Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno
pred 31 minutami, DAMI34 pravi:

ni bistveno kaj imam (imam več zadev) bistvo je, da ne vemo kaj vse imamo in kaj lahko koristimo.

slabosti asistence in nezgodnih zavarovanj po moto polici: je kritje samo za čas uporabe motorja, torej so v tem primeru boljša turistična ter razna nezgodna zavarovanja, ki nudijo kritje 24ur na dan. Vse premalo pa preberemo pogoje.

Seveda je bistveno. Nalimal si mi fotko asistenčne storitve, pogovarjala sva se pa o turističnem zavarovanju.

in če imaš to asistenčno storitev, ki si mi jo nalimal, potem imaš tudi helikopterski prevoz v tujini.

Objavljeno
pred 36 minutami, Darko3g pravi:

Pri Damijevi tabeli je zanimivo, da velja kritje okvare za vozila do 20 let. Pri večini Motosvetovcev to ni problem, kak pustolovec ali čoperist pa bi znal voziti še kak motor iz prejšnjega tisočletja.

Jaz imam sicer letno Savino turistično zavarovanje z asistenco za cca 43 €, ki pa verjetno krije le poškodbe in bolezni (vem, da je precej omejeno glede zobozdravstva), za škodo na motorju pa klasična asistenca.

Pa še opozorilo: Večina zavarovanj je omejenih na višino, mislim da do 3.000 metrov, torej so kakšni ekstremni prelazi lahko težava (ali pa te kolegi vržejo v prepad, da obležiš pod 3.000 metri.

da, AXA asistence imajo določeno mejo starosti vozila, večina pa ne ve, da poleg vleke in prevoza vozila vsebuje še marsikaj, seveda je potrebno spet prebrati pogoje.

pred 2 minutami, motozajebant pravi:

Seveda je bistveno. Nalimal si mi fotko asistenčne storitve, pogovarjala sva se pa o turističnem zavarovanju.

in če imaš to asistenčno storitev, ki si mi jo nalimal, potem imaš tudi helikopterski prevoz v tujini.

se ne razumeva, ni samo turistično zavarovanje, ki rešuje določene probleme, je tudi asistenca, ter razna nezgodna zavarovanja. Marsikdo ne ve, da to ima in niti kaj ima v tem primeru.

ps. fotko sem ti nalimal, ker si napisal, če ti od nekje izstavijo račun za prevoz poškodovanca

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

se ne razumeva, ni samo turistično zavarovanje, ki rešuje določene probleme, je tudi asistenca, ter razna nezgodna zavarovanja. Marsikdo ne ve, da to ima in niti kaj ima v tem primeru.

ps. fotko sem ti nalimal, ker si napisal, če ti od nekje izstavijo račun za prevoz poškodovanca

Se razumeva, vsaj jaz te. Res je, tudi druga asistenca ti lahko krije. A tako kot si ugotovil sam, v primeru da imaš to zavarovanje od save moto, potem krije samo kadar si na motorju oz imaš nesrečo na motorju. Če greš nekam na skale peš in padeš in potrebuješ nujni prevoz, ti tega ne krije.

čakaj, zakaj si mi nalimal fotko? ne razumem. Če ti izstavijo račun iz tujine in če nimaš turističnega zavarovanja (v kolikor gre za storitev ki je ZZZS ne krije), plačaš sam. Tako in nič drugače ni.

Evo ti še od premium asisitence ki si jo nalimal člen. pa še odgovor od Save, glede helikopterja :) 

