Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

pred 2 urami, smasher pravi:

Torej pričakujete od policajev digitalno pismenost? 

1.7 sem skočil za 4 ure čez mejo, ko so kao hrvati poostrili nadzor.. Razen osebnih niso pogledali nič. Resno dvomim da bo mejni policaj vsako QR kodo prebral, pa vsak kelner, pa vsaka gospa ki oddaja apartma... Določen procen jih bo okoli glumlo z ponaredki... 

Dan danes imaš lahko fejk diplomo, izpit, potni list, joške... kaj pa je problem še en list sfejkat. 

točno tako, pa strogo kontroliramo Hrvaško mejo..ker tja gre korona in od tam pride. Kolone so nekaj kilometrske na mejah, folke se jebe po par ur, medtem ko v Italijo skočiš BP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6 minutes ago, tomash said:

Samo vprašam. Ali ima lahko policaj, inšpektor, kdorkoli  vpogled v zdravstveno stanje posameznika brez privolitve le tega?

Policist brez tvojega soglasja ne. Ima pa pravico in dolžnost te zavrnit. Inšpektor, odvisno kateri.

Navsezadnje ti moraš dokazat da nisi okužen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, KARMEN1 pravi:

Glede PCT, vse tri se lahko ponaredi in ljudje to počnejo, to je jasno!

Zato pa so uvedli digitalna potrdila. 

mal moraš tudi ločit zadeve:

eno je PCT (preboleli, Cepljen, Testiran) in nimajo vsi enakih dokumentov, najmanj hitri testi nimajo QR kode, se jih pa vodi v evidenci. Torej je možno preveriti, kje so bile izdane, odvisno sicer kdo a policaj na meji al kelnar, ker slednji bo pogledal listek in to je to.

Digitalizacija pa ni zato, da ne bo ponaredkov, ampak ker naj bi zadeva olajšala in pohitrila proces, ter poenotila prepoznavanje potrdila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

12 minutes ago, tomash said:

Samo vprašam. Ali ima lahko policaj, inšpektor, kdorkoli  vpogled v zdravstveno stanje posameznika brez privolitve le tega?

Še to. Če pride inšpektor za mizo v restavraciji in če mu nočeš pokazat potrdila, ne bo zahteval in ne bo nikamor vpogledoval, ampak samo še kaznoval.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, ftp pravi:

Še to. Če pride inšpektor za mizo v restavraciji in če mu nočeš pokazat potrdila, ne bo zahteval in ne bo nikamor vpogledoval, ampak samo še kaznoval.

kako pa bo kaznoval, če mu nočeš pokazat? A pinkota palinkota?

Na gobec bo dobil, in to točno ve.

ps. klical bo policaje, pol pa kazen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, jvalant pravi:

Edino, kar pravim, pa se obraca je tole: ker imajo necepljeni vec sans da se okuzijo (ne trdim da se bodo, da se narobe obnasajo, da se morajo cepiti, in grem z vsakim na pivo ipd, brez da bi ga zasliseval ce je cepljen, na sihtu isto) ob tveganih stikih (ne moremo videti,ce je nekdo, tudi lahko nas bliznji,  okuzen dokler ne dobi simptomov) da je logicno, da je pac za dolocene reci (v zaprtih prostorih, nor fitness, kak disko, kje je veliko ljudi ipd) PCT pogoj. In dej povej kje je kdorkoli (raze Damija) govoril o zdravih (cepljenih ali ne). Bom dal za primerjavo rec ki jo poznas: nikjer ne pise, da bo nalit clovek povzrocil nesreco. Se vec, v vecini primerov bo varno pripeljall domov. Ampak, tistih par odstotkov, ki pa jo povzroci je pa mislim da je 30-45 nesrec povzrocenih zaradi alkohola. Vsak dan je na cesti (pa bom rekel napamet) 0.1% pijanih voznikov, in vseeno povzrocijo tretjino nesrec. Zato je smiselno, da se nalitim prepove voznja. Ne pitje, ampak sodelovanje v prometu. Pri nalezljivih boleznih je popolnoma isto...

