Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, motolover pravi:

Se kdo sploh še vozi nepripet? 

Zagotovo okoli 10 procentov ali celo več, predvsem na krajše ture v svoji okolici. Ker se jim ne more nič zgoditi, ker vse poznajo in vedo kje stojijo policisti.

Nekateri se še zmeraj privezujejo zaradi policije :slap:.

Scarabeo

Objavljeno
Just now, Scarabeo 500 said:

Zagotovo okoli 10 procentov ali celo več, predvsem na krajše ture v svoji okolici. Ker se jim ne more nič zgoditi, ker vse poznajo in vedo kje stojijo policisti.

Scarabeo

Meni se zdi vožnja brez varnostnega pasu, podobno kot vožnja brez čelade. Ko si navajen, sploh ne pomisliš, da bi vozil brez. Najbrž ti pri AO+ odbijejo tudi če si brez čelade. 

Objavljeno
pred 3 minutami, motolover pravi:

Meni se zdi vožnja brez varnostnega pasu, podobno kot vožnja brez čelade. Ko si navajen, sploh ne pomisliš, da bi vozil brez. Najbrž ti pri AO+ odbijejo tudi če si brez čelade. 

Meni tudi. Sem se privezoval, ko še ni bilo uzakonjeno. Razen v fičiju brez pasov :).

Najboljša zavarovalnica je tista, ki je ne potrebuješ. Zmeraj se najde nek droben tisk, na katerega nisi bil pozoren ali pa ti ga niso povedali.

Objavljeno
pred eno uro, Scarabeo 500 pravi:

Scarabeo

če sem pošten, se vežem predvsem zaradi anojing zvokov...cin, cin, cin....niti 5m ne morem prevozit nepripet :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, motolover pravi:

Jaz!

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

....čeprav, l.'99 če bi bil jaz pripet, nebi preživel nesreče. Na srečo me je vrglo iz avta, ko je le-ta šel v morje na streho! 

Je majhen odstotek ampak...pri meni je bila razlika...

lp

IMG_1862.JPG

Popravljeno . Popravil Yagi-san
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 12 urami, motolover pravi:

Moj tast bi se, če mu ne bi piskalo v avtu :lol1: Pač tovornjakar in ni vajen al kaj jaz vem...

pred 9 urami, Yagi-san pravi:

....čeprav, l.'99 če bi bil jaz pripet, nebi preživel nesreče. Na srečo me je vrglo iz avta, ko je le-ta šel v morje na streho! 

Je majhen odstotek ampak...pri meni je bila razlika...

lp

Verjamem, po drugi stran pa je moj stari imel prometno in je udeleženec v drugem avtu imel neprimerno hujše poškodbe, kot če bi ne bi bil pripasan. En kolega pred leti umrl, ker mu je pas odtrgal eno roko in je izkrvavel.  Zgodb o primernosti pasu je ogromno. 

Point pa je, zavarovalnice ti dajo manj odškodnine. Čeprav so poškodbe toliko hujše, da je na koncu odškodnina večja. Kako dokažejo (ne)uporabo pasu pa ne vem. Mogoče po modricah?

Objavljeno
pred 2 urami, Arzen pravi:

Moj tast bi se, če mu ne bi piskalo v avtu :lol1: Pač tovornjakar in ni vajen al kaj jaz vem...

Verjamem, po drugi stran pa je moj stari imel prometno in je udeleženec v drugem avtu imel neprimerno hujše poškodbe, kot če bi ne bi bil pripasan. En kolega pred leti umrl, ker mu je pas odtrgal eno roko in je izkrvavel.  Zgodb o primernosti pasu je ogromno. 

Point pa je, zavarovalnice ti dajo manj odškodnine. Čeprav so poškodbe toliko hujše, da je na koncu odškodnina večja. Kako dokažejo (ne)uporabo pasu pa ne vem. Mogoče po modricah?

Policijski zapisnik .  In ja tovornjakarji smo posebna kasta ;)

• Všeč mi je 2
Objavljeno

AO+ je zame nujna stvar pri zavarovanju. Raje ga plačam in nikoli ne koristim, vendar če bi ga kdajkoli rabil verjemite, bi mi še kako prav prišlo. V primeru nesreče in telesnih poškodb bi bil odsoten od službe, bolniške vemo kako so plačane. V primeru najhujšega, bi družina dobila dodatni denar, ki bi jim spet prav prišel. Tako da jaz ga vedno doplačam. Pa tudi ni več tako drag kot je včasih bil.

Objavljeno
pred 4 minutami, JamesTheMan pravi:

AO+ je zame nujna stvar pri zavarovanju. Raje ga plačam in nikoli ne koristim, vendar če bi ga kdajkoli rabil verjemite, bi mi še kako prav prišlo. V primeru nesreče in telesnih poškodb bi bil odsoten od službe, bolniške vemo kako so plačane. V primeru najhujšega, bi družina dobila dodatni denar, ki bi jim spet prav prišel. Tako da jaz ga vedno doplačam. Pa tudi ni več tako drag kot je včasih bil.

Ko sem imel nesrečo so pri izplačilu komplicirali najmanj od vseh zavarovanj, ki sem jih imel , za uničeno koleno so mi izplačali enega novega GSA iz prve brez pritožb. 

AO+ obvezen, imam ga tudi na registriranem pony expressu:cool:

Objavljeno
pred 15 urami, motolover pravi:

Pa ne moreš verjeti, da se še kakšen pijan najde za volanom in ne pripet. :rolleyes:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 18 urami, DAMI34 pravi:

zavarovanje voznika v glavnem za telesne poškodbe v primeru njegove krivde pri prometni nezgodi (potem pa še dodatno potrebno prebrat droben tisk, kje AO+ ne velja, recimo če si alkoholiziran, pod vplivom mamil..)

