Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

zdej so okužbe že toliko razširjene, da se niti malomarno več ne rabiš obnašat. Dovolje nekaj časa biti v prostoru, ki je slabo zračen in kjer se je nahal ali nahaja okuženi. Baje, vsaj tako pravijo naši strokovnjaki, da je že par minut dovolj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 minutami, John2005 pravi:

No evo. Naslednji teden ne bom mogu delat ker so otroc doma zarad karantene. Kako pa je do tega pršlo. Od sosošolca stara starša ter mama (vsi cepljeni so zboleli), sošolec brez simpotomov ampak so ga testirali pozitivno in sedaj je cel razred v karanteni. Tok o vaših učinkovitih cepivih in neprenašanju. 

za te karantene je itak kriv odločevalec, ker ne testira stikov, ampak kar odredi karanteno, torej cel razred preventivno. Verjetno je tvoj mulc čisto zdrav. Ampak če ne bo naredil PCR testa ne boš vedel in bo v karanteni preventivno. 

Te karantene smo se tudi mi doma šli, ko je kdo od familije dobil obvestilo od koga, ki je pozitiven, pa so se z njim družili. Sicer ni nihče nikoli zbolel, ampak iz previdnosti je bilo čimmanj druženja (govorim za moje otroke), torej je bil v svoji sobi, če je prišel k meni v kuhinjo si je dal masko, prevzel hrano, pa nazaj v svojo sobo. Pa tudi ven ni hodil, nobenega španciranja, športa, pijačk..par dni oziroma dokler HAGT pozitivni ni poslal sporočila da je na PCR negativen. V glavnem kolobocije, a bolje je mal previdnosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, Snečer pravi:

Ponovno, cepljenje ne pomeni, da se ne moreš okužit ali da ne moreš prenašat.

Nekdo se je obnašal neodgovorno in malomarno ter se okužil in zadeva se je razširila.

To nima veze s cepljenjem.

Nima neposredne povezave ... ampak posredno. Namreč način podajanja informacij in pa tudi pravila in odloki, da se cepljenim ni treba testirat, da lahko povsod hodijo priporome k temu, da se ljudje obnašajo kot se in da mislijo, da če so cepljeni so vsemogočni, so zaščiteni, ne škodujejo drugim. Teli trije so s takim obnašanjem zajebal 28 družin za 10dni. In to je letos že tretjič ista zgodba.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

za te karantene je itak kriv odločevalec, ker ne testira stikov, ampak kar odredi karanteno, torej cel razred preventivno. Verjetno je tvoj mulc čisto zdrav. Ampak če ne bo naredil PCR testa ne boš vedel in bo v karanteni preventivno. 

Te karantene smo se tudi mi doma šli, ko je kdo od familije dobil obvestilo od koga, ki je pozitiven, pa so se z njim družili. Sicer ni nihče nikoli zbolel, ampak iz previdnosti je bilo čimmanj druženja (govorim za moje otroke), torej je bil v svoji sobi, če je prišel k meni v kuhinjo si je dal masko, prevzel hrano, pa nazaj v svojo sobo. Pa tudi ven ni hodil, nobenega španciranja, športa, pijačk..par dni oziroma dokler HAGT pozitivni ni poslal sporočila da je na PCR negativen. V glavnem kolobocije, a bolje je mal previdnosti.

Kolikor mi je znano sta stara starša ok samo ležita , mama je mal bolj bolna tamalmu pa nič. Tud nobenmu v šoli nič. ČE smo realni delamo iz muhe slona. In zdi se mi da je povsod tko. Vsi neumni ukrepi itd. poveličujejo težave korone, sami sebi otežujemo vsakodnevno delo, kompliciramo kjern i potrebno. Skratka delamo iz muhe slona Zaradi oči sem moral k zdravniku, gužva pred vhodom, nikjer za parkirat, preverjanje, ni da ni. Nato pa v čakalnici 45min sam, ko sem šel tudi še nobenega ni bilo, guva pred vhodom ostaja???? Ko sem se naročal na telefon noben ne dvigne, hvala za internet in odgovor po enem tednu....... ne zastopim.

pred 1 minuto, Snečer pravi:

Torej je problem obnašanje po pikecu in ne sam pikec.

Prav je tako, da sedaj tudi ti občutiš neodgovorne in malomarne ljudi.

Se strinjam. Sicer ne vem kako in kje so se okužili. Ampak je pa dejstvo, da cepivo prinaša lažno upanje vsesplošne rešitve ali pa je predstavljeno tako da ljudje mislijo, da je tako. Pa ni. Kar vidimo vsak dan. Živet je pa tudi treba. Lahko pa vse zapremo, se ne družimo več in čakamo da zmanjka vsega, pa še nas zraven.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 minutami, DAMI34 pravi:

zdej so okužbe že toliko razširjene, da se niti malomarno več ne rabiš obnašat. Dovolje nekaj časa biti v prostoru, ki je slabo zračen in kjer se je nahal ali nahaja okuženi. Baje, vsaj tako pravijo naši strokovnjaki, da je že par minut dovolj.

