Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Veš da je frka če še ISIS odsvetuje iskanje mučeništva in nagradnih devic v Evropi:

https://www.politico.eu/article/coronavirus-isis-terrorists-europe/

pred 31 minutami, Darko3g pravi:

Pravijo, da je virus občutljiv na temperaturo pa me zanima ali bi savna koristila?

V finski savni verjetno res expresno krepa. Sam tam tudi ti kr hitro krepneš. Sploh če se cel prekuhaš na dovolj visoko temperaturo ki zanesljivo uniči viruse (recimo nad 60 stopinj Celzija).

Zveni logično da bi v 90 stopinjski savni virusi, ki so neposredno izpostavljeni na koži, verjetno krepnili. Sam če je zadeva enkrat v telesu... Pol je od tam s pogrevanjem samo zunanjosti ne boš spravil. V kakih hladnejših, parnih savnah pa zna zadeva celo uspevati. Tako da pomojem je to bolj ne kot ja. Nisem pa dohtar tako da to vzemi z zdravo mero skepse. In isto izvirni nasvet.

Btw, vsaj razkužila se bo verjetno spet dalo nabaviti - https://siol.net/novice/slovenija/prodaja-zascitnih-sredstev-ni-vec-prepovedana-520943

Kolker sem bral sama proizvodnja le-teh pri nas ni problem. Je večji problem embalaža, ki je je premalo. 

Popravljeno . Popravil jskrablin
  • Haha 1
Objavljeno
pred 32 minutami, jskrablin pravi:

Je večji problem embalaža, ki je je premalo. 

A da bi pa prozorno plastiko, ki jo imamo na tone zrezal u granulat in nazaj stopil u nove prazne prozorne flaše pa ne znamo?

Objavljeno

Odsvetujejo vožnje z motorjem, kakor tudi vse ostale adrenalinske športe, kjer lahko pride to težjih poškodb, saj ni garancije, da boste deležni ustrezne oskrbe ....

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Vse skup deluje mal farsicmo. U fabrikah konc mesta dela 1000 folka. Ful so samoizolirani. 

• Žalosten 1
Objavljeno

Bojim se, da bo zaprtje šol in lokalov prepričalo ljudi, da je čas za obrezovanje drevja, kar je tudi adrenalinski šport.

Sicer pa, kolikor razumem, bo izolacija le upočasnila razširjanje virusa, da bomo lahko sproti zdravili hudo bolne, hkrati pa raztegnila čas epidemije, saj bo kasneje dosegel vse ljudi.

• Všeč mi je 5
Objavljeno
pred 3 minutami, Darko3g pravi:

...hkrati pa raztegnila čas epidemije, saj bo kasneje dosegel vse ljudi...

...predvsem tole zadnje bi rekla...

Objavljeno
pred 6 minutami, Darko3g pravi:

Sicer pa, kolikor razumem, bo izolacija le upočasnila razširjanje virusa, da bomo lahko sproti zdravili hudo bolne, hkrati pa raztegnila čas epidemije, saj bo kasneje dosegel vse ljudi.

Se pravi, da ga bomo fasali vsi, samo eni malo kasneje...

Objavljeno
pred 13 minutami, Bmflar pravi:

Pa saj to je skoraj da logično že od samega začetka... Ali pa vsaj meni no, jaz nekako še od začetka pričakujem ta virus, ker pač vem da nisem imun na nič, in glede na to kako hitro se širi, itak da bo slej kot prej zataval tudi k meni. Upam pa (in verjamem) da je moje telo sposobno to zadevico nekako prebolet :)  

• Hvala 1
Objavljeno

sm tok drobćkan, da me še virus ne najde .. upam, da me tudi ne bo :dry: 

eno uro in pol že delam od doma ... trauma :dry: 

• Haha 3
Objavljeno
pred 12 minutami, maus pravi:

sm tok drobćkan, da me še virus ne najde .. upam, da me tudi ne bo :dry: 

eno uro in pol že delam od doma ... trauma :dry: 

Mausi skrij se...... pod stol.... ;)....al pa pod pručko....tam te nau najdu.

• Haha 3
Objavljeno
pred 12 urami, DinDiin pravi:

Ja sej poslusamo modela, je zdej v zivo na pooptvju. Normalno gres lahko ven, sam razdaljo mors drzat. 

ja sj, ko te bo pa speklo boš pa gotof :P

pred 12 urami, jvalant pravi:

Lej, med drugim je povedal tudi tole....

