Skoči na vsebino

Moje izkušnje


TONTO

Priporočene objave

Hvala obema za nasvet, ki ga bom sigurno rad preizkusil (ko bo čas ...). Ker mi moja "naravna sitnost" ni dala miru, sem toliko časa brskal po predalu, da sem našel to kar sem iskal. Autorute Express sem uporabljal celo v prejšnji službi za izračun kilometrine potovanj, ne spomnem se pa, ali sem ga uporabljal tudi za mopedizem, ali sem se tem res posluževal z Google Maps ??? Bom moral še "malo" po mojih dokumentih prebrskat, če bom tam slučajno našel zisto, kar doslej še nisem zagledal ?

post-12027-0-21462400-1298714906_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom moral še "malo" po mojih dokumentih prebrskat, če bom tam slučajno našel tisto, kar doslej še nisem zagledal ?

Rezultat brskanja je zelo čuden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V mojih dokumentih sem našel mapo Moj Garmin, v podmapi Moje Trase pa kar nekaj še poznanih imen potovalnih poti. Garmina sicer nisem imel, mi je pa svojega večkrat posodil prijatelj, s katerim sva velikokrat skupaj rajžala. Trenutno na računalniku nimam nobenega programa povezanega z Garminom (vmes so se na njem zgodile tudi nekatere spremembe, ker ga ne uporabljam samo jaz ...), vendar glede na to, da fajli s trasami še obstajajo, je nekoč moral biti ??? Kako sem pa te fajle prenašal na Garmin, pa je že novo vprašanje! Bo treba koga na obisk povabit ... O:-). Siguren pa sem, da sem svoje poti planiral prav s tem programom, ker kakšnih drugih fajlov s trasmi ni !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako Google Earth in Google Maps ti izračunata razdaljo v km in približen čas, ki bi ga porabil za to razdaljo.

Ker mi je bil postopek 111 % neznan, mislim da sem ga prav danes uporabil prvič :worship:. Ne samo, da se skušam vrniti na stare tire, celo novih reči se mi uspeva naučiti :worship:. Postal sem že tako pedanten (?), da lahko celo rečem, da med Idrijo in Spodnjo Idrijo ni samo 4 km ??? Takoj ko bo vreme, bom to preveril s kolesom (samo novega moram še prej kupit :surrender: ).

post-12027-0-20323700-1298744304_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se mi je kar zdelo, da te bo tole potegnilo :worship:.

Lahko pa klikneš na ikono Satelit v zgornjem desnem kotu ekrana in potem lahko izbereš tudi fotografije.

Obilo užitkov :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zgoraj opisano traso sem verjetno kar nekajkrat odpeljel zaradi istih razlogov (čas). Zato se je nisem sedaj izmislil. Če je bila na razpolago še kakšna dodatna urica (daljši dan), pa sem jo mahnil še malo čez Kras ... :notworthy:. Vendar si bom zopet moral pomagati z zemljevidom, da se bom mogoče spomnil, kako je potekala ta tura ???

Sedaj pa se moram preseliti v delavnico, drugače bom moral v Dolomite brez letala ... .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

POZDRAVLJEN ROBI

Tudi meni je ime ROBI! Kar ti bom napisal meji na neverjetne slučaje ki so se dogajale OD 6.9.2009 NAPREJ!!!!!!!!

Torej tisto popoldne ob 16.50uri mi je pot zaprla 78- letna gospa! Kakšnih 10 dni sem bil v KOMI O:-)!!!!!!!!!! TOREJ "CIT" NATO abdominalna kirurgija(29.9.09),2.11.2009 SEM BIL PREMEŠČEN NA URI SOČA V "3"sobo nato v "5"-tko , JAN 2010 PA V "2"-ko kjer si bil TI!!!!!!!!!!!! BILA SVA "cimra" mislm da 2 dni potem pa sem šel v "DNEVNI HOSPITAL"!!!! SOČO PA SEM KONČNO :yea1: ZAPUSTIL 26.2.2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To sem Ganziju kasneje poslal po privatnem spročiu:

< Rano včeraj mi je kolega, ki je bil tistega 6. Septembra z mano, povedal, da je za tvojo nesrečo slišal po radiu v policijskem avtomobilu, ki je pripeljal na kraj moje nesreče. Spominja se omembe kraja Borovnica pri Vrhniki ??? Slišal je tudi poročilo o še eni nesreči, ki se je tudi zgodila nekje v bližini ???, vendar se za njeno udeleženko ni končala tako ugodno (?) kakor za naju. Nje namreč ni več med nami … Torej je bil ta dan očitno »nekaj v zraku«. >

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko so se dnevi podaljšali in se je tudi že malo ogrelo, pa sem si verjetno omislil tako smer !

