gattolina Objavljeno Januar 14, 2007 Deli Objavljeno Januar 14, 2007 (popravljeno) Karkoli že kupiš, naj bo Akrapovič, Leo Wince, Sebring, ali karkoli drugega, je pametno homologirati in imeti mir. Večina se temu posmehuje, potem pa jočejo in tarnajo, ko jih policija oglobi in zaradi lastne nemarnosti pustijo "polovico izpuha" v policistovi denarnici. Pa v RS še gre. Avstrijci, Nemci, Švicarji in ostali te s takšnimi, nehomologiranimi dodatki, izločijo iz prometa in pokličejo vlečno službo do prvega servisa, kjer ti nato na tvoje stroške vzpostavijo prvotno stanje in preden ne plačaš računa, ostane motor tam. Tvoji dokumenti na policiji. Seveda pa o kazni in stroških vleke nismo še nobene rekli. Če je to vredno piškavih 30 min. na LPP-ju v Ljubljani, kjer si zadevo lahko preprosto daš vpisati v homologacijski kartonček??? Meni ne. :yea1: :yea1: Popravljeno Januar 14, 2007. Popravil gattolina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nec Objavljeno Januar 14, 2007 Deli Objavljeno Januar 14, 2007 sam ce mas ror homologiran ni taksnega adrenalina :P če pa ni te je pa pred vsako rido strah ko pesa :kva2: drgač pa sm govoro z enim policajem ki bi naj veljal za se kar zaj....a pa je rekel da le redko komplicirajo zaradi izpuha ampak so pa glupe izjeme :) baje pa na golici izredno radi merijo db in gledajo homologacijo čeprav jaz osebno jih se nisem srečal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 14, 2007 Deli Objavljeno Januar 14, 2007 sam ce mas ror homologiran ni taksnega adrenalina :P če pa ni te je pa pred vsako rido strah ko pesa :kva2: drgač pa sm govoro z enim policajem ki bi naj veljal za se kar zaj....a pa je rekel da le redko komplicirajo zaradi izpuha ampak so pa glupe izjeme :) baje pa na golici izredno radi merijo db in gledajo homologacijo čeprav jaz osebno jih se nisem srečal Pri ropu banke je isto. Če te ne dobijo je vse o.k. Če te dobijo, se zanašaš na minimalno kazen. Meni se tak način razmišljanja zdi nevreden odraslega človeka. Če je nekaj predpisano, je predpisano. Če pa moramo kršiti vse, bi jaz začel najprej pri stroških registracije. :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 14, 2007 Deli Objavljeno Januar 14, 2007 Pametnjakovič! Zate je stran metanje, ko se voziš kot turist po avtocestah. :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: Najprej dobro preberi moj post. Ko boš to storil, se zopet javi. In če boš še zmeraj mislil enako...tisto o brezvezniku na avtocesti...., ga lahko poženeva po ovinkih in vidiva, kdo je brezvezen. Ti izbiraš traso, jaz dolžino in višino stave. O.K.? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 Karkoli že kupiš, naj bo Akrapovič, Leo Wince, Sebring, ali karkoli drugega, je pametno homologirati in imeti mir. Večina se temu posmehuje, potem pa jočejo in tarnajo, ko jih policija oglobi in zaradi lastne nemarnosti pustijo "polovico izpuha" v policistovi denarnici. Pa v RS še gre. Avstrijci, Nemci, Švicarji in ostali te s takšnimi, nehomologiranimi dodatki, izločijo iz prometa in pokličejo vlečno službo do prvega servisa, kjer ti nato na tvoje stroške vzpostavijo prvotno stanje in preden ne plačaš računa, ostane motor tam. Tvoji dokumenti na policiji. Seveda pa o kazni in stroških vleke nismo še nobene rekli. Če je to vredno piškavih 30 min. na LPP-ju v Ljubljani, kjer si zadevo lahko preprosto daš vpisati v homologacijski kartonček??? Meni ne. :yea1: :yea1: se popolnoma strinjam, brez homologacije dolgo gre, potem pa naletiš na enega policaja pa bo spet jokanje na MS. kolega so z H-D že kake 3 leta nazaj v MB izločli iz prometa in je moral na tehničnega pa je imel legalne izpuhe, le policaju so se zdeli preglasni. avstrijski cariniki redno "poslušajo" izpuhe, na golici pa tudi merijo. moje mnenje je da če se ne furaš od kafiča do kafiča ali pa samo na pisti (je teh je res full! :devil: ) se splača met street legal izpuh, sploh če potuješ preko meje (pa ne v bosno). tisti ki paso tako hitri, da enostavno z legalnim izpuhom ne morejo več dosegat pravih časov na pisti :P pa bodo sprejeli določen rizik za par stotink na pisti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 se popolnoma strinjam, brez homologacije dolgo gre, potem pa naletiš na enega policaja pa bo spet jokanje na MS. kolega so z H-D že kake 3 leta nazaj v MB izločli iz