Skoči na vsebino

STOP policija (vse kar ni v zvezi z motorizmom, zdravljenje frustracij, ter nabijanje do nezavesti)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 9 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Iz zgornjega zapisa lahko razberem.

Če naredim prekršek, moram sam postreči z zakonom, katerega sem kršil.

Quest mora ob prijavi navesti zakon, ki ga je kršila oseba, ki parkira na njegovi zemlji.

Res na skoraj nič ne odgovoriš konkretno. Zakon je jasen. Samo neko zmotavanje levo in desno. Ravno ti, ki bi moral zadevo povedati kratko, jasno in nedvoumno. Mi lahko bluzimo, ker smo laiki na tem področju.

Ne obračaj mojih besed.

Ti trdiš, da je nekdo storil prekršek, ker se tebi tako zdi in ne, ker je tako nekje napisano. Ti je sedaj jasno, kaj trdiš ?

Jaz ti zelo jasno povem. Samo tebi se ne da dopovedati, da mora nekdo ravnati zakonito in ne na pamet. Ta tvoja trditev je pa nekaj na pamet, ker še sedaj nisi našel zakonodajo, katera bi tisto parkiranje tretirala, kot kršitev. 

pred 4 minutami, Kmet2 pravi:

:lol1:......men se ne da več .....Scarabeo vsi te razumemo samo Gusar pa Borutt ne :P

Saj lahko razumeš kogarkoli. Samo je potrebno dokazati oziroma mora biti kršitev nekje napisana. 

Objavljeno
pred 5 minutami, Kmet2 pravi:

:lol1:......men se ne da več .....Scarabeo vsi te razumemo samo Gusar pa Borutt ne :P

Sploh ne spremlam tele teme, ampak k sm kmeta zdele prebrau, vse vem za kaj se gre.....

Objavljeno
pred 15 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Iz zgornjega zapisa lahko razberem.

Če naredim prekršek, moram sam postreči z zakonom, katerega sem kršil.

Quest mora ob prijavi navesti zakon, ki ga je kršila oseba, ki parkira na njegovi zemlji.

Res na skoraj nič ne odgovoriš konkretno. Zakon je jasen. Samo neko zmotavanje levo in desno. Ravno ti, ki bi moral zadevo povedati kratko, jasno in nedvoumno. Mi lahko bluzimo, ker smo laiki na tem področju.

Sem mal pogledu. Policija nima nič pri tem, lahko samo zahtevaš sodno varstvo zaradi motenja posesti. Lahko ti pa tud, po nesreči, pade kakšen hlod na tist avto.

Objavljeno
pred 41 minutami, Borutt pravi:

Zasebna tožba. Ali pa "uzela ga magla".

To je tvoje mnenje ali v zakonu?

Objavljeno
pred 1 minuto, solorider pravi:

To je tvoje mnenje ali v zakonu?

Prvo ali drugo ?

Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Prvo ali drugo ?

ne nabijaj!

Objavljeno
2 hours ago, Frenk 67 said:

Vse je dovoljeno, kar ni prepovedano. Če tam ni znaka, da se ne sme zaparkirat vhod ali intervencijska pot pol najbrž cello ni nepravilno parkiran. Ga pa šola po moje lahko prijavi za motenje posesti.

Enkrat so mene ustavil policaji, ki so bli parkiran na parking naše firme. Napisal so mi položnico, pol sem jih pa vprašu kdo jim je dovolu tam parkirat in naj se spokajo, ker jih bom drugače prijavil in so se lepo odpeljal.

