Skoči na vsebino

Vojna v Ukrajini

smasher

Priporočene objave

pred 32 minutami, DAMI34 pravi:

Da ti naš vrhovni poveljnik, Barbika ukaže, dej uniformo gor pa pojdi osvobajat tržaško zaledje (tam namreč Italijani jebejo naš narod...hipotetično, pa makar tudi res) kaj bi rekel?

Ma sedaj je čas, ko noben ne gleda 😁

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 31 minutami, DAMI34 pravi:

meni je prekleto smešno, ker narod ne vidi realnih posnetkov, naših reporterjev, ki niso fejkani. Posnetkov, ki jih doživljajo. Smešno mi je ker se trenutno opravičuje agresija senilnega in plastičnega starca, da bi si obdržal stolček. Medtem pa gre svet u kurac. 

...Niti toliko folk ne vidi, da Rusi (in nikakor jih ne sovražim) živeči v Rusiji protestirajo in se borijo proti tiranu.

Putler &Co so uvedli drakonske kazni (tudi do 15 let zapora) za ruske neodvisne novinarje, medije... Praktično se v Rusiji ne sliši več ničesar, kar ni pod taktirko propagandnega ministra. Celo tuja dopisništva v Moskvi (kot recimo naša poročevalka Vlasta Jeseničnik) je lahko pod udarom tega novega "zakona", ki ga je Duma v zadnjih dneh sprejela po hitrem postopku...  

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 45 minutami, Zok pravi:

Se ena zanimiva analiza - Garry Kasparov:

https://fb.watch/bAnNOb3wac/

Od besede do besede, od stavka do stavka je Kasparov v tem intervjuju povedal vse. Ta velemojster pozna rusko dušo in rusko realnost malo bolje, kot pa razni fejsbuk fejkarji in podobni lešinarji, ki hlepijo po lajkih na njihovih votlih profilih...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A na korono ste vsi že pozabli? Zanimivo kako se zanimanje za tematiko takoj spremeni ko se novice v medijih spremenijo. Me zanima kaj bo tretja zgodba? Občutek imam da bo septembra.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

40 minutes ago, Markisan said:

A na korono ste vsi že pozabli? Zanimivo kako se zanimanje za tematiko takoj spremeni ko se novice v medijih spremenijo. Me zanima kaj bo tretja zgodba? Občutek imam da bo septembra.

Septembra bo novi val korone :D vmes pa tud covid rabi malo dopusta :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, izibajker pravi:

Putler &Co so uvedli drakonske kazni (tudi do 15 let zapora) za ruske neodvisne novinarje, medije... Praktično se v Rusiji ne sliši več ničesar, kar ni pod taktirko propagandnega ministra. Celo tuja dopisništva v Moskvi (kot recimo naša poročevalka Vlasta Jeseničnik) je lahko pod udarom tega novega "zakona", ki ga je Duma v zadnjih dneh sprejela po hitrem postopku...  

kako že gre:

niko neče men govorit, kako da lažem :P

pred 2 urami, Markisan pravi:

Baje so vsi v svojih mehurčkih. Eni v zakloniščih, Rusi v 60km koloni pred Kuijevim, tako da ukrepom je zadoščeno :P

če pa resno odgovorim: vojna je prekleto bolj nevarna od prenapihnjene korone.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 33 minutami, DAMI34 pravi:

če pa resno odgovorim: vojna je prekleto bolj nevarna od prenapihnjene korone.

O tem ni debate sploh glede na to da je bla korona totalno prenapihnjena. Ampak fascinira me kako v enmu tednu zamenjaš v glavah ljudi paniko z maskami, cepilci , anticepilci kot da se ni zgodilo. Samo novice obrneš. In zato enostavno vsako medijsko poročanje vzamem z rezervo. Tudi tale zelenski mi je zanimiv. Sploh njegova zgodovina

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 minutami, Markisan pravi:

O tem ni debate sploh glede na to da je bla korona totalno prenapihnjena. Ampak fascinira me kako v enmu tednu zamenjaš v glavah ljudi paniko z maskami, cepilci , anticepilci kot da se ni zgodilo. Samo novice obrneš. In zato enostavno vsako medijsko poročanje vzamem z rezervo. Tudi tale zelenski mi je zanimiv. Sploh njegova zgodovina

to je kot pri volitvah, novi obrazi so zanimivi, korona je str fris

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zelo dobro povedano!

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/soban-ce-pade-ukrajina-in-to-verjetno-bo-nihce-ne-ve-kje-se-bo-putin-ustavil/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0Zsx47sykQ7dmifptb3T8ASSTjz1HvmSB3NlaTw3hWG6pWlqYz7I2Zq9c#Echobox=1646414380

Soban: Če pade Ukrajina, in to verjetno bo, nihče ne ve, kje se bo Putin ustavil

Bi Putin res lahko uporabil jedrsko orožje? Pri mentalno motenih ljudeh je vse mogoče.

Že več kot teden dni traja napad Rusije na Ukrajino. Število žrtev zaradi obstreljevanj narašča, tudi med civilisti. Ukrajinci so se pognali v beg čez mejo, predvsem ženske in otroci, moški so prijeli za orožje, da bi odbili napade okupatorja, ki jim je dolga leta zatrjeval, da bo spoštoval njihove državne meje. Vojna v Ukrajini se je praktično začela že leta 2014, saj vse od takrat občasna obstreljevanja v regiji Donbas niso prenehala. Evropa in svet sta takrat reagirala medlo, Ukrajino so prepustili sami sebi. Tokrat je drugače. Zakaj je tako, ali bo svet uspešen pri zaustavitvi Putinove agresije in ali nam grozi jedrska vojna, smo se pogovarjali z Brankom Sobanom, odličnim poznavalcem Rusije in vzhodne Evrope, ki vse od prvega dne na položaju profesionalno spremlja zdajšnjega ruskega predsednika Vladimirja Putina. Bil je dolgoletni dopisnik iz Moskve in zunanjepolitični analitik pri časopisni hiši Delo. Zdaj je upokojen, vendar še vedno pozorno spremlja geopolitično dogajanje v regiji.

