Skoči na vsebino

Vojna v Ukrajini

smasher

Priporočene objave

Ob 2. 3. 2022 ob 22:18, GeeSXer pravi:

Zakaj je Janšo vznemiril torkov shod?

NOVARTV S pa je prestavila poročila ob 17h, da je lahko v živo prenašala današnji shod. Res se jim trga!

https://n1info.si/novice/slovenija/mirovni-shod-ali-predvolilna-propaganda-neposredni-prenos-tudi-na-tv-slovenija/

Premier Janez Janša je bil sicer zelo nezadovoljen s torkovim shodom, na katerega je pozivala civilna družba in ki se ga je udeležil tudi bivši predsednik države Milan Kučan. V spodnjem tvitu, očitno namenjenem tuji javnosti, je v angleščini zapisal, da gre za nezakonit shod, ki so ga organizirale ekstremistične stranke in nevladne organizacije, ter dodal, da se je shod delno sprevrgel v protest proti Natu in v podporo Kremlju. “Glavna figura protesta je bil nekdanji šef komunistične partije Milan Kučan, ki ga je nedavno (z odlikovanjem) okitil vojni zločinec Putin.”

Today's illegal rally in 🇸🇮, organized by extremist parties and NGOs, turned partially into a protest against @NATO and indirect support for Kremlin. The main character of the protest was Milan Kučan, former boss of the Communist Party, recently decorated by #PutinWarCriminal pic.twitter.com/aAdvzeC3xZ

— Janez Janša (@JJansaSDS) March 1, 2022

Pred tem je sicer Janša v svojem nagovoru, ki ga je prav tako objavil na Twitterju, dejal: “Podpiramo vsak shod v obrambo Ukrajine.”

Premier na shod vabil s fotografijo iz leta 2016

Na enem od številnih vabil na sredin shod, ki jih je v teh dneh objavil Janez Janša, je uporabil staro fotografijo. Kot je razkrila tiskovna agencija Reuters, je bila fotografija dveh otrok, ki salutirata ukrajinskim tankom, posneta leta 2016.

Shod v podporo Ukrajini. Vabljeni.
V sredo, 2.3.2022 ob 17.00 v Ljubljani. Lokacija znana jutri. 

pic.twitter.com/dHI4j4d4ZM

— Janez Janša (@JJansaSDS) February 27, 2022

Uradni predstavniki Ukrajine dobro vedo kdo je kaj organiziral in s kakšnimi vzroki. Sredin shod je bil v podporo Ukrajini in ne nekakšnemu "miru", ki je z Rusi že stoletje nemogoč v kolikor pogojev zanj ne postavljajo Rusi sami. Torkov shod je bil ločen od sredinega zato, ker je bil namenjen političnemu obračunu tako z zahodom (antinato antiEU retorika) kakor z vlado - v normalnih državah bi se vsi pridružili prijavljenemu, le pri nas je folklora, da komiji delajo "anti-shode". Verjamem da so bili nekateri Ukrajinci prisotni že v torek, ampak vprašanje koliko oni sploh vedo o političnem ozadju - jaz pač vem, zato nisem niti pomislil, da bi šel tja protestirat "za mir" skupaj z rdečesrajčniki . Glede govorcev na včerajšnjem shodu: glede na to, da rdeči politiki niti v času najhujše covid krize niso hoteli niti na mediacijski sestanek k svojemu (rdečemu) predsedniku, je popolnoma jasno, da bi tudi tega ignorirali. Poleg tega so se vsi že večkrat opredelili za Rusko stran in celo izenačevali eno in drugo stran, kot da gre za nekakšen konflikt in ne invazijo oziroma agresijo ene države na drugo.

Še enkrat: kaj bi pomenila demilitarizacija zahoda ob sosedih kakršni so na bližnjem vzhodu in Aziji? Misliš da Putina kaj brigajo te prazne marnje utopičnih neomarksistov. Ali morda njihovo "zeleno energijo"? vse to se dogaja ravno zaradi politike, ki jo torkovska klientela zagovarja - bolj kot je zahod demilitariziran in bolj kot je "ogljično ozaveščen", večjo gospodarsko in vojaško moč imata Rusija in Kitajska nad nami. In ko začutijo, da smo kapitulirali, napadejo - bodisi gospodarsko ali vojaško. Torej ne hvala, torkariji. Če pa že omenjamo tistih 30 organizacij ki je organiziralo NEPRIJAVLJEN shod (zanimivo, toliko organizatorjev, pa niti enemu ni padlo na pamet, da se tako množična druženja navadno prijavi oblastem), se priporočam še za njihova imena, ker imam "slutnjo", da je velika večina le teh tako ali drugače povezanih s politkolesarji. Ah, seveda da ne - oni so tam apolitično, tako kot je apolitičen njihov novi nastavljeni politični vodja Golob.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 3. 3. 2022 ob 18:06, Tedybear pravi:

Spomnim se posredovanja Amerov in NATA v Iraku in Afganistanu. So bile tudi množične demonstacije proti vojni po Evropi. Pariz, Berlin....itd.

