eek:

kot je bilo rečeno so zastoj naredili (zopet) šleperji, ker jih ni nihče opozoril, da pada sneg in z letnimi gumam ni vedel, da ne bo mogel speljati :P in se ni samoizločil, saj ga "gazda" preganja in mu postavlja roke, čeprav so vsi že od petka vedeli za sneg. Pomoje bo zdaj škoda še večja, mi ga bomo opalili za poškodovane ograje, policaji za neprimerno zimsko opremo ... in to je to ...

ko se enkrat zagovna, ne morejo zraven pridet ne rešilci, ne vlečne službe, ne gasilci ne cestarji no ja .. pa tudi policaji ne ;)

p.s.

prejšnji teden ni blo snega, pa so se vsak dan na polno zaletavali, le da je sedaj izgovor :huh: 

zanimivo a ne, vsi smo vedeli kaj bo in kdaj bo...zadeva me spomni na policaja, ki vidi olupek od banane in pravi:

o pizda, spet bom padel :P

samoizločanje žal ne deluje, deluje izrecno izločanje, ki ga izvedejo, ko samoizločanje zataji...neki ne štima a ne...zakaj se pa da izločat ko je prehuda burja?

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

zanimivo a ne, vsi smo vedeli kaj bo in kdaj bo...zadeva me spomni na policaja, ki vidi olupek od banane in pravi:

o pizda, spet bom padel :P

jp :lol1:

ipak je sneg sam voda :P .... 10 cm plundre, res ne bi smel bit noben problem .... 

zanimivo, da po pločnikih, mimo katerih sem hodil, in so v pristojnosti skrbnikov privatnih stavb, tut en ni ščistil in mi pločnik posušil :P

pa mam zimske kramparce z dougimi nohti na nogah ... na primorskem je še elektrike zmankal, zaradi snega :P

električarji so nepripravljeni dobaulat energijo :lol1:  

• Haha 3
Objavljeno
pred 1 minuto, maus pravi:

jp :lol1:

ipak je sneg sam voda :P .... 10 cm plundre, res ne bi smel bit noben problem .... 

zanimivo, da po pločnikih, mimo katerih sem hodil, in so v pristojnosti skrbnikov privatnih stavb, tut en ni ščistil in mi pločnik posušil :P

pa mam zimske kramparce z dougimi nohti na nogah ... na primorskem je še elektrike zmankal, zaradi snega :P

električarji so nepripravljeni dobaulat energijo :lol1:  

da bo daljnovod padel, je težko predvidevati, da bo pa do zdrsa tovornih vozil prišlo ob prvem sneženju, ti pa z gotovostjo povem :P

pa da ne bo dvoma, zakonodaja na tem področju je vredna točno en kurac, ker ne rešuje in predvideva nič, razn da je potrebno kaznovat :(

Objavljeno (popravljeno)
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

da bo daljnovod padel, je težko predvidevati, da bo pa do zdrsa tovornih vozil prišlo ob prvem sneženju, ti pa z gotovostjo povem :P

to vsi vemo, edin tovornjakarji ne, ker jim ni nihče povedal, da pada sneg :lol1:

da dalnovod stoji ... vsi vemo, da je možnost, da pade, ker stoji .. tut vemo .. torej :P 

Objavljeno
pred 3 urami, maus pravi:

p.s.

1) Voznik mora upoštevati prometno signalizacijo, ki označuje vremenske razmere, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Zakaj ni Dars omejil oziroma prepovedal promet tovornim vozilom? Kajti, to je v njihovi oziroma vaši pristojnosti. 

Ali boš še naprej trdil, da so krivi kamionisti, kateri upoštevajo zakonodajo? 

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

1) Voznik mora upoštevati prometno signalizacijo, ki označuje vremenske razmere, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Zakaj ni Dars omejil oziroma prepovedal promet tovornim vozilom? Kajti, to je v njihovi oziroma vaši pristojnosti. 

aha Maus, zdej smo te pa dobili

ps. zakonodaja je v tem primeru neprimerna (malomarna, površna, ne zadostuje rešitvi problema), ker Maus ti bo napisal, da so baje upoštevali zakonodajo :P

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, Borutt pravi:

neprimerno opremo mora kontrolirati policija ... važa je prva pomoč pri motoristu, zimska oprema ... eh .. to pa ni pomembno :P, saj pol so vse kaznovali, ko so se samoizločili v ograjah ;)

Zakaj DARS ni omejiu prometa ne vem, vem pa, da so veleumi ukinili pravilnik o samoizločanju, na karerega policija ni imela pripomb in se je s tem celo strinjala, saj potem jim tega ni potrebno kontrolirat :jezik:

pravilnik tudi predpisuje 10 cm snega preden se gre plužiti, tok ga ni bilo, posuto je bilo, kar bi bilo dovolj, da bi z primerno zimsko opremo prevozili ta odsek ;) (pišem kar sem slišal od odgovornih in nisem bil na terenu)

Imajo pa policisti možnost kaznovati vse tiste, ki so kršili predpise .. tako vzdrževalce, voznike in policijo

povem pa še eno resnično zgodbico iz leta (mislim, da je bilo okoli leta 1992), ko sem bil vodja dežurstva in je bila smrtna nezgoda ... tudi enkrat konc novembra ... pa pridejo policaji ... v usnenih podplatih, stopi iz avta, se skoraj zloži in na glas tuli ... "sama poledica, noben ni nič posipal, saj vidim, da se vse svetlika" .... napisal je kazensko ovadbo in so se mu vsi smejali (bilo bi smešno, če ne bi mlad par iz Nemčije umru), saj se je svetlikalo od soli, slanost vozišča je bila nad minimalno zahtevano (ne spomnim se več, kok je ta številka).

Seveda se je kasneje ugotovilo, da je bil voznik vinjen in je, zaradi zelo velike hitrosti, izgubil nadzor nad vozilom.

Kamionisti niso upoštevali zakonodaje, saj niso vsi imeli zimskih pnevmatik ... kot sem slišal, je bil to kamionđija z KR registracijo ... mogoče lahko preveriš. Jaz tega ne morm, čeprav bi lahko malo okoli poklical in zvedel vse, vendar bodo to reševali pristojni organi :P

pred 56 minutami, DAMI34 pravi:

aha Maus, zdej smo te pa dobili

ps. zakonodaja je v tem primeru neprimerna (malomarna, površna, ne zadostuje rešitvi problema), ker Maus ti bo napisal, da so baje upoštevali zakonodajo :P

valda, da smo jo :P

aja pa še to .. ko sem skakljal domol po plundri .. okol 16,00 sem opazil, da 50 % voznikov ni očistilo svoja vozila in vsaj 5 % od teh, je imelo na šipak odprtino kot ninđa ... dva OO, da je lahko voznik uče naslonu na šipo, da je kj vn vidu, mim so se pa mirno policaji vozili ... na lastne uče sm to vidu ..  :ninja:

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!