model Objavljeno Avgust 4, 2005 Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 Zaradi premajhnega lufta na odpiraču, ki je posledica posedanja ventila, lahko pride do puščanja pri izgorevanju in posledično do pregretja glave, ventilov ... in okvare. Ravno zato je štelanje ventilov pri Desmo sistemu bolj pomembno in "zahtevnejše" ker je pač več dela že da preveriš zračnost. bla bla bla...ni res...nabijaš kr neki v tri pi* matrne, ZARADI PREMAJHNEGA LUFTA NA ODPIRAČU...ej, pa sj odpirače imajo vsi motorji in vsi imajo zračnost in vsi isti problem ko se ventil vsede...kaj je zdej pr Ducatiju tolk spešl??? mogoče ti je pa tvoj serviser prodal mal preveč buč da si lažje plaču lufte pr odpiračih... :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Avgust 4, 2005 Avtor Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 med rocico desmodromike, katera odpira/zapira ventil in sedezem na glavi ventila je potrebno obdrzati dolocen razmak. klik Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Avgust 4, 2005 Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 Model :OK: a si mal :devil: ? :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
algo Objavljeno Avgust 4, 2005 Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 Dober pooblaščen Honda servis v okolici Nove Gorice ? Do sedaj sem vozil motorje k Gruden Severinu na Ajševico, vendar se je prejšnji mesec smrtno ponesrečil z motorjem :( V servisni knjižici je tu v Novi Gorici pooblaščen za Hondo le še Avto Šuligoj. A je že kdo sploh tja peljal motor ? Problem je, ker je motor še v garanciji, potem pa bo lažje s servisiranjem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Staycool Objavljeno Avgust 4, 2005 Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 V novi gorici obstaja še Simčič moto center, - ima na veliko napisano HONDA spredej, tko da možno da je pooblaščen. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robert Objavljeno Avgust 4, 2005 Deli Objavljeno Avgust 4, 2005 V novi gorici obstaja še Simčič moto center, - ima na veliko napisano HONDA spredej, tko da možno da je pooblaščen. :hmm: ← Ni pooblaščen, pa tudi motorje načeloma ne servisira, kakšno malenkost ti zamenja kot so zobniki in ketna, ploščice, gume, itd. Pozdrav od Roberta P.S.: Kako je s servisiranjem pri Avto Šuligoj ne vem, ker še nobenega nisem slišal, da bi ga k njemu peljal na servis. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Avgust 8, 2005 Deli Objavljeno Avgust 8, 2005 (popravljeno) bla bla bla...ni res...nabijaš kr neki v tri pi* matrne, ZARADI PREMAJHNEGA LUFTA NA ODPIRAČU...ej, pa sj odpirače imajo vsi motorji in vsi imajo zračnost in vsi isti problem ko se ventil vsede...kaj je zdej pr Ducatiju tolk spešl??? mogoče ti je pa tvoj serviser prodal mal preveč buč da si lažje plaču lufte pr odpiračih... :lol1: ← Pr Dukatiju je spešl samo to, da ima posebej ekcenter za odpiranje in posebej za zapiranje ventilov. Nima vzmeti, ki bi zapirale ventile tako kot ostali sistemi in zato je nastavljanje pravilne zračnosti toliko bolj pomembna in koneckoncev tudi zahtevnejša, ker moraš vedno delat za obe smeri. Nisem pa prepričan, da več do kakšnih težav lahko pride zaradi premalo lufta med ekcentrom in ventilom. Na 20.000 je treba ventile štelat pa če hočeš al' nočeš. Na Classu to pač naredijo med tem, ko popiješ kofe in mimogrede ša zamenjajo vse hidravlične tekočine, pa jermene, pa filtre, pa svečke in še sklopko spucajo (če maš suho), drugje pa žal traja malo dlje. Popravljeno Avgust 8, 2005. Popravil hotschko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