USA so v Iraku prvič posredovale zaradi iraškega napada na suvereno in samostojno državo Kuvajt. V Afganistanu pa zaradi množičnih vadbišč islamskih teroristov, ki so s svojimi dejanji pobijali po celem svetu nedolžne civiliste. Torej je bilo v obeh primerih posredovanje USA več kot upravičeno. 

Ukrajina ni ogrožala nikogar, pa so ruski bedni raztrganci vseeno izvedli nanjo brutalen napad. Skrajno zavržno in ogabno dejanje ruskih bednih raztrgancev.   

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, GeeSXer pravi:

Aja, kak je fajn, da so bladejovi  posti prazni :)

Le kako potem veš, da so bladerunnerjevi in celo to obelodanjaš?:hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, mladench pravi:

Zlo Zla! Skreti bojo naštimal ww3 😡

Boš pač moral namesto da se ob petkih dereš in vzklikaš protivladne parole zagrabit za orožje in branit domovino. :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, skalaprava pravi:

Avstrija se recimo ne sme priključiti v NATO, zato so nevtralni. Izhaja pa to iz Avstrijske državne pogodbe, katere sopodpisniki so bili ....ugani....Rusi, Amerikanci, Angleži, Francozi. Kljub temu nihče verjetno ne smatra, da Avstrija ni suverena država, ali?

Je Avstrijo kdo napadel?

Ta je celo bolj podoben Ukrajinskemu. Torej suverena država Kuba se je hotela vojaško povezati s Sovjeti....kot vemo, so Američani znoreli! Torej, kako si že napisal? 

So jo Američani vojaško napadli?

"Sicer pa o vsaki samostojni in suvereni državi sama odločajo velike sile (ZDA, RUS, CHN, GB, FR) v katero organizacijo bo lahko vstopila ali iz nje izstopila." To je veljalo tudi za naš vstop v NATO!

Seveda članice NATO odločajo kdo izpolnjuje kriterije za vstop v to zvezo. Nikogar pa niso prisilile da vstopi v to zvezo. Slovenci smo se izrekli za vstop v zvezo NATO na referendumu. In to je potrebno upoštevat. Ne pa da nekateri komiji cvilijo, da bi morala Slovenija izstopit iz članstva NATO. Večina se je izrekla ZA vstop v NATO in večinsko voljo ljudi je potrebno upoštevat. Komijem pa nikdar ni bilo mar, kakšna je večinska  ljudi, ker to nikoli ni bilo v njihovi nravi.  

pred 6 minutami, Alla pravi:

A ti se boš pa z SDS-ovci v kaki kleti skrival?

Jaz sem v prvi vrsti patriot, šele potem kaj drugega. Kaj si pa ti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem marsikaj. Med drugim tudi vodnica reševalnega psa pod okriljem civilne zaščite, ki gre v akcijo vedno ko je poklicana. Ne glede na vreme, ne glede na čas in ne glede na to, koga se išče (vera, barva kože, spolna usmerjenost, ......) 

Patriot..... vse za domovino, pa če je še tako butasto, a ne?

Jaz temu pravim oprani možgani. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Alla pravi:

Jaz sem marsikaj. Med drugim tudi vodnica reševalnega psa pod okriljem civilne zaščite, ki gre v akcijo vedno ko je poklicana. Ne glede na vreme, ne glede na čas in ne glede na to, koga se išče (vera, barva kože, spolna usmerjenost, ......) 

Patriot..... vse za domovino, pa če je še tako butasto, a ne?

Jaz temu pravim oprani možgani. 

Za prvi tekst, globok poklon z moje strani. Drugi je pa že sporen. Kdor nima domovinskega čuta in celo take naziva "oprani možgani" mu jaz pravim proti državni subjekt. Nad takimi pa je potrebno biti zaskrbljen, ker lahko v dani situaciji predstavljajo peto kolono. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm, ko slišim, da je nekdo patriot, se najprej primem za denarnico.

