DAMI34 Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 12 urami, thumper pravi: zdej je prepozn .. in 2 metra snega je bilo..sicer po dolgem a vseeno.. ponoč je bilo nekih -7stC .. cesta ob 18h pa cela jeba.. zgleda , da so se nekateri pozanimali ali pa prebrali snecerjeve objave.. in si premislili .. zakaj ? to vedo samo oni .. dejstva pa ostajajo taka kot so.. aja ste imel več kandidatov, ker v jadranki je nekdo Kmeta obiral. Še 10 dni nazaj sem šel mimo Pake pa gledal sneg..škoda.
Popularna objava thumper Objavljeno Februar 10, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 1 uro, DAMI34 pravi: aja ste imel več kandidatov, ker v jadranki je nekdo Kmeta obiral. Še 10 dni nazaj sem šel mimo Pake pa gledal sneg..škoda. v vseh teh letih je bilo "kandidatov" veliko.. sploh takih , ki so se gor že pripeljali z drugimi vozili in so že neštetokrat rekli "naslednje leto pridemo pa obvezno z motorjem".. le ščepec teh je to tudi res naredil.. in do sedaj še nihče ni jamral , da mu cesta ni nudila izziva.. to da so pa prišli gor v redu pa so že rekli.. če jaz rečem , da je bila cesta zajebana potem to ni iz trte zvito .. mogoče za ene "mulce" ki so 15 let ali pa še več mlajši od mene in ne vedo kam z energijo in zdravjem ni tako hud izziv kot zame , ki sem cel petek dopoldne menjal obe kolesi, montiral nosilce , mufe,šajbo , spakiral in z hebenim bolečim križem štartal ob 15,30 - takoj potem ko sem oblečen porajtal ,da se obrati ne vrtijo in sem moral nazaj zašraufat hebeni vijak od zajle za obrate .tankal in čik v celju , obvezen postanek pri sepiju v vitanjah.. od vitanj do vrha sem porabil celo uro .en postanek za čik pred zadnjim odsekom. položil motor na ravnem ledu.dvignil , postavil na centralca , en čik pa malo predaha .. seveda je treba po padcu motor predihat ker ga zalije bencin.kolikokrat obrne blajerco štarter v 5 sekundah ? no tolikokrat sem moral jaz skočiti na kurbl .. pustmo to na strani , da se mi je oglasilo na spolzki podlagi še desno koleno ... spotoma opazim bmw 1000 xr na tački ob cesti ... ker ni bilo voznika , sledi padca pa so bile enkratne - ajde se je peš odpravil do vrha.. grem lepo počasi naprej - no tu je bila moja največja napaka , da nisem namontiral smučk pa saj sem do tu kar v redu pripeljal ane - in mi v klanec in to v ovinku po katerem sem se peljal po zgornji strani , kjer je bilo malo peska in nezglajeno, ovinek pa visi v desno in to za več kot meter po višini - ob majhnem zdrsu crkne motor .. ok a sem omenil , da imam stransko tačko na levi na feder? ko rukneš na desni na kurbl se motor nagne v desno , fukjena tačka pa se poklopi..no vsemu navkljub mi uspe vžgati motor - pa tud če bi ga kar z vžigalnikom zakuru bi blo vseeno..vmes med kurblanjem z desno nogo in klokotajočim kolenom je motor zdrsnil na led in ni speljal..o ja ga je pa spodneslo in pade.. zvlečem motor do leve strani na sneg - a sem napisal da je to v klanec navzgor? dvignem motor in ga postavim na tačko..grem na desno stran in - ej zakaj je motor odskočil v zrak? aja ok sam jst sm fuknu na prokletem ledu.. no v tej točki mi je bilo počasi dovolj .. fuknem čelado v sneg , slečem podkapo , prižgem čik in potegnem konkreten grižljaj taobrezanga iz prisrčnice .. po kaki minuti kletja in še enem grižljaju pokličem enga mamuta da mi bo herz vn skoču pa naj pride do mene , da bom lahko vsaj motor vžgal brez da se mi tačka še enkrat poklopi.. aha - kje pa pravzapral sem obstal? ja če motor ne dela ni luči ..ok svečko na glavo pa peš proti gor da se približno zorientiram..gledam pod noge , da mi neb desna zdrsnla pa bi kolen do konca razfukal.. se ustavim in lejgaošitgaddemfakinganbelivibl po 60m sem na vrhu ..posvetim nazaj in ja - en najbolj zajebanih odsekov se meri v 100m . pokličem spet mamuta in mu povem kje sm.. vidno boljše volje pojem še en grižljaj in gruntam , če bi mal bencina polil po ledu pa zažgal , da bi lahko speljal .. ko pridem nazaj do motorja se mamut že pripelje z voznikom bmfle.. "ej a boš ketnce namontiru?" ja prosim.. in se odpeljeta do motorja in dol do asfalta . pojem še en grižljaj.. razmišljam .. no pri meni razmišljanje ne pomeni v večini primerov nič dobrega v roki držim 4 ketnce .. 4!!! grip pogonskega je v banani k je led... grip prednjega je v bananinen soku k je na ledu 7 let stara guma trda ko diamant.. ok dejmo 2 naprej 2 nazaj.. in čakam na mamuta , da mi pomaga vžgat motor..ok pridržat da mi ne fukne po tleh zarad fukjene tačke.. mir , tišina , celo sneg okoli mene .. še malo posvetim okoli in dejansko se počutim v redu .. iz daljave zaslišim smeh in veselo vpitje tolk sem blizu. in si rečem "mamuti..ti jebeni mamuti se majo pa luštn.jst pa sam ene 250m stran".. fakof boleč križ pa ohlapno koleno .. ne da se mi več čakat pa buljit v zvezde - to je lepše tam ob ognju s starimi frendi.. a sem omenil , da ni štroma če motor ne laufa ? pa da je motor za 30stopinj nagnjen v levo na tačko , na centralca ga pa ne morm dat ker mi bo zdrsnil po bregu navzdol ? in ja mora bit v nevtralu za zakurblat - pa ni štroma za neutral lučko .. na desni strani k je kurbl je pa žiu led? a je že kdo z levo nogo kurblal motor nagnjen 30 stopinj v levo z levo nogo , obenem držal motor v levo stran stran od sebe, da se tačka ne poklopi po kicku pa se je lovil na zjebano desno koleno katerega podplat ima za podlago led s klancem navzdol ? kurblal? boli me .. jst sm ga in ga tud zakurblal . se vsedel gor in se pripeljal na plac.. mamuti končno..mamuti tud sam seb budalo jedna .. pa mamuti vsem , ki iz daljave pišejo po tipkovnici , da jim letošnje razmere ne ponujajo nobenega izziva . in tu se popravljam ..niso pussyji .. so uiberhardpusiji.. je kdo , ki mi upa oporekat? bolš da ne... mi pa še dandanes odzvanjajo kriki angležev s četrtkovega večera "vi vont snou".. skalar36, pik1, Mavti in 16 others 5 10 4
DAMI34 Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 potopis bi moral napisat, všečno branje bajkr88 in thumper 2
luxsa Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 Tolk enih pizdarij samo za to da se ga na mrtu nafukas,brez veze,to lahko tud doma za mizo nardis,brez problemov pa tveganja da se poloms.? bajkr88 1
thumper Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 tolk enih brezveznih sikatorjev v tej temi .. ti @luxsa pa ne piši neresnic brez dokazov. pa če imaš probleme z alkoholom si si sam kriv. SF in luxsa 2
thumper Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 4 urami, DAMI34 pravi: potopis bi moral napisat, všečno branje saj dejansko je potopis .. tolk dogajanja v eni uri na 6km je redkost.. pred 2 urami, smasher pravi: Kaj vse to letos? a ti si že v drugo rodil da te ni blo? smasher, Joker, SF in 1 other 4
sesir Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 25 minutami, thumper pravi: tolk dogajanja v eni uri na 6km je redkost.. Men uspelo 20km v 4 urah danes...res nepozabno dozivetje... smasher 1
Kugelschreiber Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 4 hours ago, thumper said: tolk enih brezveznih sikatorjev v tej temi .. Nobeno sikanje, cist tehnicno pitanje. SuWaTh nima štarterja? Sam kurbl?
Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 29 minutami, Kugelschreiber pravi: Nobeno sikanje, cist tehnicno pitanje. SuWaTh nima štarterja? Sam kurbl? Kurbl in enega vosla k skače po njem, dokler ne štarta. Člouk bi mislu, da bo nekdo @thumper-jeve starosti prej obupal... pa noče, stara trma očitno SF, Mavti, Joker in 1 other 3 1
Kugelschreiber Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 Just now, Dr_Jakob said: Kurbl in enega vosla k skače po njem, dokler ne štarta. Člouk bi mislu, da bo nekdo @thumper-jeve starosti prej obupal... pa noče, stara trma očitno Mene cudi, de se pod thumpom viadukt ne podre. Kr...pametnejsi popusti kako ste se meli? Fukn ksno slikco, prosm. bajkr88 in DAMI34 1 1
Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 1 minuto, Kugelschreiber pravi: kako ste se meli? Fukn ksno slikco, prosm. v prvih 50m letošnjega Mamutovanja sem uspel telefon vržt s kufra Peggy na tla, seveda med vožnjo. Don't ask. Nou foun, nou koling, nou foutous. Sux. Mavti in thumper 2
Kugelschreiber Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 20 minutes ago, Dr_Jakob said: v prvih 50m letošnjega Mamutovanja sem uspel telefon vržt s kufra Peggy na tla, seveda med vožnjo. Don't ask. Nou foun, nou koling, nou foutous. Sux. Zdej mas prilko de se resis telefona 4ever. Jabuk kup! Mimgrede, na prejsni strani sm vidu zadost. Sozalje. Bo drugo leto bol avtenticno.
Popularna objava Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2019 Avtor Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 3 minutami, Kugelschreiber pravi: Mimgrede, na prejsni strani sm vidu zadost. Sozalje. Bo drugo leto bol avtenticno. Daleč od sožalja, stari. Sneg je samo ena od zadev, ki naredi Mamutovanje tapravo. The Fucking Mountain Road (tko so jo poimenovali Ingliši) se je zopet izkazala (vsaj 8 padcev po mojem štetju), temperature so bile prave (-8 prvo noč in okrog -1 drugo) družba je bila zopet super, hrana in pijača tudi, bajki šotori, bale, ni da ni. Imel sem se fino. To je vse, kar šteje. In pa, kdor je manjkal, si je sam kriv. p.s. Tud live music smo imeli. MiNa, Joker, Kugelschreiber in 9 others 9 3
smasher Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 1 hour ago, thumper said: saj dejansko je potopis .. tolk dogajanja v eni uri na 6km je redkost.. a ti si že v drugo rodil da te ni blo? Ma ne, meni samo trebuh raste, samo nkč ne kaže da bi jst kaj rodil. 1 hour ago, sesir said: Men uspelo 20km v 4 urah danes...res nepozabno dozivetje... Jaz sem rabil skoraj 4 ure samo za zadnjih 6km prvič, sm vmes kar udpru kufer in nardu malco ki sm bil čisto zjeban, čevlji polni vode in stal v snegu, ampak mi je blo vroče. Dokler me ni @thumper rešil s tem ko mi je posodu štrik za okoli gume sm furau safr ki so vsi pripomočki ki sem jih mel sabo odpovedali. Kot pravijo prvič ne pozabiš nikoli, še posebaj če je edina oprema optimizem in ideja "how hard can it be"... Dr_Jakob, sesir, thumper in 1 other 1 3
thumper Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred eno uro, Kugelschreiber pravi: Nobeno sikanje, cist tehnicno pitanje. SuWaTh nima štarterja? Sam kurbl? sam kurbl.. tolk old skul mopeda še ti nimaš pa si s postojne pred 51 minutami, Dr_Jakob pravi: Kurbl in enega vosla k skače po njem, dokler ne štarta. Člouk bi mislu, da bo nekdo @thumper-jeve starosti prej obupal... pa noče, stara trma očitno tak kot pri alkoholu tak pri motorizmu.. pred 16 minutami, Dr_Jakob pravi: The Fucking Mountain Road (tko so jo poimenovali Ingliši) se je zopet izkazala (vsaj 8 padcev po mojem štetju), temperature so bile prave (-8 prvo noč in okrog -1 drugo) družba je bila zopet super, hrana in pijača tudi, bajki šotori, bale, ni da ni. Imel sem se fino. To je vse, kar šteje. In pa, kdor je manjkal, si je sam kriv. p.s. Tud live music smo imeli. vi vont snou!! vi vont snou!! pir je bil glih za glih mrzu.. live music? not me i supose.. pred 3 minutami, smasher pravi: Ma ne, meni samo trebuh raste, samo nkč ne kaže da bi jst kaj rodil. Jaz sem rabil skoraj 4 ure samo za zadnjih 6km prvič, sm vmes kar udpru kufer in nardu malco ki sm bil čisto zjeban, čevlji polni vode in stal v snegu, ampak mi je blo vroče. Dokler me ni @thumper rešil s tem ko mi je posodu štrik za okoli gume sm furau safr ki so vsi pripomočki ki sem jih mel sabo odpovedali. Kot pravijo prvič ne pozabiš nikoli, še posebaj če je edina oprema optimizem in ideja "how hard can it be"... to je ena od mamutovskih - "če želiš somamotuvalcu dobro mu posodi štrik" ... .. .. če je pametn ga bo ovil okol gume.. .. .. .. .. NA MOTORJU PERVERZOTI !! MiNa, Ni3ous in Mavti 1 2
