Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
43 minutes ago, Snečer said:

Ja pa sej ze vseskozi to pravijo, kapljicno je aerosol.... nihce ni trdil da se prenasa kontaktno.

Objavljeno

Ja sej poslusamo modela, je zdej v zivo na pooptvju. Normalno gres lahko ven, sam razdaljo mors drzat. 

Objavljeno (popravljeno)
14 minutes ago, twom said:

dejte tole prebrat no, Alojz Ihan je priznan imunolog, profesor in avtor številnih knjig, verjetno pi*da niste vsi kle gor pametnejši od njega, al pa ste no, sam verjetno ne v imunologiji, fuck no

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/v-resnici-je-okuzenih-pri-nas-od-petkrat-do-desetkrat-vec/517219

Lej, med drugim je povedal tudi tole, in tole je popolnoma isto, kar berem tule na forumu, zato ne vem kaj je zdej s tvojim "verjetno pi*da niste vsi kle gor pametnejši od njega, al pa ste no, sam verjetno ne v imunologiji, fuck no" :

"Nikoli ne moremo biti povsem prepričani, da nismo tudi sami okuženi. S tem ko upoštevamo higienska pravila in pravila razdalje do drugega človeka, tudi preprečujemo, da bi okužili nekoga, ki ga res ne bi želeli."

Kaj drugega se pa mi tule zgovarjamo? Osamitev, ki ni popolna izolacija, ampak solo sprehodi, distanca med ljudmi, izogib grupam,  kako tankat z motorjem, ipd. A je KDO kaj drugega trdil tule? Ce nekdo gre v park, je to koristno, dokler je sam, ne cepi v liftu z petimi osebami, se vozi skupaj v avtu ipd...  In ne vem kdo tule je karkoli drugega trdil...

KAJ tebi ni jasno?!

Popravljeno . Popravil jvalant
Objavljeno
pred eno uro, J.a.m.e.s pravi:

Lahko kupiš navadno vodko, jo z vodo razredčiš in evo imaš razkužilo. Samo hudič je, ker boš podlegel skušnjavi, boš raje grlo razkuževal. :D

a ni tko da bi jo moral zgostit za razkužilo ? itak te naše vodke s 40% še za umivat niso kamoli za pit..

Objavljeno
pred 20 minutami, dr.looney pravi:

A nis to vedu? ?:O

Kaj pa to, da je virus nastal zaradi 5G?

Objavljeno
4 minutes ago, thumper said:

a ni tko da bi jo moral zgostit za razkužilo ? itak te naše vodke s 40% še za umivat niso kamoli za pit..

Hm, kolikor sm razbral iz raznih priporocil, je ze dobro umivanje zadosti. Razkuzila so bolj primerna tam, kjer ni vode (pri nas na posti naprimer, pa ko vstopimo v trgovino ipd) in je potreba. Doma, v delavnici pa naj bi bilo zadosti milo, topla voda in ena orenk seansa drgnenja ;)

1 minute ago, vandrovec said:

Kaj pa to, da je virus nastal zaradi 5G?

Ja, drzi... Smo imeli smolo, pa je bila ravno luna v fazi in polozaj planetov se je tako naredil, da je 5g spekel tale virus.. Mater kaksne budalastine!

Objavljeno
pred 2 minutami, jvalant pravi:

Ja, drzi... Smo imeli smolo, pa je bila ravno luna v fazi in polozaj planetov se je tako naredil, da je 5g spekel tale virus.. Mater kaksne budalastine!

:) ker se širijo tudi take govorice, sem vprašal bolj obveščene...meni se ne zdi neumno vprašanje?

močno sevanje ne more poškodovati ali spremeniti virusov?

Objavljeno
pred 5 minutami, vandrovec pravi:

Seveda lahko. Ampak ti je potem običajno za to vseeno, ker je tisti del možganskih celic, ki to spremembo zaznajo mehko ali trdo kuhan...

Objavljeno
pred 37 minutami, Snečer pravi:

da kot za šalo ne...

saj bodo hiro to izvedeli tisti, ki so imeli danes športni vikend

A pol pr biologiji na usesah sedel al pa si bil piflar k se je use na pamet učil....

Objavljeno
pred 5 minutami, dr.looney pravi:

A pol pr biologiji na usesah sedel al pa si bil piflar k se je use na pamet učil....

ne kapiraš, tisti 1.5m je šala, zadeva je v luftu

če pa imaš težavo, bo karantena... 

Objavljeno
16 minutes ago, vandrovec said:

:) ker se širijo tudi take govorice, sem vprašal bolj obveščene...meni se ne zdi neumno vprašanje?

Seveda lahko... Me pa zanima, kateri G je spremenil virus pri Spanski gripi, ki je pobrala 50M zivljenj... V casu ko se ni blo globalizacije, letaskih potovanj ipd.... Samo za primer.

Objavljeno

Pa eni ste res z lune padli in vam biologija ni šla. 

Sneci drž se šporhetov to ti bolje gre.

Zunaj je prenos virusov precej težji jih ovira gibanje zraka, uv zarki.... v zaprtem prostoru majo pa veselico.

pred 6 minutami, jvalant pravi:

Seveda lahko... Me pa zanima, kateri G je spremenil virus pri Spanski gripi, ki je pobrala 50M zivljenj... V casu ko se ni blo globalizacije, letaskih potovanj ipd.... Samo za primer.

