DAMI34 Objavljeno Marec 11, 2022 Opozori Objavljeno Marec 11, 2022 čeb mela še 100 litrov dizla bi bla pa za ožent Zok, Frenk 67 in GoBobi 3
pik1 Objavljeno Marec 11, 2022 Opozori Objavljeno Marec 11, 2022 pred 51 minutami, Frenk 67 pravi: To ma ugrajen avtomatsko mazanje, sam uklopt ga je treba znat. 🙄 . ... stari. nikar se prov preveč ne zanašat na "avtomatiko" 😵 ... nobema še tko dovršena avtomatika ni od efekta brez prave "kontrole" 🤣
MiNa Objavljeno Marec 11, 2022 Opozori Objavljeno Marec 11, 2022 pred 2 urami, DAMI34 pravi: Če bo laufala zadeva na prdce, se bo prdenje podražalo. Bioplin... To že deluje. GoBobi in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 GoBobi, Kawasaki_rider, mladench in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 pred 21 urami, skalar36 pravi: USA. Itaq: They had him jailed because the moment he created this he became the most powerful man in the world. v Indiji se že vozijo na vodo in komentar spodaj: Government after watching this: Increase rates of Cooker 😂 MiNa in pik1 2
smasher Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 (popravljeno) Torej kot človek z preveč hiobiji... Sem tudi o motorju na vodo razmišljal.... Zelo pokemben podatek je "tisti kamenček" v loncu, kinje dejansko katalizator za kemijski razpad vode. Sicer ne vem kako deluje ta, ampak pri nekaterih varjanta pol "voziš na aluminij". Ps: sem se potrudil najti bolj strokoven članek kot nekaj iz mojega spomina https://energy.mit.edu/news/using-aluminum-and-water-to-make-clean-hydrogen-fuel-when-and-where-its-needed/ Popravljeno Marec 12, 2022. Popravil smasher
Kugelschreiber Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 WTF? Katalizator za razpad vode? A res nihce se ni vidu karbida?! GORI ACETILEN. GoBobi, Zok, Joker in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 pred 1 uro, smasher pravi: Torej kot človek z preveč hiobiji... Sem tudi o motorju na vodo razmišljal.... Zelo pokemben podatek je "tisti kamenček" v loncu, kinje dejansko katalizator za kemijski razpad vode. Sicer ne vem kako deluje ta, ampak pri nekaterih varjanta pol "voziš na aluminij". Ps: sem se potrudil najti bolj strokoven članek kot nekaj iz mojega spomina https://energy.mit.edu/news/using-aluminum-and-water-to-make-clean-hydrogen-fuel-when-and-where-its-needed/ Kamn ko kamn 🤣 pred eno uro, Kugelschreiber pravi: WTF? Katalizator za razpad vode? A res nihce se ni vidu karbida?! GORI ACETILEN. Ti se kr šali Indra Guspači iz Indije se pa zastojn vozi . no na karbid. Živel prvi maj 😁
Luka66 Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 Včeraj sem bil v Gratcu, cena na tankštelih so se vrtele okrog 15 ure od 2.2€ - 2,45€ (odvisno kateri D ali benz), ko sem šel nazaj okrog 19 pa so se cene vrtele od 1,99-2,24€ "naši" se že veselijo in napovedujejo pri nas višje cene zaradi..... ameri so dobro zakuhali in skupaj z arabci si manejo roke, EU je brez glave in pravih ukrepov.........na tej "utemeljeni" osnovi prihaja veriga podražitev, ker svetovne borze in naj...... zopet folk. bajkr88, Joker, GregorM in 1 other 4
Zok Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 (popravljeno) On 3/11/2022 at 1:54 PM, skalar36 said: Si dal dobro iztočnico. A si predstavljaš, da bi nardili vozilo, ki ga poganja pir. K nebi vedu, al ga pit, al se vozt. Apa da nekje na poti postaneš žejen... Sicer ni bil za pogon, je bil pa za klimo (15:45 naprej)... 8 hours ago, DAMI34 said: v Indiji se že vozijo na vodo in komentar spodaj: Government after watching this: Increase rates of Cooker 😂 pise tudi "done by professionals"🤣 Popravljeno Marec 12, 2022. Popravil Zok skalar36 in DAMI34 1 1
smasher Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 pred 8 urami, Kugelschreiber pravi: WTF? Katalizator za razpad vode? A res nihce se ni vidu karbida?! GORI ACETILEN. Če dodamo NaOH (če je kdo kdaj jedkau vezja s fotolakom ga ima še kaj doma ) se malce izboljša proizvodnja vodika če sem pravilno videl. Tako da je dejansko oksidiramo aluminij in oporabimo NaOH kot katalizator. KATALIZATOR je snov KI POSPEŠI KEMIJSKO REAKCIJO in ne samo tisto kar imajo vozila na izpušni strani. GoBobi, Kawasaki_rider in C eagle 2 1
