Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 52 minutami, Nja pravi:

namenjeno Damiju glede alergij. Je že ;) Odvisno na kaj točno si alergičen. Za nekatera je že "veselica". Sosed hodi na imunoterapijo-golnik, ker je življensko ogrožen zaradi pika ose....Ampak kakšno vezo ima z zelo nalezljivim virusom, ki ima zelo dolgo inkubacijsko dobo in ki povzroča resen respiratorni zaplet?

alergije na cvetni prah so vsako leto hujše. Zakaj, ne vem, opažam pa. Folk smrka in kiha ter ima solzne oči, to so trije super efekti za povzročanje panike. Nima pa nobene veze s korono.

Objavljeno

@DAMI34 Evo pa tudi vaš konec ne zaostaja več za ostalo Slovenijo - https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/s-ponedeljkom-se-zapirajo-sole-in-vrtci-prva-okuzba-na-goriskem-pokal-vitranc-odpovedan/516917

image.thumb.png.5d6c1a4c5529cb7d0ffc9a35b51577eb.png

Čudovito.

pred 45 minutami, dr.looney pravi:

Vem vse to. Samo pošteno mi gre na živce vsa panika , ki jo ustvarjajo mediji in tisti, ki so v resnici najmanj ogroženi.

Sama delam v trgovini in mojemu delodajalcu dol visi za corono. Vse preventivne ukrepe midve s sodelavko izvajava že od izbruha gripe. Dodatno kar pocnem je to, da ko pridem domov se takoj preoblecem in stusiram, cunje vrzem v pranje. 

Obe imava doma starse , ki so v rizicni skupini ne samo , zaradi starosti.

Panika v taki situaciji nima kaj iskat, treba je ohraniti mirno kri in delovati v skladu z navodili.

O vsem sva sami zbrali podatke in zame je verodostojen vir informaciji samo stran WHO. 

Verjemi mi če bo zadeva ušla nadzoru bom v "bojnih" linijah.

Veliko sreče. Imam v ožji in širši družini člane, ki spadajo v rizično skupine... Kar se tiče vira navodil - WHO je dober vir, NIJZ in lokalci pa na žalost ne. Še ne tako dolgo nazaj so skrivali informacije o okužbah, osnovnih komunikacijskih prijemov še zdaj ni (oziroma bojo zelo pozni, če ne prepozni), marsikdo še vedno vse skupaj jemlje prelahko. Al pa jaz preresno.

Objavljeno
pred 27 minutami, jskrablin pravi:

Itak, pričakovano mar ne.

Pa da ne boš mislil, kako zlahka jemljem zadevo:

Moja žena dela 10cm stran od bolnika, ki kašlja in se davi. (gastro pregledi) Kljub vsem zaščitnim sredstvom, kjub neprestanemu razkuževanju ima tudi do 50x večjo šansko, da se okuži, kot pa jaz, ki recimo kontaktiram osebno s par šoferji na dan, pa še ti imajo maske in so na distanci.

Seveda pa, če se ona, se lahko od nje jaz, familija itd...

Politikom je lahko filozofirat, žal pa so spet službe, ki hudo tvegajo svoje zdravje in je ostalim, ki so varno skriti prav malo mar.

Tudi ti ljudje, ki morajo sedaj na meji z vsakim potnikom malo počvekat, jim zihr ni lahko in hudo tvegajo.

Kontrola na meji, samo na podlagi tablice (italijanska npr) je pa premalo. morali bi vse, al pa je vseskupaj samo scanje proti vetru.

• Žalosten 3
Objavljeno

89736694_2924910147552473_6744435746758721536_n.jpg.2ad64c23a4e7960ac9e2ac49db7cb92e.jpg

Objavljeno
pred 58 minutami, DAMI34 pravi:

Moja žena dela 10cm stran od bolnika, ki kašlja in se davi. (gastro pregledi) Kljub vsem zaščitnim sredstvom, kjub neprestanemu razkuževanju ima tudi do 50x večjo šansko, da se okuži, kot pa jaz, ki recimo kontaktiram osebno s par šoferji na dan, pa še ti imajo maske in so na distanci.

No vidiš, vsaj zaščito ima. Kaj pa moja v trgovini. Popolnoma nič. Ljudje hodijo bolani v trgovino, kašljajo, kihajo, mečejo žnudraste robce v nakupovalne košare in se dotikajo vsega (sadja, zelenjave, kruha brez uporabe rokavic itd.) Jih opozarjajo pa ljudje grozijo, da jo bodo na gobec itd. Noro. Pa je to zadnja stvar, ki se bo poleg lekarn zapirala.

