DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 pred 9 minutami, Frenk 67 pravi: še varijanta z enim dnevom več. Bolj prijazna do riti in z več časa za oglede in reševanje vremenskih problemov. km ur vožnje 1 dan Kranj - Kladovo transfer po AC do Beograda 805 9 2 dan Kladovo - Transfagarasan 338 6 3 dan Transfagarasan - Bran - Gheorgheni 313 5 grad Bran 4 dan Gheorgeni - Bicaz - Turda 340 6 Turda rudnik soli 5 dan Turda - Transalpina - Arad 453 7 6 dan Arad - Balatonielle (Balaton) 350 5 7 dan Balaton - Kranj 320 6 Total 2919 44 Kaj dan 2 bi šel preko Transfagarasana in v dolini prespal? potem bi šlo. Jaz sem običajno naredil takole...no lani smo šli 1. LJ-Kladovo 2 Kladovo-Pitesti (hotel Star, zraven jezera in s svojim bazenom) 3. Pitesti -Transfagarasan-Sibiu Hočem povedat, da si za Transfagarasan vedno vzamem cel dan, ponavadi prespimo nekje 50km do Transfagarasana, to pa zato, da lažje čekiramo vreme in prilagodimo prehod, ker če je slabo vreme ni fajn. Pa tudi cel dan mi ostane za sam prelaz. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: Kaj dan 2 bi šel preko Transfagarasana in v dolini prespal? potem bi šlo. Jaz sem običajno naredil takole...no lani smo šli 1. LJ-Kladovo 2 Kladovo-Pitesti (hotel Star, zraven jezera in s svojim bazenom) 3. Pitesti -Transfagarasan-Sibiu Hočem povedat, da si za Transfagarasan vedno vzamem cel dan, ponavadi prespimo nekje 50km do Transfagarasana, to pa zato, da lažje čekiramo vreme in prilagodimo prehod, ker če je slabo vreme ni fajn. Pa tudi cel dan mi ostane za sam prelaz. To sem mislu spat na vrhu prelaza. https://www.booking.com/hotel/ro/the-black-peak.sl.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGg7iAEBmAEjuAEGyAEO2AED6AEBkgIBeagCAw;sid=96c9705110aa0c34d6fc76d8ab48dc99;checkin=2018-06-26;checkout=2018-06-27;room1=A,A;homd=1;srpvid=e78f4c1827750064;srepoch=1522234267;atlas_src=hp_iw_btn sicer je to bl okvirno in bi rezervacije za spanje delu sprot glede na to do kam bi šlo. Predvsem mislim, če te vreme zajebe. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2018 Deli Objavljeno Marec 28, 2018 pred 2 minutami, Frenk 67 pravi: To sem mislu spat na vrhu prelaza. https://www.booking.com/hotel/ro/the-black-peak.sl.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGg7iAEBmAEjuAEGyAEO2AED6AEBkgIBeagCAw;sid=96c9705110aa0c34d6fc76d8ab48dc99;checkin=2018-06-26;checkout=2018-06-27;room1=A,A;homd=1;srpvid=e78f4c1827750064;srepoch=1522234267;atlas_src=hp_iw_btn sicer je to bl okvirno in bi rezervacije za spanje delu sprot glede na to do kam bi šlo. Predvsem mislim, če te vreme zajebe. čist kul pa lepo. to je mal pred vrhom, oziroma na južni strani. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava potnik Objavljeno April 4, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno April 4, 2018 Romunija, Krpati regija: (poleg transfagarasana in transalpine, Brana in Turde in ostalih TV znanih lokacij) nekaj predlogov, bil 2017: - NP Domogled Cernei (cerna sat) pol asfalt pol makadam, zelo slikovita pot, pred jezom so ''termalni izviri''- ZASTONJ… navigacija se sicer upira, vendar je cesta ''lepo'' prevozna - Daci regija, npr: Sarmizegetusa Regia, itd, kogar zanima zgodovina, se lahko precej vidi…v tem predelu je cca 5 večjih in xy manjših najdišč Daci-kev… na največjem je vstopnina, manjše so ZASTONJ … - Trovantilor – živi kamni, eden izmed ''parkov'' tega naravnega pojava, blizu mesteca Bogdanesti…tudi ZASTONJ in tik ob magistralki, primerno tudi za tiste, ki neradi stopijo z motorja J - Nucu – colti – v jamah izklesana preprosta skrivališča, nekatera so verska (našel 3, vem pa, da jih je več) iz predkrščanske dobe… vse ZASTONJ … je pa potrebno malo makadama in še malo noge - Vulkani Noroiisi – vulkansko blato, lunino površje- 2 lokaciji, vstopnina (simbolična), dostop asfalt ali makadam…kakor komu - Terca – focul viu – ogenj. Geoplin, ki gori na ''gmajni'' …viseči mostovi, makadam…zelo ''prvobitna'' pokrajina, ZASTONJ - NP Punta Vrancea, lep park, ovinki, nov asfalt, slapovi ZASTONJ - Vulkanska jezera: saint Ana predel je turistični in posledično urejen plačljiv, kontrapol je smaragdno oz.Racos jezero (2), kjer se kopate z domačini/kami itd. ZASTONJ - Bezidu Nou – potopljena Madžarska vas, zanimivo predvsem iz Ceausescujevih