Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Jaz mam eno kirurško...bo odpravila vso korono in 1kom razkužila. Bo tudi dovolj.

Jest sm razkužiu že tapru dan spiu k so mi ga dal u fermi, maska je pa tut še taprva, razn lukne za čik ji nč ne fali...?

Objavljeno

Kaco nas je pohvalil :P

https://www.primorske.si/primorska/srednja-primorska/v-postojnskem-hotelu-epic-v-karanteni-sedem-oseb?fbclid=IwAR03yVUMGL_8FE9Vlu2OZV3vek4Ce8RYp1cBfWyVJFAooDQY7f2H1k89eZI

a dj, zdej so ugotovil, da mnogi hodimo čez mejo...pa še čivkamo. Jest sm pa mislu, da nas virus napada na meji :P

POSTOJNA, PIVKA > “To območje je eno tistih, kjer je najmanj okužb v celi državi. In ko bomo razmišljali o sprostitvi gibanja preko občinskih meja, bodo zagotovo notranjska, južnoprimorska in goriška regija tiste, kjer lahko storimo največ,” je napovedal Jelko Kacin in pohvalil samodiscipliniranost tukajšnjih prebivalcev. “Dejstvo, da veliko ljudi hodi na delo čez mejo in se vračajo zdravi, je velika šola in poduk za celotno državo, kako v nadaljevanju preprečiti ponoven zdrs v nadaljevanje epidemije.”

Pismu, to je isto kot bi Italijanski premier pohvalil staro Gorico. Brezveze, srečo so mel, pa naše občine tudi.

Dovolj hitro in pravilno ukrepanje ob prvih zaznavah okuženih, ja to je tudi reševalo problem, pa manjša poseljenost. Ni pa razlik v obnašanju kar opažam. Pred Lidlom je še vedno gneča ob 8 uri, ljudje gredo v naravo, veliko jih je brez mask tudi v služba in po celi Slo kamor dostavljam blago, so šele 1 teden nazaj nekateri dobili maske.

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

Pa še ena glupost iz Italije (preverjeno)

Inšpekcije lazijo okrog in zijajo skozi okna v pisarne, če nima folk mask na gobcu pišejo kazen, pa četudi sta samo 2 osebi 5m narazen.

Iz ene skrajnosti v drugo.

Pri nas sta bila fant in punca iz različnih sosednjih občin na sprehodu v gozdu in so punco oglobili za 400 €.

Objavljeno

No sej, pol mas pa takele milicnike pa redarje, k so boga za jajca prjel s tako sluzbo, pamet je itak nekje po poti zgubil in se dokazuje, svojemu laznjivemu lopovskemu sefu. 

Objavljeno
pred 5 minutami, Darko3g pravi:

Pri nas sta bila fant in punca iz različnih sosednjih občin na sprehodu v gozdu in so punco oglobili za 400 €.

ko debilom daš posu je tako. Ne vem zakaj me vse to spominja na občinske redarje :P

Ampak, že matematika ti pove (še bolj fizika) da se je fant svoje punce tudi pred tem že dotikal po kaki sluznici :D in obratno. Da ne govorim o birokraciji.

Moj brat, je že 2 leti doma (w Wajdušni-ločen) naslova stalnega bivališča še ni spremenil, pa tut jebe se mu. Kreten mu lahko napiše kazen.

Moj sin, je 1 leto v novem stanovanju v Vipavi s punco, tudi še ni uredil dokumetov. 

če pogledam tak: 1/3 naše familije je kriminalcev :P

• Haha 2
Objavljeno
Citiraj

[PRAZNIKI PRED VRATI - NASVETI POLICIJE] Zaradi ukrepov, namenjenih zajezitvi širjenja nalezljive bolezni covid-19, bomo morali prebivalci nekoliko prilagoditi tudi preživljanje prostih dnevov ob prvem maju. 

Za zaščito najbolj ranljivih skupin prebivalstva pred okužbo je namreč še vedno v veljavi vladni odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin.