Ajde, bom ugibal :rolleyes: ... Kolk od vas ima šoloobvezne otroke in je kdaj bilo na kakšnem roditeljskem sestanku, ali celo v kakšnem svetu staršev, ali je vaš otrok delal izpit za kolo v šoli,... A je kdo od vas kregalcev pomislil, da je želja lokalne skupnosti in posledično ali celo vzročno tudi Osnovne šole, da se umirja promet v nje okolici in je vodstvo šole zaprosilo (ali celo zahtevalo prisotnost redarske službe). Da se razumemo, koliko je to upravičeno in potrebno po NAŠIH standardih je irelevantno, ker strah vodstev OŠ pred staršikreteni otrok s pravicami, a brez dolžnosti in selektivnim izvajanjem vzgoje je itak pokop prve klase in nas bo tepel še bolj v prihajajočih letih. Ne vem, ampak po mojem, se lahko tam zaparkira tudi lokalni čarodej, ali pa lokalni predelovalec mleka,... in to počez ali pa na streho, dokler je to v interesu vodstva OŠ in je ta plac dejansko njihov.

Ajd!

Objavljeno
pred 46 minutami, Borutt pravi:

Jaz ti zelo jasno povem. Samo tebi se ne da dopovedati, da mora nekdo ravnati zakonito in ne na pamet. Ta tvoja trditev je pa nekaj na pamet, ker še sedaj nisi našel zakonodajo, katera bi tisto parkiranje tretirala, kot kršitev. 

Kako zdaj? Sprašujem tebe kot varuha zakonov.

Ali je vozilo tam parkirano zakoniti ali ne? S tem sem končal v tej debati.

Da ali ne ali ne veš? Če lahko na kratko.

Objavljeno
pred 1 minuto, Scarabeo 500 pravi:

Kako zdaj? Sprašujem tebe kot varuha zakonov.

Ali je vozilo tam parkirano zakoniti ali ne? S tem sem končal v tej debati.

Da ali ne ali ne veš? Če lahko na kratko.

Ti trdiš, da je tisto parkiranje prekršek. Pa nam sedaj še dokaži ta prekršek oziroma nam pokaži črno črko na belem papirju. Bo šlo ?

V nasprotnem primeru samo nekaj nabijaš. Ker jaz sem te samo vprašal, zakaj trdiš, da je prekršek. In ne znaš odgovoriti.

Pa sploh ne vem, zakaj sedaj meni postavljaš vprašanje. Če si se zapletel, pa se še odpleti. 

Objavljeno
pred 5 minutami, Borutt pravi:

Ti trdiš, da je tisto parkiranje prekršek. Pa nam sedaj še dokaži ta prekršek oziroma nam pokaži črno črko na belem papirju. Bo šlo ?

V nasprotnem primeru samo nekaj nabijaš. Ker jaz sem te samo vprašal, zakaj trdiš, da je prekršek. In ne znaš odgovoriti.

Pa sploh ne vem, zakaj sedaj meni postavljaš vprašanje. Če si se zapletel, pa se še odpleti. 

Meni je tale spodnja razlaga razumljiva in smatram stvar kot prekršek. Nisem pa pravnik niti prometni policist, tako da moje mnenje ni preveč relevantno.

pred 17 urami, HD-Dyna pravi:

Ta vrata so vedno zaprta, z druge strani kjer je vhod pa je znak prepovedano za vsa motorna vozila... Zraven je vhod v šolo ( 3 m) zadaj so učilnice in otroško igrišče.... Zato. Aja,redarji lahlko počnejo kar hočejo.

Objavljeno
pred 2 urami, gusar pravi:

Edino kar je narobe z tem radarjem je,da je premalokrat tam parkiran!!!!

z vsemi radarji je narobe, da merijo, parkirani so pa lahko zarad mene povsod..če ne merijo :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 21 minutami, gretzky pravi:

Meni je tale spodnja razlaga razumljiva in smatram stvar kot prekršek. Nisem pa pravnik niti prometni policist, tako da moje mnenje ni preveč relevantno.

Na sliki je parkiran avto. In nič drugega. Kaj je kršil, pa ne zna nihče pojasniti. 

Jaz vam vsako stvar pojasnim in prilepim člen, da je videti, da je tako zapisano v zakonodaji. Pa sedaj zahtevam obratno in sicer želim vedeti, kaj je voznik kršil in, kje to piše. 

Popravljeno . Popravil Borutt
Objavljeno

A nej vam še narišem?! A ni blo dost, kar sem napisal okrog površine, ki je v domeni OŠ.?!