Kdor bi se rad okužil se pa ne more...? Rabil bi pol letno potrdilo, za boj proti virusu imam veliko "orožja" doma. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No in potem prebereš tak članek .... ki pa seveda pozabi omenit, da je verjetno 99,99% otrok doma zdravih. In zopet vse izpade aaaaaaaa, krizaaaaaaaaaaaa..  iz muhe slona. Nikoli ne bom pozabil januarja pred korono ko je pri nas od 4 paralelnih razredov bilo v šoli samo 17 al 19 (sem pozabil točno cifro) učencev .... niti maila ni bilo okoli tega ,samo v šoli so rekl, da naj vitamine jejo !!!!

Evo članek: https://www.zurnal24.si/slovenija/velik-porast-karanten-za-osnovnosolce-v-karanteni-kar-cela-zadnja-triada-375990?fbclid=IwAR1rmty4E5JP6A0rJ2omy8aAJaIGpphXeeX4lN27v1960L-KhTOjxX3l0Rc

Način podajanja informacij je zelo važen. 

Da ne omenim na koncu, da pa je veliko ljudi ki jim karantena ustreza ker ni treba delat....al pa neki na pol. Ne zavidam nekomu s svojo firmo.

Popravljeno . Popravil John2005
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 25 minutami, Snečer pravi:

Torej je problem obnašanje po pikecu in ne sam pikec.

Prav je tako, da sedaj tudi ti občutiš neodgovorne in malomarne ljudi.

Jaz mislim, da je problem tudi pikec, ker so nam obljublali, da pikec varuje pred težjim potekom bolezni.. 

..kar naenkrat pa so ugotovil, da samo par mesecev drži pikec in imamo v bolnišnici in na intenzivni dobrih 33% piknjenih. Jaz sem razočaran.

pred 8 minutami, vandrovec pravi:

Kdor bi se rad okužil se pa ne more...? Rabil bi pol letno potrdilo, za boj proti virusu imam veliko "orožja" doma. :)

sam ti se mi res smiliš. Prijavi se za prostovoljca na intenzivni :P

mogoče si pa imun? Pol si pa najebal.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 29 minutami, DAMI34 pravi:

Baje, vsaj tako pravijo naši strokovnjaki, da je že par minut dovolj.

Nam je uradno predstavljeno, da ne smeš biti v istem prostoru z okuženo osebo več kot 15 minut. Več je karantena, manj je prostost. :hmm:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

Jaz mislim, da je problem tudi pikec, ker so nam obljublali, da pikec varuje pred težjim potekom bolezni.. kot izgleda ne varuje ampak bo potrebno še en pikec, pa čez 6 mesecev še en..

..kar naenkrat pa so ugotovil, da samo par mesecev drži pikec in imamo v bolnišnici in na intenzivni dobrih 33% piknjenih. Jaz sem razočaran.

sam ti se mi res smiliš. Prijavi se za prostovoljca na intenzivni :P

mogoče si pa imun? Pol si pa najebal.

Pikec ni problem, ker s pikecom se ne okužiš.

Problemi so torej drugje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Nam je uradno predstavljeno, da ne smeš biti v istem prostoru z okuženo osebo več kot 15 minut. Več je karantena, manj je prostost. :hmm:

to raziskavo sem bral za alfo. Narejena je bila v ameriških zaporih. Delta je pa mnogo bolj kužna

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 47 minutami, Snečer pravi:

Nekdo se je obnašal neodgovorno in malomarno ter se okužil in zadeva se je razširila.

Morda pa ima službo takšno, da dela z ljudmi v malem prostoru. Ni vse malomarnost.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, Snečer pravi:

Pikec ni problem, ker s pikecom se ne okužiš.

Problemi so torej drugje.

S pikecom se ne okužiš. Se strinjam. Sedaj mi pa pojasni prednost cepljenja (zato se tudi cepimo)

manjša možnost, da se okužim, sicer se s časom tudi ta možnost dviguje.

ampak meni najbolj pomemben podatek:

ko so ugotovili, da se lahko okužimo, pa da zaščita pada je bila glavna informacija da cepivo ščiti pred hudim potekom bolezni in hospitalizacijo. Mar ne?

Kam je odšla ta možnost, če je 33% polno cepljenih v bolnišnici?

A obstaja kaka druga prednost cepljenja, mi bodo zrasle lase?

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj se cepimo:

Sem že včeraj odgovoril (link NIJZ).

Da pridobim navodilo za tvorbo protiteles in s tem prehitim virus, da se razmnoži v mojem telesu.

Kot vsa druga cepiva, enak razlog.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

Kam je odšla ta možnost, če je 33% polno cepljenih v bolnišnici?

A obstaja kaka druga prednost cepljenja, mi bodo zrasle lase?