Bemti, zdej mi gre pa že počasi vse skup na jetra. Pa ne pijem da ne bo pomote. Moramo bit doma in omejeni na svojo občino, zaradi zaščite najbolj ranljivih skupin. Pogledam skozi okno, stare babe zunaj na kupu, sedijo na klopci ena poleg druge in veselo obirajo. Varnostne razdalje ne jebejo. Zjutraj  in pred zaprtjem ne morem v trgovino, ker imajo takrat na voljo čas za nakup najbolj ranljive skupine. Tudi če bi hotel notri me varnostnik ne bi spustil. Grem ob 13h v trgovino in kaj vidim? Vsaj 10 penzionistov, ki se zasanjano vleče po trgovini, ker se nima kam drugam za dat. Zgleda, da za njih te direktive ne veljajo. Greš popoldan pa spet isto. Pa koga mi farbamo s temi ukrepi? Naj se gre to preverjati, ne pa mene drkat, če se slučajno zapeljem čez mejo v sosednjo občino.  :huh: 

Objavljeno

Sej to, vladni govorec s svojimi sefi na celu se pozvizga na ukrepe in maske, maske so za njih, sam za biznis. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
21 minutes ago, J.a.m.e.s said:

Bemti, zdej mi gre pa že počasi vse skup na jetra. Pa ne pijem da ne bo pomote. Moramo bit doma in omejeni na svojo občino, zaradi zaščite najbolj ranljivih skupin. Pogledam skozi okno, stare babe zunaj na kupu, sedijo na klopci ena poleg druge in veselo obirajo. Varnostne razdalje ne jebejo. Zjutraj  in pred zaprtjem ne morem v trgovino, ker imajo takrat na voljo čas za nakup najbolj ranljive skupine. Tudi če bi hotel notri me varnostnik ne bi spustil. Grem ob 13h v trgovino in kaj vidim? Vsaj 10 penzionistov, ki se zasanjano vleče po trgovini, ker se nima kam drugam za dat. Zgleda, da za njih te direktive ne veljajo. Greš popoldan pa spet isto. Pa koga mi farbamo s temi ukrepi? Naj se gre to preverjati, ne pa mene drkat, če se slučajno zapeljem čez mejo v sosednjo občino.  :huh: 

O tem, kako se mladina zbira po hostah in na klopcah, ki so malenkost proč od oči javnosti, rajš ne bi.

Pa o mladih juncih na kroslah, ki se podijo po Pokljuki, v gruči po 15 komadov naenkrat, tudi ne.

Pa potem še o domačinih v vasi, ko se zbirajo sred bajt alpa kr na cesti in veselo tolčejo šlafo/e viskija, ki ga splakujejo s pirom. Sredi belega dne, se razume.

Vse to in še več seveda brez varnostne razdalje, brez mask ...

Objavljeno

Kdo je zdaj ranljiva skupina? Človek bi pričakoval, da se bodo ti še posebej pazili, ne pa da sami ne spoštujejo direktiv. Mulc če bo zbolel, bo prebolel ta virus, pri penzionistu ki ima po možnosti še kup drugih bolezni, pa vprašanje če bo šlo brez zapletov. Pa nimam osebno nič proti starejšim, samo ta aroganten odnos me pa že počasi res najeda. Sploh to kar zadnje čase vidim zunaj. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 32 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Največ kršitev vidim pri starejših občanih, kot si napisal, itak sedijo na klopcah, razdalje nobene, in tudi nič ne razumejo, ker dejansko samo še "čakajo".

Druga skupina pa družine s sončki, ki se medsebojno družijo, igrajo, pikniki...

Ljudje ne razumejo, kaj pomeni sprehod v takih razmerah, torej da se greš razmigat in domov.

Oz. sploh ne rabiš it ven, ker cvetijo kvazi strokovnjaki na FB z vajami od doma, prehrana, hujšanje itd... molzenje na daljavo .

Letos ne bo potrebe, ne bo morja in plažice :) in afnanja.

Objavljeno
pred 1 minuto, J.a.m.e.s pravi:

Kdo je zdaj ranljiva skupina? Človek bi pričakoval, da se bodo ti še posebej pazili, ne pa da sami ne spoštujejo direktiv. Mulc če bo zbolel, bo prebolel ta virus, pri penzionistu ki ima po možnosti še kup drugih bolezni, pa vprašanje če bo šlo brez zapletov. Pa nimam osebno nič proti starejšim, samo ta aroganten odnos me pa že počasi res najeda. Sploh to kar zadnje čase vidim zunaj. 

Bil sem v hoferju prejšnji četrtek, tam med 12-13 uro, ko je nekako najbolj primerno.

Trgovina sorazmerno prazna, varnostnik je nergal ko je upokojenko s palico pri nakupu spremljala še ena, ki je v penziji ali zelo blizu nje. Malo so fanta ozmerjali in gremo med police... ok, ni bilo gužve, pametni popusti, naj gre na einkauf.

Fenomen pa v sami trgovini, srečam znanko, ki je tam nakupovala z otrokom...ki ni imel maske (froc cirka 10 let+)...

