tomash Objavljeno Januar 23, 2018 Avtor Deli Objavljeno Januar 23, 2018 Takle si jaz planiram: 1.dan: Griže, preko Bosne, Bjeljina 2.dan: Bjeljina, preko Srbije, Belogradchik 3.dan: Belogradchik, Troyan, Veliko Tarnovo 4.dan: Veliko Tarnovo, Golden sends, Constinesti 5.dan: Constinesti, grad Peleš, Bran 6.dan: Bran, Transfagarasan, Transalpina, Orsova 7.dan:Orsova in domov (mogoče če bo kak dan lufta Novi Sad) V glavnem je cilj, da vidim Bolgarijo in Črno morje. Vse ostalo pa verjetno ne bo šlo po planu. pajkica, gusar in Roman AT 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno Januar 23, 2018 Deli Objavljeno Januar 23, 2018 pred 8 urami, tomash pravi: Takle si jaz planiram: 1.dan: Griže, preko Bosne, Bjeljina 2.dan: Bjeljina, preko Srbije, Belogradchik 3.dan: Belogradchik, Troyan, Veliko Tarnovo 4.dan: Veliko Tarnovo, Golden sends, Constinesti 5.dan: Constinesti, grad Peleš, Bran 6.dan: Bran, Transfagarasan, Transalpina, Orsova 7.dan:Orsova in domov (mogoče če bo kak dan lufta Novi Sad) V glavnem je cilj, da vidim Bolgarijo in Črno morje. Vse ostalo pa verjetno ne bo šlo po planu. Dobro ... upam, da je v nulo plan ... kakšen kilometer lufta si računal ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Januar 23, 2018 Deli Objavljeno Januar 23, 2018 Jaz bi rekel, da je 3 in 4 dan precej rezerve, 6 in 7 pa preveč kilometrov... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 Ob 23. 1. 2018 ob 10:12, tomash pravi: Takle si jaz planiram: 1.dan: Griže, preko Bosne, Bjeljina 2.dan: Bjeljina, preko Srbije, Belogradchik 3.dan: Belogradchik, Troyan, Veliko Tarnovo 4.dan: Veliko Tarnovo, Golden sends, Constinesti 5.dan: Constinesti, grad Peleš, Bran 6.dan: Bran, Transfagarasan, Transalpina, Orsova 7.dan:Orsova in domov (mogoče če bo kak dan lufta Novi Sad) V glavnem je cilj, da vidim Bolgarijo in Črno morje. Vse ostalo pa verjetno ne bo šlo po planu. 6.dan: Bran, Transfagarasan, Transalpina, Orsova tumač po mojem pa si pogledal, v kateri smeri greš (iz Brana greš sever jug Transfagarasan, potem jug sever Transalpino, potem pa za Orsovo, vsekakor je hitrej če Transalpino s severa dol potegneš), namreč, to bo kar dolga, sploh če boš hotel še kaj pogledati na prelazih, plus če računam še poletno gnečo...no ja, jaz bi zadevo kar na pol dal. MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Januar 24, 2018 Avtor Deli Objavljeno Januar 24, 2018 Verjetno bo Transfagarasan samo od severa do vrha in nazaj, al pa ga sploh izpustim. Konec maja še ni odprt, pa enkrat sem ga že prevozil. Mal mi gre res vse skupaj s časom na tesno, pa bo že nekako. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Januar 24, 2018 Deli Objavljeno Januar 24, 2018 Dva dni do Krpatov, dva dni nazaj in mi ostane 8 dni, da počasi in podrobno raziščem in prevozim Romunijo. Nikamor ne bom hitel in ne mislim nabirat kilometrine ampak želim tudi nekaj videt, doživet ter se prepustit kulinaričnim užitkom maus, MiNa, DAMI34 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 25, 2018 Deli Objavljeno Januar 25, 2018 pred 14 urami, The OO pravi: Dva dni do Krpatov, dva dni nazaj in mi ostane 8 dni, da počasi in podrobno raziščem in prevozim Romunijo. Nikamor ne bom hitel in ne mislim nabirat kilometrine ampak želim tudi nekaj videt, doživet ter se prepustit kulinaričnim užitkom to je čisto kul kalkulacija, na izi, varno in z ogledi še vsega po poti. maus in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Januar 25, 2018 Deli Objavljeno Januar 25, 2018 pred 18 urami, The OO pravi: Dva dni do Krpatov, dva dni nazaj in mi ostane 8 dni, da počasi in podrobno raziščem in prevozim Romunijo. Nikamor ne bom hitel in ne mislim nabirat kilometrine ampak želim tudi nekaj videt, doživet ter se prepustit kulinaričnim užitkom Vidim, da imaš običajno navigatorja s seboj, sedaj pa govoriš v ednini? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Januar 25, 2018 Deli Objavljeno Januar 25, 2018 pred 21 urami, tomash pravi: Verjetno bo Transfagarasan samo od severa do vrha in nazaj, al pa ga sploh izpustim. Konec maja še ni odprt, pa enkrat sem ga že prevozil. Mal mi gre res vse skupaj s časom na tesno, pa bo že nekako. eno leto .. mislim da leta 2011, v začetku junija nismo mogl gor, ker je bil zaprt zaradi snega MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 (popravljeno) Včeraj sem z enim govoril, ki je bil lani na Transalpini ... boljš kot naša avtocesta ... so v nulo porihtal asfalt ... ti sam počas, ker je noro za vozit ... Transfagarasan je bil pa meni osebno bolj všeč na tisti stran kjer ni tistega razgleda na ovinke. S severne strani proti Pitesti-ju ... ko prideš dost nizko se voziš po ovinkasti cesti ob jezeru ... tud prijetne gostilne se najdejo z odlično hrano. Aja ... ne pozabi kupit kakšne salame za malico ... noro dobre so ... pa še na stojnicah so se znajdli in ti izpod pulta prodajo še kruh da ne boš žulu sam meterskih salam Popravljeno Januar 30, 2018. Popravil Roman AT Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 Najboljše karte so te !!! Se ne zmučkajo in ne trgajo lahko so mokre......! Naročiš in v 3-4 dneh imaš doma ! Priporočam ! https://www.reise-know-how.de/produktreihe/landkarten-42840 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PERO58 Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 Ob 3. 1. 2018 ob 11:42, tomash pravi: Kje dobiti avtokarto v kolikor toliko primernem merilu za Bolgarijo in Romunijo? https://www.reise-know-how.de/produktreihe/landkarten-42840 Najtaboljše! Nepremočnjive ,se ne trgajo in mučkajo.....! solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bambi61 Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 pred 3 urami, PERO58 pravi: https://www.reise-know-how.de/produktreihe/landkarten-42840 Najtaboljše! Nepremočnjive ,se ne trgajo in mučkajo.....! Lahko samo potrdim! Uporabljam že več kot 10 let na mojih potovanjih! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Januar 30, 2018 Deli Objavljeno Januar 30, 2018 (popravljeno) pred 16 urami, Roman AT pravi: Včeraj sem z enim govoril, ki je bil lani na Transalpini ... boljš kot naša avtocesta ... so v nulo porihtal asfalt ... ti sam počas, ker je noro za vozit ... Lani Tu sva pa pičila naravnost namesto levo Popravljeno Januar 30, 2018. Popravil vandrovec Roman AT, DXR16 in mladench 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Januar 31, 2018 Avtor Deli Objavljeno Januar 31, 2018 Ob 1/30/2018 ob 9:50, PERO58 pravi: https://www.reise-know-how.de/produktreihe/landkarten-42840 Najtaboljše! Nepremočnjive ,se ne trgajo in mučkajo.....! In to poveš po enem mesecu. Jaz pa ves nestrpen nabavil papirnate "za enkratno uporabo" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno Januar 31, 2018 Deli Objavljeno Januar 31, 2018 (popravljeno) Ob 30. 1. 