Obljubim, da ne bom več lepil teh mojih nekdanjih tur, ker sem le ugotovil, da znam ... :yea2:

post-12027-0-35046700-1298807472_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lahko celo rečem, da med Idrijo in Spodnjo Idrijo ni samo 4 km ??? Takoj ko bo vreme, bom to preveril s kolesom ).

Toda ali kdo sploh točno ve, od kje do kje naj razdaljo merim? Med najbližjima označevalnima tablama, med centroma "mest", med ... ??? Zelo zanimivo vprašanje mi je danes zastavila moja draga ... Katero razdaljo v svojih obvestilih (?) uporabljajo javna sredstva, Google Earth ?????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kadar Roberto zvečer ne more zaspati (vsak večer), si namesto uspavalne tablete "privošči" Žepni ugankar ali kaj podobnega ...

post-12027-0-03991600-1298871559_thumb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj zvečer mi zaradi zapiranja oči ni ospelo pogledati večernega filma do konca, luč na svoji nočni omarici pa sem ugasil po 23-ti uri ...

post-12027-0-52316600-1298871684_thumb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri razrezani križanki pa sem bil očitno že malo preutrujen, zato bo v roke treba vzeti radirko in danes začeti znova ... Kaj pa na to pravi moja draga ??? :surrender:

post-12027-0-99469900-1298871909_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker včerajšnja "uspavalna tabletka" ni držala v neskončnost, sem se prebudil že okrog štirih in ob pol šestih dokončno obupal nad vrnitvjo v "blaženo stanje" ter vstal in seveda takoj sedel za čarunalnik. Že kar nekaj časa mi po glavi kroži Fripsova izjava z najine komunikacije prek privatnih sporočil:

> Halooooo sj si iz Idrije prišel na Marof in nazaj..

Zato me je današnja zgodnja budnica prepričala v to, da sem pričel iskati, če sem o tem tudi kaj napisal. Seveda sem najprej pregledal teme Novi Marof 2007, 2008 in 2009, ter seveda nič našel. Preskočil sem še v temo Vtisi z dnevnih voženj, tokrat v obrnjenem vrstnem redu, začeto v letu 2009. Že kmalu po preskoku na leto 2008 sem našel iskano:

> 28. april 2008

Točno ob 09.00 Start iz Idrije in ob 12.00 prihod v Novi Marof (prek Dolenjske). Ob 15.00 odhod iz Novega Marofa in prek Štajerske nazaj v Idrijo, Kamor je bil prihod ob 19.00. Skupaj 620 km, od tega 50 po stezi ...

Sedaj pa grem še na Google Earth preverit, če kilometri držijo. Pa nič bat, ne bom prilimal naknadno ... :D

Vendar bom nekaj vseeno prilimal :OK:. Sicer dvomim, da je slika nastala ravno tisti dan, možno pa je tudi to. Če se Frips spomni tega, da sem opravil to turo, se mogoče spomni tudi tega, kdaj je nastala ta slika? Slika me je pa prav on !!!

post-12027-0-19020400-1298886879_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razlika med Guglovimi Zemljevidi in mojim števcem je samo 6 km. Zgleda, da sem med svojo potjo zavil še nekam na kavico ... :yea1:

Ker imam zelo resne težave s spominom, pa te težave vseeno niso prav 100%, predvsem takrat, kadar bi bilo to lahko koristno. Zato se skoraj vedno, kadar je na obisku depress mode, z njo "pogovarjam" o tem, kar sem prebral v knjigi Poškodbe glave ... Trenutno je ni na obisku ... .)

post-12027-0-82237100-1299137010_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od prejšnjega (?) dne sem zopet "pravi" moški. V kuhinji mi je namreč uspelo namestiti koledar, ki ga uporabljamo za vpisovanje pomembnih stvari v bodočnosti, na mesto, kjer je bil včasih in je še najbolj vidno. Posledice na palcu niso nastale zaradi moje nerodnosti, temveč zato, ker desna roka še vedno popolnoma ne sledi mojim softverskim ukazom ... Trije skrivljeni žeblji, ki so pa končali v smeteh, pa so podledica moje naprevilne izbire ... Za ta namen obstajajo prav namenski žeblji ... :stupid:

post-12027-0-78453400-1299143320_thumb.jpg

post-12027-0-99964100-1299143340_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

he he tak koledar more pa res bit pr vsaki hiši. če ne drugo da se ve kdaj je treba kej sadit in sjat, ker bog ne daj da se to ob napacni luni dela :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi redno spremljam tvoje okrevanje preko modelarji.si, všeč mi je, da se z takšno vnemo lotevaš "novega" življenja, želim ti čim več lepših trenutkov tako z vsemi najbližjimi, ki te podpirajo, ter predvsem v hobiju, ki te je in te še vedno razveseljuje in spravlja v dobro voljo!