thumper Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 Joker, Mavti, pik1 in 4 others 5 1 1
Dr_Jakob Objavljeno Februar 10, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 pred 24 minutami, smasher pravi: Kot pravijo prvič ne pozabiš nikoli, še posebaj če je edina oprema optimizem in ideja "how hard can it be"... Sm bruhnu čaj skozi nos Letos smo šli vsi v tej veri gor, pa smo se zmenili, da bomo na vsakem večjem ovinku nardil obvezno šnopc pavzo... Putašesti jeblo že krptoblem statpo konc, kajšele vozittko da nispadu, barjatu... Pol pa še FAKING L E D !! Takega še nism vidu, tko k bi bil na tapravem drsališću z zambonijem itd. Jao bože mili, to ni blo normalno kok je to drselo. MiNa, thumper, Kremenčkovi in 1 other 4
Popularna objava avtomoto Objavljeno Februar 10, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 (popravljeno) thumper-jev "6km potopis" je za anale. Vsi, ki ga niste doživeli v živo z enoslednim vozilom, ne veste kaj ste zamudili. ? Letošnja vožnja je na nekaterih odsekih bila res VIŠEK dosedanjih Mamutovanj. K sreči sem letos končno uspel narediti verige in peljal sem se kot gospod - z nogama na stopalkah ! ? Še to - hvala prekaljeni družbi za super (tudi kulturni) vikend. p.s. nekaj slik bo tu - sicer pa udeleženci dajte email v PM in v naslednjih dneh pošljem link do vseh slik. Popravljeno Februar 10, 2019. Popravil avtomoto DAMI34, Kremenčkovi, pik1 in 13 others 15 1
pik1 Objavljeno Februar 10, 2019 Opozori Objavljeno Februar 10, 2019 . ... hvala bogu, da je tole "Mamutovanje" pozimi ... da se vsaj kej "dogaja" ... sicer pa, kdor je bil gor z mopedom, svaka čast Mavti, sesir, thumper in 1 other 4
thumper Objavljeno Februar 11, 2019 Opozori Objavljeno Februar 11, 2019 pred 10 urami, Dr_Jakob pravi: Sm bruhnu čaj skozi nos Letos smo šli vsi v tej veri gor, pa smo se zmenili, da bomo na vsakem večjem ovinku nardil obvezno šnopc pavzo... Putašesti jeblo že krptoblem statpo konc, kajšele vozittko da nispadu, barjatu... Pol pa še FAKING L E D !! Takega še nism vidu, tko k bi bil na tapravem drsališću z zambonijem itd. Jao bože mili, to ni blo normalno kok je to drselo. kolk znaš pa ti lepo zamaskirat stvar.. dej še to povej v kaj si vlil tistih par kaplc čaja LED? ja to sem pozabil omenit , da sem se samo z eno led lučko peljal ponoči ja.. hvala k s me spomnu ..ups dve LED sta bili - parkirna je tud ledica.. Mavti in MiNa 2
SF Objavljeno Februar 11, 2019 Opozori Objavljeno Februar 11, 2019 Uspelo mi je dokunentirati dva padca... Od objave me odvračata GDPR in dejstvo, da kar se zgodi na mamutovanju™ ostane na mamutovanju™... Naj glavni akterji odločijo sami... bojc84, Dr_Jakob, sesir in 1 other 2 2
Kugelschreiber Objavljeno Februar 11, 2019 Opozori Objavljeno Februar 11, 2019 14 hours ago, thumper said: sam kurbl.. tolk old skul mopeda še ti nimaš pa si s postojne . Celo...po Tomosu, nism mel nč več na kurbl sploh. Pa je bil moj prvi motor letnik 1979. Ampak pr nas, u Postojni, tehnični prestolnici, edinem mestecu z metrojem v Sloveniji, smatramo kurbl kot artefakt, za jugonostalgike, oziroma, retardinhote. Mavti, thumper, SF in 1 other 4
Snečer Objavljeno Februar 11, 2019 Opozori Objavljeno Februar 11, 2019 pred 32 minutami, SF pravi: Uspelo mi je dokunentirati dva padca... Od objave me odvračata GDPR in dejstvo, da kar se zgodi na mamutovanju™ ostane na mamutovanju™... Naj glavni akterji odločijo sami... bi bilo za pogledat, da se dejansko vidi, po kakem se je vozilo domnevam pa, da z verigami je pa kar šlo?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se