Kaj pa, če si bil v popolni zaščitni opremi, alkohol 0:0, brez substanc v situaciji, "ki te je nekdo hotel ubiti", pa si se umaknil in zalegel??

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, moto rider pravi:

Kaj pa, če si bil v popolni zaščitni opremi, alkohol 0:0, brez substanc v situaciji, "ki te je nekdo hotel ubiti", pa si se umaknil in zalegel??

isto. Četudi si vozil prehitro pa padel, četudi si spregledal rdečo luč na semaforju, AO+ je nezgodno zavarovanje za primer tvoje krivde. Z nekaterimi izključitvami (alkohol, droga, samomor)

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Jaz in moj možni soptnik sva bila pri Zavarovalnici Triglav še dodatno zavarovan "za možnost poškodb pri nesreči", kar je bilo glede dodatnega plačila cene zavarovanja skoraj neopazno in iz tega dodatnega zavarovanja sem za posledice svoje prometne nesreče, v kateri "sem zalegel sam, brez drugega vzroka", dobil od zavarovalnice približno 10.000 € ...

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

Pravkar na radiu: STE SE POŠKODOVALI V PROMETNI NESREČI?

Pokličite na 080 ??? ??? PORAVNAVA.SI.   :hmm:

Objavljeno
pred 51 minutami, DAMI34 pravi:

isto. Četudi si vozil prehitro pa padel, četudi si spregledal rdečo luč na semaforju, AO+ je nezgodno zavarovanje za primer tvoje krivde. Z nekaterimi izključitvami (alkohol, droga, samomor)

Krivda gor, krivda dol. Rekli so NE!! Ne morš verjet

Objavljeno
pred 3 minutami, moto rider pravi:

To boš moral pojasniti, ker v prejšnjem zapisu si omenil, da te je hotel nekdo ubiti na cesti, vendar si se umaknil in padel. 

AO+ se koristi v primeru tvoje krivde in ne v primeru prijave uboja ali umora.

Razloži situacijo.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
28 minutes ago, RobiRoberto said:

Pravkar na radiu: STE SE POŠKODOVALI V PROMETNI NESREČI?

Pokličite na 080 ??? ??? PORAVNAVA.SI.   :hmm:

To so šele nateguni. Pa če mal povprašaš med odvetniškimi krogi...ti bodo vsi enako odgovoril!

....skratka, čim dlje od njih!

lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 55 minutami, moto rider pravi:

Borutt pojasnil. Problem lahko nastane, če zavarovalnica oceni, da je nekdo drug kriv, policija pa da si ti, vendar je to zgolj ugibanje. Boš moral kaj več napisat.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 20. 11. 2016 at 10:37, DAMI34 pravi:

V bistvu nimam kaj dost' dodat. Imel sem AO+, plačati pa nočjo. To = to!

Objavljeno
pred 4 urami, moto rider pravi:

V bistvu nimam kaj dost' dodat. Imel sem AO+, plačati pa nočjo. To = to!

boš moral mal več povedati, oziroma se obrniti na odvetnika.

Še1x AO+ je zavarovanje voznika za primer nezgode po lastni krivdi. Če voznik ni kriv, potem ne more koristiti AO+.

Objavljeno (popravljeno)
pred 29 minutami, DAMI34 pravi:

boš moral mal več povedati, oziroma se obrniti na odvetnika.

Še1x AO+ je zavarovanje voznika za primer nezgode po lastni krivdi. Če voznik ni kriv, potem ne more koristiti AO+.

je kriv! Neprilagojena hitrost, padec.... :whistle:

mislim, če tudi ga je kdo hotel ubiti bi moral dobit za osebne poškodbe. Za motor nič, če nima kako drugače zavarovano! 

Advokat in akcija, še prej pa en dober pošten zavarovalničar (lahko bambi61) samo, da ne bo spet popizdil, da klanfamo v 3pm. :rolleyes:

Popravljeno . Popravil solorider
Objavljeno
pred eno uro, solorider pravi:

je kriv! Neprilagojena hitrost, padec.... :whistle:

mislim, če tudi ga je kdo hotel ubiti bi moral dobit za osebne poškodbe. Za motor nič, če nima kako drugače zavarovano! 

Advokat in akcija, še prej pa en dober pošten zavarovalničar (lahko bambi61) samo, da ne bo spet popizdil, da klanfamo v 3pm. :rolleyes:

bo moral mal več povedati, ni dovolj niso dali al pa je rekla NE

Men tut ni dala :P še :P

Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

bo moral mal več povedati, ni dovolj niso dali al pa je rekla NE

Men tut ni dala :P še :P

Točno tako. Če ima čas in voljo postaviti vprašanje, pa naj ju ima še za odgovor. V nasprotnem primeru je dovolj kvalificiranih odvetnikov, da mu, za ustrezno denarno nadomestilo, razložijo postopek. 

Objavljeno

Moto Rider

Verjetno si ob prijavi navedel, da so te hoteli .... in torej si povedal krivca. Ker krivec obstaja - to pomeni, da nisi sam kriv in ti s tega naslova ne morejo oz. nočejo izplačati škode. 

Po moje je tako, ni pa nujno. Verjetno se upirajo. Ampak, ker krivca nikoli ne boš našel, s tega naslova ne bo krita škoda, bi ti lahko zavarovalnica izplačala to škodo iz AO+ (bi lahko bil primer dobre prakse)

Torej izplačati bi ti morala škodo povzročiteljeva zavarovalnica. Ker ga ne najdeš, je dobra volja tvoje zavarovalnice, da ti to škodo povrne iz AO+.

Izvirni greh je verjetno tvoja prijava. Če bi prijavil, padel sem, bi dobil brez problema. Moje razmišljanje.

Scarabeo

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!