[2fast4u] Objavljeno Avgust 11, 2005 Deli Objavljeno Avgust 11, 2005 Obstaja kje v MB uradni ervis za Suzuki??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno Avgust 11, 2005 Deli Objavljeno Avgust 11, 2005 Obstaja kje v MB uradni ervis za Suzuki??? ← suzuki odar, zraven Ligroja, morebiti? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MotoManiac Objavljeno Avgust 12, 2005 Deli Objavljeno Avgust 12, 2005 Kaj ste pol pogruntal, kateri je najboljši servis za Ducati ? :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pirrulz Objavljeno Avgust 12, 2005 Deli Objavljeno Avgust 12, 2005 Kaj ste pol pogruntal, kateri je najboljši servis za Ducati ? :devil: ← Za Ixs-a Claas, za Hotschkota Dacar. Jaz pa nimam pojma, edino, kar za ziher vem, je, da se servis na 20K neizprosno približuje :ninja: :( :unsure: auč, auč, auč. :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vuk76 Objavljeno Avgust 12, 2005 Deli Objavljeno Avgust 12, 2005 Obstaja kje v MB uradni ervis za Suzuki??? ← Šiler, malo pred Pesnico....http://www.avto-siler.si/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
model Objavljeno Avgust 16, 2005 Deli Objavljeno Avgust 16, 2005 Pr Dukatiju je spešl samo to, da ima posebej ekcenter za odpiranje in posebej za zapiranje ventilov. ← NIČ NOVEGA... Nima vzmeti, ki bi zapirale ventile tako kot ostali sistemi in zato je nastavljanje pravilne zračnosti toliko bolj pomembna in koneckoncev tudi zahtevnejša, ker moraš vedno delat za obe smeri. ← VSAKO SMER POSEBEJ, SE PRAVI SPET NIČ NOVEGA....pssst pa najprej se nastavlja zapiranje Nisem pa prepričan, da več do kakšnih težav lahko pride zaradi premalo lufta med ekcentrom in ventilom. ← :lol1: :lol1: VEM SAM TI ŠE KAR NE VERJAMEŠ DA JE TO PRI VSEH AGREGATIH ISTO, LUFTI SO PAČ LUFTI....THAT S ALL Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 (popravljeno) Ehmm kaj pa, če osnovni servis narediš sam (olje,filter,.... ) :hmm: ? Nekam se mi zdi bzv plačevat 6k sit za uro dela,čeprav je potrebno max 15min. OK pač taka je tarifa...kaj češ. Popravljeno Avgust 17, 2005. Popravil Frips Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 Ehmm kaj pa, če osnovni servis narediš sam (olje,filter,.... ) :hmm: ? Nekam se mi zdi bzv plačevat 6k sit za uro dela,čeprav je potrebno max 15min. OK pač taka je tarifa...kaj češ. ← Jp, js sem se tudi tako odlocu. Filter pa olje bom pa kr sam menjal ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
snakeyes Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 drgač je 7.600,sit kaj pa ko maš motor še v garanciji????? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frips Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 ga nimam več..... :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Foggy Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 Sej dokler je v garanciji ti ne bo nič crknilo, zato pa tudi dajo garancijo, ker je možnost da se kaj pokvari tako majhna.... LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
urban+ Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 V servisno knjižico se pa potem kar sam podpišeš :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Foggy Objavljeno Avgust 17, 2005 Deli Objavljeno Avgust 17, 2005 in zraven prilepiš račun od filtra in olja :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guleb Objavljeno Avgust 18, 2005 Deli Objavljeno Avgust 18, 2005 pred štirimi dnevi sm pelu motor (daelim) na servis k uradnemu serviserju (suzuki ODAR). glede na to, da so oni, ko so menjaval svečko, so jo postran notr zašravfal in s tem uničili navoj v glavi! k sm klicu tja (ker mi je svečko vn zabrisal) so rekl, da