2018 ob 9:50, PERO58 pravi: https://www.reise-know-how.de/produktreihe/landkarten-42840 Najtaboljše! Nepremočnjive ,se ne trgajo in mučkajo.....! Te karte so dobre, če jih voziš v torbi in jih redko pogledaš. Pri aktivni uporabi pa zlahka premočijo (že če ti ležijo poleg "nafajtane" cote se zlepijo in so adijo, ne prepogibih se takoj vtrgajo..mučkal pa jih nisem, ker so že same po sebi bolj boge). V bistvu niso nič posebnega napram klasičnim kartam.Imam doma nekaj lepih dokaznih primerkov, ki jih lahko poslikam. Če želiš dobro karto, si kupi v Romuniji takšno kot je na sliki (ali pobrskaj po net-u)...no te so plastificirane in lahko na njih tudi malicaš...po njih lahko rišeš z ustreznim flumastrom in nato zadevo tudi zbrišeš, se ne utrgajo še manj pa mučkajo in če je dež jo lahko mirno pregleduješ in mokro zložiš nazaj, pa bo naslednjič za normalno uporabo. Dež v Karpatih pa je skoraj nekaj vsakdanjega. Jaz sem jo kupil v Sibiu na OMV pumpi. Predvsem zato, ker imajo vrisanih več stranskih (uporabnih) poti kot Reise karte...kar je meni bolj aktualno. Reise karte so ok za v avto in cestni turizem. V Romuniji sem dal zanjo malo manj kot 14 Lei-ev....cca 4 eur. Popravljeno Januar 31, 2018. Popravil BIF SAR-Solo Adventure rider, Frenk 67, Joker in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Februar 6, 2018 Avtor Deli Objavljeno Februar 6, 2018 Tole mi bo pa dalo spet nekaj dela. Bom moral pretuhtat novo traso. In sedaj mi je jasno zakaj ni mogoče začrtati trase v določenih programih. Skratka v Romuniji so dve najlepši cesti zaprti. Bom moral zgleda dvakrat letos tja. Je kdo že prečil prelaza konec maja? Za Transfagarasan vem, da ima na tunelu vrata, ki jih tudi zaprejo. Kako pa je s TransAlpino? V nadaljevanju so informacije iz Romuske potovalno svetovalne strani. Ima kdo mogoče kakšne druge informacije? The following roads in Romania are currently closed to autovehicle traffic: Route: TransFagarasan National Road DN 7 C (Drumul National 7 C) crossing the Fagaras Mountains Road Status: Closed Section affected: Piscu Negru to Balea Cascada (km 104 to km 131) Reason: abundant snowfalls Scheduled Dates: October 28, 2017 - June 30, 2018 (tentative date of re-opening) Scheduled days: Monday - Sunday. Route: TransAlpina National Road DN 67 C (Drumul National 67 C) crossing the Parang Mountains Road Status: Closed Section affected: Ranca - Obarsia Lotrului (km 34 to km 60) Reason: abundant snowfalls Scheduled Dates: October 28, 2017 -- May 31, 2018 (tentative date of re-opening). Scheduled days: Monday - Sunday. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Februar 9, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 9, 2018 Ob 6. 2. 2018 ob 18:25, tomash pravi: Ima kdo mogoče kakšne druge informacije? "Hribi" v Romuniji konec maja "no go". Je že lep čas odkar sem bi tam, mi je pa ostalo v lepen spominu. Delta Donave... notranc, ALEŠ M, RobiRoberto in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Februar 9, 2018 Deli Objavljeno Februar 9, 2018 (popravljeno) pred 9 minutami, MiNa pravi: "Hribi" v Romuniji konec maja "no go". Je že lep čas odkar sem bi tam, mi je pa ostalo v lepen spominu. Delta Donave... Delta Donave je res neki posebnega ... leta 2012 tamle so ble kaće Popravljeno Februar 9, 2018. Popravil maus DXR16, Frenk 67, Quest in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MarkoR Objavljeno Marec 20, 2018 Deli Objavljeno Marec 20, 2018 Lani sem bil v Romuniji in sem posnel nekaj videov, ki so na YouTube-u. No, sedaj pa me je kontaktiral administrator romunske spletne strani, ki promovira moto turizem v Romuniji, želi z mano opravit intervju, ampak to niti ni važno. Na tej spletni strani se najde marsikaj uporabnega, če bi jo videl pred odhodom, bi še kaj več zanimivega tam videl. Priporočam