Da, vsi ki se ne drzijo/drzimo ukrepov, lahko sirijo. Ampak necepljeni ima vec sans da zboli in potem siri (tako kot ima nalit voznik veliko vec sans da bi naredil sranje). Pa ne trdim da so necepljeni neodgovorni ipd, in nikogar ne silim naj se cepi. Kvaka je v tem, da je clovek kuzen preden dobi simptome ali ima blage pa misli da je prehlad (kot rahlo nalit voznik ne cuti da so refleksi in dojemanje slabsi), pa tudi test je merodajen samo za cas testa, ne pa za kak dan in vec naprej... Nikogar ne obtozujem nicesar, da se razumemo. Zato se mi pac zdi smiselna kaka prepoved ali test ipd. In da, veliko ukrepov je nesmiselnih ce ne celo idiotskih. Ampak to ne spremeni razmerja okoli sirjenja okuzbe  med cepljnimi ali necepljenimi...

spet o necepljenih ..

jaz govorim o zdravih ..  če je cepljen okužen je okužen..in taki bodo točno zaradi tega veselo prenašali naprej  . saj so cepljeni ..

govora je o tem koga ogrožajo zdravi.. zdrav je zdrav .. in ne ogroža nikogar .. 

vzporednica je trezen za volanom.. pa še to ne čisto posrečena ker je lahko bebec za volanom .. bolje je zdravega primerjati s treznim v domačem fotelju.. 

pred 3 urami, DAMI34 pravi:

mal moraš tudi ločit zadeve:

najmanj hitri testi nimajo QR kode, se jih pa vodi v evidenci. Torej je možno preveriti, kje so bile izdane, odvisno sicer kdo a policaj na meji al kelnar, ker slednji bo pogledal listek in to je to.

moj hitri ima napisano v slovenščini in angleščini : EU digitalno COVID potrdilo / EU Digital COVID Cerificate .. prepisal točno in pravilno vštevši male in velike črke.. in tist kvadrat zgleda kot QR coda - kako se ve ali je to res koda ali ni ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem šel danes v Bosno. Prištimal 20 eur v prometno, me vpraša kje imam teste na covid ali potrdilo o cepljenju, sem rekel v prometni, otvorite i vidite. 

Doviđenja i sretno gospodine. 

Življenje je lahko čisto preprosto, če se ne komplicira :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

10 hours ago, motozajebant said:

Jaz sem šel danes v Bosno. Prištimal 20 eur v prometno, me vpraša kje imam teste na covid ali potrdilo o cepljenju, sem rekel v prometni, otvorite i vidite. 

Doviđenja i sretno gospodine. 

Življenje je lahko čisto preprosto, če se ne komplicira :)

Koruopcija je tudi huda "bolezen", težko ozdravljiva. Potem se pa čudimo kaj vladajoči delajo, a sami smo isti. :whistle:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, KARMEN1 pravi:

20 eur bi imela v prometnem, če bi me dobili na radar, ne da jim dajem namesto testa.

In v čem je razlika?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, thumper pravi:

moj hitri ima napisano v slovenščini in angleščini : EU digitalno COVID potrdilo / EU Digital COVID Cerificate .. prepisal točno in pravilno vštevši male in velike črke.. in tist kvadrat zgleda kot QR coda - kako se ve ali je to res koda ali ni ?

to jz nea vajm, vem pa da moj hitri je mel na roke napisano, pa nubenga kuwadratka :P

Itak se s temi papirčki igramo samo birokracijo in fukamo narod na meji s Hrvaško v glavo. Druge meje so pa korona free cone :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

https://n1info.si/koronavirus/korona-dodatki-presenetljivi-podatki-iz-analize-prvega-vala/?ref=fbn1&fbclid=IwAR3SIXKTyfmMue5nJYHrBydMfCe6igYqxk77qlothkabhmxWWtXdaCit58M

Koronski dodatki: razkrivamo podatke iz analize prvega vala

v čem se policist razlikuje od poštarja? Oba sta v kontaktu s stranko in oba ponavadi data kaj za podpisat :P

Ma poštarjev ne vidim med dodatkoprejemniki. (ne vseh služb, ki so dnevno v kontaktu z velikim številom ljudi)

Pa da ne bo dvoma, ne govorim, da si policist ni zaslužil dodatka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, ftp pravi:

Koruopcija je tudi huda "bolezen", težko ozdravljiva. Potem se pa čudimo kaj vladajoči delajo, a sami smo isti. :whistle:

Ftp, jaz se čist strinjam s tabo! Ampak res. Korupcija je celo hujša kot covid. 