Definicija patriota me zanima. Ali je to tisti, ki plačuje vse davke, ki se drži predpisov, ki govori pravilno slovensko in ne pači svojega jezika, ki bere slovenske knjige, posluša slovensko glasbo, obiskuje slovenske kulturne prireditve, ki skratka skrbi za dobrobit Slovenije na vseh nivojih ali nekdo, ki sovraži tujce in misli, da lahko le on odloča o tem kdo je patriot?

Nekje sem prebral definicijo, da je pravi patriot tisti, ki proda državo za dosti več, kot je vredna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, Darko3g pravi:

Definicija patriota me zanima.

Domoljub-rodoljub.

Popravljeno . Popravil bladerunner
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Beseda mi je znana, zanima me, kako se to izraža. S čim se izkažeš kot domoljub?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Darko3g pravi:

Beseda mi je znana, zanima me, kako se to izraža. S čim se izkažeš kot domoljub?

Sem prejemnik najvišjega odlikovanja RS za vse aktivnosti med osamosvojitveno vojno za Slovenijo. 

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 urami, DAMI34 pravi:

1970 ni isto ko 2020. Putinu gnijejo jedrske podmornice a živi na lovorikah prejšnje slave. Mal se je precenil. V tej vojni nima šanse. Bolje bi bilo če se vključi v nato, ker nato se nato ne bi imel več s kom prepirat. Vsaj v eu 😁

Jaz se nisem opredelil niti z eno besedo, da sem za Putina....ne vem, zakaj tako misliš? Navedel sem samo zgodovinsko dejstvo, ki je splošno malo znano in to je, da se je SSSR dejansko nekoč hotela pridružiti Natu. Nič drugega. 

Jaz sem za mir in poceni bencin, da se bom lahko vozil. To je vse! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, skalaprava pravi:

Kolega "patriot", jaz sem predstavil samo dva zgodovinska dogodka, ki negirata tvojo trditev. Kako si ti politično usmerjen, me v bistvu boli qurac, ampak iz tvojih postov tudi v drugih temah, pa tebe vodi predvsem sovraštvo do vsega, kar se ne sklada s tvojimi pogledi in pogledi tebi ljube SDS in je posledično torej takoj vsak, ki ne misli kot ti, označen za nekega "komija" (kaj je to? Komedijant? 🤣)

Mimogrede, tudi vsi nemci, ki so na Hitlerjevih orgazmičnih zborovanjih v histeriji dvigali desnico in krivili vse druge narode za njihove tegobe, so sebe opisovali kot "patriot"! 🤔

Gremo naprej. Zgodovino bolj slabo poznaš, kot vidim. Torej kar se Avstrije tiče, je bila prvo iz strani nacistične Nemčije pripojena, po vojni pa uradno okupirana iz strani zaveznikov, ki sem ti jih že naštel, vse do leta 1955, ko se je morala zavezati med drugim, da se nikoli več ne bo združila z Nemčijo in da ne bo nikoli stopila v kako drugo vojaško zavezništvo. Skratka, avstrijci se niso prostovoljno odločali o svojih opcijah, kljub temu da so suverena država, temveč so ji drugi določili pogoje, kar je bil moj point! 

Greva naprej.... Kuba.... če bi JFK upošteval svoje svetovalce, bi jo napadli in bi imeli jedrsko vojno! Zakaj pa so Sovjeti sploh postavili svoje rakete na Kubi? Dva poglavitna razloga sta bila. ZDA so v tajni operaciji pod vodstvom CIA usposobili 1400 mož (pretežno kubanska emigracijo) in skušali z invazijo zrušiti Castra. Ta akcija se je povsem ponesrečila, poznana pa je kot invazija v prašičjem zalivu. To je Castra tako razjezilo, da je poklical Sovjete na svoj otok, da ne bi ZDA še enkrat poizkusila z invazijo (in res niso nikoli več probali). Sovjeti pa so potem nameravali namestiti natančno toliko raket, kot so jih Američani eno leto prej postavili v Turčiji in Italiji (obrnjene so bile proti Moskvi! ). Kriza se je končala tako, da so Sovjeti odpeljali svoje rakete iz Kube, ampak tudi Američani so morali umakniti svoje rakete iz Turčije (za italijanske se pa nikoli ni vedelo, ali so jih tudi umaknili). Kubanci pa nikoli niso bili v Varšavskem paktu, ker bi jih sicer gringos napadli! 

