Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Saj so isti podatki. Belgija 6679 mrtvih na 11.5 milijona, Slovaška 17 mrtvih, pri San Marinu pa sem vsekal, ima namreč 34.000 prebivalcev, torej je 1180 / milijon. Gledal pa sem na spletni strani Večera, ki ima podatke z John Hopkins Univesity.

V Sloveniji pa je kriza tudi zato, ker so bili na udaru domovi za starejše. Če te odštejemo, je slika dosti bolj ugodna, Po krizi bi bilo dobro preveriti razliko v številu umrlih v času korone in v časih brez korone. Tako lahko dobimo realno sliko o vplivu korone na umrljivost.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
18 minutes ago, Darko3g said:

Po krizi bi bilo dobro preveriti razliko v številu umrlih v času korone in v časih brez korone. Tako lahko dobimo realno sliko o vplivu korone na umrljivost.

Ne dobiš realne slike, ker ukrepi niso primerljivi. Primer: če bi za navadno gripo imeli take ukrepe, verjetno ne bi bilo mrtvih, tako pa jih v povprečju umre cca. 150 na leto.

Po drugi strani, če bi se pri covidu obnašali kot pri navadni gripi (brez omejitev), bi bilo precej več mrtvih kot cca. 70

Zato je težko to primerjat.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
30 minutes ago, Darko3g said:

V Sloveniji pa je kriza tudi zato, ker so bili na udaru domovi za starejše. Če te odštejemo, je slika dosti bolj ugodna, Po krizi bi bilo dobro preveriti razliko v številu umrlih v času korone in v časih brez korone. Tako lahko dobimo realno sliko o vplivu korone na umrljivost.

To velja bolj ali manj za vse. Večina umrlih je v domovih za starejše (in doma), ponekod tudi tri četrtine vseh. Več mrtvih je praviloma v državah, ki imajo večje domove za starejše.

Objavljeno
pred 13 urami, thumper pravi:

zanimive treditve tole 

kako pa kaj vaša švedska z  nkihovim strokovnim "prekuževanjem"  in " mi na švedskem imamo najboljši zdravstveni sistem" ? 

slovenija : švedska -  okuženih na miljon 660 / 1739 , smrti na miljon 38 / 213 ....  gostota prebivalstva  na km2  103 /  23 ..

matr jim bo pokal ..

za Šwedsko se ne sekiram, ni moj problem.

Gledam pa kako folk klepeta pred Lidlom, pa na tehničnih, k se čaka vrsto itd itd...očitno ni virusa, ker drugač bi vsi pocrkali. Zna biti, da smo ga celo februarja preboleli.

Če pa že smrti računamo (niso številke vse, ni statistika vse) potem vzemimo v obzir še:

-koliko jih je in jih bo umrlo, ker je dva meseca stalo zdravstvo (v bistvo bodo/bomo vsi na koncu)

-koliko jih bo životarilo brez službe in jih bo melo da nardijo samomor

Objavljeno
Citiraj

Prazne ceste niso zelena luč za divjanje z motorjem

https://www.24ur.com/novice/slovenija/prazne-ceste-niso-zelena-luc-za-divjanje-z-motorjem.html

Citiraj

Prazničen in podaljšan konec tedna bodo mnogi, predvsem motoristi, izkoristili za krajše vožnje. Vendar je pri tem treba poskrbeti za varnost in spoštovati cestno prometne predpise, čeprav so ceste razmeroma prazne, opozarja Agencija za varnost prometa. V času pandemije so namreč umrli že štirje motoristi, v letošnjem letu skupaj že pet, kar je več kot lani v istem obdobju.

Citiraj

Prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, je bilo sicer do vključno 15. aprila 109, kar je 12 odstotkov manj kot v istem obdobju lani. Za četrtino (25 odstotkov) manj je bilo tudi hudo telesno poškodovanih in dobro četrtino (27 odstotkov) manj lažje telesno poškodovanih motoristov. Med petimi umrlimi doslej so štirje vozniki motornih koles in en voznik mopeda. 

Citiraj

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je zato pred prazničnim podaljšanim vikendom, ki ga bo spremljalo razmeroma lepo vreme, znova opozorila na varnost na cesti. "Kljub praznim cestam je treba upoštevati cestno prometne predpise. Prav tako razmere na cesti še niso povsem primerne oziroma so lahko celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom. Asfaltna površina je še hladna in ne omogoča optimalnega oprijema pnevmatik, poleg tega pa je na cestah tudi pesek," so zapisali. Motoriste so zato pozvali, naj ohladijo svoje glave, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, tudi v luči trenutnih razmeroma praznih cest. 

