Skoči na vsebino

Moje izkušnje

TONTO

Priporočene objave

Ker je za naslednje tri dni vremenska napoved "kar uboga", sem danes, zopet takoj po zajtrku, že sopihal v klanec in ker sem šele sedaj opazil, da sta v današnjem datumu kar dve moji srečni števili (dve praštevili) se mi res ni moglo zgoditi nič slabega ... :OK:
Kako je deloval moj myself servisiran menjalnik na kolesu? :hmm:Prestavljanje med prvo in drugo prestavo je bilo BP, ostalih prestav pa itak nisem rabil ... :OK:

IMG_8417.JPG

IMG_8418.JPG

IMG_8420.JPG

IMG_8421.JPG

IMG_8422.JPG

IMG_8425.JPG

IMG_8426.JPG

IMG_8427.JPG

IMG_8428.JPG

IMG_8429.JPG

IMG_8430.JPG

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dokaz, da mi števili 11 in 17 v današnjem datumu prinašata srečo je tudi to, da je bil moj današnji "snemk" :OK: na YouTube objavljen veeeeeliko preeeej, kakor ponavadi ... :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker sem "vrhunski kolesar rekreativec", moram tudi s svojim izgledom iti v korak s časom ... :OK:

IMG_8447.JPG

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preden si bom ogledal včerajšnjo, zame prepozno "kolesarsko" oddajo na TV2  (Od Johaanesburga do morja) moram vprašati še to kar sem opazil in kar je skoraj sigurno pripomoglo k temu, da je bila objava mojega zadnjega "video snemka" na youttube tako hitra.

V mapi Kamera ima dva posnetka moje kolesarske vožnje iz Kočevš do Idrije. Datoteka, ki sem je na rčunalnik prenesel iz moje kamere je velika 1,4 GB in v MovieMakerju "obdelana" z mojima dodatkoma uvodnega napisa in glasbe, samo še 498 MB, brez da bi jaz (?) v programu spreminjal kakšno nastavitev.   :hmm::hmm::hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Robi zdravo!

Vidim, da se mučiš z urejanjem filmov v programu Windovs muvie maker (WMM) in te bom poizkusil malo voditi čez urejanje posnetkov. Nekaj malih izkušenj imam z snemanjem in urejanjem posnetkov in mogoče bo še komu prišlo prav.

Prvo naložim posnetke iz SD kartice na računalnik v eno mapo, katero si pač namensko za filme odpreš.  Odpreš WMM in klikneš na okno "dodaj videe in fotografije" - izbereš video v mapi in preneseš v program WMM.

Velja neko nepisano pravilo, da bi naj bili urejeni posnetki dolgi med 4 in 6 minut. Vse kaj je več po navadi gledalcem postane nezanimivo in ne gledajo več. Zato se izreže iz posnetka samo tiste zanimive kadre, kateri bodo tvorili nek zanimiv posnetek. Med izrezane posnetke lahko vstavljaš fotografije. To pomeni, da imaš posnet nek kader in nato se vstavi kakšna fotografija ter nadaljuje z posnetkom.

Evo! Imava posnetek v programu WMM. Zavrtiš posnetek, do zanimivega kadra (na primer-vožnja skozi zanimiv ovinek) in ga tik pred kadrom ustaviš z pauzo. Za točno ustavitev se lahko pomikaš z klikanjem na smerne puščice nazaj in naprej. OK. Imava posnetek tik pred kadrom in sedaj izberi okence "Orodje za video-razdeli." Nato klikneš na posnetek katerega si pregledal in ni zanimiv, nato z desno tipko odpreš podmeni in odstraniš posnetek. Če si se zmotil imaš na vrhu ekrana levo zgoraj puščico nazaj-undo in bo preklicalo tvojo napako. Vse zanimive posnetke, katere hočeš imeti v posnetku označiš na enak način. Vedno moraš ta želeni posnetek prekiniti ali razdeliti na obeh koncih (Na začetku in na koncu) Priporočam, da za začetek narediš le dva tri kratke kadre, da se navadiš-naučiš. Recimo, da imamo sedaj tri posnetke in na enak način kot si naložil posnetek v program WMM še vstavi kakšno fotografijo. Na desni strani ekrana klikni na fotografijo in jo premakni med video posnetke. V oknu "orodje za video" imaš podokno za dolžino trajanja slike, katero lahko poljubno nastaviš.

