Skoči na vsebino

Sam svoj mehanik - vse mogoče okoli šraufanja

Priporočene objave

Objavljeno
Predvidevam da imava "enake" blažilce oz. od istega proizvajalca Showa. Blažilec je olni. V Kopru je majstr Mladen Jugovac, servisira vzmetenja, Showe sicer nima med proizvajalci. Tudi sam razmišljam, da bi dal pogledat amotizerje, na določen rok je tudi tukaj treba pogledat kako in kaj je.

Kaj pa kaj bliže lj? Sem namreč iz Gorenjskega konca. :naughty:

Objavljeno
Pozdravljeni

Zanima me za motor BMW R1100 RT, letnik '99

Zanima me če kdo ve kakšen je pri tem motorju zadnji amortizer.

Namreč občutek imam da ne duši več dobro, ob malce večji obremenitvi, kljub temu da je na tistem vijaku "našponan" do konca.

Je to olni amortizer, zračni ali kaj drugega?

Zanima me kako ga zrihtati? Vrjetno ga bo potrebno sneti in dan nekam popravit oz nadomestit z novim.

Ima kdo kaj več izkušenj z tem?

Najbolje je da ga snameš če imaš občutek da ne deluje več pravilno. Če si kaj spreten in imaš dovolj orodja lahko sam snameš vzmet, bri tem bodi zelo previden saj je le ta našpanana, in lahko nekam odleti, če imaš srečo v šipo avtomobila, če pa imaš le te manj pa direkt v glavo :wacko: . Ko snameš vzmet ga probaš in ugotoviš ali deluje ali ne. Če ne deluje nabaviš novega, sestaviš nazaj in to je to :)

Objavljeno

@Misek: klik Menda so majstri ampak izkušenj pa nimam z njimi.

Objavljeno

Pozdravljeni!

Se komu morda doma valja stikalo zavorne luci za brembo zavorno rocko. Prilagam sliko dela pod stevilko 21. Ali pa ce kdo ve kje v lj in okolici bi imeli tak kos na zalogi...

stikalozavore.jpg

lp Anze

Objavljeno

Eno vprašanje za poznavalce:

Ali je možno zmanjšati porabo olja pri avtomobilu? Z leti in vse večjimi kilometri (preko 200k) je avto, ki ima mašino z 74kW & 1.6 B tudi začel požirat vse več olja. Kakšni so postopki in koliko je to velik strošek?

Objavljeno
Se komu morda doma valja stikalo zavorne luci za brembo zavorno rocko. Prilagam sliko dela pod stevilko 21. Ali pa ce kdo ve kje v lj in okolici bi imeli tak kos na zalogi...

Ducati monster ma enako stikalo, tako da lahko vprašaš na novi moto legendi v Lj če imajo to na zalogi...

Ali je možno zmanjšati porabo olja pri avtomobilu? Z leti in vse večjimi kilometri (preko 200k) je avto, ki ima mašino z 74kW & 1.6 B tudi začel požirat vse več olja. Kakšni so postopki in koliko je to velik strošek?

Verjetno treba nardit generalno - kr velik strošek...

Objavljeno (popravljeno)
Verjetno treba nardit generalno - kr velik strošek...

Se mi je kr zdelo, da bo prvi odgovor podoben mojemu.

Pa ups k sem napisal vprašanje v napačni temi SRY za :topic: bi moral avtomobiliste vprašat.

Popravljeno . Popravil Port Folio
Objavljeno

Pozdravljeni!

Videti je kot navadno mikro stikalo in bi ga po vsej verjetnosti dobil v kaki trgovini z elektroniko.

Objavljeno
Ducati monster ma enako stikalo, tako da lahko vprašaš na novi moto legendi v Lj če imajo to na zalogi...

Superca bom jutri poklical! Hvala!

Videti je kot navadno mikro stikalo in bi ga po vsej verjetnosti dobil v kaki trgovini z elektroniko.