Spomnili so, da motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev, saj so slabše vidni in opazni. Pogosto tudi vozijo prehitro ali pa jih drugi vozniki spregledajo in jim odvzamejo prednost. Na vožnjo z motorjem naj se temeljito pripravijo in predvsem počakajo na varne cestne razmere. Opozorili pa so tudi na dodatno psihološko obremenjenost zaradi trenutnih razmer po svetu, zaradi česar smo lahko na cesti premalo osredotočeni. 

Objavljeno

Glede na gnečo danes v Šparu...smo šli u q...c :P

Objavljeno
Ob 19. 3. 2020 ob 20:26, John2005 pravi:

240.000 bolnih od 9 miljard folka - 2mrd ki jih še ne zajema. Hmmmm

https://www.worldometers.info/coronavirus/      ... ups...

Objavljeno
pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

Glede na gnečo danes v Šparu...smo šli u q...c :P

kaj si pa ti tam delal :)

v nedeljo in ponedeljek je zaprto.....

Objavljeno

Med mojo današnjo 60 km vožnjo sem videl:  pešca z masko, pešca brez maske, več pešcev skupaj brez maske, več pešcev skupaj z maskami, kolesarje brez maske, kolesarje z masko, voznika avomobila z masko, polno zaseden avtomobil, vsi brez maske ...

Roberto na kolesu brez maske itak ...

IMG_3932.JPG.2d53df862e8652a9e22ece5a68077854.JPG

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

v bistvu je bera ista kot lani..4 motoristi..pa lani je v tem času še en slovenec v tujini. pri delnicah .. tako da je dejansko letos 20% manj slovenskih motoristov.. . 

Objavljeno
pred eno uro, thumper pravi:

v bistvu je bera ista kot lani..4 motoristi..pa lani je v tem času še en slovenec v tujini. pri delnicah .. tako da je dejansko letos 20% manj slovenskih motoristov.. . 

Imaš sicer računsko prav...ampak je tudi vsaj 50-60% če ne več motoristov manj letos na cesti kot v enakem obsobju lani. Torej je smrtnost glede na prisotnost motoristov na cesti letos izjemno visoka...kar me ne čudi.

Objavljeno
pred 1 minuto, BIF pravi:

Imaš sicer računsko prav...ampak je tudi vsaj 50-60% če ne več motoristov manj letos na cesti kot v enakem obsobju lani. Torej je smrtnost glede na prisotnost motoristov na cesti letos izjemno visoka...kar me ne čudi.

meni se zdi da je vsako leto isto - začetek sezone jih vzame nekaj in konec .. in se mi tudi zdi , da je prav vseeno ali je motoristov 15 ali 60 tisoč ..

Objavljeno

Bolj ko gledam ta idiotizem okoli korone, vedno bolj me drži, da bi spet nabavil ribiško opremo. Pogrešam čase, ko sem se za 3-4 dni odpravil za vodo in umaknil od tega ponorelega sveta. Po možnosti v vukojebino, kjer nisem srečal žive duše. :huh: 

Bo treba začet v pujseka metat cekine, ni druge.  

Objavljeno
pred 12 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Bolj ko gledam ta idiotizem okoli korone, vedno bolj me drži, da bi spet nabavil ribiško opremo. Pogrešam čase, ko sem se za 3-4 dni odpravil za vodo in umaknil od tega ponorelega sveta. Po možnosti v vukojebino, kjer nisem srečal žive duše. :huh: 

jaz imam tekočo vodo 6m od hiše.. :D ni morje sicer.. ampak v teh časih pride prav za živčke na pašo pa kak pir zraven..

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 urami, Snečer pravi:

kaj si pa ti tam delal :)

v nedeljo in ponedeljek je zaprto.....

jest nč, sin je šel v nabavo (2x na teden za 2 družine), sem pa videl nabito polno avtopralnico, pa gnečo na tehničnih včeraj

Objavljeno

Manj motoristov na cestah pomeni več kolesarjev...

https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/v-nesreci-umrl-35-letni-kolesar-345917

Citiraj

S PU Koper so sporočili, da je v nesreči umrl 35-letni kolesar. Kolesar je po prvih ugotovitvah policije na gozdni cesti v nepreglednem ovinku zapeljal levo in trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno pripeljala 49-letna voznica. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Bom pa takole rekel.

Če bi se dejansko vsi striktno držali omejitev itd., bi danes bilo gibanje med občinami odprto.