prometa in je moral na tehničnega pa je imel legalne izpuhe, le policaju so se zdeli preglasni. avstrijski cariniki redno "poslušajo" izpuhe, na golici pa tudi merijo. moje mnenje je da če se ne furaš od kafiča do kafiča ali pa samo na pisti (je teh je res full! :devil: ) se splača met street legal izpuh, sploh če potuješ preko meje (pa ne v bosno). tisti ki paso tako hitri, da enostavno z legalnim izpuhom ne morejo več dosegat pravih časov na pisti :P pa bodo sprejeli določen rizik za par stotink na pisti. :OK: :OK: :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 Če je to vredno piškavih 30 min. na LPP-ju v Ljubljani, kjer si zadevo lahko preprosto daš vpisati v homologacijski kartonček??? Meni ne. :yea1: :yea1: Pa saj ne gre za 'piškavih 30 min. (ki sicer realno vzamejo cel dan). Gre za to, da sem kupil (dražji) homologiran izpuh in da je to vpisovanje v homologacijski kartonček eno samo birokratsko nategovanje. V tujini kartonček itak nič ne pomaga in ne velja. D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zx_R Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 Pa saj ne gre za 'piškavih 30 min. (ki sicer realno vzamejo cel dan). Gre za to, da sem kupil (dražji) homologiran izpuh in da je to vpisovanje v homologacijski kartonček eno samo birokratsko nategovanje. V tujini kartonček itak nič ne pomaga in ne velja. D. Pa sej to je to, tudi sam ne vem čemu je tu namen. :( :( Aja državni proračun seveda .) .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
semamiz Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 :hmm: Če mogoče koga zanimajo rori za TDM-ko ? :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 15, 2007 Deli Objavljeno Januar 15, 2007 Pa sej to je to, tudi sam ne vem čemu je tu namen. :( :( Aja državni proračun seveda .) .) Homologacija ali kazen? Druge ni. Na žalost. :eek: :eek: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SuzyRider Objavljeno Januar 22, 2007 Deli Objavljeno Januar 22, 2007 in koliko je dejansko primerov, da so policisti izročili kazen, ker so bili izpuhi neoriginal in preglasni? do sedaj imel gor vedno neoriginal. tl je imel dva glasna akrapota (komplet), pa se policist ni vtaknil v to... :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zx_R Objavljeno Januar 22, 2007 Deli Objavljeno Januar 22, 2007 Mene so do sedaj sicer ustavli le enkrat takrat sem dobil le opozorilo ker sem pač imel s seboj tuv papir nisem pa imel vpisanega, isto en kolega, za naslednjič nama je obljubil po starem 100k sit pa odvzem tablice, ker sma se baje dostojno obnašala drugače bi nama kazen napisal takoj. Na avstrijski starni niso tako dobrohotni vrjami. .) .) Tam ne samo da moraš met tuv papir(vpis v homologacijo tam ni potreben), tud dušilec je dobro met not ker včasih merijo db. .) .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Januar 22, 2007 Deli Objavljeno Januar 22, 2007 in koliko je dejansko primerov, da so policisti izročili kazen, ker so bili izpuhi neoriginal in preglasni? Bilo jih je.... .... pa se policist ni vtaknil v to... :blink: Jaz se na tvojem mestu ne bi zanašal na to :grrr Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SuzyRider Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 hmmm... ob tem dobim pomisleke... tule nas je recimo 10, ki razglabljamo o tem, kaj bo, če bo... motoristov in motorjev je v slo recimo 15.000 od tega je na tretini motorjev drug auspuh. nekateri so take motorje že kupili z neorig. auspuhom in se s tem sploh niso in se ne obremenjujeo... tudi jaz prej niti nisem porajtal glede auspuha (če ni bil original). Važno je bilo, d aje bil kot je treba in montiran kot je treba. in kako naj recimo človek, ki ma na motorju izpuh akrapovič že nekaj let (brez papirjev) potem to spravi v legalo? za mojega tl sta bila lonca original s štemplom okrog 300k sit bivših... :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 in kako naj recimo človek, ki ma na motorju izpuh akrapovič že nekaj let (brez papirjev) potem to spravi v legalo? Če hoče to narediti, kupi novega z štemplom ! :topic: Glej, tvoje je z kakšnim loncem se voziš okol. Samo čisto prijateljsko....na tvojem mestu se ne bi zanašal na policaje, oz. kakšen dan bo mel štrumf takrat, ko te bo (upajmo da ne) ustavil. V večini primerov ne bo težav (zaenkrat), lahko pa naletiš glih na nekoga, ki