Ampak, naj si fantje privoščijo eno kosilce. Rajši njim kot za une teste :)

pred 58 minutami, KARMEN1 pravi:

20 eur bi imela v prometnem, če bi me dobili na radar, ne da jim dajem namesto testa.

Ne rabim, vozim po omejitvah, sploh v bih ki komaj čakajo tujce, da jih olupijo.

pred 40 minutami, tomash pravi:

In v čem je razlika?

Ni je. Razen morda v serijski številki bankovca? :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No če so tisti korona dodatki realni, ni čudno da si javni sektor želi 4val. Sej dobijo vsak mesec še en regres zraven. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zgleda da majo na Mikonosu tut Blejovičko in Kreka :P 

Na Mikonosu policijska ura

Medtem so grške oblasti zaradi skrb vzbujajočega porasta novih okužb na med turisti priljubljenem otoku Mikonos med 1. in 6. uro uvedle policijsko uro in več drugih omejitev, med drugim popolno prepoved predvajanja glasbe v restavracijah, lokalih in nočnih klubih. Ukrepi bodo v veljavi do 26. julija.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/tisoci-francozov-proti-napovedanemu-zaostrovanju-proticovidnih-ukrepov/587944

jop..glasba prenaša virus :P

pred 10 minutami, smasher pravi:

No če so tisti korona dodatki realni, ni čudno da si javni sektor želi 4val. Sej dobijo vsak mesec še en regres zraven. 

nekateri so celo nadrealni :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, tomash pravi:

In v čem je razlika?

eno je koronski dodatek, drugo je pa koripcija :P

Ob 17. 7. 2021 ob 9:23, thumper pravi:

v zdravstvu in javnih službah .. privat firma bo pa lepo dala 100e na mesec po glavi za test.

izpad na mojem oddelku :

cepljenje : 3 dni  -50% zaposlenih   ( resno v najhujši gužvi v letošnjem polletju)

okužba : nič

firma z 80 000 zaposlenimi po celem svetu je naredila takole :

delo od doma : 80%

delo v pisarni : 20%  - s strogim upoštevanjem preventive 

tole mal nabijaš.. niso ti prodali - sam si kupil ... nihče te ni silil ..

ampak mi smo tukaj na obisku ne pri sebi doma..  naredi svoj lastniški forum pa boš lahko zablokiral lastnika motosveta če ti bo taka želja..

jaz pa ko sedim doma  za računalnikom pa lahko izrečem karkoli o vsem kar berem na ekranu ..

a so iz afrike in azije izgnali ali zaprli svoje državljane če se niso cepili ?

svoboda - govorimo o svobodi in prostem gibanju v naši državi .. naša država nam mora omogočati normalno življenje tukaj.. 

nihče nikogar ne sili da naj zapušča državo ..

kdor pa želi pa naj sprejme pogoje izhoda in vrnitve v državo.. 

več slovencev bo dopustovalo v sloveniji bolj bo prosperiral domači turizem ..malo zračunaj koliko denarja znosijo slovenci samo na rvaško in si zamisli kaj bi bilo , če bi ta denar porabili v domači državi..

nobena tuja država ni problem....

problem so naše institucije , ki niso pravilno ukrepale in niso določili pravilnih pogojev za izstop in pogojev za vrnitev v državo.. 

maturantje imajo počitnice... torej bi jim lahko pred odhodom predpisali ( ne samo njim a ostalim delovnim ljudem bi bil pač krajši dopust taradi tega) obvezno 10 dnevno karanteno  po vrnitvi katero lahko prekinejo z negativnim PCR testom po 5 dneh - ustaljen in zelo znan ukrep , ki kar dobro deluje..

nihče jih ne sili hoditi kamorkoli .. če želijo pa se morajo prilagoditi in sprejeti pogoje.. 

a se samo meni dozdeva da če odštejemo okužbe maturantov in z njimi direktno povezane dodatne okužbe od skupnega števila okužb v tem obdobju od njihove vrnitve - da v bistvu število okužb tolče v minus?   ok bi se znižalo..

samo kaj hočemo - vladi so prišli maturanti kot naročeni (če jim ni celo vlada izdatno pomagala vnesti okužbe ob vstopu ob neupoštevanju pravil vstopa) za zvišanje številk.. 

v nasprotnem primeru bi imeli samo še par okužb na dan in 10 na intenzivni pa enega na ventilatorlu..