Objavljeno

Pa ti si isti, ko Jelko. Same bucke. 

Objavljeno
pred 39 minutami, Snečer pravi:

Bom pa takole rekel.

Če bi se dejansko vsi striktno držali omejitev itd., bi danes bilo gibanje med občinami odprto.

Hudič je ko imamo tako slab zgled. Nekdo, ki mi cele dneve po vseh medijih trobi kako pomembno je držati varnostno razdajo in imet v javnosti masko na gobcu, potem pa ga pokaže kako se za Kolpo šetajo v druščini nasmejani in brez maske? Ali pa na Brdu seveda spet na kupu in nezaščiteni. Kako naj jih potem človek resno jemlje? Samo čakam, da se bo narodu dokončno utrgalo in bo popizdil. 

Objavljeno
pred eno uro, Snečer pravi:

Manj motoristov na cestah pomeni več kolesarjev...

https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-kronika/v-nesreci-umrl-35-letni-kolesar-345917

Bom pa takole rekel.

gibanje med občinami, prav v ničemer ne doprinese k varnosti oz možnosti večjega prenosa virusa. Namreč, socialna distanca in vse ostalo je bilo že s prvim odlokom zapisano.

Ampak, ker so nekateri imeli privide hord turistov, se gremo še to igrico, bodimo v domači občini.

Mogoče bi pa jaz začel s kampanjo, da sem videl horde Ajdovskih turistov, kako se sprehajajo ob Hublju, pa horde pred Interšparom itd..itd...

Torej, če ne spoštuješ omejitev (predvsem druženje) ti prav nič ne pomaga, če omejiš na občino, ker se bodo pa v občini družili. Pa dajmo omejit kr na mesta, vasi, še bolje na ulico. Ampak, tut v naši ulici se lahko družimo.

pa še nekaj malega o prometu:

manj udeležencev, pa potem tisti, ki gredo kamorkoli, opravki v naravo, vozijo ko zgubljeni. Kar 3x sem bil izsiljen danes. V mestu itak, pri brzini 50, ampak sem moral zavirat.

Da ne govorim, kako se vozi na cesti Lokavec-Predmeja, pa čeprav so par dni nazaj narisali vse črte. Sekanje na polno v nepregledne ovinke, da se jaz umikam avtom na motorju, ne pa oni meni...

Objavljeno

Jaz zavestno kršim ta zakon, vam pa javim če bom plačal - no, listek bom prevzel, plačal ne bom, se bom tožil.... Prave ovce smo res....Dajmo se že zbudit !

Objavljeno
pred 3 minutami, Loba pravi:

Jaz zavestno kršim ta zakon, vam pa javim če bom plačal - no, listek bom prevzel, plačal ne bom, se bom tožil.... Prave ovce smo res....Dajmo se že zbudit !

En tak rdeč XR sem včeraj videl, ko se je model vstajal preko ležečega policaja :) 

Drugače se pa vsa beda kapitalizma kaže tudi na obnašanju ljudi. Sem v bistvu kar precej razočaran nad obnašanjem ljudi, ko vse to opazujem. Si nisem mislil, da je takšna situacija.

Objavljeno
2 minutes ago, Snečer said:

En tak rdeč XR sem včeraj videl, ko se je model vstajal preko ležečega policaja :) 

Drugače se pa vsa beda kapitalizma kaže tudi na obnašanju ljudi. Sem v bistvu kar precej razočaran nad obnašanjem ljudi, ko vse to opazujem. Si nisem mislil, da je takšna situacija.

Nad obnašanjem ljudi? Katerih in kakšnim obnašanjem ? a nepokornih državljanov? 

Objavljeno
pred 3 urami, J.a.m.e.s pravi:

Jaz sem se lani vrnil za vodo po 25-ih letih. Voda, tišina, muha in kolobarji na površini....ga ni boljšega antidepresiva....

• Všeč mi je 3
Objavljeno
On 4/24/2020 at 5:18 PM, DAMI34 said:

tudi jaz sem že zdavnaj napovedal, da bodo iz rigoroznih omejitev prvi prešli na free cono. :P

z ozirom, da folk toliko krši pravila, pa zaradi tega ni povečanega obolevanja, zna biti, da so vsaj nekatera pravila, hudo odveč. Druga pa preslabotna. Še vedno ne vedo, kako reševat kritične domove ostarelih.

če se ne bomo spuntali, bodo hrvati prej odprli meje kot mi medobčinske zapore. 

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!