IZTOK Objavljeno Avgust 17, 2017 Avtor Deli Objavljeno Avgust 17, 2017 Ko sem zadaj nalozen svetijo malo visje, zal pa je nastavljanje precej otezeno, ponoci pa itak ne vozim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava IZTOK Objavljeno Avgust 17, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2017 6. dan - Brašov Že ko prispeš na obronke mesta in se pelješ mimo industrijskih con izgleda vse drugačno, urejeno. Število podjetij in njihov izgled dajejo vtis, da je tole precej razvita regija. Samo mesto je veliko a sem pozno popoldan in še drug dan dopoldan raziskal stari mestni del. Brašov je lep, urejen, čist in predvsem zelen. Ogromno je parkov, zelenja in cvetja. Imaš občutek, kot da si v drugi državi. Zelo priporočam obisk tega mesta. Blizu hotela je bila vinoteka in privoščil sem si zelo dobro buteljko Cabernet Suvignon-a z domačimi klobasami iz Krpatov. @BIF jaz sem tako strupen, da me tisti paraziti ne marajo preveč Fotke povejo vse BIF, GO_Tomi, mladench in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava IZTOK Objavljeno Avgust 20, 2017 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 20, 2017 7. in 8. dan V Brašovu sem spoznal Ukrajinski par, ki je bil na poti v Madžarsko z Hondo Gold Wing. Malo se pogovarjamo in svetujeta mi, da ne krenem po glavni cesti za Kišinjev, ker na meji bo gužva in delajo po polžje. Čaka se baje kar konkretno, naj raje krenem čez mejni prehod Cahul. In tako sem tudi storil. Ceste po Romuniji so bile lepe vse do mesteca Tecuci, potem pa se je začela Romunska periferija. V bistvu je enaka kot podeželje v Moldaviji, edino cesta je bila lepša, saj je lep del te podeželske ceste povsem nov - table naznanjajo, da jo je sofinancirala EU. Na podeželju je revščina, stare razpadajoče bajte, pred njimi pa tu in tam kakšna nevozna Dačija še iz časov socializma. Veliko je konjskih vpreg, traktorja nisem videl niti enega. Je pa podeželje zanimivo, valovita pokrajina, skoraj ravnica, le da to ni. V bistvu na vrhu takšnega hribčka vidiš dokler seže oko, drevja pa nič, sama polja in vetrne elektrarne. In tako jaz prijaham do mejnega prehoda Cahul. Par avtov, policist me pokliče naprej in mi podeli prednostno obravnavo, ki pa je zato, ker sem tujec trajala bistveno dlje kot pri lokalcih. Dal sem mu osebno izkaznico in ni imel pripomb. Postopek se ponovi še na Moldaviski strani a je bil nekoliko krajši. Ceste v Moldaviji niti niso slabe, so pa seveda na podeželju slabše kot v Romuniji. Prometa pa je zelo malo, nekaj tovornjakov in osebnih avtomobilov sem srečal na celi poti do glavnega mesta. Vozi se lepo, po predpisih, tudi policije je kar nekaj, a jih nisem preveč zanimal. Pokrajina je valovita, sama polja in vinogradi brez dreves. Zemlja je črna vendar kmetje ne živijo dobro. Bajte so iz blata in slame, orjejo pa z konji. Kakšnih 30 km pred Kišinjev-om postane navadna cesta najprej dvopasovnica, nato štiripasovnica. Po njej me prehiti z rjovečimi glasovi kar nekaj Porschejev, Mercedesov AMG, Ferrari ... Hm, glede na revščino na podeželju si pa eni kar privoščijo. V glavnem mestu sem imel nagledan en hotel a mi ni bil všeč in sem se nastanil v bližnjem hotelu. Sosednja stavba je majhen blok, v katerem živijo bogati Moldavijci, tudi lastnik hotela. Ima podzemno garažo in lastnik mi ponudi, da parkiram motor v garažo, kar sem z veseljem sprejel. Na vhodu je bil čuval prisoten 24 ur, v garaži pa avti, kjer eno kolo stane toliko kot moj motor. Za motor mi torej ni potrebno skrbeti... Po nasvetu receptorja grem na večerjo v restavracijo v bližini, ki je baje najboljša v Moldaviji. Na parkingu plehovja, ki bi ga v Sloveniji komaj skupaj spravil. Par milijončkov je bilo tam na kolesih. Gužve v restavraciji ni bilo, so pa imeli neki poslovneži poslovno večerjo in kelnarji so letali okoli njih kot muhe okoli d.... Vsi govorijo Rusko, tudi drug dan sem ugotovil, da v glavnem mestu govorijo vsi Rusko. V hotelih, restavracijah, na cesti ... Zelo okusna večerja a porcija, kot jo v takšni restavraciji lahko pričakuješ. Skupaj z kozarcem vina 25 EUR Poceni sicer ni, a v kakšni razviti državi bi v takšni