Ljudje preprosto ne razumejo:

v trgovini kupiš, kar rabiš, nakup opraviš čim prej in tako tudi ne obremenjuješ zaposlenih...ki po novem tudi morajo zlagati v voziček...

sem prodajalca vprašal, če bo kaj dodatka, pa je se je samo nasmehnil...

Rad bi videl Hoferjeve prodajne številke od 12. marca naprej... po moje bil vsak dan prednovoletni...

Objavljeno

Zaradi blesavega folka bomo potem tisti, ki se držimo pravil še več časa doma. Če ne bi bilo debilov ne bi rabili prepovedi  - saj tu je isto kot omejitve hitrosti, zaradi mene je lahko neomejeno v naseljih...

Objavljeno

Torej...kot sem napovedoval že vsaj mesec nazaj....Hrvati se že pozicionirajo kot corona-free destinacija. In ker jih poznam vem, da so od samega začetka namerno lagali o številu okuženih, ker so računali točno na to kar se dogaja. 
In to je samo potrditev, da me zlepa tam ne vidijo....lažejo ko rečejo dobar dan...jebe se jim, če se ti okužiš...nama pare a vama covid...pa se liječite u deželi....

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nijemci-bi-mogli-ljetovati-u-hrvatskoj-jer-se-pozicionira-kao-korona-free-destinacija/10244275/

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 48 minutami, BIF pravi:

Torej...kot sem napovedoval že vsaj mesec nazaj....Hrvati se že pozicionirajo kot corona-free destinacija. In ker jih poznam vem, da so od samega začetka namerno lagali o številu okuženih, ker so računali točno na to kar se dogaja. 
In to je samo potrditev, da me zlepa tam ne vidijo....lažejo ko rečejo dobar dan...jebe se jim, če se ti okužiš...nama pare a vama covid...pa se liječite u deželi....

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nijemci-bi-mogli-ljetovati-u-hrvatskoj-jer-se-pozicionira-kao-korona-free-destinacija/10244275/

tudi jaz sem že zdavnaj napovedal, da bodo iz rigoroznih omejitev prvi prešli na free cono. :P

pred 1 uro, Snečer pravi:

Bil sem v hoferju prejšnji četrtek, tam med 12-13 uro, ko je nekako najbolj primerno.

Trgovina sorazmerno prazna, varnostnik je nergal ko je upokojenko s palico pri nakupu spremljala še ena, ki je v penziji ali zelo blizu nje. Malo so fanta ozmerjali in gremo med police... ok, ni bilo gužve, pametni popusti, naj gre na einkauf.

Fenomen pa v sami trgovini, srečam znanko, ki je tam nakupovala z otrokom...ki ni imel maske (froc cirka 10 let+)...

Ljudje preprosto ne razumejo:

v trgovini kupiš, kar rabiš, nakup opraviš čim prej in tako tudi ne obremenjuješ zaposlenih...ki po novem tudi morajo zlagati v voziček...

sem prodajalca vprašal, če bo kaj dodatka, pa je se je samo nasmehnil...

Rad bi videl Hoferjeve prodajne številke od 12. marca naprej... po moje bil vsak dan prednovoletni...

z ozirom, da folk toliko krši pravila, pa zaradi tega ni povečanega obolevanja, zna biti, da so vsaj nekatera pravila, hudo odveč. Druga pa preslabotna. Še vedno ne vedo, kako reševat kritične domove ostarelih.

Objavljeno

Jebale jih obcine. 
Jutr piknik, in gas.. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

zanimive treditve tole 

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

z ozirom, da folk toliko krši pravila, pa zaradi tega ni povečanega obolevanja, zna biti, da so vsaj nekatera pravila, hudo odveč. Druga pa preslabotna. Še vedno ne vedo, kako reševat kritične domove ostarelih.

kako pa kaj vaša švedska z  nkihovim strokovnim "prekuževanjem"  in " mi na švedskem imamo najboljši zdravstveni sistem" ? 

slovenija : švedska -  okuženih na miljon 660 / 1739 , smrti na miljon 38 / 213 ....  gostota prebivalstva  na km2  103 /  23 ..

matr jim bo pokal ..

Objavljeno

Sicer mi ta omejitev na občine teži... ampak ta izolacija je prau fajn drugače.. danes zvečer lep zahod, topel zrak nič ni pihalo, ptiči so čivkal... nobenih turitov ki bi se drli, nič muzike iz študentskega doma...

Kakšna prijetna atmosfera... če bo šlo vse na normalno nazaj bo spet sama galama okoli.

