Skoči na vsebino

Prvomajski Dubrovnik 2003

pero

Priporočene objave

...Saj tam ko smo bili lani je bilo res kar zelo v redu ( ograjen vrt na njem pa motorji 8) ) sobe tudi v redu samo še lepše pa bi bilo če bi bili bolj skupaj ne pa tako razmetani kot lani.

Nekteri smo jih dal v garazo :wink: si puzabu :roll: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:?: Za koliko "približno" pa pride soba na noč (za 2) :?:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se bojim da bo letos še slabše :?  :oops:

Slabše kaj si s tem mislu!!Mel se bomo tako kot si bomo sami naredl in zato vem da se bomo mel super!!! :twisted: :D :D :D :D :D :D :D

Ciao,by Pero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:?:  Za koliko "približno" pa pride soba na noč (za 2) :?:

Lani je blo 30DEM :roll: 15EU :wink:

kolikor vem je bilo okoli 8 eurov na noč. Kje tudi do 10 več pa nikakor ne :wink:

Max. Točno se spomnim tiste garaže, pa golfa na vrtu :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

So kakšne izkušnje z obiskom Črne gore? Mislim predvsem na probleme z domorodci, ki bi si zaželeli mojega motorčka, denarja.... pa s policaji, ki si želijo denarja itd... Skratka, kolk je varno križariti po Čg?

lp, Pjotr.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

So kakšne izkušnje z obiskom Črne gore? Mislim predvsem na probleme z domorodci, ki bi si zaželeli mojega motorčka, denarja.... pa s policaji, ki si želijo denarja itd... Skratka, kolk je varno križariti po Čg?

lp, Pjotr.

Sem včeraj klical na veleposlaništvo Srbije in Črne Gore, pa ne vem če sem čist prov razumel (upam). Za obisk YU rabiš vizo, ki jo moraš sedaj kupiti v SLO in ne več na meji, za vizo pa rabiš:

- Garantno pismo (poslovno(osebno) povabilo od domorodcev),

- 5.000 SIT

- in najbrž še dokumente.

Sem pa vprašal (za potovanje) koliko pride viza, če preko Srbije le potujem v Bulgarijo, pa mi je rekel da pride 9.500 SIT :!: :!: :!: :!: :!:

Upam da tale zadnji del nisem prav razumel, ker kot sem prebral potopis v Motopulsu, je lani (poletje 2002) bila Viza, za prečkanje YU 6 € , dobil si jo pa brez problema na sami meji.

Mogoče so to le začasne sankci je v izrednih razmerah?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko je sezona, te v Crno goro spustijo tudi brez vize, moraš pa plačat dezinfekcijo :?: in zavarovanje. Mislim, da za 1. maj ne bodo težil, če bomo iz Dubravnika skočil še mal v Crno goro. Vsaj tako je bilo zadnji dve leti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dezinfekcijo? Saj ni več slinavke in parkljevke. No, jaz sem bila celo brez potnega lista, pa so me vseeno pustili noter.

Sam zeleno karto je pa vseeno priporočljivo imet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...No, jaz sem bila celo brez potnega lista, pa so me vseeno pustili noter.

8) :arrow:

...bleščeč nasmeh in prijazna beseda delajo čudeže.

...Sam zeleno karto je pa vseeno priporočljivo imet.

Ali pa pripravi EURE za kazni, ki ti jo izdavijo ko te ustavijo :idea: :arrow: :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko je sezona, te v Crno goro spustijo tudi brez vize, moraš pa plačat dezinfekcijo :?: in zavarovanje. Mislim, da za 1. maj ne bodo težil, če bomo iz Dubravnika skočil še mal v Crno goro. Vsaj tako je bilo zadnji dve leti.

Vseeno se je bolje pred odhodom prepricat o trenutnem stanju in se izognit nepotrebnim komplikacijam :roll: :idea: :arrow: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja mačica si imela srečo da so lani tisti štajerci tvojo zeleno karto plačali :?