Pa še zadnja. Res smo se slovenci na referendumu izrekli za vstop v NATO in tu ni nobenih težav iz moje strani. Ampak nobena stvar ni večna. Kaj pa če bi se nekoč naredil referendum za izstop iz te organizacije? In kaj če bi se večina odločila za izstop? Napisal si, da je treba upoštevati voljo ljudstva, saj referendum je vendar vrhunec demokracije.... no, ali bi upošteval, ali bi takrat ti "cvilil", kot si se grdo izrazil? 

Aja, pa rojen sem bil v Švici, precej let preživel tam, birmal me je takratni nadškof Šuštar... toliko, preden me označiš za "komija" 🥳

Mater, maj daaaaleč najdaljši zapis na motosvet, pa nič nima z motorji.... žal! 

Peace, ljubav, bok 😘

Kot prvo, patriot je človek, ki je privrženec svoje domovine, nje kulture in tradicije in je to pripravljen kadarkoli braniti v primeru ogroženosti. Jasno, v obstoječih mejah lastne države in ne izven teh meja. Zato ne dovolim nikomur, da vleče kakršnekoli vzporednice med domoljubjem, ki ga gojim do svoje domovine in Hitlerjem in njegovimi privrženci! Tako retoriko uporabljajo podleži, razni hujskači in sovražniki lastne domovine!

Kar se tiče Avstrije, ni nikakršnih vzporednic z Ukrajino. Avstrija je bila med WW2 okupatorska država, ki je pripadala ti. osi zla in poraženka vojne. Torej je normalno, da so ji po vojni odvzeli možnost kakršnega koli vojaškega zavezništva.

Tudi Ukrajina bi rada postala članica NATO, ker ji je bilo že davno jasno, da je ogrožena od Rusije. Ruski lažnivci pa so poteptali svoje zaveze do Ukrajine, kateri so obljubili svobodo in samoodločanje v zameno za ukrajinsko jedrsko orožje, ki ga je ta država posedovala. Takrat je bila to strateška napaka ukrajinskega vodstva, da so pristali na ruske zahteve in se odpovedali jedrskemu orožju, ki bi jih danes varovalo pred rusko agresijo. Danes pa Zelenski kliče pomoč zveze NATO in USA, da bi jih obranili pred ruskimi odpadniki. Predvsem je njegov predlog, da NATO razglasi no-fly-zone nad ukrajinskim zračnim prostorom. 

Še vedno stojim za tem, da je potrebno upoštevati večinsko voljo ljudi, pa če je ta meni všeč ali pa ne. Komiji ne mislijo tako, ker to ni v njihovi nravi. 

Tebe ne morem označiti z ničemer, ker mi niso znana tvoja stališča. 

pred 1 uro, skalaprava pravi:

Enako tudi jaz. Vendar je na žalost ta mir porušil bedni psihopat iz Kremlja, ki je ukazal brutalno agresijo na tujo samostojno in suvereno državo. Pika! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, bladerunner pravi:

Kot prvo, patriot je človek, ki je privrženec svoje domovine, nje kulture in tradicije in je to pripravljen kadarkoli braniti v primeru ogroženosti. Jasno, v obstoječih mejah lastne države in ne izven teh meja. Zato ne dovolim nikomur, da vleče kakršnekoli vzporednice med domoljubjem, ki ga gojim do svoje domovine in Hitlerjem in njegovimi privrženci! Tako retoriko uporabljajo podleži, razni hujskači in sovražniki lastne domovine!

Kar se tiče Avstrije, ni nikakršnih vzporednic z Ukrajino. Avstrija je bila med WW2 okupatorska država, ki je pripadala ti. osi zla in poraženka vojne. Torej je normalno, da so ji po vojni odvzeli možnost kakršnega koli vojaškega zavezništva.

Tudi Ukrajina bi rada postala članica NATO, ker ji je bilo že davno jasno, da je ogrožena od Rusije. Ruski lažnivci pa so poteptali svoje zaveze do Ukrajine, kateri so obljubili svobodo in samoodločanje v zameno za ukrajinsko jedrsko orožje, ki ga je ta država posedovala. Takrat je bila to strateška napaka ukrajinskega vodstva, da so pristali na ruske zahteve in se odpovedali jedrskemu orožju, ki bi jih danes varovalo pred rusko agresijo. Danes pa Zelenski kliče pomoč zveze NATO in USA, da bi jih obranili pred ruskimi odpadniki. Predvsem je njegov predlog, da NATO razglasi no-fly-zone nad ukrajinskim zračnim prostorom. 