In kaj mi zdaj nuca, če bodo otroc doma z mano. A jo naj zaprem do nadaljnega v klet?!? :D:D

Objavljeno

Če imaš kakšen sod v kleti bi tega morda bila vesela :D

Drugače pa čisto zares-ja folk je nor, neumen, brezobziren....podn od podna no. 1 leto delal v trgovini, pa me je večkrat prijelo da bi koga zabrisala ven.

Razmišljam pa, da bi bilo smiselno, da SLO zapre meje, izjema samo tovorni promet. Vse ostalo ja JBG, ostat v SLO ali izven meja, da se čim bolj upočasni širjenje virusa. Saj to je zdaj edini point. In virus se bo upočasnil samo z ne-druženjem. Edini način. Poleg higiene in razkuževanja površin.

Objavljeno
pred 29 minutami, Codeine pravi:

No vidiš, vsaj zaščito ima. Kaj pa moja v trgovini. Popolnoma nič. Ljudje hodijo bolani v trgovino, kašljajo, kihajo, mečejo žnudraste robce v nakupovalne košare in se dotikajo vsega (sadja, zelenjave, kruha brez uporabe rokavic itd.) Jih opozarjajo pa ljudje grozijo, da jo bodo na gobec itd. Noro. Pa je to zadnja stvar, ki se bo poleg lekarn zapirala.

In kaj mi zdaj nuca, če bodo otroc doma z mano. A jo naj zaprem do nadaljnega v klet?!? :D:D

Točno tako, na houruk se dela vse. Na ablast mislim.

Objavljeno
1 minute ago, Nja said:

Razmišljam pa, da bi bilo smiselno, da SLO zapre meje, izjema samo tovorni promet. Vse ostalo ja JBG, ostat v SLO ali izven meja, da se čim bolj upočasni širjenje virusa.

A virus nima vize, al kaj? On je tle. Zaprt se bo treba v bajto. Ne v drzavo. Ne v mesto. V bajto. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Nja pravi:

Če imaš kakšen sod v kleti bi tega morda bila vesela :D

Drugače pa čisto zares-ja folk je nor, neumen, brezobziren....podn od podna no. 1 leto delal v trgovini, pa me je večkrat prijelo da bi koga zabrisala ven.

Razmišljam pa, da bi bilo smiselno, da SLO zapre meje, izjema samo tovorni promet. Vse ostalo ja JBG, ostat v SLO ali izven meja, da se čim bolj upočasni širjenje virusa. Saj to je zdaj edini point. In virus se bo upočasnil samo z ne-druženjem. Edini način. Poleg higiene in razkuževanja površin.

Sej prav pišeš. Ampak tovorni promet je isto kot ostalo. Potencialni nosilec virusa. In bodimo vsaj mal pošteni. Virus smo si sami prinesli v slo. S smučanja v glavnem.

Pravkar, Kugelschreiber pravi:

A virus nima vize, al kaj? On je tle. Zaprt se bo treba v bajto. Ne v drzavo. Ne v mesto. V bajto. 

Na bom se. U čelado se bom, pa na moped. :)

Objavljeno
Citiraj

O prvem primeru okužbe poročajo z Goriškega. Okužil se je oddelčni zdravnik internistične službe, ki je zaposlen na bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Kot so povedali v šempetrski bolnišnici, je okuženi zdravnik v domači oskrbi, okužil pa se je v Italiji. V ponedeljek je bil na delovnem mestu, a se je čez dan počutil slabše. Testiral se je konec delovnika. Vsem, s katerimi je prišel v stik, so bili odvzeti brisi. Med njimi naj bi bilo okoli 20 bolnikov. Rezultati testiranj še niso znani.

... kamenjat

Objavljeno

pa moj je šofer. Cel teden se podi naokoli, spi v kabini...pa sem 3x lani in še 1x letos jaz iz pisarne in lokalne trgovine bila 2x prehlajena, 1x gripa,1x angina. On pa niti 1x.

Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Pa da ne boš mislil, kako zlahka jemljem zadevo:

Veliko sreče vam želim, kaj drugega težko rečem.

pred 4 minutami, Nja pravi:

Omejitev socialnih stikov, stroga higiena. Pa mogoče rata zadevo bremzat tolko, da ne bo povozila zdravstvenih kapacitet za oskrbo kritičnih bolnikov.