časov, kaj naredi politika… ZASTONJ - Geamana – bakreno jezero – ekokatastrofa, pozabljene vasi… ZASTONJ Do večine teh lokacij so speljane boljše ali pa zanimivejše poti… Romunski Krpati imajo precej stvari vrednih ogleda, seveda je čas vedno faktor. Želim eno zanimivo sezono, vsem nam J Frenk 67, Joker, Gonca in 8 others 9 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno April 4, 2018 Deli Objavljeno April 4, 2018 Hvala. Zaden teden julija in prvi teden avgusta bom tam krožil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno April 6, 2018 Deli Objavljeno April 6, 2018 @Frenk 67.. Ne vem če je to še aktualno, glede na zadnje prigode z mopedom, ampak pazi, transfagarasan naceloma odprejo 1.7. .. Vidim, da planiraš proti koncu junija.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno April 7, 2018 Deli Objavljeno April 7, 2018 pred 7 urami, Tex pravi: @Frenk 67.. Ne vem če je to še aktualno, glede na zadnje prigode z mopedom, ampak pazi, transfagarasan naceloma odprejo 1.7. .. Vidim, da planiraš proti koncu junija.. Do takrat bo pa valjda moped nared. Ja sem opazil in sem prestavil plan za en teden, da bo zagotovo odprt. Sicer majo neko komisijo, ki lahko odpre tud prej, ampak glede na to, da je blo to zimo precej snega bom šel raje na ziher, Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno April 7, 2018 Deli Objavljeno April 7, 2018 4 hours ago, Frenk 67 said: Do takrat bo pa valjda moped nared. Ja sem opazil in sem prestavil plan za en teden, da bo zagotovo odprt. Sicer majo neko komisijo, ki lahko odpre tud prej, ampak glede na to, da je blo to zimo precej snega bom šel raje na ziher, ja, tudi na črno se da kaj prepeljat .. ampak ziher je ziher, pa škoda bi bilo, da prideš do tja, pol pa zapora .. Frenk 67 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Maj 22, 2018 Avtor Deli Objavljeno Maj 22, 2018 No zdaj gre pa zares. Konec tedna jo mahneva z mojo drago na Balkan. Katere vremenske strani naj gledam, da se izognem, kolikor se da, temu slabemu vremenu. V kolikor mi bo kazala slabo jo mahneva boj proti jugu. Skratka: vremenske strani-aplikacije?????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 22, 2018 Deli Objavljeno Maj 22, 2018 (popravljeno) pred 3 minutami, tomash pravi: No zdaj gre pa zares. Konec tedna jo mahneva z mojo drago na Balkan. Katere vremenske strani naj gledam, da se izognem, kolikor se da, temu slabemu vremenu. V kolikor mi bo kazala slabo jo mahneva boj proti jugu. Skratka: vremenske strani-aplikacije?????? https://www.accuweather.com/sl/si/slovenia-weather p.s. pazi ... to je Slovenija ... najbližji kraj kjer se boš pelju ... pa mal spremli https://www.accuweather.com/sl/europe-weather sj ne kaže šfoh Popravljeno Maj 22, 2018. Popravil maus DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Maj 22, 2018 Deli Objavljeno Maj 22, 2018 (popravljeno) Windy je tudi kul, sploh ko planiras a gres levo, desno, gor ali dol. Napovedi za vec kot par dni itak niso preveč točne, na pregledni karti s časovno grafiko pa se lazje vidi v katero smer se bodo zadeve predvidoma odvijale. p.s. desno izbiri temo: padavine, veter, temperatura, oblačnost, potem pa spodaj levo klikni da pozene animacijo. Popravljeno Maj 22, 2018. Popravil nejc74 bosa in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 22, 2018 Deli Objavljeno Maj 22, 2018 pred 2 urami, tomash pravi: No zdaj gre pa zares. Konec tedna jo mahneva z mojo drago na Balkan. Katere vremenske strani naj gledam, da se izognem, kolikor se da, temu slabemu vremenu. V kolikor mi bo kazala slabo jo mahneva boj proti jugu. Skratka: vremenske strani-aplikacije?????? meteo, pa gleda za posamezen kraj. pozna celo eu https://www.ilmeteo.it/meteo-europa/Lubiana predvideno gibanje padavin je tudi tule zanimivo, da vidiš kam gre fronta https://www.yr.no/kart/#lat=46.23092&lon=15.26044&zoom=7&laga=nedbør&baseid=PunktUtlandet%3A3202781&proj=900913 maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno Maj 22, 2018 Deli Objavljeno Maj 22, 2018 3 hours ago, tomash said: No zdaj gre pa zares. Konec tedna jo mahneva z mojo drago na Balkan. Katere vremenske strani naj gledam, da se izognem, kolikor se da, temu slabemu vremenu. V kolikor mi bo kazala slabo jo mahneva boj proti jugu. Skratka: vremenske strani-aplikacije?????? Jaz gledam predvsem: https://www.yr.no Izbereš kraj, imaš urno napoved za dva dni in "dolgoročno" za devet. Visoka zanesljivost. PS: zdaj sem opazil, da je že Dami nalimal link Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