Le tako naprej!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To mi je uspelo najti v temi Novi Marof 2008. Prepričan sem, da takrat nisem padel, sedaj pa tudi mislim, da verjetno ta moped ni bil ravno najbolj primeren za to, kar sem z njim počel. Imeti 2 mopeda ??? :wallbash:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imeti 2 mopeda ??? :wallbash:

Ja, po moji oceni in izkušnjah je to najboljša varianta, ki sicer ni poceni. In imeti tudi dva programa v glavi; race in street.

Race program za na pisti z dirkalnim motorjem, street program pa za vožnjo po cesti s motorjem za na cesto.

Popravljeno . Popravil marko55
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Približno čez 6 ur bova z Ganzijem (vsak zase) "praznovala" točno leto in pol od najinih nesreč. Na žalost tista motoristka, ki je imela nesrečo približno ob istem času, ne more ničesar več praznovati ... Naj počiva v miru ! :(

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če se spomnim, kako sem po svoji vrnitvi s Soče takoj uporabil TV daljinec, če je bil na televiziji karkoli povezanega z mopedizmom, in s kakšnim užitkom in zanimanjem sem si ogledal pravkar zaklučeno oddajo Moto GP na A kanalu, potem lahko samo še :worship: samemu sebi ... .)

Res ne vem kaj so morali obljubiti Kevinovem Švancu .), da se je po "samo" 42 zlomih še vedno spravil na moped ... Mislim, da ni denarja, ki bi ti lahko dal tako voljo ...

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Približno čez 6 ur bova z Ganzijem (vsak zase) "praznovala" točno leto in pol od najinih nesreč. Na žalost tista motoristka, ki je imela nesrečo približno ob istem času, ne more ničesar več praznovati ... Naj počiva v miru ! :(

Ja čas hitro teče. Vsa čast tebi, da si se tako opomogel. Še danes imam pred očmi tebe in še nekaj drugih revežev, ki ste sedeli popolnoma nebogljeni na invalidskih vozičkih na Soči. Čas se mi je zavrtel nazaj s sliko iz Soče, ki si jo priložil. Sem namreč brat Ganzija in sem bil v tistem času večkrat na obisku pri njem. Želim ti čimbolj popolno okrevanje.

Tisti dan leto in pol nazaj je bil izredno črn, umrla sta dva motorista poleg motoristke še Italijanski motorist pri Kobaridu in ogromno poškodovanih na cesti. Kakor se spomnim so imeli v KC polne operacijske celi dan.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen. Verjetno si prav ti tisti, ki je Ganzija "opozoril" na "mojo" temo, in nama tako omogočil, da sva po dolgem času zopet lahko navezala stik. Dnevi se daljšajo, vse več je sonca in tudi dan, ko se bova z Ganzijem srečala v živo ni več prav daleč ...

Ob tvoji omembi mene in še nekaj drugih revežev na invalidskem vozičku, pa je moje počutje zopet padlo. Vendar ti za to nisi prav nič kriv, ker je že skrajni čas, da se s tem sprijaznim in pričnem spoštovati, da sedaj že lahko hodim in opravljam še marsikatero delo ...

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Verjetno se bo komu zdelo smešno, toda "moja" smreka še vedno stoji ...

Danes sem rešil vse potrebne "krišanke" v Čukcu (kar nekaj), da sem lahko sestavil nagradno geslo. Napisal sem ga na priloženi kupon, ga izrezal iz revije, poiskal kuverto, zapakiral, prepisal naslov prejemnika, na Internetu poiskal cenik poštnih storitev (nestandardno pismo, znamka B ali 0,31 SIT), nažical Zoro za dosegljive znamke (malo čez mero...), jih prilepil na kuverto in Zori zabičal, da jo mora jutri siguurrnnoo oddati na pošti. Kar precej časa je že poteklo od takrat, ko sem zadnjič kaj oddal na pošto ...

post-12027-0-56454400-1299521526_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   2 članov

    • Poni
    • RobiRoberto
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!