Stric Burek Objavljeno Februar 26, 2008 Deli Objavljeno Februar 26, 2008 Papriji so skor bolj pomembni kot motor sam. Jest sem čakal 25dni na račun, nevem kaj je delal z njim :krneki: A kdo ve če dajo v Ilirski Bistrici preizkušnjo za motor iz ITA? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SuzyRider Objavljeno Februar 27, 2008 Deli Objavljeno Februar 27, 2008 sezona prihaja in pogledujem za motorjem tudi v tujino. zelo zelo mi je interesantna yamaha trx 850, ki pa jih pr nas ni, v nemčiji pa se dobi. problem je v tem, da ne vem če je motor letnika 96 ali 97 goden za uvoz. :unsure: potem pa rabim tudi posrednika, ki bi mi motor pripeljal hvala za info Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Februar 27, 2008 Deli Objavljeno Februar 27, 2008 sezona prihaja in pogledujem za motorjem tudi v tujino. zelo zelo mi je interesantna yamaha trx 850, ki pa jih pr nas ni, v nemčiji pa se dobi. problem je v tem, da ne vem če je motor letnika 96 ali 97 goden za uvoz. :unsure: potem pa rabim tudi posrednika, ki bi mi motor pripeljal hvala za info men ga je en prevoznik iz Deustchland uvozil- NATAN- bil je najcenejči (200€ :trance_33_sleep: ) sem šele zdej pogruntu da rabm overjeno kupoprodajno, pa zdej misl da sm zrihtov use! sem pa moral njemu po pošti poslat izpoljneno kupoprodajno in on valda me ni nč razumu kaj hočm in kaj nej on nardi in kako se naj overi oz. sploh ni štekov da naj overi tako da sem klical nekega notarja/odvetnika ki tudi ni po anglešk nč razumu kaj hočm js da on nardi s podpisom. no pa ga je dons če majka klicala ki govori De in jo je štekov in rekel da bo to on uredil. tko da je bil to dober dan za moj motor! drgač pa sej če je njemu registracija potekla že 26.3.07 ne rabim jaz potrdila da je odjavljeno? P.S. gor piše da je neki tehnično do 26.3.08- kaj nej bi to blo? piše pa takole: Aussrbetrisbsstzun am 26.03.2008 LP! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno Februar 27, 2008 Deli Objavljeno Februar 27, 2008 za uvoz rabiš: * dokazilo o lastništvu (kupopr. pogodba) * prometno dovoljenje (odjavljeno) * potrdilo o plačilu davka ali o oprostitvi plačila davka (kupoprodajna zadosti temu papirju - fizična oseba ne plačuje davka pri prodaji motorja, če bi kupil od pravne osebe je ta papir faktura) * veljavni osebni dokument * davčno številko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
e_boy Objavljeno Februar 27, 2008 Deli Objavljeno Februar 27, 2008 (popravljeno) @prevtzer: ce teb potece reg. ni isto kot ce ti motor/avto odjavis iz prometa...pa zrihti to cimprej poletje se bliza ;) Popravljeno Februar 27, 2008. Popravil e_boy Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Overman Objavljeno Februar 28, 2008 Deli Objavljeno Februar 28, 2008 (popravljeno) Pozdrav, Tudi sam imam namen uvozit motor, in sicer iz italije. Problem je ker ne vem besedice italiansko.. ok iz teksta ze nekako desifriram vsebino (latinscina 4 leta). Prosil bi, ce bi bil kdo tako prijazen in opisal postopek uvoza.. od a do z. Jasno mi je, da se morem zapeljat do motorja, placat ter overit kupoprodajno pogodbo (v italiji). Kako naprej, kdaj se placa davek in kaj se rabim od motorja? Najverjetneje prometno dovoljenje (odjavljeno), kako je z racunom motorja? Jaz si to (logicno) predstavljam nekako tako: -grem v italijo -narediva prepis ter ga overoviva v italiji, ce se ni se motor odjavi v italiji -imam overjeno kupo-prodajno pogodbo, odjavljeno prometnom, homologacijo, racun motorja?.. prosim za spisek cisto VSEH potrebnih papirjev -pripeljem v slovenijo -grem na davcno upravo ali kamorkoli ze ter placam davek z predlozenim racunom, kupoprodajno, etc.? -grem na tehnicen pregled kjer dobim novo prometno? -zavarovalnica Lahko kdo potrdi tole moje logicno razmislanje? Zanima me ali so kaksni problemi, saj je motor letnik 98 (mogoce se se kaj spremeni in pade tudi 96). Tukaj pa se kar mamljiva ponudba: ducati monster lp, aljaz PS: se ena drzna ideja.. je mozno vzeti v italiji preizkusnjo ter se PRIPELJATI z motorjem v slovenijo? Popravljeno Februar 28, 2008. Popravil Overman Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno Februar 28, 2008 Deli Objavljeno Februar 28, 2008 (popravljeno) Pozdrav, Tudi sam imam namen uvozit motor, in sicer iz italije. Problem je ker ne vem besedice italiansko.. ok iz teksta ze nekako desifriram vsebino (latinscina 4 leta). Prosil bi, ce bi bil kdo tako prijazen in opisal postopek uvoza.. od a do z. Jasno mi je, da se morem zapeljat do