Kugelschreiber Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 5 minutes ago, smasher said: KATALIZATOR je snov KI POSPEŠI KEMIJSKO REAKCIJO in ne samo tisto kar imajo vozila na izpušni strani. Katalizatpr je snov, ki pospesi reakcijo, IN SE PO REAKCIJI NESPREMENJEN UMAKNE. Osmi razred. Ni pomembno. To kar gledamo je spajanje CaC2+H2O=C2H2+Smeti. Dobimo acetilen. to kar si postal zdaj, ne vem kaj je. Nima pa nobene veze z Indijskim filmckom. Tam indijec v ekonom lonc vrze kos karbida. Ce karbid zmocis, iz njega hlapi acetilen. Zato knapovski rek:”špukaš na karbid.” Po slovensko, pljuvaš na karbid, oziroma provociraš. karbid sem nucal za karbidovko v jamarskem krožku, in kasnej, da smo z njim pokali. Prodajala ga je cinkarna Celje. Pakiran je bil v taak, lep, rebrast sod, cca 100l. GoBobi, DAMI34, Joker in 1 other 3 1
smasher Objavljeno Marec 12, 2022 Opozori Objavljeno Marec 12, 2022 Sem predstavil kemijsko zadevo ki je dejansko precej razširjena in večkrat predstavljena, karbid je "zastarel"
Zok Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 9 hours ago, Kugelschreiber said: Karbid sem nucal za karbidovko v jamarskem krožku, in kasnej, da smo z njim pokali. Prodajala ga je cinkarna Celje. Pakiran je bil v taak, lep, rebrast sod, cca 100l. Karbid je na kilo prodajal Slavc v kmetijski zadrugi na Ponikvi.
Buschi Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 Karbid so v časih moje mladosti prodajali v vsaki kmetijski. Ga je šlo precej ob velki noči in prvem maju.
DAMI34 Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 bmk, jaz vozim še ta star bencin pred podražitvijo
apirko Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 Že drugič ta tedn tankal moped... zgleda da se nebom manj vozil... DAMI34 1
TakeALookAround Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 v tork bo tank 40eur+, dobr ane?😂
Zok Objavljeno Marec 13, 2022 Opozori Objavljeno Marec 13, 2022 10 hours ago, Buschi said: Karbid so v časih moje mladosti prodajali v vsaki kmetijski. Ga je šlo precej ob velki noči in prvem maju. Ampak Slavc ga je mel najblizje. spominipress
Joker Objavljeno Marec 14, 2022 Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 pred 14 urami, TakeALookAround pravi: v tork bo tank 40eur+, dobr ane?😂 Nekam majhen tank imaš... TakeALookAround 1
skalar36 Objavljeno Marec 14, 2022 Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 Podražitev bencina+podražitev osnovnih živil bo za marsikoga zelo boleča. Koruza se je v enem letu podražila za 100% maus in RobiRoberto 1 1
VS800 Objavljeno Marec 14, 2022 Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 C eagle, Kawasaki_rider, Mavti in 5 others 8
Popularna objava pik1 Objavljeno Marec 14, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 . skalar36, C eagle, GregorM in 7 others 10
Zivnorc Objavljeno Marec 14, 2022 Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 ... na vodo deluje večino najmočnejših strojev na svetu. ... drugače pa na povprečnem nadzvočnem lovcu steče skozi izpuh pri afterburnerju cca 8-10l/s goriva po motorju..... ... na primer F15 pri full gas (afterburnerju) pokuri cca 1500 l/min.... oz 25 l/sec ...pa se ne sekirajo preveč po moje.... važn da gre.... Mavti in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno Marec 14, 2022 Opozori Objavljeno Marec 14, 2022 pred 10 minutami, Zivnorc pravi: ... na vodo deluje večino najmočnejših strojev na svetu. ... drugače pa na povprečnem nadzvočnem lovcu steče skozi izpuh pri afterburnerju cca 8-10l/s goriva po motorju..... ... na primer F15 pri full gas (afterburnerju) pokuri cca 1500 l/min.... oz 25 l/sec ...pa se ne sekirajo preveč po moje.... važn da gre.... k majo službeno kartico za tankat :P Mavti, GregorM, Zok in 3 others 6
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se