18. ZDRAVNIŠKI PREVOZ (1) Zavarovalnica bo zaradi telesnih poškodb, nastalih v primeru prometne nesreče v tujini, in ki zavarovancu onemogoča nadaljevanje potovanja, nudila storitev pomoči in krila stroške : 1) prevoza v najbližjo ustrezno bolnišnico z najprimernejšim prevoznim sredstvom, če tak prevoz ni krit že v okviru javnega sistema zdravstva; 2) premestitve zavarovanca (če zdravstveni razlogi to zahtevajo) z najprimernejšim prevoznim sredstvom: redni letalski prevoz ali reševalno vozilo ( če tak prevoz ni krit že v okviru javnega sistema zdravstva) v ustrezno bolnišnico glede na vrsto poškodb. 3) vrnitev zavarovanca na najbolj primeren način v bolnišnico blizu njegovega doma v R Sloveniji, če njegovo stanje omogoča vrnitev. (2) Zavarovalnica ima v skladu z zdravniškim mnenjem pravico odločati, kdaj in kako vrniti zavarovanca v domovino. Če je vrnitev v domovino možna in jo zavarovanec odkloni, zavarovalnica nima več nobene obveznos

Untitled.jpg

Objavljeno

aha, razumel zakaj fotka... tisto kritje prevoza, velja za slo in ne tujino...

Objavljeno

saj jaz to vem, fotko sem nalimal na tole objavo:

citiram:

V Italiji tudi nic ne vprašajo, ko te iz Alta badie (nevem cd sem prav napisal :) ), pohopajo v rešilca in odpeljejo v Slo, potem ti pa račun za 1100 eur (in en drobiž poleg) izdajo ;)

konec citata

V primeru nesreče z motorjem ,je krit prevoz. Simpl tudi preko axe.

Sem pa tudi prej zapisal, zakaj so boljša turistična zavarovanja (ki pa ne krijejo prevoza motorja), pa razna nezgodna, ki tudi krijejo prevoz poškodovanca, zdravljenje itd..

Več kot jih imaš, boljša je pa izbira. Ni pa nujno imeti, ker se tudi z drugimi zadevami, da rešiti razne nesrečne situacije.

Te zadeve so premlete in opisane v tejle temi, tudi osebne izkušnje članov, ki so s tem imeli že opravka:

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

saj jaz to vem, fotko sem nalimal na tole objavo:

citiram:

V Italiji tudi nic ne vprašajo, ko te iz Alta badie (nevem cd sem prav napisal :) ), pohopajo v rešilca in odpeljejo v Slo, potem ti pa račun za 1100 eur (in en drobiž poleg) izdajo ;)

konec citata

V primeru nesreče z motorjem ,je krit prevoz. Simpl tudi preko axe.

Sem pa tudi prej zapisal, zakaj so boljša turistična zavarovanja (ki pa ne krijejo prevoza motorja), pa razna nezgodna, ki tudi krijejo prevoz poškodovanca, zdravljenje itd..

Več kot jih imaš, boljša je pa izbira. Ni pa nujno imeti, ker se tudi z drugimi zadevami, da rešiti razne nesrečne situacije.

Te zadeve so premlete in opisane v tejle temi, tudi osebne izkušnje članov, ki so s tem imeli že opravka:

a skliceval si se na 3 točko od spodaj (na sliki), kjer piše zdravniški prevoz. je to prevoz motorja? :) 

ma čist kul je tut v tej temi..tisti, ki se bo pripravljal na odhod, bo dobil tudi potrtebno informacijo o zavarovanju... ker drugače lahko pozabi, da potrebuje ;) 

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 14 minutami, motozajebant pravi:

a skliceval si se na 3 točko od spodaj (na sliki), kjer piše zdravniški prevoz. je to prevoz motorja? :) 

ma čist kul je tut v tej temi..tisti, ki se bo pripravljal na odhod, bo dobil tudi potrtebno informacijo o zavarovanju... ker drugače lahko pozabi, da potrebuje ;) 

zdravniški prevoz: dejanski stroški, torej je krit al ne? (poškodovanca itak da ne bo dvoma, moped ne rabi zdravniškega prevoza.)

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

zdravniški prevoz: dejanski stroški, torej je krit al ne? (poškodovanca itak da ne bo dvoma, moped ne rabi zdravniškega prevoza.)

Mešaš pojme :) 

Že res, da zdravniški prevoz krije do dejanskih stroškov, ampak, to ni prevoz motorja. Za vleko vozila imaš od zgoraj na dol 2 vrstico-vleka vozila.... ki je krita do 3000 EUR.