če si mlajši od 49let ti je nekaj odpuščenega saj ne moreš vedeti , kaj se je v resnici dogajalo pa ne mislim ww2..mislim na leto 1991 , ko nam je takratna skupna država hotela omejiti svobodo .. tudi takrat nam ni bilo prav .. 

a pri tebi doma lahko vsi , ki pridejo k tebi delajo in govorijo kar hočejo??

PCT pogoj je kratenje svobode takoj , ko ukinejo brezplačne teste.. 

ko jih ukinejo s tem dejansko prisilo zdrave v neizhoden položaj , ker so prisiljeni v cepljenje ..

druga pa je , da nekateri , ki so mogoče preboleli asimptomatsko ali pa z blagimi simptomi pa teh simptomov niso povezali s korono in so normalno hodili v službo a obenem striktno upoštevali ukrepe za varovanje soljudi - maska distanca razkuževanje - ter niso naprej nobenega okužili - no ti se bodo mogoče raje odločili za okuženje..

kot govorijo vsi po vrsti se bo treba naučit živeti s tem virusom... halo ?! in to nam vbijajo v glavo že več kot eno leto.. 

ampak v tem stavku nikjer ni razbrati obveznega cepljenja in omejevanja svobode življenja in gibanja za zdrave ..

zapiranje na regije in občine je neumnost.. država se brani na meji.. in tukaj našim vladajočim nikakor ne uspeva..

jaz osebno - in to je izključno moje osebno mnenje - bi raje bil zaprt eno leto brez izhoda iz države kot pa dolge mesece na občino in regije..

pa lepo hodil svobodno kadarkoli kamorkoli po sloveniji .. na piknike k frendom pa da si lahko damo roke in objamemo in potrepljamo po rami .. 

ne pa da se ob vsakem okuženem v firmi pri sebi doma distanciram od žene in otroka - ker malo pa imam čuta za odgovornost.. 

še enkrat za vselej - ali je virus izbruhnil v sloveniji ? ne.

ali je bil vnešen v našo državo ? da.. 

ali smo lani s skupnimi močmi zatrli širjenje virusa? da..

je sledil ponovni izbruh virusa?da.. 

od kod spet? vnešen ? da..

kdo je dopustil ponovni vnos virusa? vladajoči ? da..

bodo odgovarjali? ne..

ali nadaljujejo s takimi ukrepi da se vnos virusa ponavlja? da

je to v nasprotju s tistim kar bi morali opravljati? da..

ali prelagajo vso odgovornost za tisto kar bi morali urediti oni na nas državljane ? da 

ali zaradi svoje nesposobnosti oz.osebnih finančnih ugodnosti to delajo namenoma?  ko si boste odgovorili na to vprašanje vam bo jasno zakaj jim je v interesu vsakokratno ponovno vnašanje virusa.. 

zato ker je večina državljanov preveč poslušna evo to jih jebe.. ker se večina drži distance maske in razkuževanja pa potem ni več okuženih.. če ni okuženih ni panike ..če ni panike jim ostaja na 100 tisoče doz cepiva in miljone hitrih testov pri katerih je lep zaslužek - za posvečene seveda..

ko je okuženih skoraj nič bodo ukinili brezplačne teste katere so na veliko najprej priporočali nato propagirali nato uvedli obvezno testiranje za preko 200 000 zaposlenih vsak teden in sedaj ko jim začenjajo ostajat jih bodo pa zaračunavali ter si tako še dodatno odebelili svoje denarnice (nekaj odpade na dobavitelje , nekaj na naše posrednike , nekaj denarja se prelije med politike in dodatna marža za tiste , ki izvajajo teste - tudi privatniki z državno koncesijo , kateri so verjetno pritisnili na svoje prijatelje v vladi..