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

Sej prav pišeš. Ampak tovorni promet je isto kot ostalo. Potencialni nosilec virusa. In bodimo vsaj mal pošteni. Virus smo si sami prinesli v slo. S smučanja v glavnem.

Jap, smučanje v že takrat znano okuženih krajih. In še nedavno tega je marsikdo pohajal po Ita, ker je vse prazno in poceni. Tudi zato je treba na meji kontrolo. Veliko bi naredili že takrat, če bi uvedli obvezno karanteno za dopustnike. Sam takrat je bil to 'nepotreben ukrep'. Zdaj bi to moral biti nujen ukrep.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 10 minutami, jskrablin pravi:

Veliko sreče vam želim, kaj drugega težko rečem.

Omejitev socialnih stikov, stroga higiena. Pa mogoče rata zadevo bremzat tolko, da ne bo povozila zdravstvenih kapacitet za oskrbo kritičnih bolnikov.

Jap, smučanje v že takrat znano okuženih krajih. In še nedavno tega je marsikdo pohajal po Ita, ker je vse prazno in poceni. Tudi zato je treba na meji kontrolo. Veliko bi naredili že takrat, če bi uvedli obvezno karanteno za dopustnike. Sam takrat je bil to 'nepotreben ukrep'. Zdaj bi to moral biti nujen ukrep.

Ti še ni jasno? Kontrole so za tuje tablice. Nadalje, tisti ki so se vrnili s smučanja še niso zboleli oz imeli vidnih znakov.

Kaj potemtakem kontrola rešuje?

Pametni smo sedaj, v času počitnic in turizma je bilo manj znanega in manj ukrepov in manj strahu.

Objavljeno
Just now, DAMI34 said:

Pametni smo sedaj, v času počitnic in turizma je bilo manj znanega in manj ukrepov in manj strahu.

je res,, pocitnce so ble 3 tedne nazaj. Takrat se je smučalo. Zajebana situacija. 

Objavljeno
Pravkar, Kugelschreiber pravi:

je res,, pocitnce so ble 3 tedne nazaj. Takrat se je smučalo. Zajebana situacija. 

Tu maš se eno cvetko:

Sole in vrtci se zapirajo...kam z otroki? 
Pozivajo k organiziranju skupinskega varstva. :P

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Tu maš se eno cvetko:

Sole in vrtci se zapirajo...kam z otroki? 
Pozivajo k organiziranju skupinskega varstva. :P

ljudje bodo dobili "dopust" = izredne razmere... bi bilo logično

in država se za dva tedna "zamrzne"

ampak ne pri nas :) 

pred 6 minutami, Kugelschreiber pravi:

Ko je imel Vzhod počitnice (2 tedna nazaj), se je že lepo vedelo za corono, a so kljub temu silili v Italijo, ker je bilo plačano...pa da deca malo uživa...

Objavljeno
pred 2 minutami, Snečer pravi:

ljudje bodo dobili "dopust" = izredne razmere... bi bilo logično

in država se za dva tedna "zamrzne"

ampak ne pri nas :) 

Ko je imel Vzhod počitnice (2 tedna nazaj), se je že lepo vedelo za corono, a so kljub temu silili v Italijo, ker je bilo plačano...pa da deca malo uživa...

V bistvu je info iz tukajšnjih podjetij (Gorenje, Rudnik, Banke itd.) že zbirajo in delajo sezname, kdo bo moral ostati doma v ponedeljek z otroki. Tako, da se premika tudi brez države. Kaj pa naj naredijo, če se država ne zmiga.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

https://maribor24.si/slovenija/nov-primer-okuzenega-zdravnika-okuzil-se-je-v-tujini

Citiraj

Primorske novice poročajo o prvem primeru okužbe s koronavirusom na Goriškem. Gre za zdravnika, zaposlenega v bolnišnici v Šempetru pri Gorici, okužil bi se naj v tujini, kjer se je mudil prejšnji teden.

Kot poročajo za Žurnal, se je zdravnik okužil na smučanju v Italiji. Ko se je vrnil v domovino, je še en dan, in sicer v ponedeljek, nadaljeval s svojim delom v bolnišnici, pri čimer pa ni bil zaščiten z obrazno masko. Šlo naj bi za zdravnika iz internistične ambulante. Njegovo stanje naj bi bilo dobro, trenutno se nahaja v domači oskrbi.