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

Mešaš pojme :) 

Že res, da zdravniški prevoz krije do dejanskih stroškov, ampak, to ni prevoz motorja. Za vleko vozila imaš od zgoraj na dol 2 vrstico-vleka vozila.... ki je krita do 3000 EUR.

ti jih mešaš, še 1x tvoj text:

citiram:

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Sicer pa da poenostavim nasvet za daljše potovanje:

če se nekje v tujini skantaš, ali te snamejo (spet odvisno, kje, tudi to je pomemben podatek) moraš pri potovanju poskrbeti:

-da ti krijejo razne prevoze tebe in zdravljenje na najbolši možen način(najboljše je kako dobro turistično zavarovanje, razna nezgodna in nadstandardna)

-prevoz motorja (axa asistenca)

-da dobiš odškodnino v primeru lastne krivde (AO+ zavarovanje)

Ekola, sem še kaj pozabil? Tehnikalije pustimo

lepo napisano... a tehnikalije so pri zavarovanjih zelo pomembne, ker so splošni pogoji sestavni del zavarovalniške police...in v kolikor jih ne prebereš, lahko misliš, da imaš prevoz krit iz Marsa, pa boš na koncu dubu prst v rit :) 

Pravkar, DAMI34 pravi:

ti jih mešaš, še 1x tvoj text:

citiram:

kaj je z mojim tekstom narobe?

navedi še vse od prej kar sva govorila. Pisal sem ti za primer, ko je tipo stopil na smučke, se prvo furo polomil in bil nujno odpeljan v SLO. Dobil račun, pokrilo turistično zavarovanje.

ps. Mislim, da sem toliko primerov dal skozi, da hudičevo dobro razumem zadevo, ne se bat. Tu te sigurno prekašam v vseh pogledih. Še razsvetlil sem te, da imaš helikopter in da zdravniški prevoz ni prevoz motorja... mešaš torej :)

Objavljeno
pred 4 minutami, motozajebant pravi:

lepo napisano... a tehnikalije so pri zavarovanjih zelo pomembne, ker so splošni pogoji sestavni del zavarovalniške police...in v kolikor jih ne prebereš, lahko misliš, da imaš prevoz krit iz Marsa, pa boš na koncu dubu prst v rit :) 

pri nobeni zavarovalnici in pri nobenem zavarovanju ni znaka za "neskončno"

In sem že zapisal, prebrat pogoje. Interes zavarovalnice (neglede, kaj imaš sklenjeno) je simpl, čimmanj stroškov in če se le da čimcenej.

Še tako si včasih pogoje tolmačimo lahko po svoje. Zato pride prav prebrati kake konkretne primere, ki so se zgodili.

ps. tehnikalije trenutno med nama, ker niso tako bistvene (bistvene so da veš kaj imaš, kaj nudijo, kje in za kak znesek), pa tudi potem bom res moral preseliti debato v "zavarovanja"

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

pri nobeni zavarovalnici in pri nobenem zavarovanju ni znaka za "neskončno"

je je...še ti si ga navedel :) 

zdaj pa res, dovolj :) ajd žiu (smeško za pivo)-ga ne najdem :) 

Objavljeno
pred 6 minutami, motozajebant pravi:

je je...še ti si ga navedel :) 

zdaj pa res, dovolj :) ajd žiu (smeško za pivo)-ga ne najdem :) 

smeško za pivo je nekje med radensko pa vinom :P

Pa fino se zavaruj, zunaj je mraz, tut od mraza otrpnejo prsti, potem pa so maline. :D

pred 13 minutami, motozajebant pravi:

kaj je z mojim tekstom narobe?

navedi še vse od prej kar sva govorila. Pisal sem ti za primer, ko je tipo stopil na smučke, se prvo furo polomil in bil nujno odpeljan v SLO. Dobil račun, pokrilo turistično zavarovanje.

ps. Mislim, da sem toliko primerov dal skozi, da hudičevo dobro razumem zadevo, ne se bat. Tu te sigurno prekašam v vseh pogledih. Še razsvetlil sem te, da imaš helikopter in da zdravniški prevoz ni prevoz motorja... mešaš torej :)

si dopisal, pa nisem prebral. Tule so moto potovanja, podrazumevajo se moto dogodki. Axa krije prevoz ponesrečenca z motorjem, definitivno pa ne s smučkami.

ps...vsak moj šraufek, pa pločevina v telesu ve marsikaj o zavarovalnicah in odškodninah, pa kak dogodek, ki sem mu bil priča in urejal situacijo..ni nujno da 3000km stran, poznam pa zgodbe, tudi takih, ki jih je taksist v Afriki snel in reševanje le teh.

Objavljeno (popravljeno)
pred 10 minutami, DAMI34 pravi:

smeško za pivo je nekje med radensko pa vinom :P

Pa fino se zavaruj, zunaj je mraz, tut od mraza otrpnejo prsti, potem pa so maline. :D

si dopisal, pa nisem prebral. Tule so moto potovanja, podrazumevajo se moto dogodki. Axa krije prevoz ponesrečenca z motorjem, definitivno pa ne s smučkami.

ps...vsak moj šraufek, pa pločevina v telesu ve marsikaj o zavarovalnicah in odškodninah, pa kak dogodek, ki sem mu bil priča in urejal situacijo..ni nujno da 3000km stran, poznam pa zgodbe, tudi takih, ki jih je taksist v Afriki snel in reševanje le teh.

nič nisem dopisal, slabo si prebral, ti dam fotko za dokaz :) 

ja, se strinjam. Še vedno pa zdravniški prevoz ne pomeni prevoza motorja... pa maš lahko milijon šraufov v sebi :)

in nisva govorila direktno o AXI, temveč o turističnih zavarovanjih. 

Verjamem, da veliko veš... opozarjaš tudi, da ne beremo pogojev... pa sem te moral razsvetliti, da imaš krit helikopter ;) 

pa da se razumeva Dami, ne obračunavam s tabo, niti ti nočem zniževati kredibilnosti, samo zadevi rad pridem do konca in da tisti ki bere tole, ve kaj pomeni kakšna postavka...

ps. zdaj pa sem uredil :) 

Untitled1.jpg

Objavljeno

Malo poglejte zavarovalne police po katerih imate zavarovane svoje nepremičnine. Ker če je dodana na polico osebna asistenca, je kar nekaj osnovnih kritij že tam zajetih. Zavarovane so vse osebe prijavljene na tem naslovu. Pišem za Savo.

osebna asistenca.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 minutami, motozajebant pravi:

nič nisem dopisal, slabo si prebral, ti dam fotko za dokaz :) 

ja, se strinjam. Še vedno pa zdravniški prevoz ne pomeni prevoza motorja... pa maš lahko milijon šraufov v sebi :)

in nisva govorila direktno o AXI, temveč o turističnih zavarovanjih. 

Verjamem, da veliko veš... opozarjaš tudi, da ne beremo pogojev... pa sem te moral razsvetliti, da imaš krit helikopter ;) 

pa da se razumeva Dami, ne obračunavam s tabo, niti ti nočem zniževati kredibilnosti, samo zadevi rad pridem do konca in da tisti ki bere tole, ve kaj pomeni kakšna postavka...

ps. zdaj pa sem uredil :) 

Untitled1.jpg

nehi komplicirat.

V axi (sava, katero sem prilimal) je prevoz ponesrečenca (dejanski stroški, pogoje si ti prilimal) in mopeda do 3 jurje. Konec pika, pogoje znam brati. Seveda je tudi pri prevozu ponesrečenca marsikaj določenega.

Helikopter je krit, če ga odobrijo, ni to kar hop cup.

AXA se tudi ne more primerjat s kakim dobrim turističnim zavarovanjem (tudi tam je potrebno prebrati pogoje in vedeti kako je kritje)

Pa dajva tule zaključit, ker je res vse skupaj bolj za temo zavarovalnice.

ps. moji vijaki so dejansko bili seznanjeni z raznimi prevozi, tako motorja kot ponesrečenca, tak da kar dobro vem, kako zadeva teče (moto nesreča, da ne bo dvoma)

Objavljeno
pred 2 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Malo poglejte zavarovalne police po katerih imate zavarovane svoje nepremičnine. Ker če je dodana na polico osebna asistenca, je kar nekaj osnovnih kritij že tam zajetih. Zavarovane so vse osebe prijavljene na tem naslovu. Pišem za Savo.

osebna asistenca.jpg

če prav vidim, nekje tudi NESKONČNO piše... ;) 

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

nehi komplicirat.

V axi je prevoz ponesrečenca (dejanski stroški, pogoje si ti prilimal) in mopeda do 3 jurje. Konec pika, pogoje znam brati.

Helikopter je krit, če ga odobrijo, ni to kar hop cup.

AXA se tudi ne more primerjat s kakim dobrim turističnim zavarovanjem (tudi tam je potrebno prebrati pogoje in vedeti kako je kritje)

Pa dajva tule zaključit, ker je res vse skupaj bolj za temo zavarovalnice.

ps. moji vijaki so dejansko bili seznanjeni z raznimi prevozi, tako motorja kot ponesrečenca, tak da kar dobro vem, kako zadeva teče (moto nesreča, da ne bo dvoma)

ne kompliciram, sam nočeš priznat, da si se motil in zdaj mene prikazuješ v luči, kot da nimam pojma in da kompliciram.

za prevoz motorja si napisal, 3 vrstica od spodaj. NAPAKA. PIKA. To krije samo prevoz ponesrečenca, čeprav si trdil, da tudi motor. Za 2 vrstico od zgoraj, sem ti pa jaz moral napisat, da krije vleko vozila do 3000 EUR. Ti si prej trdil nekaj drugega. Zajebal si, simple. :) 

Helikopter je krit, če ni drugega ustreznejšega prevoza. Ti si trdil, da ga ni. Spet si zajebal :) 

Prestavi kamor želiš in kjer bo najbolj na mestu :)

Objavljeno
pred 2 urami, motozajebant pravi:

če prav vidim, nekje tudi NESKONČNO piše... ;) 

ne kompliciram, sam nočeš priznat, da si se motil in zdaj mene prikazuješ v luči, kot da nimam pojma in da kompliciram.

za prevoz motorja si napisal, 3 vrstica od spodaj. NAPAKA. PIKA. To krije samo prevoz ponesrečenca, čeprav si trdil, da tudi motor. Za 2 vrstico od zgoraj, sem ti pa jaz moral napisat, da krije vleko vozila do 3000 EUR. Ti si prej trdil nekaj drugega. Zajebal si, simple. :) 

Helikopter je krit, če ni drugega ustreznejšega prevoza. Ti si trdil, da ga ni. Spet si zajebal :) 

Prestavi kamor želiš in kjer bo najbolj na mestu :)

ne sedaj pa zavajaš, preberi svoj zapis, pisal si o prevozu ponesrečenca, prevoz motorja je druga postavka.

Kaj si pa ti mislil, s tvojo objavo, še 1x citiram:

citiram:

konec citata

pa jaz ne morem vedeti, ampak TE pomeni osebo in pohopsajo v rešilca tudi osebo. Torej, ne me delat budalo.

Sem ti že prav napisal. 3 vrstica od spodaj: prevoz ponesrečenca, prevoz motorja je drugo

Sicer sem se po tem vprašanju izčrpal, nasvet sem pa že prej napisal.

ps. pojdi brat in linkaj objave, kjer sem zgrešil

pss. veš, če ti tržiš določene produkte je to kot bi mi prodajal pravljico, vse čudovito in lepo, kar pa se tiče prevoza s helikopterjem pa ni kar tako , namreč morajo biti izpolnjeni določeni pogoji (neglede na tip zavarovanja)

Ko se boš pa 1x srečal v reali s temi zadevami, boš pa mogoče mal drugače razmišljal, preden boš samo teorijo razlagal

In nasvet za načrtovanje daljše (ali krajše) poti, ali kaj sem se naučil:

Nezgoda se lahko se zgodi doma, al pa 3000km stran, vedno bo ista pašta ( seveda bo zavarovalnica reagirala pod pogoji, kot je bilo sklenjeno AXA zavarovanje ali ostala zavarovanja)

1. če potujete s kolegom, mu povejte, kje so dokumenti zavarovanje, vozniška, prometno, prav tako katera zavarovalnica in kaj je zavarovano, da vam v primeru nezgode ne teži, ko ležite na cesti

2. če si sam povej domačim, vsaj osnovno telefonsko kam in kako prijaviti, če se kaj zgodi

3 imate AXA? Če je odgovor da, vedite, da vam moped lahko večkrat (vsaj 2x prepeljejo), prvič do deponije (ta ki opravlja transport) in potem, do kraja kamor se odločite, servis, domov itd..

in še par bedarij

1. zmotno je prepričanje, da je sopotnik zavarovan po AO+, namreč je po AO

2. nezgodna zavarovanja (ali na polici motorja, kar podrazumeva nesrečo z mopedom, ali 24 urno nezgodno) krijejo natančno določene nezgode, ki so opisane v pogojih zavarovanja. Večinoma se gre za izgubo udov, gibalne omejenosti itd, kar obračuna zavarovalnica na podlagi meritev poškodb, načeloma po 1 letu po nesreči.

3. AO+ je v tem primeru boljši, saj zajema tudi bolečine, bolnišnico itd..prav tako omogoča večji razpon prcanja med odvetnikom in zavarovalnico. Izplen/izkupiček je vezan samo na to, koliko je dober vaš odvetnik in koliko glume ste zmožni. :P

4. če ni vaša krivda za prometno in gre odškodnina po polici povzročitelja, se obračuna tudi smrtni strah, bolečine, izgubo plače itd...spet odvisno od odvetnika.

To je to. Dost mam. Me pa nič ne moti, če kak pravi agent zavarovalnice popravi napako (mislil sem agenta, ne bankirja)

Objavljeno
pred 45 minutami, DAMI34 pravi:

ne sedaj pa zavajaš, preberi svoj zapis, pisal si o prevozu ponesrečenca, prevoz motorja je druga postavka.

Kaj si pa ti mislil, s tvojo objavo, še 1x citiram:

citiram:

konec citata

pa jaz ne morem vedeti, ampak TE pomeni osebo in pohopsajo v rešilca tudi osebo. Torej, ne me delat budalo.

Sem ti že prav napisal. 3 vrstica od spodaj: prevoz ponesrečenca, prevoz motorja je drugo

Sicer sem se po tem vprašanju izčrpal, nasvet sem pa že prej napisal.

ps. pojdi brat in linkaj objave, kjer sem zgrešil

pss. veš, če ti tržiš določene produkte je to kot bi mi prodajal pravljico, vse čudovito in lepo, kar pa se tiče prevoza s helikopterjem pa ni kar tako , namreč morajo biti izpolnjeni določeni pogoji (neglede na tip zavarovanja)

Ko se boš pa 1x srečal v reali s temi zadevami, boš pa mogoče mal drugače razmišljal, preden boš samo teorijo razlagal

In nasvet za načrtovanje daljše (ali krajše) poti, ali kaj sem se naučil:

Nezgoda se lahko se zgodi doma, al pa 3000km stran, vedno bo ista pašta ( seveda bo zavarovalnica reagirala pod pogoji, kot je bilo sklenjeno AXA zavarovanje ali ostala zavarovanja)

1. če potujete s kolegom, mu povejte, kje so dokumenti zavarovanje, vozniška, prometno, prav tako katera zavarovalnica in kaj je zavarovano, da vam v primeru nezgode ne teži, ko ležite na cesti

2. če si sam povej domačim, vsaj osnovno telefonsko kam in kako prijaviti, če se kaj zgodi

3 imate AXA? Če je odgovor da, vedite, da vam moped lahko večkrat (vsaj 2x prepeljejo), prvič do deponije (ta ki opravlja transport) in potem, do kraja kamor se odločite, servis, domov itd..

in še par bedarij

1. zmotno je prepričanje, da je sopotnik zavarovan po AO+, namreč je po AO

2. nezgodna zavarovanja (ali na polici motorja, kar podrazumeva nesrečo z mopedom, ali 24 urno nezgodno) krijejo natančno določene nezgode, ki so opisane v pogojih zavarovanja. Večinoma se gre za izgubo udov, gibalne omejenosti itd, kar obračuna zavarovalnica na podlagi meritev poškodb, načeloma po 1 letu po nesreči.

3. AO+ je v tem primeru boljši, saj zajema tudi bolečine, bolnišnico itd..prav tako omogoča večji razpon prcanja med odvetnikom in zavarovalnico. Izplen/izkupiček je vezan samo na to, koliko je dober vaš odvetnik in koliko glume ste zmožni. :P

4. če ni vaša krivda za prometno in gre odškodnina po polici povzročitelja, se obračuna tudi smrtni strah, bolečine, izgubo plače itd...spet odvisno od odvetnika.

To je to. Dost mam. Me pa nič ne moti, če kak pravi agent zavarovalnice popravi napako (mislil sem agenta, ne bankirja)

ubistvu se s tabo ne bom več prerekal, ker ti tak vse veš in vse obvladaš... žal, ti ego premaga razum...

in nihče te ne dela budale! ne zavajaj!

mislil si agenta ine bankirja? Če bi bil toliko brihten, kot se maš na temu forumu, bi moral vedet, da tudi bankir ima opravljeno isto licenco kot agent. Da te še malo podučim, jaz imam opravljeno licenco posrednika, medtem ko večina agentov dela kot zastopniki. Ti tak vse veš in boš že vedel v čem je razlikamed zastopnikom in posrednikom (med drugim, ena bukva več na izpitu).... Če se ti izrazim strokovno, dovoljenje za opravljanje poslov zavarovalnega posredovanja.

zanimivo, da bančnika podcenjuješ, medtem ko šofer kombija lahko pametuje o zavarovanjih in je to verodostojno.

ps. tretja vrstica od spodaj, krije SLO, tujina je pa do 10.000,00 EUR letno. Ampak ti to tak veš...

zaključujem debato s tabo. Vse dobro in lepo Dami.

Kar se pa tiče točno določene teme, pa sam pejt. Ne kompliciraj preveč. Si v civiliziranem svetu in lahko vse rešiš. Primerna oblačila, malenkosti pa tak sproti pereš (je že dami to napisal).

lp

bankir

Objavljeno

razen opravičevanja...ne preberem nič pametnega, me gladko boli kaj imaš, samo poskušal si zavajat.

Objavljeno (popravljeno)

Mas prov...pejt splosne pogoje brat, da te ne bo bancnik šolal (helikopterji, ipd.)...

Zavajal si ti, da sem objavo popravil, ceprav je nisem

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

verjetno je ne boš ti čistil, niti premikal, dejstvo pa je, da tako kot sva jaz in Motozajebant debatirala o produktih in je najmanj 1 imel zmotno mišlenje, lahko pride potem, ko se dogodek zgodi z zavarovalnico. In takrat boli, al pa greš po kredit. Torej, vsaj malo osnovnih dejstev o zavarovanju na poti, je potrebno vedeti.

Vmes sva celo kak pameten nasvet navrgla, pa pustimo ob strani bockanje. Ne lažje je pojokati, kup solate, kdo bo bral. Preskoči, al ti je težko?

Dovolj mam jamorovcev.