KAJ tebi ni jasno?!

najbrž, da bo konc sveta :D

pred 12 urami, vandrovec pravi:

Kaj pa to, da je virus nastal zaradi 5G?

tudi resnica :P

pa česen, da pomaga, res je

pa pitje kravjega urina :P

• Haha 2
Objavljeno

No moj fotr je že šel na teren.....:mad:..... tastarim pa tut ne moreš nič dopovedat.

• Všeč mi je 1
  • Žalosten 1
Objavljeno
pred 12 urami, Snečer pravi:

ne kapiraš, tisti 1.5m je šala, zadeva je v luftu

če pa imaš težavo, bo karantena... 

zadeva ni v luftu, ampak se prenaša po luftu. In res je če okužen kihne proti tebi je 1,5m premalo. A se boš okužil ali ne, je pa več dejavnikov.

pred 12 urami, jvalant pravi:

Seveda lahko... Me pa zanima, kateri G je spremenil virus pri Spanski gripi, ki je pobrala 50M zivljenj... V casu ko se ni blo globalizacije, letaskih potovanj ipd.... Samo za primer.

2G, al NMT?

Objavljeno
pred 12 urami, Snečer pravi:

Čakaj na klic iz Vuhana in še od drugod.

Še tisti, ki so se posvetili samo biologiji in medicini so v temi.

Hotel sem samo omeniti, da je očitno zadeve precej več v luftu, kot nam prikazujejo učeni, ki še sedaj tavajo v temi.

Tako kot je tudi okuženih očitno 10x več na te številke, ki jih nam kažejo.

Če si pa prišla provocirat pa bo karantena.

Resno, zadeve ni u luftu, ampak ima v zaprtih prostorih in gneči odlične pogoje za prenos z okuženega na zdravega. Prav tako so v zaprtih prostorih in gneči, kjer je velika frekvenca ljudi odlični pogoji, da se prenaša preko površine. Torej primeš, kjer je prej tacal okuženi. Sicer se s tem ne okužiš direktno, zato moraš še vsaj malo potacati nos, oči in usta (sluznice)

Zato kar mirno, ni še treba bunkerja izkopati s filtriranim zrakom.

Objavljeno

me prav zanima, katera tehnologija je sprožila kugo v 14 stoletju ... :huh: 

Objavljeno
pred 11 urami, Loba pravi:

Slovenski državljani zaradi širjenja novega koronavirusa ne morejo več vstopati na območje Hrvaške in Srbije, je na Twitterju sporočilo slovensko zunanje ministrstvo

V Italijo lahko, službeno :P

pred 8 urami, STAR pravi:

so na vrhu pripeti linki

Objavljeno
pred eno uro, Bmflar pravi:

teoretično, v praksi pa ne

• Haha 1
Objavljeno
pred 23 minutami, dr.looney pravi:

No moj fotr je že šel na teren.....:mad:..... tastarim pa tut ne moreš nič dopovedat.

7.50 parkirišče pred lidlom polno :?

Objavljeno
pred 18 minutami, maus pravi:

Vesoljska.... ;)

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

7.50 parkirišče pred lidlom polno :?

Naš se šel preverit če je vaški bife odprt.

• Haha 1
Objavljeno
pred 30 minutami, maus pravi:

Če ne znajo znanstveniki pojasnit je normalno, da se ljudje sprašujejo. Govoric je precej, ...da je virus ušel iz laboratorija, da je krivec 5G, ...sem že pozabil kaj še sem slišal. Ok, španska gripa je baje bila božja kazen. Dejstvo je, da človeštvo samo sebe zastruplja, onesnažuje vsepovsod, kjer je možno in 5G ni drugega kot onesnaževanje ozračja.

• Šokiran 1
Objavljeno

Ameriške specialce smo pozabili, te ki so imuni na virus in so se izkrcali v Italiji...konc sveta bo :(

Objavljeno

Zaprtje gostiln in nekaterih trgovin očitno ne bo imelo nekega efekta, saj izgleda, da ljudje pač grejo tja kjer je odprto. ker človeške neumnosti ne gre podcenjevati...

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 6 minutami, vandrovec pravi:

Če ne znajo znanstveniki pojasnit je normalno, da se ljudje sprašujejo. Govoric je precej, ...da je virus ušel iz laboratorija, da je krivec 5G, ...sem že pozabil kaj še sem slišal. Ok, španska gripa je baje bila božja kazen. Dejstvo je, da človeštvo samo sebe zastruplja, onesnažuje vsepovsod, kjer je možno in 5G ni drugega kot onesnaževanje ozračja.

Enim pa res ni pomoči. 

Znanstveniki so vse razložili .

Je pa res da so kognitivne sposobnosti ljudi različne in jim tudi najbolj enostavna razlaga ne pomaga razumet.

En verjamejo samo tisto kar slisijo od velikega vodje. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!