notranc Objavljeno Maj 23, 2018 Deli Objavljeno Maj 23, 2018 Ob Wednesday, April 04, 2018 ob 16:29, The Lakl pravi: Hvala. Zaden teden julija in prvi teden avgusta bom tam krožil. Zdravo, tudi midva z ženo nova v tem terminu tam krožila. Lp, n ALEŠ M, DAMI34 in SAR-Solo Adventure rider 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ALEŠ M Objavljeno Maj 23, 2018 Deli Objavljeno Maj 23, 2018 (popravljeno) Jest planiram Romunijo od 14.7. dalje cca 9 dni kej bl točn plan poti pa še ni narjen lp Aleš Popravljeno Maj 23, 2018. Popravil ALEŠ M Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Maj 28, 2018 Avtor Deli Objavljeno Maj 28, 2018 Včeraj vstopil v Bolgarijo. Slabše ceste v življenju nisem videl. Zanimivo pa. Sem v Belogradčiku. Danes proti Veliko Tarnovo in Arbanassi. Ve kdo za fino prenočišče? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Maj 28, 2018 Avtor Deli Objavljeno Maj 28, 2018 Arbanassi. Hotel izvora, vera good. Jutri Črno morje in v Romunijo. Tako mešanih občutkov že dolgo ne. Cesta da te kap, čez nekaj trenutkov pa da se ti srce smeji. Užitek je pravi. Motoristov pa nikjer??? ALEŠ M, MiNa, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Maj 28, 2018 Deli Objavljeno Maj 28, 2018 Pridemo -30 dni DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Maj 30, 2018 Deli Objavljeno Maj 30, 2018 Ob 28.5.2018 ob 21:08, tomash pravi: Arbanassi. Hotel izvora, vera good. Jutri Črno morje in v Romunijo. Tako mešanih občutkov že dolgo ne. Cesta da te kap, čez nekaj trenutkov pa da se ti srce smeji. Užitek je pravi. Motoristov pa nikjer??? motoristi so, na določenih relacijah, kje je kaki klub pa okol Šipke so tudi, pa na Budzludzhi tudi vedno MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Maj 30, 2018 Avtor Deli Objavljeno Maj 30, 2018 Od Bijeljine do Črnega morja in do Brana srečal tri motorje. Šele v Branu govoril s tremi motoristi in ti so bili iz Savinjske. Danes potem srečal še ene dva. Toliko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 31, 2018 Deli Objavljeno Maj 31, 2018 pred 12 urami, tomash pravi: Od Bijeljine do Črnega morja in do Brana srečal tri motorje. Šele v Branu govoril s tremi motoristi in ti so bili iz Savinjske. Danes potem srečal še ene dva. Toliko. prelazi so odprti? Al boš kar poskusil, pa če rata,rata? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pajkica Objavljeno Maj 31, 2018 Deli Objavljeno Maj 31, 2018 ne se trudit.... http://muntii-fagaras.ro/en/webcam Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rey Objavljeno Junij 1, 2018 Deli Objavljeno Junij 1, 2018 (popravljeno) Kako je glede sporazumevanja v Romuniji? Angleščina jim gre? Z italijanščino si bom lahko tudi kaj pomagal? Želja je letos odpeljati Transalpino in Transfagarasan. Se odpravlja kdo dol med 24.7.in 5.8. oz.med 10.8.in 25.8.? Popravljeno Junij 1, 2018. Popravil Rey Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 1, 2018 Deli Objavljeno Junij 1, 2018 pred 6 minutami, Rey pravi: Kako je glede sporazumevanja v Romuniji? Angleščina jim gre? Z italijanščino si bom lahko tudi kaj pomagal? Želja je letos odpeljati Transalpino in Transfagarasan. Se odpravlja kdo dol med 24.7.in 5.8. oz.med 10.8.in 25.8.? Morda v začetku avgusta ja. Rey 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RSM Objavljeno Junij 1, 2018 Deli Objavljeno Junij 1, 2018 pred 48 minutami, Rey pravi: Kako je glede sporazumevanja v Romuniji? Angleščina jim gre? Z italijanščino si bom lahko tudi kaj pomagal? Želja je letos odpeljati Transalpino in Transfagarasan. Se odpravlja kdo dol med 24.7.in 5.8. oz.med 10.8.in 25.8.? Sporazumevanje kar gre, severni nad Karpatski del je bil nekaj časa pod avstro ogrsko in je mogoče tudi v nemškem jeziku. Vsaj tako mi je razlagala lastnica app v Sibiu, da se je v OŠ učila nemško. Lahko si pomagaš tudi italijansko saj je nekaj besed enakih, angleščino pa obvlada mladina, Če boš uporabil ščepec nemškega, italijanskega, angleškega pa tudi srbskega, ne bo problemov Rey 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se