zadeva ima precej vzporednic si napisal .. tudi sledeče:

ali trezen zaradi svoje trznosti ogroža druge na cesti? ne

ali tisti , ki se drži omejitev ogroža druge? načeloma ne dokler v nekih razumnih mejah prilagaja vožnjo razmeram na cesti..

nikjer niso dokazali , da ko se okuži cepljeni ne more prenašati okužbe na zdrave..

khmmm.. ni mi jasno zakaj bi zdravim nekaj omejeval???? resno mi ni jasno ..koga bo - seveda razen sebe - ogrožal zdrav kjerkoli??  

a je dandanes zdrav največja nevarnost vsem ostalim?? a razumeš ti to? jaz ne.. 

se vnaprej opravičujem ker bom napisal z veliki črkami - ni dretje ampak da se bo bolje videlo - :

TO KAR TI NAVAJAŠ (VOZNIŠKI - ta ni nujen ker te nihče ne sili ga imeti pač ne voziš , OSEBNA , POTNI LIST - ta ni nujen če nočeš potovat oz. zapustiti svoje domovine)  , SO DOKUMENTI  !!!!

dokazilo PC ( ni permanentnih dokazil za test)   ni navaden dokument za katerega zaprosiš in ga dobiš ..

je poseg v organizem državljana .. šele potem ti izdajo potrdilo.. 

če obstaja PCT dokument za test mi povej kje mi ga izdajo - testiram se od 09.02.2021 - enkrat na teden - negativen..

ampak ob takih pogojih in trajanju bi prej dobil državljanstvo neke tuje države kot pa dokument DA SEM ZDRAV !!!

OD KDAJ POTREBUJE ZDRAV DRŽAVLJAN POTRDILO DA JE ZDRAV? IN ČE JE ZDRAV ZAKAJ MU NE IZDAJO PAPIRJA / DOKUMENTA ??????????????? a ?

izražaj osebno mnenje .. 

mene izpusti.. jaz iščem izhod in vmes hodim skoz luknjice kjer se le da .. če ne bo izhoda se bom vsaj poizkusil si ga izboriti .. 

tudi neodločen rezultat je soliden.. bolje kot izgubiti ali se odpovedati boju..

ob najboljši volji ne razumem kaj si hotel povedat, čeprav si me nekajkrat citiral ... in ja  nakladaš, da se v nakladanju zgubi pomen :P

• Hvala 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, motozajebant said:

Ampak, naj si fantje privoščijo eno kosilce. Rajši njim kot za une teste

Saj tako so tudi na vladi rekli. Naj si (za hitre teste) tisti ta mladi privoščijo en dopustek (s privat letalom)....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, ftp pravi:

Saj tako so tudi na vladi rekli. Naj si (za hitre teste) tisti ta mladi privoščijo en dopustek (s privat letalom)....

V vsakem primeru bi si nekdo nekaj privoščil. Tokrat si bojo bih cariniki :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, ftp pravi:

Ni res. Mi navadni ljudje zelo težko sledimo zgledom naših vodilnih .

pred 5 urami, maus pravi:

eno je koronski dodatek, drugo je pa koripcija :P

ob najboljši volji ne razumem kaj si hotel povedat, čeprav si me nekajkrat citiral ... in ja  nakladaš, da se v nakladanju zgubi pomen :P

A kdo , ki dela v privatni  firmi ni uštekal kaj sem odgovoril @maus

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še ena krivica, kaj za tiste ki ne hodimo na dopuste, zakaj ne morem korna bnov porabit za mehanika? sej to isto spodbuja Slo enkonomijo, recimo en glavni servis bi prišu taman z lanskim in letošnjim bonom.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, smasher pravi:

Pa še ena krivica, kaj za tiste ki ne hodimo na dopuste, zakaj ne morem korna bnov porabit za mehanika? sej to isto spodbuja Slo enkonomijo, recimo en glavni servis bi prišu taman z lanskim in letošnjim bonom.

se strinjam ... tudi stare bone bi lahko porabili za druge stvari .. tudi servisi bi morali spadat, ne samo turizem ;) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!