Še vedno stojim za tem, da je potrebno upoštevati večinsko voljo ljudi, pa če je ta meni všeč ali pa ne. Komiji ne mislijo tako, ker to ni v njihovi nravi. 

Tebe ne morem označiti z ničemer, ker mi niso znana tvoja stališča. 

Enako tudi jaz. Vendar je na žalost ta mir porušil bedni psihopat iz Kremlja, ki je ukazal brutalno agresijo na tujo samostojno in suvereno državo. Pika! 

Glej model.... 

Imaš vso pravico so svojega mnenja. Si pač trobilo SDS, ampak nimam težav s tem. Me pa veseli, da v družbi vseeno ne prevladujete, kar se bo pokazalo 24.4., ko bo čelavi gargamel spokal iz oblasti! 

Ker pa je tema o vojni v UA... 

Zapomni si, Ukrajina še naslednjih 100 let ne bo postala del NATO, pa volja ljudstva gor ali dol. Tako se bodo zmenili ta veliki igralci in to ti trobim že veš čas! Če pa je Zelenski tem ameriškim obljubam o članstvu v Natu verjel (in očitno je), potem pa povsem opravičuje svoj priimek, ker je res zelen ko poper! 

Kar se tiče pa članstva Ukrajine v EU, govorimo pa o podobni časovnici, ker še naslednjih 50 let ne bodo člani EU..... in to povsem upravičeno! Takoj, ko bo konec spopadov in ko ne bodo več na naslovnicah, bo njihova v pot v EU podobna Turški poti....

Aja, pa ne kupim teze, ki jo širi Zeleni in JJ, da se Ukrajinci borijo za nas.... Borijo se predvsem za sebe, tako kot smo se Slovenci borili za sebe in ne za druge! Pri tem jim želim vso srečo! Imam pa občutek, da bi se lahko že dogovorili za prekinitev ognja, če ne bi Zeleni vseskozi pozival NATO v boj in posledično 3.svetovno. In tukaj moram odkrito priznati, da me prav nič ne mika, da bi se streljal po drugih državah.

In za konec, preden me označiš za nekega rusofila... ne boš verjel, ampak tudi jaz sem v teh dneh že daroval svoja sredstva za Ukrajinske žrtve v tej vojni!

Evo in s tem zaključujem debato s teboj. Se vidimo na volitvah 🥳

Peace, ljubav, bok 😘

pred 7 urami, bladerunner pravi:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa če je v vsemu dogajanju na svetu zadnji čas, corona, vojna... le namen zmanjšanje prebivalstva na planetu? Potem se to dogaja v soglasju vseh glavnih igralcev...Putin, Zelenski, Amerika, Kitajska...le tisto večino, ki ne vidi ozadja dogajanj, vlečejo za nos?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ukrajina NATO lahko samo sanja, ker vanj ne bo NIKOLI sprejeta.

V EU da, v NATO pa ne, vsaj v tej obliki, kot je sedaj!

Ker če se bo to zgodilo, bodo v zelo kratkem času rakete na Kubi ( ali pa morda celo v Mehiki).

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz verjamem, da Ukrajina nima kakih možnosti za NATO, tudi v daljni bodočnosti ne.

Je oa verjetno imel, najbŕž jih ima še, Putin prevej večje želje, kot samo onemogočiti vstop v Nato.

Sedaj,ko se ne odvija tako kot je planiral, je pa še veliko bolj nevaren kot je bil prej.

Presenetilo me je, da je EU uspela pokazati kolikor toliko enornosti pri sankcijah. Seveda, bomo te sankcije čutili v obe smeri, vendar je ta vrsta vojne proti njemu nekaj, kar si je najmanj želel. Še del tistih, ki so za njega, se bodo vse bolj spraševali, ali je bilo tega treba.

Bo kar precej zamajlal svoj položaj v bodoče. Bo pokazal čas.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, skalaprava pravi:

Jaz se nisem opredelil niti z eno besedo, da sem za Putina....ne vem, zakaj tako misliš? Navedel sem samo zgodovinsko dejstvo, ki je splošno malo znano in to je, da se je SSSR dejansko nekoč hotela pridružiti Natu. Nič drugega. 

sej tut jaz nisem za nato :P

omenil sem samo dejstva. In 100% se strinjam:

ma dokler se bodo stari prdci skriti v varnem zavetju svojih bunkerjev igrali vojne (velja za vse stare prdce od amera do S. korejca) in v boj pošiljali lastni narod, ja potem nekaj ni v redu in bencin ne bo poceni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!