motorja, placat ter overit kupoprodajno pogodbo (v italiji). Kako naprej, kdaj se placa davek in kaj se rabim od motorja? Najverjetneje prometno dovoljenje (odjavljeno), kako je z racunom motorja? Jaz si to (logicno) predstavljam nekako tako: -grem v italijo -narediva prepis ter ga overoviva v italiji, ce se ni se motor odjavi v italiji -imam overjeno kupo-prodajno pogodbo, odjavljeno prometnom, homologacijo, racun motorja?.. prosim za spisek cisto VSEH potrebnih papirjev -pripeljem v slovenijo -grem na davcno upravo ali kamorkoli ze ter placam davek z predlozenim racunom, kupoprodajno, etc.? -grem na tehnicen pregled kjer dobim novo prometno? -zavarovalnica Lahko kdo potrdi tole moje logicno razmislanje? Zanima me ali so kaksni problemi, saj je motor letnik 98 (mogoce se se kaj spremeni in pade tudi 96). Tukaj pa se kar mamljiva ponudba: ducati monster lp, aljaz PS: se ena drzna ideja.. je mozno vzeti v italiji preizkusnjo ter se PRIPELJATI z motorjem v slovenijo? vse tole preberi: http://www.avtoplus.si/index_homologacija.asp in tole: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=25189 Jaz tudi ne znam besedice italiansko pa sem oz. bom uredil. Za text uporabi google translate. Možno je tudi v ITA zavarovati motor za 5 dni in ga s preizkušnjo pripeljati v slovenijo. Poglej na www.amzs.si. Popravljeno Februar 28, 2008. Popravil lmperator Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno Februar 28, 2008 Deli Objavljeno Februar 28, 2008 1. stvar se pozanimaj, če motor ustreza standardu emisij Euro 2 (oz. 97/24 al neki tazga). 2. v italiji narediš prepis, ni nujno da greš k notarju, ker ti določene ustanove za prepise to naredijo vse na istem mestu, vsaj meni so... ko imaš v roki kupoprodajno (overjeno) moraš dobit še AČI (A.C.I. po italijansko) in odjavljeno oz. preklicano originalno prometno. O davku za rabljeno vozilo ni govora. 3. S prometno, ACIjem, kupoprodajno in davčno številko ter osebnim dokumentom greš u koper na Avto Plus da narediš homologacijo, če imaš srečo dobiš vse papirje še isti dan in plačaš 96€ pri homologaciji. * Če kupuješ motor od koncesjonarja (trgovca - rabljen motor) namesto kupoprodajne prejmeš račun trgovca, ki pa mora vsebovat podpis in štampiljko trgovine. Postopek naprej je isti. * Za nov motor pa je postopek mal drugačen, kjer se tudi davek plača itd a o temu ne vem kaj dosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemn Objavljeno Februar 29, 2008 Deli Objavljeno Februar 29, 2008 Živjo, kaj pa je to AČI oz. kje dobiš, se pravi, če ima motor direktivo 97/12 oz. euro2 napisano v prometni načeloma ne bi smelo biti problemov z pridobitvijo homologacije pri nas? To direktivo imajo nekje od L.97 naprej? hvala lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dadi Objavljeno Februar 29, 2008 Deli Objavljeno Februar 29, 2008 sezona prihaja in pogledujem za motorjem tudi v tujino. zelo zelo mi je interesantna yamaha trx 850, ki pa jih pr nas ni, v nemčiji pa se dobi. problem je v tem, da ne vem če je motor letnika 96 ali 97 goden za uvoz. :unsure: potem pa rabim tudi posrednika, ki bi mi motor pripeljal hvala za info vem za eno pri nas, ki se prodaja, sem jo videl, mislim da imam še telefonsko od prodajalca, če jo želiš pošlji pm in ti odgovorim ! se splača poklicat, napram ibngam z stroški ob nakupu v tujini ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LRR Objavljeno Marec 1, 2008 Deli Objavljeno Marec 1, 2008 (popravljeno) No pa da še jaz povem svojo izkušnjo z nakupom motorja iz Italije. Kupil sem ga od fizične osebe in sva šla s prodajalcem na ači agencijo (kot pri nas amzs), tam so mi uredili prometno in ači. Na ačiju mora pisati: annota cessazione della circolazione per esportazione... Na prometni pa: carta di circolazione annulata per definitiva esportazione in paese ue... Prepis sva šla raje narediti k notarju in overila (eni pravijo da ne rabiš notarja, samo ziher je ziher). Zelo dobro je imeti s seboj nekoga ki zna italijansko, sploh če kupuješ od fizične osebe, ker se prodajalcu niti malo ne sanja kaj vse jaz rabim. Drugače je pri koncesionarjih. Potem sem motor peljal v Koper na homologacijo, tam le glejte da je na motorju vse original, ker meni je kompliciral ker so bili gor neki kao luis žmigavci in je rekel da moram dati gor original in priti drugič. Na noben način ga nisem mogel prepričati da bi mi pogledal skozi prste, tako da sem tam malo povpraševal če ima kdo kak honda motor da bi posodil en žmigavec za pol urce, in