Jump to content

Kymco people 250s jermen opleta/ropota


Recommended Posts

Dober dan,

Par mesecev nazaj sem kupil omenjeni skuter, rabljen. Sicer dela normalno, lepo gre itd.,moteče pa je opletanje/ropotanje jermena.

Odprl sem pogon, notri je bil skoraj nov mitsuboshi jermen.Odločil sem se ga zamenjat, ker ni imel ustreznih fabriških oznak za ta tip/letnik skuterja.Pri Španu sem dobil na podlagi podatkov iz prometne in oznake na bloku motorja nov original kymco jermen za ta skuter.

Zamenjal sem ga, ampak problem še vedno ostaja, opletanje/ropotanje pri pospeševanju, pri sami vožnji, predvsem v breg...Ne sicer toliko kot prej, ampak še vedno  in  mi gre strašno na jetra ta zvok. Ne vem, kaj naprej. Menjani so bili tudi drsniki v variomatu, drugega ne. Drugače je super moped, mam ga za v službo in kot svoj drugi motor za krajše fijakanje po bližnji okolici.

Prosim za kak konstruktiven predlog, kako naj dosežem, da bo jermen ostal normalno napet od speljevanja, vožnje, zaustavljanja.

hvala

spodnji youtube link je moj skuter še z mitsuboshi jermenom.

 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Hvala za odgovor.

Vmes sem se odločil obnovit skuter, zamenjal sem mu variator kpl, tudi jermen, nadležnega opletanja ni več. MOtor sicer ima 43.000km.

Mi je pa ostal ropotajoč zvok (kot da bi bila na apn4 zanič blajerca približno), ki se pojavi takrat, ko pritisnem plin, predvsem v hrib, ali pri konstantni višji hitrosti, ko mora motor nekaj dat od sebe. Ropota nekje zadaj, za agregatom, okoli zadnjega kolesa.

Sprednja in zadnja aksa nimata luftov, snel sem izpuh, ga pretresel in nič ne ropota notri. Če dam motor na štender, se šele pri visokih obratih sliši ropot višje frekvence, kot da bi nekaj prišlo v resonanco.Pa ne trese tablica, niti toplotni ščit izpuha. Mogoče je res izpuh že zjahan znotraj in je kaj losano, samo ga ne morem razdret, ker se ga ne da. Če se vozim z nizkimi obrati 50-60 na uro, je mir, ko pa navijem gas, pa začne ropotat.Nimam več idej, bom še iskal na internetu in preverjal motor..

lp

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!