Skoči na vsebino

BMW C600 Sport, garancija na rabljeno vozilo


Hektor

Priporočene objave

Po nakupu rabljnega skuterja C600 sport , letnik 2013 in 39000 km, pri trgovcu z rabljenimi vozili, so se začele pojavljati napake. Pri višjih hitrosti se je vključevala luč za pregrevanje. Ob prvi reklamaciji, so mi zamenjali termostat, vendar se je napaka ponovila. Pri naslednji reklamaciji iste napake so zamenjali vodno črpalko in stanje je ostalo isto. Pri nasledni reklamaciji so mi zamenjali glavo motorja. Motorja nisem prevzel in je  še vedno pri prodajalcu. Vsa popravila je opravljal prodajalec v lastni delavnici.  Ali lahko zahtevam vračilo kupnine. Do sedaj sem imel z motorjem same stroške. od 7.7. 2021 ko sem ga kupil sem prevozil cca 400 km in to predvsem na servis(do trgovca) in iz njega. Odprava napaje pa je tudi že trajala več kot 45 dni.. Prosil sem za nadomestno vozilo-motor, vendar ga niso imeli,  ali  lahko iz tega naslova tudi uveljavljam stroške? Glede na to, da v tej firmi sami nekaj šraufajo in različne dele zamenjujejo iz motorja na motor jim ne zaupam in drugega motorja pri njih nočem vzeti. Kaj naj storim?  Skaratka SVC nikoli več!

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če čas odprave okvare v garancijskem roku  večji od 45 dni, lahko kupec zahteva vračilo kupnine.

Torej, imeti moraš pisno potrdilo z datumom za prevzem na garancijsko popravilo in od tega datuma naprej mora biti več, ko 45 dni.

Če je bil servis opravljen prej, pa ga nisi hotel (oz. imajo oni dokazilo o obvestilu) prevzeti, zgoraj navedeno ne velja. 

Drugače imaš 6 mesecev garancije, + vsi dnevi, ko je bilo vozilo na servisu. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!