Menim, da na Rusijo najlaže pritisneš tako, da zamrzneš denar, ki ga imajo v tujini. Tukaj imamo paradoks, Putin je v nenehnih konfrontacijah z zahodom, obtožuje ga, da obkoljuje Rusijo, da so novinarji tuji agenti in podobno, hkrati pa so ogromne količine ruskega denarja v zahodnih bankah, v članicah Nata. Tam imajo premožnejši Rusi, tudi Putin, shranjeno premoženje, nepremičnine, jahte, žene, otroke, ljubice … In zdaj temu svetu napoveduje vojno. Ampak se je treba odločiti. Zdaj imamo zjutraj bombe na Kijev, zvečer pa jahte na Azurni obali – to ne gre. Se boš odločil za diktaturo ali normalno življenje, ki ga prinaša demokracija in je transparentno ...

itd..

V tej vojni se je pokazalo, kako težko je ločiti prave informacije od dezinformacij in kako veliko vlogo pri tem igrajo družbena omrežja. Kako izluščiti resnico, komu verjeti? Evropa je blokirala ruske medije 

Vojne v Rusiji do danes uradno ni bilo. Šele danes so razglasili vojno stanje. Mediji v Rusiji niso smeli uporabljati besed vojna in žrtve. Tisti, ki so to vseeno počeli, so bili v hipu prepovedani – televizijski kanal Dež in Radio Echo Moskva. Sam se zavzemam za svobodo medijev, ampak je treba dodati, da sta bila Russia Today in Sputnik najhujši propagandni trobili Kremlja, kjer so govorili take stvari, da včasih res nisi mogel verjeti, če zadeve poznaš. V tej informacijski vojni so družbeni mediji prevzeli veliko vlogo, ampak zame so to antidružbenimi mediji, ker postajajo orodje širjenja dezinformacij, laži, manipulacij, sovražnega govora, in to politiki ustreza. Resni neodvisni profesionalni mediji morajo narediti vse, da zdajšnji vpliv družbenih omrežij omejijo, in to z resnično, verodostojno informacijo. Ljudje so se začeli zatekati na družbena omrežja po informacije, ker so pravi mediji postali preveč medli, premalo profesionalni, premalo dobri. Ljudje so včasih verjeli časopisom, zdaj pa bolj verjamejo družbenim omrežjem kot medijem, kar je grozno.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Največ bodo profilirali Američani ... Dolar in funt sta si opomogla napram € ;)

toliko v vednost, kok jim gre za demokracijo 

:fredyjecar:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko tegale Zelenskega poslušam se mi zdi da se neki repenči po nekem navodilu in na vsak način hoče v to vojno potegnit celo EU. Kar pa pomeni da se bomo zbudli v združene države EU pod eno vlado najbrž v druščini z ZDA kar je tudi plan WEFa ….. vse skupaj je neko odlično nadaljevanje korone. Kako pravijo… vojna je podaljšek ekonomije. QR kode že imamo skupne. Bogati po svetu že nekaj let kupujejo kmetijska zemljišča, že vejo zakaj. Billy je največji kmet v usa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, GeeSXer pravi:

Heheheh, anton painkiher, udbovec, lažnivec in plagiator magiserske naloge, ki jo je prepisal od Ljubice Jelušič, nekdanje obrambne ministrice. Prave komijevske kalibre imaš za referenco. Bogi si. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

https://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_Flight_17

Za osvezitev spomina kdo mesa drek...

The responsibility for investigation was delegated to the Dutch Safety Board (DSB) and the Dutch-led joint investigation team (JIT), who concluded that the airliner was downed by a Buk surface-to-air missile launched from pro-Russian separatist-controlled territory in Ukraine. According to the JIT, the Buk that was used originated from the 53rd Anti-Aircraft Missile Brigade of the Russian Federation[8][9] and had been transported from Russia on the day of the crash, fired from a field in a rebel-controlled area and the launch system returned to Russia afterwards. The findings by the DSB and JIT are consistent with the earlier claims by American and German intelligence sources and claims by the Ukrainian government. On the basis of the JIT's conclusions, the governments of the Netherlands and Australia held Russia responsible for the deployment of the Buk installation and were pursuing legal routes as of May 2018. The Russian government denied involvement in the shooting down of the airplane, and its account of how the aircraft was shot down has varied over time. Coverage in Russian media has also differed from that in other countries.

Popravljeno . Popravil Zok
  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če kdo ve kje se bo putin pa kdaj ustavil, kar z besedo na dan 😁

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, Markisan pravi:

Kako pravijo… vojna je podaljšek ekonomije. 

Iz učbenikov: vojna je nadaljevanje politike z drugimi sredstvi.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Matr kolk je tuki znalcev, vojnih in zgodovinskih ekspertov. Sami strokovnjaki. Najbolj glasni so rusofili. Da se vam da 😀

Capture.JPG

Popravljeno . Popravil Whiskey
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Preveč različnih ugibanj o vzrokih te vojne se pojavlja, da bi bilo mogoče spoznati za kaj se gre v ozadju. Nekje je bilo omenjeno, da je to lahko tudi maščevanje Putina za pandemijo, katero so zakuhali Američani. Če so si lahko eni privoščili pobijanje ljudi, zakaj bi bilo drugim prepovedano...ampak nobeno pobijanje in mučenje ni opravičljivo. Neka umazana igra se je začela odvijat na svetu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!