Sicer pa mislim da srbija in ČG tud na tem področju nista ista država. Po moje da se da v ČG brez vize(vsaj lani je bil potni list dovolj) medtem ko za srbijo pa ?????. Bo treba bmw vprašat ko je bil alni več po tistih krajih :oops: pa seveda tud kak konzulat samo da bodo tam sigurni kaj rabiš in kaj ne rabiš. Ne da boš potem plačal boga in pol pa še vedno ne boš mogel priti do budve zato ker nimaš zelene karte, ki stane 1000sit :twisted:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da se na tem področju stvari relativno hitro spreminjajo, vsaj napiši kako stare so te tvoje izkušnje, da se bo vedelo kakšna je verjentost da tvoje informacije držijo.

Brez tega, pa je tako, kot da bi jaz iz lastnih izkušenj govoril, da za v Bosno ne rabiš potnega lista (pred 15 leti).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, master Jason.

V Srbiji sem bila letos za novo leto. Mislim, da za 4 mesece stare informacije na tem področju še niso zstarele.

Za ČG sem pa že napisala, da je to bilo lani za prvi maj. Torej pred enim letom.

Nič pa nisem slišala, da bi se v tem času zgodili kaki tektonski premiki. Torej še enkrat: Srbija - viza NE, Črna gora - viza JA

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sploh pa mislim, da smo malo zašli s teme. Kot kaže, bom jaz letos vseeno šla v Dubrovnik. Ampak računam na varianto čez Bosno (pa ne samo tistih 10 km mimo Neuma) vsaj v eno smer. Čakam samo še na potrditev.

Sicer pa Pero, a boš napisal kakšen približbi plan vožnje?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam zeleno karto je pa vseeno priporočljivo imet.

Vzami zeleno karto in poglej katere države so gor prečrtane ... carta verde in YU no good

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ehhh Hocko nisi ravno na tekocem... :?:

To mas ti se staro zeleno karto.

Po novem (ze nekaj mesecev!) velja zavarovanje tudi za YU!

Pojdi na zavarovalnico in zahtevaj novo karto :idea: :arrow: :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja mačica si imela srečo da so lani tisti štajerci tvojo zeleno karto plačali :?

Sicer pa mislim da srbija in ČG tud na tem področju nista ista država...

Po tistem z policaji smo se samo se obrnili in popokali kufre iz CG :roll: :oops:

Seveda ne prej preden smo odposlali kartice z pozdravi iz Montenegrota :D

Kar se pa tice dveh drzav sta zdaj ze nekaj casa le se ohlapna zveza Srbije in CG :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, master Jason.

V Srbiji sem bila letos za novo leto. Mislim, da za 4 mesece stare informacije na tem področju še niso zstarele.

Za ČG sem pa že napisala, da je to bilo lani za prvi maj. Torej pred enim letom.

Nič pa nisem slišala, da bi se v tem času zgodili kaki tektonski premiki. Torej še enkrat: Srbija - viza NE, Črna gora - viza JA

Samo pred 4 meseci še niso ubili Džindžiča, tako da lahko da so sedaj poostrili te zadeve. Smotan je če te nekako spustijo not, pol pa vn ne. Kar sem sam napisal mi je rekel možak na veleposlaništvu.

Če bo vreme in čas bom šel tudi jast čez Bosno - nazaj. Po dolini Neretve do Mostarja, čez Jajce in mimo Bihača v CRO in SLO.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da grem tudi jaz do Dubrovnika za prvomajske. Je pa še močno odvisno od vremena :!: :!: :!: in $$$$. Upam, da bom lahko šel (računam kakšnih 7 dni).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sedaj pa zares!!!Plan potovanja!!!

Takole plan poti sem sestavil in noben ni obvezan da mu sledi, bi bilo pa zaželjeno, da se odzovete v čim večjem številu saj je družba vedno zaželjena!!!