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/6182ad1099553/vecina-covidnih-bolnikov-po-tem-zdravilu-ne-potrebuje-bolnisnicnega-zdravljenja

...če bi hoteli razbremeniti bolnišnice, ampak je pomembnejše pikece dajat...zakaj že?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, Snečer pravi:

Zakaj se cepimo:

Sem že včeraj odgovoril (link NIJZ).

Da pridobim navodilo za tvorbo protiteles in s tem prehitim virus, da se razmnoži v mojem telesu.

Kot vsa druga cepiva, enak razlog.

s tem mi nisi nič povedal.

Jaz točno vem kaj cepivo je in kako deluje, no vsaj kar uradno piše.

Ko nekoga prepričuješ v cepljenje, v poseg v telo, mu moraš podati prednosti.

Torej sama izjava cepim se:

"Da pridobim navodilo za tvorbo protiteles in s tem prehitim virus, da se razmnoži v mojem telesu."

jo prodaj vsem tistim ki so 2x cepljeni in ležijo v bolnišnici. Očitno je njihovo telo izgubilo navodila. In to skrbi tudi mene ,da je tudi moje telo izgubilo navodila.

Tako enostavno je.

Zakaj smo se (najbrž kar večina) skeptikov cepila:

da pridobim navodila ups..da pridobim papir na katerem piše, da sem cepljen in me ne jebejo ko grem čez mejo. To je žal ostalo od vseh prednosti. Ampak če cepivo deluje, da me ščiti, bo pa čisti dobiček (sem takrat zapisal). Očitno od dobička ni veliko ostalo.

Jaz sem hudo hudo razočaran nad strokovnjaki, pa nad cepivi, ker bom moral po nova navodila :P in še vedno verjamem, da je pikec pametno ruknit starejšim od 50 let. Sam naj se nehajo zajebavat z nami že 1x.

pred 14 minutami, vandrovec pravi:

vem, sem delil že jaz ta članek

1. ker stane zdravilo 600€, pikec mnogo manj

2. ker je verjetno zdravilo namenjeno VIP gostom

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bolj preprosto.

Zato, da ne zbolim, če se okužim. Evo, zato sem se cepil.

Bolj preprosto pa ti ne znam povedat.

Sicer pa če nisi zadovoljen z mojim pojasnilom, zakaj sem se jaz cepil, je to tvoj problem :) 

Si pač nezadovoljen z mojo odločitvijo in nagibi.

Za strokovno obrazložitev pa se obrni na za to strokovno podkovane osebe, če ne zadošča pojasnilo NIJZ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

izmikaš se odgovoru. Vprašal sem po realnih prednostih cepljenja ker zagovarjam cepljenje (50+) pa ne vidim več prednosti.

Jaz tudi nočem zboleti. Zato me to moti, ko so cepljeni v bolnišnici. In hkrati

hudo hudo razočaran nad strokovnjaki, pa nad cepivi, ker bom moral po nova navodila :P in še vedno verjamem, da je pikec pametno ruknit starejšim od 50 let. Sam naj se nehajo zajebavat z nami že 1x.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

izmikaš se odgovoru. Vprašal sem po realnih prednostih cepljenja ker zagovarjam cepljenje (50+) pa ne vidim več prednosti.

Jaz tudi nočem zboleti. Zato me to moti, ko so cepljeni v bolnišnici. In hkrati

hudo hudo razočaran nad strokovnjaki, pa nad cepivi, ker bom moral po nova navodila :P in še vedno verjamem, da je pikec pametno ruknit starejšim od 50 let. Sam naj se nehajo zajebavat z nami že 1x.

Ne znam ti odgovorit na to strokovno vprašanje.

Povedal pa sem, zakaj sem se cepil.

Če je pa cepljenje prevara in nima učinka pa tudi ne vem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 30 minutami, Snečer pravi:

Zato, da ne zbolim, če se okužim.

Ne moreš se okužiti, ker nisi pacek. Če pa, pa palico in 5000 evrov kazni.

pred 27 minutami, Snečer pravi:

Če je pa cepljenje prevara in nima učinka pa tudi ne vem.

S to izjavo me pa močno presenečaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Ne moreš se okužiti, ker nisi pacek. Če pa, pa palico in 5000 evrov kazni.

S to izjavo me pa močno presenečaš.

lahko me okužu kdo namerno ali malomarnež

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Snečer pravi:

lahko me okužu kdo namerno ali malomarnež

Ti moraš poskrbeti, da upoštevaš vse predvidene ukrepe, pa se ti ne bo nič zgodilo. :hmm:A ni tako?

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Ti moraš poskrbeti, da upoštevaš vse predvidene ukrepe, pa se ti ne bo nič zgodilo. :hmm:A ni tako?

ne, s tem zmanjšaš tveganje na min. , vsega pa ne moreš preprečit

ne bluzirat, bo ukrep

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!