CAPIROMZY Objavljeno Junij 14, 2003 Deli Objavljeno Junij 14, 2003 Dons pa do Bohinja mal pogledat kakšna je voda, ker na Bledu je ''kofe'', super voda. Ravno prav topla-mrzla ma ni boljše. Drgač pa na cesti precej motoristov, ravno ko sem se peljal nazaj iz Bohinja pa se je enemu motoristu pripetila manjša nezgoda. V ovinku pred Bohinjem, pred benc. črp, je zdrsnu iz ovinka-mislim da ni blo nč hudga. Pa še to zakaj je padel- bila je ravno ploha in točno pred tistim ovinkom je šla ploha mimo tako da je bil moker samo ovinek in naprej pa je prehitro pripeljal-in škoda :o :o :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sitko Objavljeno Junij 14, 2003 Deli Objavljeno Junij 14, 2003 Danes naredili furo na Grossglockner pod okriljem MK Kamnik, skupaj 22 motorjev. Prijetna družba. Kljub slabi napovedi smo imeli zelo lepo vreme. Cesta je super, razgled čudovit, prelaznina 17 EUR, prevoženih 550 km iz Domžal. Zelo priporočam! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gugo Objavljeno Junij 15, 2003 Deli Objavljeno Junij 15, 2003 Dones pa jaz z mojo ta buls polovico naredil cca 300km...in to okoli 15h iz LJ proti Postojni, nato v Vipavsko dolino pa preko Nove Gorice v Staro Gorico po novo celado in nato v mesto na sladoled, potem pa se malo do Tolmina na en zur. Nikje na sredi poti...malo naprej od jeza, me izsili prva oeba....in to cisto brez pomote....gledala me je v oci....se smejala in speljala....dobr da mam dobre bremze. Pred Tolminom naju je prvic posteno opralo, pa sva se preoblekla v usnje (prej samo jeans). Na zuru malo naprej od Johnsona do cca 00.00, nato pa pot preko Idrije v Ljubljano. Prideva na Vrhinko in me ze drug danes posteno izsili-ampak na tega sem se vsaj vnaprej pripravil (polno folka na Vrhniki...nek obcisnski zur)...malo naprej od Vrhnike pa drug naliv in prvic dezne kombinezone gor...potem pa pocasi do doma...prispela ziva in zdrava in razen rokavic in obuval cisto suha...aja pa se povprecna poraba novega ZRX1200 samo 5,2L/100Km (vse skupaj pa 580KM prevozenih...kupil v sredo in cetrtek registreral.... LP Gugo B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smeško Objavljeno Junij 15, 2003 Deli Objavljeno Junij 15, 2003 Včeraj sem se tud jest mal na motor spravu po dolgih dveh dnevih abstinence. S frendom sva se ob 19 uri odpravila proti Planini. Na poti se ni zgodilo prav nič posebnega, razen dveh dogodkov, ki sta zaznamovala vožnjo: Prvi dogodek: nekaj km pred Vrhniko me dohiti bela thalia z napisom avtohiša malgaj in se mi zalima na rit, tako, da sem v vzratnem ogledalu videl le havbo avta - bil je cca. 1,5m za mano (to pomeni, da je zelo upošteval varnostno razdaljo :angry: ) dobro peljem normalno, ko pridem do table z omejitvijo na 60 - kreten še vedno za ritjo, se obrnem nazaj in mu z roko pokažem naj se umakne bolj nazaj, ker jaz ne bom peljal 100 skozi naselje samo zato da mi neki bedak ne bo vozil za ritjo - tip še vedno za mano zato mu še enkrat pokažem naj se umakne - tip nč, samo začel je nekaj z rokami opletat kao boš ti že vidu... še vedno za ritjo... prav sem reku, ti bom pa mal pokazal, kako je to če tisti pred tabo malo zabremza - ko sem narahlo stisnil bremzo (toliko,da se prižge zavorna luč) se je tip posral in kar krepko pritisnil na zavoro - mislm da je vidu za kaj se gre... potem pa sem se rajši umaknu, da je frajer nadaljeval svojo pot skozi rdečo luč na semaforju.... Drugi dogodek: malo pred Logatcem dohitim avto, seveda sem bil odločen, da ga bom prehitel... nasproti se mi pelje tovornjak, vendar je bil še dovolj daleč za varno prehitevanje... postavim se bolj na desno stran mojega pasu in ravno hočem dodat gas, ko izza tovornjaka skoči ven model na rdeči cbr 900 in prehiti tovornjak - malo je manjkalo pa bi počla skupej (vsaj men se je tko zdelo :unsure: ) - priznam - ustrašu sem se kot cucek! Če bi se mi