simonsi Objavljeno April 15, 2008 Deli Objavljeno April 15, 2008 Zanima me kje v italiji se nahaja pokrajina AR - Toscana. Saj sem enkrat že našel njihove pokrajine pa ne vem več kje so. Sem videl en zanimiv motor :rolleyes: Hvala sem že našel! http://maps.google.com/ Nekje pri Firencah. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Python Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Samo preverjam, za registracijo uvoženega motorja so potrebni vsi računi od vseh lastnikov tega motocikla? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
flight69 Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Samo preverjam, za registracijo uvoženega motorja so potrebni vsi računi od vseh lastnikov tega motocikla? Python, ti si pa ziher pred kratkim kupoval stanovanje :evilgrin: Niso potrebni racuni od VSEH lastnikov. Dokumentacijo moras urediti z zadnjim lastnikom. Preberi si pod "splošno" sticky "uvoz in homologacija..." , je veliko dobrih inf. :) Lp! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Python Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Nak, danes je teta od mene zahtevala za registracijo račun od nakupa v italiji, ki ga je izvršil tisti od katerega sem motocikel kupil. Morda je to zaradi tega, ker bo motocikel prvič registriran v Sloveniji? Homologacijo in tehničnega ma pa narejenega. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
flight69 Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Hmm, mislim da teta rabi videt edino tiste dokumente, ki si jih na homologaciji pokazal... A ji kupoprodajne pogodbe nisi pokazal? Lp! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Python Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Sem, pa je želela še pogodbo ki jo je sklenil prejšnji lastnik z italjanom od katerega je kupil motocikel, potlej ko sem protestiral pa je še dejala da je potrebno imeti račune (pogodbe) od vseh prejšnjih lastnikov (kar sem prebral da ni res). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
flight69 Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Mal potelefoniraj na druge urade za registracijo, ki so ti blizu, povprasaj kaj oni zahtevajo in se zapelji tja kjer bos videl, da imajo imajo "normalne" zaposlene...to se mi zdi se najlazja resitev... :? Lp! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
e_boy Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 ce motor se ni bil reg. v slo, moras pokazat tud racun oz. kupoprodajno pogodbo iz tujine... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno April 22, 2008 Deli Objavljeno April 22, 2008 Jesos, kak so nesposobni toti naši uradniki. Pa kakšne račune neki. Jaz sem imel samo kupoprodajno pogodbo od italijana in našega uvoznika in to je bilo to. Ženska je sicer začela utrujati, da ni poravnanega DMV-ja, čeprav je bil, saj po novem drugače ne moreš več homologirati motocikla, če tega tam ne plačaš. Skratka, v MB-ju je bila ženska konkretno zatežena in je na vsak način želela (protipravno!) iztržiti od mene 5% davek, nakar sem ji povedal, da ji ga ne plačam, ampak grem v Krško motor registrirat. No, pridem tja in registriram zadevo brez problema v 5 min (če ne manj). Torej, edini dokument, ki ga potrebuješ je: homologacijski karton (če je bil uvožen iz ITA) in kupoprodajno pogodbo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno April 23, 2008 Deli Objavljeno April 23, 2008 Ja, po moji logiki rabiš vse pogodbe od zadnjega uradnega lastnika do tebe. V tem primeru je zadnji uradni lastnik italjan. Torej iz italjana na našega "uvoznika" in iz njega na tebe, Python. Tomozuki, od kdaj pa je DMV tudi za motorje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LRR Objavljeno April 23, 2008 Deli Objavljeno April 23, 2008 Ja, po moji logiki rabiš vse pogodbe od zadnjega uradnega lastnika do tebe. V tem primeru je zadnji uradni lastnik italjan. Torej iz italjana na našega "uvoznika" in iz njega na tebe, Python. Tomozuki, od kdaj pa je DMV tudi za motorje? Davek je samo za nove motorje in za motorje ki imajo manj kot 6000km. Za reg. rabiš pa ači, prometno, homologacijo in overjeno pogodbo ali račun. To je to. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tombgo Objavljeno April 23, 2008 Deli Objavljeno April 23, 2008 (popravljeno) Tomozuki, od kdaj pa je DMV tudi za motorje? za nove motorje DMV-ja ni, ampak samo DDV Popravljeno April 23, 2008. Popravil tombgo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno Maj 2, 2008 Deli Objavljeno Maj 2, 2008 Sem ravno mislil vprašat koliko kilometrov mora imeti motocikel ki ga uvoziš iz tujine, da ti ni treba plačati davka pri nas pa je odgovor 2 posta višje. To se redko zgodi. :worship: Kaj pa tole pomeni? 6. DMV – Davek na Motorna VozilaZa rabljena motorna kolesa ga ni!!! DDV se plača le v primeru nakupa NOVEGA motorja. Na forumu sem prebral, da naj bi bila potrebna neka prijava na davčno, vendar o tem nihče od kompetentnih na davkariji ne ve nič! 2. ČE KUPITE RABLJEN MOTOR OD PRAVNE OSEBE (podjetja) KJER KOLI V EU POTREBUJETE:Rabljen motor je tudi, če ima prevožen samo 1km edini pogoj je, da je že bil predhodno registriran. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FazerMan Objavljeno Maj 5, 2008 Deli Objavljeno Maj 5, 2008 Jst bi pa proso če mi lahka kdo da kakšno telefonsko (lahko tud na pm) od kirga ki ovaža motorje iz tujine. Na oglasih sem našel dva pa nč kej druga, tak da če ma kdo od kirga kakšne info. al pa kirga pozna bi proso, ker nujno rabim info. Dobrdošle so pa tudi informacije kje naprimer v Italiji bi se dalo videt trgovce z rabljenimi motorji.LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
k0ci Objavljeno Maj 5, 2008 Deli Objavljeno Maj 5, 2008 sicer ne bi rad delal reklame :blush: ... evo en link, MOTOHIT V KRŠKEM uvaža rabljene motorje iz italije, pač se zmeniš za znamko, model, letnik, barvo,..... in on ti pripelje motor v slovenijo in zrihta vse papirje......če ti motor ni všeč oz. ni vse tako kot mora bit ali si si zaželel lahko odkloniš nakup, ga bo že on naprej prodal Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FazerMan Objavljeno Maj 5, 2008 Deli Objavljeno Maj 5, 2008 sicer ne bi rad delal reklame :blush: ... evo en link, MOTOHIT V KRŠKEM uvaža rabljene motorje iz italije, pač se zmeniš za znamko, model, letnik, barvo,..... in on ti pripelje motor v slovenijo in zrihta vse papirje......če ti motor ni všeč oz. ni vse tako kot mora bit ali si si zaželel lahko odkloniš nakup, ga bo že on naprej prodal Za njih sem danes že zvohal in jih bom jutri poklical, tak da hvala ti za info. Zanima me če ma kdo telefonsko od kakiga ki privat ovaža ne firma.lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pene Objavljeno Maj 26, 2008 Deli Objavljeno Maj 26, 2008 Zanima me, ali utegnem imeti težave pri homologaciji, če iz italije uvozim motor z zamenjanim (leo vince) auspuhom? Nekdo je namreč pisal, da je imel težave, ker ni imel original žmigavce. Hvala! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 26, 2008 Deli Objavljeno Maj 26, 2008 Zanima me, ali utegnem imeti težave pri homologaciji, če iz italije uvozim motor z zamenjanim (leo vince) auspuhom? Nekdo je namreč pisal, da je imel težave, ker ni imel original žmigavce. Hvala! Če boš imel zraven tudi certifikat od LeoVince-ja to nebi smel biti problem. Sem spraševal isto stvar v Kopru ko sem uvažal svoj stroj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pene Objavljeno Maj 26, 2008 Deli Objavljeno Maj 26, 2008 Če boš imel zraven tudi certifikat od LeoVince-ja to nebi smel biti problem. Sem spraševal isto stvar v Kopru ko sem uvažal svoj stroj. Hvala. kaj pa naj bi bil ta certifikat - račun? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Maj 26, 2008 Deli Objavljeno Maj 26, 2008 Hvala. kaj pa naj bi bil ta certifikat - račun? Po mojem: to je homologacija, briga njih a si ti to kupu (račun) briga pa jih al je to skladno z našo zakonodajo/ homologirano. Torej po mojem rabiš neko potrdilo da je tvoje Leo homologiran in uporaben za po cesti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marko55 Objavljeno Maj 27, 2008 Deli Objavljeno Maj 27, 2008 Hvala. kaj pa naj bi bil ta certifikat - račun? Certifikat, kjer piše, da je izpuh s številko vgravirano na izpuh narejen za tvoj tip motorja. Brez tega ne moreš vpisati nobenega izpuha v homologacijski kartonček. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomyboy Objavljeno Maj 27, 2008 Deli Objavljeno Maj 27, 2008 Je kdo kaj kontaktiral s prodajalci na MOTOIT. Štirim sem že pisal mail v italijanščini, pa ni odgovora :headbang: :headbang: :evilgrin: :evilgrin: Bo treba poklicat?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Maj 27, 2008 Deli Objavljeno Maj 27, 2008 Je kdo kaj kontaktiral s prodajalci na MOTOIT. Štirim sem že pisal mail v italijanščini, pa ni odgovora :headbang: :headbang: :evilgrin: :evilgrin: Bo treba poklicat?? Kliči ja, ko sem jih jaz hotel kontaktirati so mi cca trije od petdesetih odpisali Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sharona05 Objavljeno Junij 1, 2008 Deli Objavljeno Junij 1, 2008 pozdravljeni, če ima kdo izkušnje s temi posredniki iz tujine, me zanima povprečni dobavni rok za motorje, in pa koliko dodatnih stvari ti še zaračunajo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Stasky Objavljeno Junij 2, 2008 Deli Objavljeno Junij 2, 2008 Je kdo kaj kontaktiral s prodajalci na MOTOIT. Štirim sem že pisal mail v italijanščini, pa ni odgovora :headbang: :headbang: :evilgrin: :evilgrin: Bo treba poklicat?? Jaz sem kupil Futuro preko moto.it. Pisal mail, lastnik odpisal, mi posredoval številko... Glej če pišeš posamezniku ali preprodajalcu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se