No ali bom pa se preden klicem v moto legendo najprej odmontiral tako stikalo iz kolegovega Duka in sel v HTE oz. IC elektroniko. Hvala!

lp Anze

Objavljeno
Eno vprašanje za poznavalce:

najprej eno mineralno 20w-50 olje če bo kaj boljš. Drugače pa odvisno od avta, če se splača kaj vlagat ali pa kar celo mašino zamenjat.

Objavljeno

stirikolesniki imajo svojo sekcijo.

Objavljeno
sel v HTE oz. IC elektroniko. Hvala!

Imeli v IC elektroniki, cena 1,23€. Glede na to, da je originalno za KTM Duke II 25€ je to nekje 20x ceneje :D Brumer, hvala za namig!

lp Anze

Objavljeno
Imeli v IC elektroniki, cena 1,23€. Glede na to, da je originalno za KTM Duke II 25€ je to nekje 20x ceneje :D Brumer, hvala za namig!

lp Anze

No vidiš včasih,pa le kaj pametnega svetujem-več glav več ve aneda!!!! :whistle:

Objavljeno

Vprašanje za lastnike BMW motorjev

Kje kupujete rezervne dele oz potrošni material?

Namreč rabim zavorne ploščice (spredaj) za BMV R 1100 RT l.98

Uradno pridejo dobre 60€ (BMW Trzin)

Objavljeno

V Louisu te pridejo Lucasove sprednje 31,95, zadnje 30,95 evra, klikni tukaj , če ti prvič ne odpre klikni še enkrat.

Objavljeno

Hvala za tole sem ze kr malpozabu natole trgovinco! :)

Gre kdo kej gor?

Objavljeno

Mislim, da pri Eurotonu dobiš ploščice še ceneje kot pri Lojzu. Vsaj jaz sem jih za Kawasaki. Isti model. Pa verejtno kaj drugega tudi. Se splača vsaj pogledat pa primerjat cene.

Objavljeno
Hvala za tole sem ze kr malpozabu natole trgovinco! :)

Gre kdo kej gor?

Jaz vsak teden :)

Objavljeno
Uradno pridejo dobre 60€

Sam te originalne tut dost več zdržijo, kot cenejši ponaredki.

Objavljeno

Enemu so neoriginalne ploščice povzročile vibriranje ob zaviranju, tako da je na koncu moral vse menjati... vsaj tako je rekel...

Objavljeno

Če voziš BMW-eja kupuj originalne rezervne dele. Neglej na ceno kajti original je le original,namreč še posebno pri zavorah,kajti z neoriginalnuimi ploščicami boš imel sigurno težave.Če bodo premehke se ti bodo prehitro obrabile,če bodo pretrde ti bojo cvilile ali celo poškodovale diske.Ko boš opazil rise v diskih,pa bo prepozno in boš jokal in stokal koliko stanejo novo diski.Če pa že boš kupoval cenejše ploščice vedno kupi raje malo mehkejše pa čeprav se ti bodo prej obrabile ampat ti vsaj diskov NEBODO poškodovale in še zavore ti bodo bolje prijele. :hmm:

Objavljeno
Če voziš BMW-eja kupuj originalne rezervne dele. Neglej na ceno kajti original je le original,

Samo res... BMW-jeva uprava jih lastnoročno dela v sejni sobi...

Firme, ki pa se ukvarjajo samo z zavorami (npr. Brembo, Carbone Loraine ipd.) pa itak pojma nimajo in samo (slabo) kopirajo BMW-jeve originale. :slap:

D.

Objavljeno
Samo res... BMW-jeva uprava jih lastnoročno dela v sejni sobi...

Firme, ki pa se ukvarjajo samo z zavorami (npr. Brembo, Carbone Loraine ipd.) pa itak pojma nimajo in samo (slabo) kopirajo BMW-jeve originale. :slap:

D.

:lol: :OK:

Objavljeno

Mene kar zvije, ko folk forsira samo originalne dele. :krneki:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!