take stvari dogajale vsak dan na motorju, ga sigurno nebi imel več, al pa tud živ nebi bil... mogoče bo pa polna luna :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drekavac Objavljeno Junij 15, 2003 Deli Objavljeno Junij 15, 2003 Dodajam eno slikco z včerajšnjega izleta na Grossglockner (da boste 'fouš', k smo mel tolk lep vreme): :lol: ;) B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Junij 16, 2003 Deli Objavljeno Junij 16, 2003 V soboto dopoldne sem krenila proti obali(Umag)gužva na cesti,vroče.Postavila šotor in uživala v soncu in morju do nedelje popoldne zvečer pa se ustavila še na ridah.Posledice sonca so opekline po hrbtu in nogah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Junij 16, 2003 Deli Objavljeno Junij 16, 2003 Lep vikend je za mano.... V petek do Slovenske Bistrice, potem pa v soboto na Golico... CBRa prvic zabrusila na levi, potem se dvakrat na desni tacki... V nedeljo pa na Kolpo se kopat... vsak drugi ovinek je bruslo... Drugace pa je Kolpa prijetno topla... lih prou, da ni pretopla in da se da v njej ostati dlje casa... potem pa na piknik v NM... nazaj grede naju je pa s Teyo pralo od Krskega do Bistrice... bljak... na sreco ni stalno padalo, ampak cesta pa ravno zoprna za voziti... kasneje tudi nazaj v LJ... Vsega skupaj se je nabralo za kaksnih 850 km... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fifty Objavljeno Junij 17, 2003 Deli Objavljeno Junij 17, 2003 Danes sva z M. načrtovala pravi moto-podvig. Začela sva z vožnjo iz Kanomlje v službo (ki je slučajno v Ljubljani). Ob 15,30 sva že sedela v Paviljonu in dodelovala mikronačrt: nakakšno primorsko-notranjsko varianto v dolžini 300 km. Paviljon je imenitna točka za nadzor prometa v smeri proti jugu in zahodu; zato opaziva :o prijatelja Alterja (op.a. AlterMann), ki se poskuša neopazno :ph34r: pretihotapiti (s svojim 300 kg slonom) mimo naju in prihraniti denar za rundo. ALTER , ni ti uspelo! ;) M. je imela beležko na mizi in je poleg tvojega imena naredila križec :blink: Pot naju je najprej nesla mimo Kalc proti Podkraju ( to je tam vmes , kjer ne greš na Kačje ride, pa v Idrjo tut ne....) . Cesta za bogove, še tisti del slabe ceste, ki je doslej kvaril veselje, so na novo prevlekli z asfaltom. B) Tako privijugava na Col, kjer zaznava prve dežne kaplje. Ker sva oba bistre glave, soglasno (brez nepotrebnih besed) nagneva na parkirišče k Tratniku. Nevihta je trajala: 4 pire, 1 bograč, 1 polento (za dva) , 2 gibanici in 1 kapučin. Stala naju je 3.600 SIT ter 150 km. (Peesda, tut nevihte niso več, kar so bile :( ) Tako sva se po uri in pol pavze naložila na moped in jo po mokri cesti ubrala čez Črni vrh in Godovič nazaj v Kanomljo. :) Kako ljubim tiste ovinke - tudi če so (bili) mokri. Epilog: Kilometrov sramotno mokro malo :unsure: Še en epilog: Moped cel za pobrisat. :huh: Pa še en epilog: M. tut mokra. :P Lep dan. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AlterMann Objavljeno Junij 17, 2003 Deli Objavljeno Junij 17, 2003 Ne morem zanikat, da sem se peljal mim Paviljona, ampak sta me mogla pa zlo dolg čakat. Ob 15.30 sem prišel iz službe, (ki je slučajno v Domžalah), naložil 90 kilskega Alterja na 281 kilskega slona in se odpeljal (Hočko ne beri spodnje vrste): Zbilje-Škofja loka-Žiri-Logatec-Vrhnika-Borovnica-Podpeč-Brezovica(okrog 17-ih)-Ljubljana-Ihan-Domžale. Sprašujem se, kaj sta počela tako dolgo v Paviljonu. Manu, zato prosim, če lahko še enkrat preveriš upravičenost tistega križca. In za konec današnjih vtisov: domov sem prišel suh; motorja mi ni blo poterbno pucat; do servisa še 1500 km. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Junij 17, 2003 Deli Objavljeno Junij 17, 2003 Danes popoldne bil v Novi Gorici in nazaj.. sel sem jasno cez Podkraj in vam takoj povem eno opozorilo: prakticno vsak drugi desni ovinek ima pesek na cesti, zato bodite zelo pazljivi. Levi ovinki so bili vsi cisti. Nazaj grede sem stalno lovil nevihto, se enkrat popolnoma oblekel v dezni kombinezon, a vendar prisel suh v LJ. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Junij 18, 2003 Deli Objavljeno Junij 18, 2003 Opravil popolnoma nerazburljivo vožnjo včeraj popoldne, če upoštevam vse popito pivo, do dna krožnika s kruhom pobrisane bograče, polente kar malo za počez in vsemogoče križce. :D Še tuša si nisem privoščil, ker od Razdrtega do ovinkov med Senožečami in Divačo vozil le po mokri cesti, ki jo je dež tuširal kake pol ure pred menoj. :huh: Ce-Strunjan-Ce Vmes sem opravil popolnoma nedostojno in motosvetovcu bogokletno vožnjo Strunjan-Izola(trgovina)-Strunjan zgolj v delovnem kombinezonu, navadna modra cota, še jeans ne, brez rokavic, brez podkape, v delovnih čevljih. Mi je kar malo nerodno priznati ta spodrsljaj :huh: Domov grede skorajda imel incident v obliki padca motorcikla na tla. Pripeljal po sili razmer, ker bil prej preveč izbirčen, do zadnje dosegljive bencinske na avtocesti pri Lukovici, ker sicer bi se iz Trojan spuščal z ugasnjenim motorjem, ampak do Šempetra pa le ne bi letelo. Se ustavim pred tisto škatlo, ki skozi cev toči bencin, dam nogi na tla in desna noga kar nekam v desno, motorciklu pa sta manjkali le še stopinja ali dve do tistega znamenitega kota neizbežnega padca, ko je desna noga le zakopala v beton. :huh: :huh: Nekaj mastno razlitega je bilo na tleh in čakalo je name. :angry: Sicer pa prijetna vožnja in po stari navadi odličnih vonjav polno vsepovsod naokoli. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pero Objavljeno Junij 18, 2003 Deli Objavljeno Junij 18, 2003 Dons naredu celih 6 km od doma pa do 3M paše to sm zelo po ovinkih vozu, da se je tolk nabral!!! :P ;) :rolleyes: <_< :D Ampak pasal pa je pasal, sam mrz je blo pa tudi!!! :P :D No za vikend pade kej več km1 Bom poročal!!! :P :D Ciao,by Pero Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urbi Objavljeno Junij 20, 2003 Deli Objavljeno Junij 20, 2003 Včeraj opravil naslednjo furo; Lj - Kranjska gora - Vršič (srečal 25+ Nemcev, vsi s kravami od BMW GS) - Bovec - Most na Soči - Idrija - Logatec - Ljubljana. B) B) B) Čudovit dan, na Vršiču odličen razgled, Soča smaragdno zelena,... Ahhhhhh Fasal laser (64 km/h v naselju, 7.500 Sit), 330 km, rit me je šele danes nehala bolet, vrat še zdaj malo ukočen (jebiganimamkondicijepres). Urbi p.s.: ejga, kdo je ze nekaj modroval na forumu, da taplavi težko nacilajo motorista z laserjem? :angry: :angry: :angry: :angry: Včeraj jim je odlično uspelo! :angry: :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Black Knight Objavljeno Junij 21, 2003 Deli Objavljeno Junij 21, 2003 Prva daljša tura po bolniški.Ob 11:30 s kolegom štartal iz LJ proti Logatcu do Idrije.Tu pa tam kamenje na cesti.Iz Idrije do Mosta na soči,kjer sva spila kavico ob prijetnem pogledu na jezero.Nato 4km nazaj proti Idriji na Podbrdo in naprej na Železnike.Cesta večinoma v slabem stanju.Nato do Škofje Loke in ob 16:30 prispela v LJ.Prijetnih 190km... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Junij 21, 2003 Deli Objavljeno Junij 21, 2003 Ravnokar sem se vrnil z zbora v opatiji...je bilo zelo fajn....sva šla z mojo pa sando7 pa njenim....lepa lokacija lep zborček .....štartali ob pol treh in sedaj že v prijetni postelji.... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gregs Objavljeno Junij 21, 2003 Deli Objavljeno Junij 21, 2003 Na ta sobotni vecer, ob pol enih zjutraj, samcat sedim v kuhinji v hisici v Bovcu in premlevam, kaksen fleten dan je za mano, pa se, kaksen bo danes... ko jo pihnem v Dolomite za en dan... Skratka, ko sem zjutraj poljubil svojo najdrazjo v (kratko) slovo in ji zazelel produktiven dan, sem jo iz stajerske pokrajine picil proti avstrijski Koroski... preko Vitanj in Slovenj Gradca ter Raven... pa po severni strani do Arnoldsteina... in italijanskega Trbiza... vmes dozivel dve lepi stvari, ki sta mi popestrili dan: 1. srecal gruco najmanj 40 avtomobilov znamk Ferrari, Lamborgini in Porsche (kako je en pred mano priitisnil na gas... iz vseh 4 rorov je zahrumelo... jaz pa za njim... naj se slisi Akrapovic... fant, potegnejo tele stirikolesne krace... :ph34r: ); 2. srecal policijsko patruljo na levi strani, ki mi je mahala, naj upocasnim (pa ne, da bi me ustavljali, OPOZARJALI so me), ker je 300 metrov najprej njihov kolega na desni ustavljal... ampak mene ni, je pa takoj za mano ustavil avto iz nasprotne smeri... hecno... ampak policaji so mi mahali... ejejejej... prav zanimivo, no... B) V Bovec sem prispel ravno takrat, ko sta se tudi Matic in Dada iz smeri Gorice pripeljala... ma smo se srecali, ko da se ne bi dva dni prej menili... :P Po zadovoljivem kosilu sem ju spremil do ratec, potem pa spet nazaj v Bovec (po moje so me na mejnem prehodu kar malo cudno gledali, ko sem pa trikrat prestopil mejo :D )... in tako se je za mano nabralo kaksnih 330 km... Kot receno: danes pa cisto solo v Dolomite... upam, da mi uspe pri kaksem fletnem jezercu tudi nekaj vrstic iz knjigice prebrati... B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 Drzna trojka Udizaver, Fisherman & PEPE je včeraj izvedla epohalni prodor Brezovica/Bresovizza-Strunjan/Strugnano. Pred startom je bilo vreme prijazno klavrno in pohlevno sem upal, da bo ekspedicija preložena za nedoločen čas. Vendar pa je nekje v tihi globočini moje duše neumorno glodal črv suma, da bodo prevladali Udizavrovi argumenti. Imel sem prav. Kot običajno. Navadite se na to. Pa smo krenili. Ni šlo drugače. Yst sem bil nasredi. Kot se to pri sendviču spodobi: tanajboljša zadeva je nasredi. Tisto kar je okoli nje, samo ustvarja iluzijo, da je vsega skupaj več. Kljub vratolomnemu drvenju sem opazil par stvari: 1. Ride niso več cesta ampak terarij. "Kač" je kolikor hočeš. Glede na to, da jih osebno sploh nočem, bi bila že 1 preveč. Cvikal sem 24,5/uro. Hitreje nisem upal peljati. Počasneje pa tudi ne gre. Razen v rikverc. 2. Kolone od neke namišljene točke pred Črnim kalom do morja so totalna štala. Kakih 10% avtomobilistov se vzorno trudi, da mopedisti ne bi mogli voziti mimo. Včeraj so tej populaciji predsedovali Avstrijci. 3. Udizavru se nasproti vozeči avtobusi & tovornjaki umikajo. Nisem še dognal zakaj. Oni pa očitno že. Kakorkoli, prispeli smo v Strugnano in požrli Horjotu makarone, ki jih je v svoji naivnosti nameraval imeti za cel mesec. Darja (ženska oblika HHV) je bila prijazna. Tudi Žiga (tanajmlajši primerek HHVjev) nam ni rekel žal besede. Sodim, da jim je naš obisk zagotovil mir pred sosedi v kampu. Mimogrede sem bil obveščen o eni zanimivi zadevi, ki pa vam je ne smem izdati, ker vas hoče oseba, ki je neposredno vpletena, šokirati sama. Ko smo podrli kupčke, sta Udi & Fiško zdrsnila proti Izoli, ker tam bivakira Fafe. Kaj sta požrla njemu, ne vem. Yst sem se namreč podal na Kras, ker sem domneval, da se mi je na haciendi pokvarila smetana in bi jo bilo potrebno zliti v gnojnik. Spet sem pravilno uganil. Češnje so že fuč, tako da se vam samo zaradi njih ne splača priti k meni. Proti domu sem plužil skozi prikupne kraške zaselke in gmajno. Čez cesto so mi v takorekoč neprekinjenih kolonah begale plahe srne. Priporočam previdnost. Bližnje srečanje mopeda s plaho srno se utegne preleviti v kaj zagatno situacijo. Favne sem imel za 1 dan kar dovolj, zato sem se kačjim ridam v elegantnem loku izognil. Pod večer smo se na 3M zbrali Keky, Ajgor & moi. Situacija je bila zelo barvita in nekako migljava. Potem smo jo mahnili proti enemu zaselku brez pravega imena v bližini Velikih Upelj. Tam je namreč dragi naši Lidiji pred skoraj natanko x leti tekla zibka. Seveda smo ji ob visokem jubileju čestitali in ji