restavraciji plačal prej 100 EUR ali celo več. Drug dan sem ugotovil, da lahko čisto spodobno ješ in piješ za 3,5 EUR. Že zvečer se je ulilo, scalo je celo noč in cel naslednji dan. Se že zjutraj odločim, da bom prespal še eno noč. Tako sem imel cel dan za raziskovanje mesta. Povabljen sem bil tudi na kosilo v na novo odprto restavracijo. V bistvu je tam reklamna agencija snemala za reklamo in so potrebovali enega tujca. Jedel sem celo bolje kot dan prej in to brezplačno oziroma v zameno, da so me posneli. Tja in nazaj me je peljal lastnik restavracije, Andrej. Malo se pogovarjava, je Rus. Pravi, da so politiki vse pokradli, kar se je splačalo ukrasti. Spotoma mi kaže na banke in mi razlaga, kateri politik jo je ukradel. Baje te banke živijo od pranja Ruskega in tudi Evropskega denarja, ker industrije tako nimajo, če bi živeli od lokalne ekonomije, bi lahko banke zaprli. So pa ljudje prijazni in mesto je zelo čisto. Tudi pijančkov oziroma brezdomcev nisem videl. Mesto deluje veliko bolj urejeno kot večina Romunskih mest, stari del je prenovljen, vsi pločniki so novi, ceste so brez lukenj ... Ko pa greš malo izven centra pa zgleda malo drugače Pa še nekaj fotk, le da je scalo, in kvaliteta ni najboljša. Joker, sohen, Gonca in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 6, 2017 Deli Objavljeno December 6, 2017 Iztok a sem kaj zgrešil ali pa se je tvoj potopis tu začasno končal? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 6, 2017 Deli Objavljeno December 6, 2017 pred 6 urami, amateur pravi: Iztok a sem kaj zgrešil ali pa se je tvoj potopis tu začasno končal? O zadnjh slikah sodeč je bila močna nevihta in je prišlo do izpada interneta Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 Hojla družba...če kdo še spremlja temo... Ali za Ukrajino potrebuješ mednarodno vozniško dovoljenje? Na AMZS strani sicer kot sem razumel....potrebuješ. Ampak so podatki stari...pa me zanima, kako je v praksi... Hvala... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 2016 sem vstopil v in izstopil iz Ukrajine BREZ mednarodnega vozniškega dovoljenja. V bistvu samo z naprintano kopijo prometnega dovoljenja in plastično kartico vozniškega. Vsi ostali dokumenti so ostali nekje v pesku Turkmenistana. Pa ni tezil nihce, nikjer, od tam naprej pa do doma. AMZS ga prodaja in z njim sluzi, oni bi ti ga poturili tudi za v Srbijo. bosa, MiNa in BIF 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 Hvala za odgovor... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MitcH' Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 (popravljeno) Nikoli v zadnjih 30 letih nisem rabil mednarodno vozniško za Ukraino, pa sem kar nekajkrat bil tam. Popravljeno Maj 14, 2018. Popravil MitcH' BIF in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 Ja...nekako enake informacije sem dobil...pa sem vseeno še želel preveriti. Moram sicer pogledat...pa vseeno....naša zelena karta velja tudi za Ukrajino...ali? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 Bi morala veljati. Btw, mislim da zavarovanje ne velja v conah ozemeljskih sporov BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Maj 14, 2018 Deli Objavljeno Maj 14, 2018 Dobro to ni problem. Itak samo do Chernobyla pa nazaj proti zahodu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno Julij 26, 2018 Deli Objavljeno Julij 26, 2018 Države članice sistema zelene karte: Albanija (AL), Andora (AND), Avstrija (A), Belgija (B), Belorusija (BY), Bolgarija (BG), Bosna in Hercegovina (BIH), Ciper (CY), Češka (CZ), Črna gora (MNE), Danska (DK), Estonija (EST), Finska (FIN), Francija (F), Grčija (GR), Hrvaška (HR), Iran (IR), Irska (IRL), Islandija (IS), Italija (I), Izrael (IL), Latvija (LV), Litva (LT), Luksemburg (L), Madžarska (H), Makedonija (MK), Malta (M), Maroko (MA), Moldavija (MD), Nemčija (D), Nizozemska (NL), Norveška (N), Poljska (PL), Portugalska (P), Romunija (RO), Rusija (RUS), Slovaška (SK), Slovenija (SLO), Srbija (SRB), Španija (E), Švedska (S), Švica (CH), Tunizija (TN), Turčija (TR), Ukrajina (UA) in Velika Britanija (GB). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se