dan prej ni dobil in je tečen :grim Hočem samo povedati, da je škoda debatirati o tem kaj bi bilo,če bi bilo :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zx_R Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Vprašaj za mnenje kakšnega nemškega al pa avstrijskega motociklista, boš videl da je nekaj na tem, definitivno. Res je da se ti zdaj zdi čudno da naenkrat tvoj nekaj let star izpuh ni več dober, ampak tako pač je, slovenci smo zavedno šli v eu in to prinese tudi takšne reči ki včasih niso na prvi pogled najbolj optimistične, po drugi strani pa nam eu doprinese tudi druga standard življenja z katerim pa mislim da se vsi strinjamo. Ps. Čist tak mimogrede, tudi če boš kupil cestno legalni izpuh z štemplom in vsemi papirji, ga boš tudi homologiral, če ne boš imel vstaljenega glušnika ki je priložen bo tisti izpuh še vedno enak tvojemu zdajšnjemu. :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 in koliko je dejansko primerov, da so policisti izročili kazen, ker so bili izpuhi neoriginal in preglasni? do sedaj imel gor vedno neoriginal. tl je imel dva glasna akrapota (komplet), pa se policist ni vtaknil v to... :blink: Vsak se odloča po svoje. Zakon je jasen in če ga ignoriraš, posledice tudi. Sreča pa je v glavnem pri vseh opoteča in prej ali slej boš, na žalost, tudi ti "stopil na grablje". Globoko dvomim, da ti bo do smeha, ko ti bodo sneli tablico in z vleko odpeljali motocikel na pooblaščen servis, kjer ti bodo na tvoje stroške vzpostavili normalno, serijsko, stanje. Ko boš še plačal kazen in dodal račun za servis, nikli več ne bioš vozil nehomologiranega izpuha. Se ne izplača. Verjemi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Vprašaj za mnenje kakšnega nemškega al pa avstrijskega motociklista, boš videl da je nekaj na tem, definitivno. Sicer se strinjam, da je nekaj na tem, ne bi pa vzel nemških in avstrijskih motoristov za vzor, saj so čisto isti kot mi - vozijo z odprtimi rori, delajo wheelie, prehitevajo čez polno črto, ... Ne vem, od kod vsem ideja, da so pa nemški ali avstrijski motoristi (oz. udeleženci v prometu nasploh) tako zelo vzorni in pridni in kaj vem kaj. Kaj se nikoli ne vozite po njihovih 'ridah'?!? Bi imeli kaj videt... D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jose Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 ..zadnjič sva se s kolegom prepirala, on je trdil, da če maš 'odprtega' akrapoviča in če kupiš pol dušilec zraven, ga vgradiš, da se potem da auspuh 'legalizirat' ...je to mogoče al ne :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zx_R Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Ni mogoče, ker če je open je že v osnovi malo drugačen zadnji konus, nima luknje kamor bi privil dušilec, poleg tega nima odtisnjene e homologacije, pri akrapoviču se pa jim z tem ne da zajebavat, raje vejo da prodajo novega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
simonsi Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Še dobro, da imam tolk star motor, da se sploh ne da dobit homologiranega lonca. :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Še dobro, da imam tolk star motor, da se sploh ne da dobit homologiranega lonca. :lol1: Simosi ti maš res srečo men ni dal :devil: mira in sem ga kupil in danes namontiral spomladi me čaka še vpis v prometno.Jutri montiram še Ksenon zasenčeno luč (h-7).Kupil bom garnituro za avto in namontiral na oba motorja,namreč na obeh je žarnica H-7 cena za par je 180 EUR na fiat servisu (moram kupit v kompletu). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MarduK Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 sem ga kupil in danes namontiral In kakšen je zvok na BMW-oo ? (brez dušilca seveda :krneki: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 In kakšen je zvok na BMW-oo ? (brez dušilca seveda :krneki: ) Nevem,če mi boš verjel nisem ga še vžgal,jutri probam,ko ga dam ven iz delavnice mislim,da bo vredu 4-v enega in 11k o/min, :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MarduK Objavljeno Januar 23, 2007 Deli Objavljeno Januar 23, 2007 Nevem,če mi boš verjel nisem ga še vžgal,jutri probam,ko ga dam ven iz delavnice mislim,da bo vredu 4-v enega in 11k o/min, :OK: Res ne vem če naj ti verjamem :hmm: Poročaj če je bil vreden nakupa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se