ogled te spletne strani. Obisk Romunije pa itq. http://en.motoroute.ro/wp/ Tu je še link na enega od mojih videov, kjer se tudi najde kaj zanimivega SAR-Solo Adventure rider, MiNa, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Marec 20, 2018 Deli Objavljeno Marec 20, 2018 Thank you! Can't wait Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 Za konec junija delam plan za Romunijo. Tisti, ki imate izkušnje, a se da tole odpelat? Sugestije in pripombe dobrodošle. Vem, da ne bom prav veliko gledal okol, a sem omejen s časom. km ur vožnje 1 dan Kranj - Kladovo transfer po AC do Beograda prvi dan Kranj Kladovo.mht 805 9 2 dan Kladovo - Transfagarasan - Bran drugi dan Kladovo, Srbija do Bran, Romunija.mht 512 9 grad Bran 3 dan Bran - Gheorgeni - Bicaz - Turda tretji dan od Bran, Romunija do Turda alternativa 2 .mht 523 9 4 dan Turda - Transalpina - Ski Resort Transalpinacetrti dan od Turda do Domeniul Schiabil Transalpina alternativa 2.mht 176 3 Turda rudnik soli Hidroelektrarna Lotru 5 dan Ski Resort Transalpina - Balatonielle (Balaton) peti dan od Domeniul Schiabil Transalpina do Balatonlelle.mht 621 9 6 dan Balaton - Kranj sesti dan od Balatonlelle do Kranj, Slovenija.mht 320 6 Total 2957 45 maus in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 pred eno uro, Frenk 67 pravi: Za konec junija delam plan za Romunijo. Tisti, ki imate izkušnje, a se da tole odpelat? Sugestije in pripombe dobrodošle. Vem, da ne bom prav veliko gledal okol, a sem omejen s časom. km ur vožnje 1 dan Kranj - Kladovo transfer po AC do Beograda prvi dan Kranj Kladovo.mht 805 9 2 dan Kladovo - Transfagarasan - Bran drugi dan Kladovo, Srbija do Bran, Romunija.mht 512 9 grad Bran 3 dan Bran - Gheorgeni - Bicaz - Turda tretji dan od Bran, Romunija do Turda alternativa 2 .mht 523 9 4 dan Turda - Transalpina - Ski Resort Transalpinacetrti dan od Turda do Domeniul Schiabil Transalpina alternativa 2.mht 176 3 Turda rudnik soli Hidroelektrarna Lotru 5 dan Ski Resort Transalpina - Balatonielle (Balaton) peti dan od Domeniul Schiabil Transalpina do Balatonlelle.mht 621 9 6 dan Balaton - Kranj sesti dan od Balatonlelle do Kranj, Slovenija.mht 320 6 Total 2957 45 po moje ja, sta dve mal daljši vmes, predvsem če se boš pasel na Transfagatrasanu zna biti pozno, RO je uro naprej, grad v Branu zaprejo ob 5 uri....Rudnik soli v Turdi prav tako. dan 2: do Transblabla bla... imaš cca 3-4ure, odvisno od gneče na meji, potem čez je 200km s povprečno hitrostjo 30km/h pa si izračunaj...se da, sam boš zvečer v Branu maus in Frenk 67 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 pozabil dopisati: dan3 Bran-Turda direkt smo prišli ravno pol ure pred zaprtjem v rudnik dan4. mi smo potegnili še kakih 150km od Turde naprej in (po ogledu rudnika) in spali v nekem motelu ob cesti, je pa res da smo potem naslednji dan usekali čez Transalpino do Hunedoare. maus in Frenk 67 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 (popravljeno) še varijanta z enim dnevom več. Bolj prijazna do riti in z več časa za oglede in reševanje vremenskih problemov. km ur vožnje 1 dan Kranj - Kladovo transfer po AC do Beograda 805 9 2 dan Kladovo - Transfagarasan 338 6 3 dan Transfagarasan - Bran - Gheorgheni 313 5 grad Bran 4 dan Gheorgeni - Bicaz - Turda 340 6 Turda rudnik soli 5 dan Turda - Transalpina - Arad 453 7 6 dan Arad - Balatonielle (Balaton) 350 5 7 dan Balaton - Kranj 320 6 Total 2919 44 Popravljeno Marec 28, 2018. Popravil Frenk 67 maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se