smo sigurn mi kej šravfal in tko naprej, pol smo se pa zmenil, da prpelemo motor nazaj in da bojo upošteval kot reklamacijo! ko je biu motor popravlen, smo ga šli iskat, oni pa so nabil račun:eek: 26.000 sit:eek: !!! pol smo se nekak zmenil, da zmanjšajo stroške na 21.000 in pol smo to plačal. Dons k smo motor odpelal iz servisa je med potjo crknu, in po 10 minutah spet vžgau. klical smo na servis, in povedal, da motor NE VŽGE, prodajalec pa reče, da nej ga nazaj prpelemo! vrjetn ma bl pozne reflekse, ker sploh ni kaperu, da motor noče vžgt!!! no pol smo se zmenil, da pride serviser na dom in da bo vidu kaj je! in on tist gleda, pa poskuša vžgt motor pa še zmeri ni vžgau! in pol model prbije, da je šla elektronka in da bo stal okol 25.000, čakat pa morm 4 dni!!! k dobim motor iz servisa, NIKOL VEČ K POOBAŠČENEMU SERVISU, KER SO SAMI DEBILI TM!!! ZATO NE PRIPOROČAM TEGA SERVISA ( STEGNE 33, LJUBLJANA)! pelte motor drugm na servis, bote mel mn skrbi pa stroškov!!! ← He, he, se strinjam z oceno! Been there, done that! Sem dolgo časa mislil, da sem samo jaz tisti bilko debilko, ki so ga pri Odarju nategnili, pa vidim da jih je več. Ne vejo kaj delajo, nimajo rezervnih delov, so skrajno arogantni in na sploh nevredni naziva serviser. Kaj šele ekskluzivni in pooblaščeni... Prodal Suzukija in dokler je Odar generalni, nikoli več Suzi. Vsem lastnikom sicer dobrih motorjev pa: :nono: :nono: NIKOLI NE PELJI MOTORJA NA SERVIS K ODARJU!!! :nono: :nono: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ixs Objavljeno Avgust 18, 2005 Deli Objavljeno Avgust 18, 2005 drgač je 7.600,sit kaj pa ko maš motor še v garanciji????? ← Nared mali servis sam pa ne bo več garancije ..... in lahko še naprej delaš servise sam!! :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Terminator Objavljeno Avgust 22, 2005 Deli Objavljeno Avgust 22, 2005 Jure Primec. Yamaha in ostalo... :OK: malaguti1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc1979 Objavljeno Avgust 26, 2005 Deli Objavljeno Avgust 26, 2005 Pozdravljeni! No se moja izkušnja z MIk Mekanikom! Na mojem motorju Kawaski Z 750 sem moral opraviti servis na 6.000km, pokličem v Kranj Panigaz in vprašam za ceno in čas servisa (pokličeš se naročiš počakaš 1,5h in lahko odpelješ motor, cena = 22.000 - 24.000 SIT)1 Poivedujem še malo okrog in ugotovim, da je Mik Mekanik KAO pooblaščen serviser tudi za Kawasaki in ker sem iz Ljubljane ga odpeljem k njemu! Prva težava je bilo naročilo, ima BAJE vse zasedeno in se je potrebno prej naročiti, vendar motor dobiš šele po enem dnevu nazaj! Motor kljub temu odpeljem zjutraj ob 9:00 k njemu in mi reče da je malo verjetno da bo servis opravljen do naslednjega dne! PUstim motor pri njemu in pridem naslednje jutro pogleta če jemotor že končan in seveda končan je! V žepu imam 30.000 SIT, in vprašam za račun, on mi iztavi račun v vrednosti 34.000 SIT!!! "Me je vrglo skoraj na rit" Ga vprašam če sprejema kartice, že spet KAO ne dela POS terminal (zgleda se mu gre za 3% ali pa ne plačuje mesečne naročnine!!! Grem na bankomat in seveda poravnam račun! No za konec, da ne bo pomote, za isti servis in IDENTIČNO olje, bi pri PANIGAZU plačal vsaj 10.000 SIT manj! No to je bila moja prva in zadnja izkušnja z MIK MEKANIKOM!!! Sedaj pa vozim motor na servis V Soro k CARMANU in moram reči da sem z njim zelo zadovoljen! jernej Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Avgust 27, 2005 Deli Objavljeno Avgust 27, 2005 A zdaj je pa mik mekanik grd, ker se ti nisi pr njih vnaprej pozanimu, kolk bo koštalo? Halo, je kdo doma? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se