Za osnovno obdelavo je to dovolj in ker naslove znaš dodajati bom le še opomnil, da, ko si končal z urejanjem lahko v oknu " Shrani film" izbereš opcijo za You tube in ti bo sam program zmanjšal velikost posnetka.

Če boš potreboval še kakšno informacijo sem ti na voljo. Na ZS ti bom poslal en kratek filmček na brzino narejen, da ga boš imel za primerjavo

LP LAKL

• Všeč mi je 4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Laki HVALA in takoj te bom prosil še za eno stvar:  kako naj pridem do programa windows muvie maker, ki ne bo "skrekan" ??? :blush:

Globoke misli & misel dneva & stuf & včeraj pred spanjem tudi uradna potrditev "Robertotovega statusa":

IMG_8449.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, vsi pa verjetno res ne - že samo tu gor te ogromno ljudi spremlja in te podpira pri tvojih aktivnostih..., le tako naprej.

LP

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V slovenski spletni trgovini Miniatures.si sem našel nekaj, kar m je zelo pritegnilo, vendar sem se po ogledu navodil za sestavljanje na spetni strani Tamiya.com (?) tudi takoj premislil, da bi to maketo tudi naročil ... :blush:

DUCATI PANIGALE 1199 S

maxresdefault.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm! Sem malo povprašal sina, kateri ima malo več znanja. Windovs muvie maker je v sklopu programov Windovs essential in je odprt-brezplačen. Pogoj pa seveda je, da imaš Windovse uradne, mer če so shekani potem tudi ti programi zahtevajo potrditev. Upam, da sem se pravilno izrazil saj nisem najbolj domač na tem področju. V glavnem je potrebno poiskat na spletu odprt program in ga namestit. To pa presega tudi moje znanje...

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Snecer HVALA, toda to že presega moje zmožnosti ... :blush:

Če "nam" movie makerja ne bo uspelo "razkrekati", sem se spominil tudi dodatne možnosti. Ker programa ne bom uporabljal vsak dan, ga bom po njegovi uporabi, oziroma po tem, "ko bo potekel njegov poizkusni čas", enostavno "deinštaliral" z diska in ko ga bom zopet rabil, znova inštaliral ... :worship::hmm:

Tako se pa vidi skozi naša balkonska vrata v dnevni sobi, kadar Cerkovni vrh "pušča" ... :OK::blush:

IMG_8453.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"Ker sem priden", me je danes na računalniku pričakalo prijetno presenečenje (crack za windows muvie maker). Sicer še nisem "kliknil na njega", toda vseeno že sedaj HVALA hčerkinem fantu.

PrintScr.jpg

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Takoj po kliku me je že pričakalo prijetno presenečenje, ker v "dodatni okvir" ni bilo več treba vnašati nobenih, zame neznanih, podatkov ... :grupni:

Drugo prijetno presenečenje, za katerega sem tudi že sumil, da se dogaja, pa je bilo to, da sem svoj "neobdelan" posnetek spusta iz Putrihovih klavž do kopališča pr.lajštu samo uvozil v Movie Maker in ga nato shranil z drugim imenom in Movie Maker  ga je med shranjevanjemm, trajajočim približno eno minuto, iz prvotnih 2,01 GB "oklestil" na mnogooo bolj uprabnih 512 MB in če "bi se igral še naprej" in ta video shranil z možnostjo "za mobitel" in ne "za računalnik", bi bila velikost shranjene datoteke verjetno še menjša ... :grupni:

Današnje vreme in vremenska napoved za nekaj prihodnjih dni me vabita s kolesom na Oblakov vrh in seveda snemanje spusta nazaj iz njega, toda ker ima moja mama danes 86 let :grupni: in ker nas bo pri svečanem kosilu prisotnih kar 9 :blush: , bom to prestavil v najprej izvedljivi "termin" v prihodnosti ... :hmm:

MovieM.jpg

Ps.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Delujoči Movie Maker --> Add videos and photos --> Save Movie --> "za" You Tube --> 14 minut --> 465 MB --> TO JE TO !!!   :OK:

• Všeč mi je 4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, RobiRoberto pravi:

Delujoči Movie Maker --> Add videos and photos --> Save Movie --> "za" You Tube --> 14 minut --> 465 MB --> TO JE TO !!!   :OK:

Še to upoštevaj, da je večina tovrstnih yutube filmčkov v dolžini 4-8 minut, pa si zmagal. Kar je dlje se skoraj nobenemu ne ljubi do konca pogledat.

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem se po zajtrku odpeljal do Oblakovega vrha s tremi nameni:

- če to zmorem tudi v dežju   :worship:

- če je Oblakov vrh danes tudi resnično v oblakih   :worship:

- če je ohišje moje kamere res vodotesno   :grupni:

IMG_8455.JPG

IMG_8456.JPG

IMG_8457.JPG

IMG_8458.JPG

IMG_8459.JPG

IMG_8460.JPG

IMG_8461.JPG

IMG_8462.JPG

IMG_8463.JPG

IMG_8464.JPG

IMG_8465.JPG

IMG_8466.JPG

IMG_8467.JPG

IMG_8468.JPG

IMG_8469.JPG

IMG_8470.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"Ker ni vse kar se sveti zlato", mi je dopoldne kamera snemala samo 46 sekund in ostanek do približno 12 minut nadomestila s temo brez zvoka ... :blush:
Zaradi vremenske napovedi za prihodnje dni bom imel dovolj časa pregledovati nastavitve v kameri, če sem mogoče tam kaj z . j . b . :blush:

OblakovVrh.jpg

Danes je bil seveda na preizkušnji tudi myself servis menjalnika in moja ugotovitev je bila:  Kolesarski center Bonča VABI !!!

Na youtube sem hotel objaviti samo današnjih dopoldanskih posnetih 46 sekund, vendar mi jih v Movie Makerju sploh ni uspelo pripraviti ("uvoziti"!!!)

PltScj.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preveril sem tudi kateri akumulator sem imel v kameri, toda v njej je bil "original" in ne njegov "ponaredek", tako da to ni moglo vplivati na današnji "STOP CAMERA" ... :blush:

Kar je bilo posneto, vklučno s kar nekaj minutami "slike brez tona" se v svoji nezmanjšani obliki :blush: že nekaj časa objavlja na youtube in seveda upam, da mi bo danes vsaj to uspelo objaviti v tej temi.

"Navodilo za ogled posnetka": ko se bo po 48 sekundah prikazal črn ekran, obvezno klik na STOP ... :OK:

IMG_8471.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsaj nekaj "računalniškega" mi je pa le uspelo danes ... :OK:

Kdaj ponovno snemanje "downhilla" iz Oblakovega vrha ??? :hmm:

Ko bo vremenska napoved in radarska slika nepadavin omogočala vsaj 3 ure brez dežja ... :yea2:

• Všeč mi je 4
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še nekaj sem pozabil napisati o včerajšjem "downhillu". Zopet sem moral dihati skozi nos, kar zaradi mojih že operiranih sinusov :blush: ni ravno moja najbolj pogosta navada pri "izven stanovanjskih aktivnostih", vendar včeraj drugače ni bilo izvedljivo, ker mi je sprednje kolo brez blatnika vodo s cestišča pošiljalo naravnost v usta ... :blush::ras::OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razliki med včeraj in danes sta bili dve.
1. Včeraj je bila kamera pritrjena na bilanci kolesa, danes sem jo pa držal v svoji roki.
2. Včeraj je po približno 40 sekundah nehala snemati sama, danes sem jo pa po dveh minutah in pol izklopil sam.
3. JuHuHu.

4."V sumu" sem imel tudi kamerino spominsko kartico, vendar "to ni to", čeprav stane le nekaj drobiža.
5. Upam, da se me bo vreme po kosilu usmililo in bom lahko moje kolo odpeljal na servis (menjalnik) kar sam, tudi če se bom moral vrniti nazaj domov peš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!