Ne trudi se .... eni še zmeri verjamejo da je Zemlja ploščata.

Objavljeno
pred 7 minutami, dr.looney pravi:

Pa eni ste res z lune padli in vam biologija ni šla. 

Sneci drž se šporhetov to ti bolje gre.

Zunaj je prenos virusov precej težji jih ovira gibanje zraka, uv zarki.... v zaprtem prostoru majo pa veselico.

Ne trudi se .... eni še zmeri verjamejo da je Zemlja ploščata.

Čakaj na klic iz Vuhana in še od drugod.

Še tisti, ki so se posvetili samo biologiji in medicini so v temi.

Hotel sem samo omeniti, da je očitno zadeve precej več v luftu, kot nam prikazujejo učeni, ki še sedaj tavajo v temi.

Tako kot je tudi okuženih očitno 10x več na te številke, ki jih nam kažejo.

Če si pa prišla provocirat pa bo karantena.

Objavljeno

Slovenski državljani zaradi širjenja novega koronavirusa ne morejo več vstopati na območje Hrvaške in Srbije, je na Twitterju sporočilo slovensko zunanje ministrstvo

Objavljeno
pred 5 urami, thumper pravi:

lepo..samo povej mi kako pridem do alkohola/etanola

Zdaj verjetno bolj težko. Oni bolj paranoidni smo nekaj tega nabavili pred kakim tednom, ko je recimo vsepovsod zmanjkalo pripravljenih razkužil za roke. Pa že takrat v Merkurju na Viču ni bilo več denaturaliziranega etanola. Kolega je šal v četrtek iskat izopropilni alko in ga je še komaj dobil par litrov (za štacuno razkuževat rabi malo več tega, no od jutri naprej niti ne več), zdaj pa mislim da boš težko še kje kaj dobil.

pred 5 urami, thumper pravi:

kako bo s hrano ? zatrjujejo , da je blagovnih rezerv hrane dovolj..kako do nje z minimalnim rizikom??????

Masko prek gofle in nosa, rokavice (za enkratno rabo) na roke in iti v stacuno, po možnosti na kaki manj oblegani lokaciji. Če nimaš maske je tudi kak buf ali dva al pa šal boljš ko nič. Seveda doma to takoj v pranje. Improliga če ne gre drugače.

Objavljeno

Tudi športniki pozivajo, od Iličića naprej.

Citiraj

"Nismo se nič naučili od Kitajske. Nismo se naučili niti nič od Južne Koreje. Niti od Irana. Ne, ne učimo se od Italijanov .... Ne razumem! Kdaj bodo vsi, ki jim ni treba biti zunaj zaradi nujnih zadev, ostali v domovih? Smo res tako ignorantski kot družba?" 

https://www.24ur.com/sport/kosarka/nachbar-ne-more-verjeti-svojim-ocem-kdaj-bodo-vsi-razumeli-da-se-gre-ven-le-v-nujnih-primerih.html

Objavljeno
pred 55 minutami, vandrovec pravi:

Močno sevanje precej dobro spraži organsko snov. Če recimo 2.4ghz signal naviješ na 5kW usmerjeno boš komot kakega goloba spražil v letu.

Resno, kje pobirate to smetje? Virusi so več kot sposobni mutirati (in to počnejo vseskozi) brez bilokakih 5G ali ostale pomoči. To je znano dejstvo že zelo dolgo. Daleč pred 5G ali obstojem Interneta in povezanih neumnosti.

Objavljeno
pred eno uro, jvalant pravi:

Hm, kolikor sm razbral iz raznih priporocil, je ze dobro umivanje zadosti. Razkuzila so bolj primerna tam, kjer ni vode (pri nas na posti naprimer, pa ko vstopimo v trgovino ipd) in je potreba. Doma, v delavnici pa naj bi bilo zadosti milo, topla voda in ena orenk seansa drgnenja ;)

pred eno uro, vandrovec pravi:

ja lahko..in če se obsevaš ko si okužen se ponoči mal svetiš..čist u redu če se misliš ponoč z motorjem pelat..

pred eno uro, dr.looney pravi:

Bolje je mesati z destilirano vodo....domace zganje, alkoholni cvet , bioetanol.... 

mešati? i dont think so..bolš čisto..pa če ne druzga bolj diši..

pred 29 minutami, jskrablin pravi:

Masko prek gofle in nosa, rokavice (za enkratno rabo) na roke in iti v stacuno, po možnosti na kaki manj oblegani lokaciji. Če nimaš maske je tudi kak buf ali dva al pa šal boljš ko nič. Seveda doma to takoj v pranje. Improliga če ne gre drugače.

to sm mel že včeraj..

Objavljeno
pred 14 minutami, thumper pravi:

mešati? i dont think so..bolš čisto..pa če ne druzga bolj diši..

Mešati ja. Okoli 70% je čisto ok, čisti alkohol prehitro izhlapi, prehitro koagulira beljakovine, pa še kožo izsuši. So na voljo recepti kako doma zmešati učinkovito razkužilo, poglej priponko.

.Guide_to_Local_Production(1).pdf

Objavljeno

Pravijo, da je virus občutljiv na temperaturo pa me zanima ali bi savna koristila?

Objavljeno
pred 1 minuto, Darko3g pravi:

Pravijo, da je virus občutljiv na temperaturo pa me zanima ali bi savna koristila?

savna v viljamovki..top..

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!