1. dan (28.04): odhod iz Ljubljane (zbor na črpalki na dolenjski cesti ob 10.00h)!!!Mahnemo jo proti Kočevju, mejni prehod Brod na Kupi, Crikvenica, Senj in tako naprej do bljižine Zadra (natančneje Sukošan), kjer bomo prespali. Zvečer sledi ogled 'večernega' Zadra in kaka večerjica pred spanjem. Pot je zastavljena na cca 350km ali več v primeru da se zgubimo! :D

2. dan (29.04): po skupnem zajtrku okoli 10.00h odrinemo novim dogodivščinam naproti. Pot nas bo vodila do Vodic kjer bomo malo skrenili s poti in si vmes ogledali še prekrasen naravni park Krke z vsemi pripadajočimi lepotami (slapovi Krke - po predhodnem dogovoru)!!!Verjetno bo na poti kak večji postanek za napolnit tanke in trebuhe! :idea: Nato bomo krenili proti Šibeniku, Splitu in mimo Makarske do majhnega vendar zelo slikovitega mesteca Gradac ( cca 40km iz Makarske proti Jugu), kjer bomo tudi prespali in se naužili lepot tega majhnega mesta. Dnevni števec km se bo ustavil na cca 300km!!!

3. dan (30.04): na pot bomo krenili zopet okoli 10.00h po srednje Evropskem času :lol: !!! Na poti proti Dubrovniku se bomo ustavili še za kako fotko (skupinsko valda) in jo počasi mahali naši končni destinaciji naproti!!!Ker nas ta dan čaka samo še cca 120km si bomo lahko po kaki kavici in resnejši debati pred nastanitvijo lahko pretegnili krake na kakem sprehodu po Dubrovniku. Sobe, ki jih bom po predhodno pobranih prijavah z veseljem rezerviral bomo predvidoma napolnili ob 14.00h!!Nato sledi težko pričakovano kopanje in kak sladoled ali celo kosilo!Potem pa počasi priprave za odhod v središče mesta kjer se bomo zabavali do poznega večera ob zanimivih debatah in nenazadnje BAKLAVAH!!!!!! (Twix :D :wink: )

4. dan(01.05): Počivanje, kopanje,kosilo, izleti, slikanje, baklave ( vrstni red izberete sami) si sledijo v celotnem dnevu!!Časa za zabavo bo na pretek!!

5. dan (02.05): midva jo bova najverjetneje mahnila proti domu tako da bova v dveh dneh doma! No lahko se nama pridružite ali pa ostanete še dalj ali pa nas že prej zapustite!!!Postanek na poti bo padel po sistemu loterije!! 8)

6. dan (03.05): Predviden prihod domov in seveda nepogrešljiv obisk 3M, kjer bo 'padu' en velk sladolet s tremi+ kepcami!!!

Torej kaj rabimo s seboj:dobra volja, tople gate, pa po možnosti kak dežni kombinezon (boh ne dej), pa seveda kopalllkkkkeee ne pozabt!!!!!!!!!

Spali bomo v sobah (cca 10E na noč), ceno bomo probal še zbit!!! :wink:

Baklave na naši poti niso varne!!! :lol:

Sobe v Dubrovniku bom jest rezerviral za 30.04 in 1.05 (po potrebi več ali manj)!!Sam javite mi kdo gre res zravn v tem planu!!! :!: :!: :!:

Torej gremo na Prvomajski dopust in en na dirkanje!!!Razdelili se bomo v skupine po hitrostih in se čakali na določenih mestih!!!Z nami gre tudi skuterist Spidi tako da mislim da kilometrina zgleda dokaj realno!! :wink:

No upam da se vas bo udeležilo tega skupnega druženja čim več!!!Vsi prisrčno vabljeni!Se kmalu vidimo!!

Še 11 dni do odhoda!!

Ciao,by Pero & Nataša

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sedaj pa zares!!!Plan potovanja!!!

Z nami gre tudi skuterist SPIDI

tako da mislim da kilometrina zgleda dokaj realno!! :wink:

Še 15 dni do odhoda!!

Ciao,by Pero & Nataša

Samo da nebo kakšne pomote. :black:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!