V bolnišnici so sedaj testirali še 66 drugih oseb, ki so bile v stiku z zdravnikom. V tesnem kontaktu z zdravnikom je bilo 8 oseb, od tega 4 medicinske sestre in 4 zdravniki. Ti so trenutno doma, v samoizolaciji. Zdravnik je imel tudi 20 stikov s pacienti.

Še enkrat bom napisal = kamenjat

Sploh glede na datume, kdaj je smučal...

Objavljeno
pred 10 minutami, DAMI34 pravi:

Ti še ni jasno? Kontrole so za tuje tablice. Nadalje, tisti ki so se vrnili s smučanja še niso zboleli oz imeli vidnih znakov.

Tako. Ker bomo imeli lastnih primerov dovolj, ne rabimo še uvoza le-teh. V tem trenutku pa vse državljane RS, ki prihajajo iz Ita uvesti obvezno 14 dnevno karanteno na domu.

pred 5 minutami, Snečer pravi:

Ko je imel Vzhod počitnice, se je že lepo vedelo za corono, a so kljub temu silili v Italijo, ker je bilo plačano...pa da deca malo uživa...

Jap. Sam takrat je bilo še lako ćemo, ne glede na informacije s Kitajske.

Tale je pa itak legendarna - https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/sabeder-pozval-zdravstvene-delavce-naj-ne-prihajajo-bolni-na-delo/516916

Citiraj

Šabeder pozval zdravstvene delavce, naj ne prihajajo bolni na delo

Lako ćemo na vseh nivojih družbe.

Objavljeno

Ker verjetno niso smučali v tujini samo zdravniki in ker je procent obolelih zdravnikov izjemno velik, je verjetno pričakovati, da je obolelih, ki tega še ne vedo, nekje v razmerju zdravniki proti ostalim smučarjem (1:100 ? ) . Ali pa so imeli zdravniki kakšen "simpozij" na smučanju?

lp

Objavljeno
Pravkar, franc pravi:

Ker verjetno niso smučali v tujini samo zdravniki in ker je procent obolelih zdravnikov izjemno velik, je verjetno pričakovati, da je obolelih, ki tega še ne vedo, nekje v razmerju zdravniki proti ostalim smučarjem (1:100 ? ) . Ali pa so imeli zdravniki kakšen "simpozij" na smučanju?

lp

Največji procent smučarjev je bil iz vrst delavcev iz proizvodnje s svojimi družinskimi člani...

• Haha 2
Objavljeno

Zame je virus prišel 11 let prepozno ...   :blush:

001.jpg.a40d7d1426d888d8c03106f3ef5f1d1a.jpg

01.thumb.jpg.fa2d1529ea5973311b333e316fbdd974.jpg

12.jpg.f01e503593ccf99456283a5f073a8f3e.jpg

Objavljeno
Just now, Snečer said:

Za nazaj ni težko bit pameten. Ampak o bolezni se je govorilo kot o nevšečnosti v Lombardiji. Kdor je tri tedne nazaj stvar jemal smrtno resno, je pač paranoik. Na grozo vseh ostalih, tud mene, je mel paranoik tokrat prav. In priznam, mal me je groza. 

SARS, MERS, H5N1, H1N1.....Ptičja, svinjska gripa, slinavka+parklevka, nore krave....en kup precej lažnih alarmov je blo zadnjih 15 let. Zase lahk rečem, to je a boy cried wolf efekt. 

5 minutes ago, franc said:

lp

zdravniki so večinoma dokaj aktivni ljudje, s solidnimi prihodki in neznosnimi količinami dopusta. Valda greš mal smučat, a? 

Objavljeno
pred 4 minutami, Kugelschreiber pravi:

Za nazaj ni težko bit pameten. Ampak o bolezni se je govorilo kot o nevšečnosti v Lombardiji. Kdor je tri tedne nazaj stvar jemal smrtno resno, je pač paranoik. Na grozo vseh ostalih, tud mene, je mel paranoik tokrat prav. In priznam, mal me je groza. 

SARS, MERS, H5N1, H1N1.....Ptičja, svinjska gripa, slinavka+parklevka, nore krave....en kup precej lažnih alarmov je blo zadnjih 15 let. Zase lahk rečem, to je a boy cried wolf efekt. 

zdravniki so večinoma dokaj aktivni ljudje, s solidnimi prihodki in neznosnimi količinami dopusta. Valda greš mal smučat, a? 

ti pokažem, kaj so si pisali smučarji po fb na račun korone?...in bili pametni

aja, ne, mi smo sedaj pametni :) res?

paranoja, če veš, kaj je bilo v Vuhanu? 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!