Je v tvojem postu kak pameten nasvet, ali samo kritika?

tudi to ni res, izjave nisi popravil in niker nisem tega zapisal.

Po vsej tej najini konstruktivni debati, nisem pricakoval, da se bom strinjal s tabo! :) me veseli, da kljub gemu, da sva se malo bocnila, ni zamere! Cheers mate ;)

Napisal si, da sem dopisal in nisi prebral... nisem dopisal, je bilo v originalnem postu vse napisano in objavljeno :P

@The Laklkljub kakšni nepotrebni solati v najini diskusiji, je veliko pameznega napisanega, verjemi. In za pripravo na pot, niso pomembna samo oblačila, izd. Tako kot je @DAMI34napisal, treba je poskrbeti tudi za druge stvari, povedat domacim kam se obrnit, v denarnico nalimat listek, koga klicat v nujnih primerih itd. Zame je to zelo pomemben del potovanja (ne samo z motorjem).

Ps. Da se ne boš ubadal, kdo je bil v zmoti... dami je bil, haha :D

Objavljeno

Kritika!

Nič novega nisem izvedel, kar mi že pred leti ni razložil lokalni agent!

Glej g. Moderator. Če smo v temi "Nasveti za potovanja" spada tudi moj post zraven.

Veliko delam in veliko potujem. Evo in smo tukaj. Za koliko toliko ažurno spremljanje foruma uporabljam mobilno napravo in  če pritisnem tipko neprebrani prispevki imam solate za metrski zaslon od...dveh uporabnikov in eden je celo modrator, kateri bi naj celo skrbel za red in disciplino.

Za večjo preglednost in urejenost foruma te lepo prosim, da kakšnih štirinajst dni le moderiraš in pustiš tipkovnico pokrito z krpo, da se na njo ne bo naložil prah. Boš videl, da bo forum ravno tako živel naprej?

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 16 urami, Darko3g pravi:

Pri Damijevi tabeli je zanimivo, da velja kritje okvare za vozila do 20 let. Pri večini Motosvetovcev to ni problem, kak pustolovec ali čoperist pa bi znal voziti še kak motor iz prejšnjega tisočletja.

Jaz imam sicer letno Savino turistično zavarovanje z asistenco za cca 43 €, ki pa verjetno krije le poškodbe in bolezni (vem, da je precej omejeno glede zobozdravstva), za škodo na motorju pa klasična asistenca.

Pa še opozorilo: Večina zavarovanj je omejenih na višino, mislim da do 3.000 metrov, torej so kakšni ekstremni prelazi lahko težava (ali pa te kolegi vržejo v prepad, da obležiš pod 3.000 metri.

Kirgizijstan, za to državo velja nad 4000nm in na to so nas opozorili na ambasadi, konzulatu ali ne vem, kak se reče.

Tudi tamkajšnji reševalci nad to višino ne posredujejo! 

Prepuščen sam sebi.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 17 urami, motozajebant pravi:

Po vsej tej najini konstruktivni debati, nisem pricakoval, da se bom strinjal s tabo! :) me veseli, da kljub gemu, da sva se malo bocnila, ni zamere! Cheers mate ;)

Napisal si, da sem dopisal in nisi prebral... nisem dopisal, je bilo v originalnem postu vse napisano in objavljeno :P

@The Laklkljub kakšni nepotrebni solati v najini diskusiji, je veliko pameznega napisanega, verjemi. In za pripravo na pot, niso pomembna samo oblačila, izd. Tako kot je @DAMI34napisal, treba je poskrbeti tudi za druge stvari, povedat domacim kam se obrnit, v denarnico nalimat listek, koga klicat v nujnih primerih itd. Zame je to zelo pomemben del potovanja (ne samo z motorjem).

Ps. Da se ne boš ubadal, kdo je bil v zmoti... dami je bil, haha :D

da, dopisal, ker sem vmes že jaz citatiral pisano, ni to nič zlonamerno, le kasneje sem opazil besedilo.

ps. Dami ni bil v zmoti in še vedno ni :P

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!