Objavljeno
pred 6 urami, J.a.m.e.s pravi:

A veš kaj je še boljše, ko prideš popoldne pred štacuno (iz šihta mimogrede) in je ravno čas ko nakupujejo ranljive skupine in te varnostnik ne pusti not, trgovina pa PRAZNA :slap:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, BlackDoc pravi:

Zaradi blesavega folka bomo potem tisti, ki se držimo pravil še več časa doma. Če ne bi bilo debilov ne bi rabili prepovedi  - saj tu je isto kot omejitve hitrosti, zaradi mene je lahko neomejeno v naseljih...

Se strinjam, samo prepoved pohajkovanja med občinami je nastala, ko se neki vikend šteli folk po naših high turističnih destinacijah in ko so se nadpovrečno inteligentni "preštevalci"  dobili skupaj, so napisali: "Kolko jih imaš ti? 3. Kolko jih imaš ti? 4. Kolko jih imaš ti? 2 In kolko ti? 6. Aha se pravi :hmm::angryrant1: 3426 članov nedisciplinirane bande.

Objavljeno
pred 6 urami, BlackDoc pravi:

Točno to pravim.

Ker sicer bi se 70.000 motoristov spokalo na ceste, vsi kolesarji itd...

Objavljeno
pred 1 uro, thumper pravi:

zanimive treditve tole 

kako pa kaj vaša švedska z  nkihovim strokovnim "prekuževanjem"  in " mi na švedskem imamo najboljši zdravstveni sistem" ? 

slovenija : švedska -  okuženih na miljon 660 / 1739 , smrti na miljon 38 / 213 ....  gostota prebivalstva  na km2  103 /  23 ..

matr jim bo pokal ..

Kaj pa Belgija? 582 mrtvih /milijon. Da ne gledamo San Marina skoraj 9.000 / milijon. Po drugi strani Slovaška 3,2 /milijon pa so že 30.3. sprostili ukrepe.

Te primerjave so malce čudne, odvisne tudi od števila testiranja in štetja smrti po vzroku, zato opletanje s temi podatki bolj kaže na politično prepričanje, kot na resno debato.

Morda bi pa nekateri privrženci nekomunizma lahko poslušali nasvete Trumpa o vbrizgavanju razkužila v kri.

Objavljeno

angleži in švedi so se na začetku odločili za "prekuževanje" nacije.. najprej so podlegli angleži - zelo na hitro priznali , da je bila napaka.. 

ponosni švedi so še do pred 2/3 dni javno izjavljali , da je njihovo zdravstvo najboljše na svetu in da imajo najbolši izhod iz epidemije.. no to se je nehalo včeraj , ko je premier priznal , da so zabredli..kam in koliko bo pa pokazal čas... 

aha..nihče od ostalih evropskih držav se ni javno hvalil , da imajo najboljše zdravstvo na svetu..

Objavljeno

Cela stvar že nekaj cajta nima prav nobene veze z virusom. Gleda se samo še kaj bo kdo potegnil iz tega kaosa. 

Objavljeno
pred 9 urami, Darko3g pravi:

Kaj pa Belgija? 582 mrtvih /milijon. Da ne gledamo San Marina skoraj 9.000 / milijon. Po drugi strani Slovaška 3,2 /milijon pa so že 30.3. sprostili ukrepe.

Te primerjave so malce čudne, odvisne tudi od števila testiranja in štetja smrti po vzroku, zato opletanje s temi podatki bolj kaže na politično prepričanje, kot na resno debato.

od kje črpaš podatke ? tukaj piše drugače.. https://www.worldometers.info/coronavirus/   .. san marino 1179/mio z gostoto 448 preb/km2 .. ok to so res samo okvirni podatki .. 

bolj realna je primerjava slovenije in madžarske - enaka gostota prebivalcev .. le drugačni ukrepi - predvem na mejah so bolj zaprli..

slovaška je pohitela z ukrepi ..recimo taksi prevozi niso dovoljeni..vsi , ki so se vrnili iz tujine - neglede iz katere države - obvezna 14-dnevna izolacija oz. karantena.. na gov.si - https://www.gov.si/zbirke/drzave/slovaska/ - ni še nobenih podatkov o sprostitvi ukrepov..

želel sem samo izraziti svoje mnenje , da je kot izgleda največji problem točno v tem , čemur smo se mi z ukrepi želeli izogniti - to je neobvladljivo širjenje virusa v gosto poseljenih območjih.. 

švedov je 5x toliko kot nas.. podatki pa se pri njih drastično poslabšujejo .. kot sem napisal že nekajkrat - za dejansko predstavo o tem , kakšen bo kje končni rezultat bo potrebno počakati - še vsaj nekaj mesecev.. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!