Kva drekate:rolleyes:? Redarjev pa itak noben nima rad, pač zaradi narave njihovega dela. Zato pa imajo tako dobro plačo :ras:. Oni, pa policisti :lol1:.

Ajd!

Objavljeno
pred 35 minutami, Borutt pravi:

Na sliki je parkiran avto. In nič drugega. Kaj je kršil, pa ne zna nihče pojasniti. 

Jaz vam vsako stvar pojasnim in prilepim člen, da je videti, da je tako zapisano v zakonodaji. Pa sedaj zahtevam obratno in sicer želim vedeti, kaj je voznik kršil in, kje to piše. 

Samega dejanskega stanja ne poznam in niti ne grem gledat, kateri znaki so tam postavljeni. Verjamem, da je tam res tako, kot so zapisali. Res pa je, da imam bolj slabo mnenje o občinskih redarjih, ki bolj kot za varnost skrbijo za proračun. Že "priučeni" policisti imajo v mojih očeh nižjo vrednost kot pa tisti iz kadetnice.

Objavljeno

Na javni površini narobe parkiran avto kdo to kaznuje, ali ureja? Policija, redarji? 

Na privat zemljišču nedovoljeno parkirano vozilo. Na koga se sploh lahko obrneš da vozilo odstranijo?  Če moraš tožiti kot motenje posesti boš prej v penziji kot bo rešeno. 

Po sistemu uzela ga magla boš pa ti nasrkal. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, Quest pravi:

Na javni površini narobe parkiran avto kdo to kaznuje, ali ureja? Policija, redarji? 

Na privat zemljišču nedovoljeno parkirano vozilo. Na koga se sploh lahko obrneš da vozilo odstranijo?  Če moraš tožiti kot motenje posesti boš prej v penziji kot bo rešeno. 

Po sistemu uzela ga magla boš pa ti nasrkal. 

Avto na tvoji parceli z nečim založiš. Ko pride lastnik avtomobila in začne to prekladat pa kličeš policijo, da ti kradejo. :smoke:

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

z vsemi radarji je narobe, da merijo, parkirani so pa lahko zarad mene povsod..če ne merijo :P

Jaz pa mislim,da morajo biti pred šolami in ne povsod drugot.

Popravljeno . Popravil gusar
Objavljeno
pred 13 minutami, gusar pravi:

Jaz pa mislim,da morajo biti pred šolami in ne povsod drugot.

pred šolami morajo biti ležeči policaji, problem rešen!!!!

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 12 minutami, DAMI34 pravi:

ampak tukaj nič ne kapne!

Objavljeno
pred 10 minutami, solorider pravi:

ampak tukaj nič ne kapne!

glede tega že poskrbijo, ko radar za zihr kr 10 km/h pod omejitvijo nastavjo haha

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 48 minutami, DAMI34 pravi:

Potem boš pa sitnaril, da ležim v službi. 

Objavljeno
pred 4 urami, Kmet2 pravi:

Trde glave :blush:

pred 54 minutami, DAMI34 pravi:

Sej so ležeče policajke :blush:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, Borutt pravi:

Potem boš pa sitnaril, da ležim v službi. 

sej nism reku, da morjo vzdihovat, ko jih avto povozi :P

Objavljeno

Saj,v tem je problem,ker vam v glavo nič ne kapne

Objavljeno
pred 46 minutami, gusar pravi:

Saj,v tem je problem,ker vam v glavo nič ne kapne

Ma Solo čisto prav, ležeči policaji so mehanska ovira, ki vedno deluje, žal pa ne prinašajo dobička. Simpl. Radar prinaša dobiček, ne prepreči pa prehitre vožnje, niti v primeru da ga prekrškar opazi, ne deluje, če ga ni tam.

Komu sedaj ne gre v glavo?

V čem je point, v znižanju hitrosti pred šolo, ali kasiranju? Radar žal ne niža hitrosti, torej ne pripomore k varnosti prav nič. Zero, niente :ras:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!