so mi povedali da je 200m stran honda servis (kaka sreča). Tako da sem si tam sposodil dva polomljena "original" žmigavca, moje pocvikal dol in dal te sposojene gor da je dec lahko slikal ves zadovoljen :headbang: Tako da ko kupujete motor iz tujine naj bo karseda v originalnem stanju, ker imate lahko drugače probleme z homologacijo. Za naprej pa najbrž veste kako in kaj. Tehnični, zavarovanje...... Upam da sem komu pomagal LP Popravljeno Marec 1, 2008. Popravil royko Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Marec 2, 2008 Deli Objavljeno Marec 2, 2008 @prevtzer: ce teb potece reg. ni isto kot ce ti motor/avto odjavis iz prometa...pa zrihti to cimprej poletje se bliza ;) A kdo ve kam mora Nemc it da dobi to potrdilo pa kaj mora imet s seboj? P.S. Tablco ima on še zmer doma! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
royal Objavljeno Marec 2, 2008 Deli Objavljeno Marec 2, 2008 Kolega dela v Avstriji in ima tudi tam prijavljen motor. Kot lastnik bi ga pač rad pripeljal v slo oz. tu registriral ....in obvlada kdo postopek...(homologacija Koper..OK) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Čamac Objavljeno Marec 2, 2008 Deli Objavljeno Marec 2, 2008 Ni homologacija samo v Kopru (predvidevam, da če dela v Avstriji, mu Koper ni ravno najbližje). Lahko jo delaš tudi v Mariboru, za drugje pa ne vem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Marec 2, 2008 Deli Objavljeno Marec 2, 2008 A kdo ve kam mora Nemc it da dobi to potrdilo pa kaj mora imet s seboj?P.S. Tablco ima on še zmer doma! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
royal Objavljeno Marec 3, 2008 Deli Objavljeno Marec 3, 2008 Ni homologacija samo v Kopru (predvidevam, da če dela v Avstriji, mu Koper ni ravno najbližje). Lahko jo delaš tudi v Mariboru, za drugje pa ne vem. za motorje je samo v Kopru...nažalost :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
freund Objavljeno Marec 3, 2008 Deli Objavljeno Marec 3, 2008 A kdo mogoče ve kje bi se najhitreje dobil podatek o ustreznosti posameznih motorjev različnih znamk določenemu standardu oz. če ustrezajo normativu vsaj EURO 2 potrebnemu za uvoz oz. homologacijo motorja oz. od katerega letnika izdelave dalje zadostijo pogojem za uvoz. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 to piše v certificate of conformity. Nahaje se pa na začetku navodil za uporabo. Za yamaho dobiš tukaj: http://www.yamaha-motor.be/french/communit...ice/manuals.jsp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klemn Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 Mene tudi zanima,če je mogoče že kdo zasledil kakšno stran s podatki kateri modeli in od katerega letnika so euro 2 oz. imajo direktivo, ki omogoča uvoz in homologacijo. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 Mene tudi zanima,če je mogoče že kdo zasledil kakšno stran s podatki kateri modeli in od katerega letnika so euro 2 oz. imajo direktivo, ki omogoča uvoz in homologacijo.LP npr da hočeš uvozit Husqvarno --> pokličeš Zupina (ker je uvoznik) Hondo --> pokličeš uvoznika (ker je uvoznik) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jama1100 Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 Mene pa zanima če je dovolj TUV za motor,odjavljeno prometno dovoljenje in kupoprodajna pogodba overjena. Moto je v Nemčiji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 a kdo tuki ve zakaj se sploh rabi CoC? ker ni nujno da ga maš ampak a je namest kterga druzga dokumenta? al sam kot dodatno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 jao, dejte pobrskat mal po temi. miljonkrat je bilo že napisano. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno Marec 4, 2008 Deli Objavljeno Marec 4, 2008 Mene pa zanima če je dovolj TUV za motor,odjavljeno prometno dovoljenje in kupoprodajna pogodba overjena. Moto je v Nemčiji. najbolje je da pokličeš v Avtoplus v kopru......načeloma bi oni morali vedeti, če je dovolj.....če ti ga uspe homologorati, si zmagal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Marec 6, 2008 Deli Objavljeno Marec 6, 2008 Pozdravljeni, povsod piše da rabim ODJAVLJENO prometno dovoljenje zanima pa me če je to kakšno POTRDILO da je odjavljeno ali je dovolj da oni vidijo da je prometno že POTEKLO (pač piše gor datum kdaj poteče) ali rabijo ta dokument? + Kje v Sloveniji imajo to da bi lahko preko računalnika izseldili in potem oni sami uredili (kako pa to izgleda)? Najlepša hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se