požrli vse čevapčiče in čebulo. Zlasti se je udomačil Ajgor. Komaj smo preprečili domorodcem, da ga niso posvojili. Pred kratkim jim je namreč crknil pes in pustil za seboj bolečo praznino ter precej močno ketno. Klimbra je bil prešerno razpoložen. Vsi ostali prisotni takisto. Razen Francija. Ta se je nekaj kujal. Drugače pa ni slab fant. Dan seveda ne bi bil popoln, če se ne bi potem odpravili še na motozbor v Medvode (Zwischenwasser). Sočnih podrobnosti o tem dogodku vam ne bom razlagal. Naj vam jih kdo drug. Kakorkoli, samo zahvaljujoč svoji izjemni žilavosti, sem še vedno živ. Mene osebno to veseli. Ne vsiljujem pa tega veselja nikomur. Lahko se svobodno odločate med celotnim spektrom čustev. Saj res, da ne pozabim: draga naša Lidija še vedno sprejema čestitke. Celo zaželene so. Za čevapčiče & čebulo ste pa že prepozni. Drugič se pa prej pobrigajte za to. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wobewt Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 Yst bom pa bl kratek kt Pepinho. Šli u Kostanjevico na Krki se kopat, pol pa na piknike določene. Ekola. Blo ye praw super. B) B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 ... upam, da mi uspe pri kaksem fletnem jezercu tudi nekaj vrstic iz knjigice prebrati... B) A se tko po novem strokovno reče "upam, da bom kake mladenke lahko ogovarjal s klopce " ? :) :) :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 lep pozdrav iz dubrovnika kamor sva prispela iz poti po črni gori Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
elbarto Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 MB-jurij-golica-Lavamund-klopeiner see :D :D (čmok, čmok...)-ravne(pica)-dravograd-MB. slike http://users.triera.net/pintamat/ LP, El B. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tiger Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 L.P. :D Z boljšo polovico sva dopoldne šla na žegnanje motorjev v Brezovico (o tem drugje) :D Po žegnanju sva se odpravila preko Idrije do Tolmina.Cesta v redu samo na nekaterih ovinkih je pesek zato je treba mal pazit :( Iz Tolmina pa skozi Kobarid,Bovec in skozi Trento na Vršič kjer naju je ujela nevihta :angry: Pol pa počasi skozi mokre ovinke tlakovane s kockami (drsi kot hudič) do Kranjske gore. Tam pa nič več dežja,cesta suha :D Prometa ni bilo prav veliko samo na Vršič sva ujela en avtobus ki je na vsakem ovinku popravljal naprej-nazaj in sva ga komaj prehitela :unsure: Je bil kar lep dan nabralo se je pa tudi slabih 300 kilometrov Lep pozdrav :ph34r: ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 Danes vrteli bolj okoli Ljubljane. Na Rakitno in nazaj je blo kr neki peskov po ovinkih, tolk bolj čista je cesta čez Bistro v Vrhniko, kjer še vedno stoji Petrolova pumpa, čeprav sem danes na njej zapazil enga HD V-Rod, ki je bil na prvi pogled zelo nizek in zanimivo mešan športno-čopersko-dragsterski motorin. Žal so Idrija in Ride odpadle zaradi objektivnih razlogov... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 z današnje kratke vožnje nimam lepih vtisov...najprej sem v postojni v ovinku vozu kot rossi (ko sem pršu iz ovinka sem na semaforju vidu zeleno luč pol pa malo gasa pa mi je zadnji konc neslo 30 cm v desno, čudn filing ma sem se dobro počutu ker sem imel kontrolo nad njim).. .pol pa v planini naletel na povoženega srnjaka ki je imel zmaličen zadnji konec vendar je bil še živ in je hotel ustat en človek ga je pa držal na tleh...se mi je kr zasmilu :( :( (tud če je oče lovec in imam veliko izkušenj glede tega) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Black Knight Objavljeno Junij 22, 2003 Deli Objavljeno Junij 22, 2003 Danes samo s kolegom na Zbilje na kavico.Na klancu nad medvodami se iz Zbilj na da zaviti proti LJ in moraš zaviti proti Kranju in nato polkrožno zaviti proti Lj... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave