Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno
pred 7 minutami, greg570 pravi:

Kje dobite tako ugodne ponudbe? Oziroma...na osnovi česa zavarovalnica določi premijo? Npr. lani sem dal 150 EUR za tuonota (samo osnovno zavarovanje), kateri je po ceni, moči, vrednosti primerljiv s superdukom...

sem ti poslal PM.

Objavljeno

Upam, da sem zadel pravo temo

Kaj mi priporočate za letno družinsko turistično zavarovanje po svetu.

Sam se nagibam k Corisu a žal od leta 2018 ni več v povezavi z AS zavarovalnico, tako da ni nikjer njihove poslovalnice razen v Ljubljani. Saj vem, da ni to problem, ko jaz plačujem (letno premijo ) . Najbrž več problemov nastane tedaj ko bi želel kaj uveljavljat, saj kot rečeno je pisarna v Lj.

Prosim za vaša mnenja

Objavljeno

Lahko preko članstva AMZS, je družinsko za vse člane + AMZS asistenca za 106€ letno. Zavarovanje je preko Triglava če se ne motim.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Evo, zavarovanje Versys , AO, AO+, Asistenca osnovno - 79 eurov...

Morda bi kje kak eu profitiral, premium asistence ne nucam za 2kkm letno.

Objavljeno
pred 3 urami, rookie007 pravi:

Evo, zavarovanje Versys , AO, AO+, Asistenca osnovno - 79 eurov...

Morda bi kje kak eu profitiral, premium asistence ne nucam za 2kkm letno.

a sploh nucas motor za 2K na leto ?

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, Rogerg pravi:

Po tej naši kuri je 2kkm letno dovolj... ;)

Nabijat km okrog kafičev mi ne pride v poštev, tur po 1kkm ne zmorem zarad hernie, nekaj vmes jih pa ni okrog mene...

Popravljeno . Popravil rookie007
Objavljeno
23 minutes ago, Rogerg said:

kaj a zdej tisti ki nardimo 2k km letno nismo niti motorja vredni po tvojem al kaj? :jezik:

• Haha 2
Objavljeno

Je kdo tle, agent za Adriatic slovenica na obali? Bi samo 2 stvari dodal na mojo polico pa ne vem če to znajo na okencu na tehničnih.

• 2 tedne pozneje...
  • 2 mesecev pozneje...
Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

to je opcijsko.

Seveda je fajn met Coris, še vedno baje najboljša usluga, ali kako drugo zavarovanje v sklopu nezgodnega, prav tako ne pozabit, v asistenci, ki jo imamo je marsikaj zajetega (predvsem prevozi poškodovanca)

Primer SAVA moto premium (cena cca 30€, ne vem več točno)1914760927_Breznaslova.thumb.jpg.6dd332a19773024bd5e295d785906072.jpg

@DAMI34, to ni več opcijsko, zdaj je že skoraj da obvezno :)

čisto za primer... kolegica šla smučat v Avstrijo za en dan (ni me hotela poslušat in sklenit turistično zav.). Padla, izpahnila ramo... helikopter... račun za vse skupaj? 5.415, 00 EUR  :kva2: je imela zdravstveno kartico EUR.... Potem pa je prišla k meni, najela kredit in plačala račun iz avtstrije :) 

Tako da, če to kdo bere... skleni turistično zavarovanje... bolje da ga imaš in na koncu rečeš, nepotreben strošek...

Objavljeno
pred 5 minutami, motozajebant pravi:

@DAMI34, to ni več opcijsko, zdaj je že skoraj da obvezno :)

čisto za primer... kolegica šla smučat v Avstrijo za en dan (ni me hotela poslušat in sklenit turistično zav.). Padla, izpahnila ramo... helikopter... račun za vse skupaj? 5.415, 00 EUR  :kva2: je imela zdravstveno kartico EUR.... Potem pa je prišla k meni, najela kredit in plačala račun iz avtstrije :) 

Tako da, če to kdo bere... skleni turistično zavarovanje... bolje da ga imaš in na koncu rečeš, nepotreben strošek...

zdravstvena ne rešuje ,oziroma ne zamenjuje nadstandardnega zavarovanja, sicer sva že skrenila, ker te zadeve so opisane v drugi temi o zavarovanjih.

Če pa hočeš bit v vsem ziher, da, čimveč zavarovanj vse nadštandardno itd...

ps. pri izpahu rame ni nujen helikopter, sampovem

pss. jaz sem pisal samo onujno potrebnih zadevah, osebna ali pasoš je nujen, zelena karta, pa eu zdravstvena (še brez te se bi dalo), ostalo so pa druga zavarovanja, ki jih lahko imaš al pa ne. Tudi asistenca ni nujna, izven EU ti pa itak bolj slabo pomaga

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

zdravstvena ne rešuje oziroma zamenjuje nadstandardnega zavarovanja, sicer sva že skrenila, ker te zadeve so opisane v drugi temi o zavarovanjih.

MIslim, da nisva skrenila...tudi to je del načrtovanja poti...

ne rabiš čim več zavarovanj...dovolj je eno turistično (s konkretno zavarovalno vsoto).

ps. nihče je ni vprašal, hoče ali noče... poklicali in odpeljali nujno v bolnišnico... sampovem

veš kaj je v zda prvo vprašanje, ko na recepciji vprašaš, če ti lahko pokličejo rešilca? Imate turistično zavarovanje? in ko mu rečeš da, te vpraša, ste sigurni, da je dovolj visoko? Šele potem, pokliče rešilca...

Objavljeno
pred 7 minutami, motozajebant pravi:

ne rabiš čim več zavarovanj...dovolj je eno turistično (s konkretno zavarovalno vsoto).

ps. nihče je ni vprašal, hoče ali noče... poklicali in odpeljali nujno v bolnišnico... sampovem

veš kaj je v zda prvo vprašanje, ko na recepciji vprašaš, če ti lahko pokličejo rešilca? Imate turistično zavarovanje? in ko mu rečeš da, te vpraša, ste sigurni, da je dovolj visoko? Šele potem, pokliče rešilca...

NLB ima kak poseben motoristični paket zavarovanja? seveda preko zavarovalnice, s katero sodeluje? ideja, ki jo lahko izpostaviš kakšni direktorici in boš nagrajen

Objavljeno
pred 10 minutami, DAMI34 pravi:

zdravstvena ne rešuje ,oziroma ne zamenjuje nadstandardnega zavarovanja, sicer sva že skrenila, ker te zadeve so opisane v drugi temi o zavarovanjih.

pss. jaz sem pisal samo onujno potrebnih zadevah, osebna ali pasoš je nujen, zelena karta, pa eu zdravstvena (še brez te se bi dalo), ostalo so pa druga zavarovanja, ki jih lahko imaš al pa ne. Tudi asistenca ni nujna, izven EU ti pa itak bolj slabo pomaga

Si popravil, pa dodajam.

Ja, seveda ni nujno, ampak pravim, da je zadeva ze skoraj obvezna. Iz lastnega vidika. Ce gres na potovanje, teh par eur ni pretiran strosek, da nebi iz domacega naslonjaca sklenil...

To je moje mnenje (na podlagi delovnih izkusenj s tem), seveda pa vsak naredi po svoje...

pred 1 minuto, Snečer pravi:

NLB ima kak poseben motoristični paket zavarovanja? seveda preko zavarovalnice, s katero sodeluje? ideja, ki jo lahko izpostaviš kakšni direktorici in boš nagrajen

@Snečer ni bil moj namen kakorkoli se izpostavljat s svojo službo ali pa promovirat sebe... zato tudi nikjer nisem objavil, kaj delam itd. Samo povem, kaj je na stvari... 

Ps. Tvoj post se ne sklada s tvojim razmisljanjem o dvigu nivoja MS :P

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 3 minutami, motozajebant pravi:

Si popravil, pa dodajam.

Ja, seveda ni nujno, ampak pravim, da je zadeva ze skoraj obvezna. Iz lastnega vidika. Ce gres na potovanje, teh par eur ni pretiran strosek, da nebi iz domacega naslonjaca sklenil...

To je moje mnenje (na podlagi delovnih izkusenj s tem), seveda pa vsak naredi po svoje...

@Snečer ni bil moj namen kakorkoli se izpostavljat s svojo službo ali pa promovirat sebe... zato tudi nikjer nisem objavil, kaj delam itd. Samo povem, kaj je na stvari... 

Ps. Tvoj post se ne sklada s tvojim razmisljanjem o dvigu nivoja MS :P

se sklada, ker sem ti dal idejo, da mogoče izposluješ kakšno kvalitetno zavarovanje za nas motoriste, da ne bomo v generičnem kotlu z ostalimi motoristi

si me narobe razumel, jaz pozdravljam predstavitev vašega produkta, predlagam pa ugodnosti itd. :) če boš pa še ti kaj imel od tega, boš pa tudi vesel

Objavljeno
pred 3 minutami, Snečer pravi:

se sklada, ker sem ti dal idejo, da mogoče izposluješ kakšno kvalitetno zavarovanje za nas motoriste, da ne bomo v generičnem kotlu z ostalimi motoristi

si me narobe razumel, jaz pozdravljam predstavitev vašega produkta, predlagam pa ugodnosti itd. :) če boš pa še ti kaj imel od tega, boš pa tudi vesel

Ti si dal predlog da bo za motoriste OK... ni pa to nic v povezavi z naslovom teme :P

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

Ti si dal predlog da bo za motoriste OK... ni pa to nic v povezavi z naslovom teme :P

kako ne, če pa je del načrtovanje potovanj tudi, da si urediš solidno zavarovanje

vsaj jaz tako tudi počnem, si hitro prek spleta poklikam in natisnem polico

Objavljeno
pred 22 minutami, motozajebant pravi:

na jadranki nč ne vprašajo :D pridejo, pa odpelejo via Zadar wiuuu wiuuu

vem pa za konkreten primer, ko lastnik ni vedel, da mu pripada tudi prevoz domov iz bolnišnice, vem za drugi primer, ko je pacient to vedel in so uredili (bili primorani) prevoz domov.

Pa da ti potrdim, se strinjam, dober coris je dober Coris, premal pa vemo (tudi za vikend drajsanja po Hrvaški) da imamo marsikaj zavarovano, tudi v AXA asistenci

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

kako ne, če pa je del načrtovanje potovanj tudi, da si urediš solidno zavarovanje

vsaj jaz tako tudi počnem, si hitro prek spleta poklikam in natisnem polico

Jup... ampak, predlog za kaksno bolj ugodno zavarovanje (da ga jaz predlagam in bom za to tudi nagrajen), pa definitivno ni del načrtovanja poti. Bi bilo bolj za temo o turistucnih zavarovanjih.

No, nehajva smetiti :)

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

na jadranki nč ne vprašajo :D

vem pa za konkreten primer, ko lastnik ni vedel, da mu pripada tudi prevoz domov iz bolnišnice, vem za drugi primer, ko je pacient to vedel in so uredili (bili primorani) prevoz domov.

Pa da ti potrdim, se strinjam, dober coris je dober Coris, prmal pa vemo (tudi za vikend drajsanja po Hrvaški) da imamo marsikaj zavarovano, tudi v AXA asistenci

V Italiji tudi nic ne vprašajo, ko te iz Alta badie (nevem cd sem prav napisal :) ), pohopajo v rešilca in odpeljejo v Slo, potem ti pa račun za 1100 eur (in en drobiž poleg) izdajo ;)

No, jaz zaključujem, sem mnenja, da turistično zavarovanje je pomemben del potovanj, sploh z motorjem. Tisti, kateri želi, si bo uredil, tisti ki pa ne... pa good luck :)

Objavljeno

Teoretično bi moral imeti dobro (že to bi morali opredeliti kaj je, najmanj zajet helikopter) zavarovanje za celo leto, tu se pa pojavi še smiselnost in višina stroška.

Mamo pa en kup drugih zavarovanj, za katera sploh ne vemo, kaj vse nam pripada. (sploh tisti ki imajo kaka nezgodna zavarovanja)

Jaz recimo "helikopterja" v zavarovanju nimam. Za kako daljšo ali tvegano pot pa sem že vzel 14dni Corisa, dodatno poleg ostalih nezgodnih.

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

Teoretično bi moral imeti dobro (že to bi morali opredeliti kaj je, najmanj zajet helikopter) zavarovanje za celo leto, tu se pa pojavi še smiselnost in višina stroška.

Mamo pa en kup drugih zavarovanj, za katera sploh ne vemo, kaj vse nam pripada. (sploh tisti ki imajo kaka nezgodna zavarovanja)

Jaz recimo "helikopterja" v zavarovanju nimam. Za kako daljšo ali tvegano pot pa sem že vzel 14dni Corisa, dodatno poleg ostalih nezgodnih.

V turisticnih zavarovanjih je zajeto vse, do visine zavarovalne vsote. Pusti ostala nezgodna zavarovanja, to je drugačen produkt. 

Dobro zavarovanjenza celo leto te pride cca 60eur... 

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 7 minutami, motozajebant pravi:

V Italiji tudi nic ne vprašajo, ko te iz Alta badie (nevem cd sem prav napisal :) ), pohopajo v rešilca in odpeljejo v Slo, potem ti pa račun za 1100 eur (in en drobiž poleg) izdajo ;)

No, jaz zaključujem, sem mnenja, da turistično zavarovanje je pomemben del potovanj, sploh z motorjem. Tisti, kateri želi, si bo uredil, tisti ki pa ne... pa good luck :)

lej od spodaj navzgor 3 postavko

1914760927_Breznaslova.thumb.jpg.6dd332a19773024bd5e295d785906072.jpg

Objavljeno
pred 15 minutami, DAMI34 pravi:

lej od spodaj navzgor 3 postavko

1914760927_Breznaslova.thumb.jpg.6dd332a19773024bd5e295d785906072.jpg

Če prav vidim, imaš to asistenco (ki vključuje tudi tujjno) in ne turistično zavarovanje za tujino. 

In v tej tujini, je tudi helikopter zajet, upam stavit (do 10k eur). 

3 postavka od spodaj navzgor, je zdravniški prevoz v SLO in krije v celoti. Nujno zdravljenje v TUJINI, pa samo do 10000EUR/leto (kar zna biti hitro premalo).

Ne mešaj asistence in turističnega zavarovanja. Tur. Zav. V SLO ne velja (oz tam, kjer imaš stalno prebivališče). 

pred 20 minutami, Kmet2 pravi:

Mi lahko kdo od vas sodelujočih opredeli kaj pomeni "daljše poti" da vem, če lahko kaj pripomnim, da se virtualni bogovi moči ne zdrznejo....

Kaj se smatra pod daljšo pot oz. potovanje........:?

Moj izlet v Piran :P

Objavljeno

Pri Damijevi tabeli je zanimivo, da velja kritje okvare za vozila do 20 let. Pri večini Motosvetovcev to ni problem, kak pustolovec ali čoperist pa bi znal voziti še kak motor iz prejšnjega tisočletja.

Jaz imam sicer letno Savino turistično zavarovanje z asistenco za cca 43 €, ki pa verjetno krije le poškodbe in bolezni (vem, da je precej omejeno glede zobozdravstva), za škodo na motorju pa klasična asistenca.

Pa še opozorilo: Večina zavarovanj je omejenih na višino, mislim da do 3.000 metrov, torej so kakšni ekstremni prelazi lahko težava (ali pa te kolegi vržejo v prepad, da obležiš pod 3.000 metri.

Objavljeno
pred 48 minutami, motozajebant pravi:

Če prav vidim, imaš to asistenco (ki vključuje tudi tujjno) in ne turistično zavarovanje za tujino. 

In v tej tujini, je tudi helikopter zajet, upam stavit (do 10k eur). 

3 postavka od spodaj navzgor, je zdravniški prevoz v SLO in krije v celoti. Nujno zdravljenje v TUJINI, pa samo do 10000EUR/leto (kar zna biti hitro premalo).

Ne mešaj asistence in turističnega zavarovanja. Tur. Zav. V SLO ne velja (oz tam, kjer imaš stalno prebivališče). 

Moj izlet v Piran :P

ni bistveno kaj imam (imam več zadev) bistvo je, da ne vemo kaj vse imamo in kaj lahko koristimo.

slabosti asistence in nezgodnih zavarovanj po moto polici: je kritje samo za čas uporabe motorja, torej so v tem primeru boljša turistična ter razna nezgodna zavarovanja, ki nudijo kritje 24ur na dan. Vse premalo pa preberemo pogoje.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!