Death Angel Objavljeno September 25, 2008 Deli Objavljeno September 25, 2008 Teddy hvala! :worship: :worship: :worship: ma ni problema upam da sm ti bi u pomoč Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Oktober 31, 2008 Deli Objavljeno Oktober 31, 2008 A kdo ve kako se po italijansko reče kraju oz. stavbi (v SLO je to upravna enota) kjer bi v ACI dokument dobil stavek: Annotata cessazione della circolazione per esportazione, in kako naj mu po italijansko razložim kaj je to ACI. Najlepša hvala, Urban Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno Oktober 31, 2008 Deli Objavljeno Oktober 31, 2008 rečeš agency pa te bodo razumel. aci je pa auto club italia. tega papirja itak več ne rabiš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno Oktober 31, 2008 Deli Objavljeno Oktober 31, 2008 rečeš agency pa te bodo razumel. aci je pa auto club italia. tega papirja itak več ne rabiš. Torej rabim le Kupoprodajno in odjavljeno prometno (fizična oseba)? Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno November 1, 2008 Deli Objavljeno November 1, 2008 Da. ACI so včaih hotli na Avtoplus Koper. Zdej lahko homologacijo za uvoz opraviš tudi na LPP v Ljubljani. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
e_boy Objavljeno November 2, 2008 Deli Objavljeno November 2, 2008 A kdo ve kako se po italijansko reče kraju oz. stavbi (v SLO je to upravna enota) kjer bi v ACI dokument dobil stavek:Annotata cessazione della circolazione per esportazione, in kako naj mu po italijansko razložim kaj je to ACI. Najlepša hvala, Urban un list k gor pise ACI je Certificato di proprieta - tega (in prometno (Carta di cicolazione)) postemplajo na agenciji (ACI ali PRA)...kupoprodajno pa ti lah v nekaterih primerih (odvisn kok se kj spoznajo) tud na agenciji (ACI/PRA) sprintajo in postemplajo, ali pa gres na obcino (Comune anagrafe) in ti tm to zrihtajo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 3, 2008 Deli Objavljeno November 3, 2008 zanima me ali je podobno kot ostalo, če vzameš samo okvir motornega kolesa, saj je na okvir vezano prometno dovoljenje..zanima me za državo Germany..pa saj je verjetno podobno kot v ITA, ali pač ne, morda moram druge papirje urejat..hvala za info.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 4, 2008 Deli Objavljeno November 4, 2008 anyone?okvir z nemškimi papirji-kaj je potrebno uredit za ene stvari??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno November 4, 2008 Deli Objavljeno November 4, 2008 pokliči na lpp pa vprašaj. Informacije v zvezi s postopki za uvožena vozila dobite na telefonski številki 01 5822 725 od ponedeljka do petka od 7.30-8.30 ure in od 14.-15. ure Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 4, 2008 Deli Objavljeno November 4, 2008 pokliči na lpp pa vprašaj. hvala, bom jutri povprašal, upam da jih prikličem na telefon.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
StaneS Objavljeno November 4, 2008 Deli Objavljeno November 4, 2008 pokliči na lpp pa vprašaj. matr tole moram pa tud jaz izvedet, treba klicat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MihaJ Objavljeno November 7, 2008 Deli Objavljeno November 7, 2008 Če kupim nov motor pri prodajalcu v Italiji, ali moram tukaj potem v Slo plačati DDV? Če ga moram, ali ga lahko dobim nazaj v Italiji(mislm, jasno je da IVE ne dobim nazaj, ampak če moram tudi v Slo plačati DDV, potem davek plačam 2x in me pride precej dražje kot če ga kupim tukaj) Katere dokumente potrebujem poleg računa? COC rabim še vedno? Homologacijo torej opravim na LPPju in grem registrirat? Sem iskal na strani od DURSA podatke za davek, pa nisem nič pametnega našel. Hvala za odgovore. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prevtzer Objavljeno November 8, 2008 Deli Objavljeno November 8, 2008 Če kupim nov motor pri prodajalcu v Italiji, ali moram tukaj potem v Slo plačati DDV? Če ga moram, ali ga lahko dobim nazaj v Italiji(mislm, jasno je da IVE ne dobim nazaj, ampak če moram tudi v Slo plačati DDV, potem davek plačam 2x in me pride precej dražje kot če ga kupim tukaj) Katere dokumente potrebujem poleg računa? COC rabim še vedno? Homologacijo torej opravim na LPPju in grem registrirat? Sem iskal na strani od DURSA podatke za davek, pa nisem nič pametnega našel. Hvala za odgovore. Mislim da moraš plačati DMV- Davek na Motorna Vozila. Račun in COC rabiš. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno November 8, 2008 Deli Objavljeno November 8, 2008 Če kupim nov motor pri prodajalcu v Italiji, ali moram tukaj potem v Slo plačati DDV? Če ga moram, ali ga lahko dobim nazaj v Italiji(mislm, jasno je da IVE ne dobim nazaj, ampak če moram tudi v Slo plačati DDV, potem davek plačam 2x in me pride precej dražje kot če ga kupim tukaj) Katere dokumente potrebujem poleg računa? COC rabim še vedno? Homologacijo torej opravim na LPPju in grem registrirat? Sem iskal na strani od DURSA podatke za davek, pa nisem nič pametnega našel. Hvala za odgovore. Italijanu rečeš da ti odbije davek (IVA), nato plačaš davek pri nas. Za nov motor je vlogi potrebno priložiti: * izvirnik potrdila o skladnosti (COC – Certificate of conformity), izdanega v državi izvora vozila za vozilo z enotno evropsko homologacijo * račun o nakupu vozila oz. overjeno kupoprodajno pogodbo * potrdilo o plačilu davka na motorna vozila (v skladu z zahtevami Zakona o davku na motorna vozila) Mislim da moraš plačati DMV- Davek na Motorna Vozila. Račun in COC rabiš. DMV na motorje ni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MihaJ Objavljeno November 8, 2008 Deli Objavljeno November 8, 2008 Italijanu rečeš da ti odbije davek (IVA), nato plačaš davek pri nas. Za nov motor je vlogi potrebno priložiti: * izvirnik potrdila o skladnosti (COC – Certificate of conformity), izdanega v državi izvora vozila za vozilo z enotno evropsko homologacijo * račun o nakupu vozila oz. overjeno kupoprodajno pogodbo * potrdilo o plačilu davka na motorna vozila (v skladu z zahtevami Zakona o davku na motorna vozila) DMV na motorje ni. Čakaj, najprej si rekel da rabim potrdilo o plačilu davka na motorna vozila, potem pa si takoj odgovoril Prevtzerju, da DMVja ni. A to samo rabiš potrdilo, na katerm potem piše plačano 0,0 €? Si ziher, da mi Italian lahko odšteje IVO od računa? Hvala. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno November 8, 2008 Deli Objavljeno November 8, 2008 (popravljeno) Čakaj, najprej si rekel da rabim potrdilo o plačilu davka na motorna vozila, potem pa si takoj odgovoril Prevtzerju, da DMVja ni. A to samo rabiš potrdilo, na katerm potem piše plačano 0,0 €? Si ziher, da mi Italian lahko odšteje IVO od računa? Hvala. Davek na motorna vozila (DMV) je drugo kot pa DDV (davek na dodano vrednost = IVA) DDV plačaš v Sloveniji. Pozanimaj se prej na DURSU kako to gre oz. kam nakažeš tistih 20%. Če boš plačal DDV v Sloveniji potem sem 100% ziher da italijan odšteje IVO od računa. Zate in njega je isto, samo druga država pobere davek. Popravljeno November 8, 2008. Popravil lmperator Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 11, 2008 Deli Objavljeno November 11, 2008 Davek na motorna vozila (DMV) je drugo kot pa DDV (davek na dodano vrednost = IVA) DDV plačaš v Sloveniji. Pozanimaj se prej na DURSU kako to gre oz. kam nakažeš tistih 20%. Če boš plačal DDV v Sloveniji potem sem 100% ziher da italijan odšteje IVO od računa. Zate in njega je isto, samo druga država pobere davek. pozdrav, kaj mi lahko na brzino poveš kaj približno naj zahtevam zraven okvirja da lahko vse skupaj pri nas homologiram??homologacijo in prometno od motorja (okvirja) plus overjeno pogodbo od prodajalca in moj podpis na njej..ali se pač motim?? kako se reče overjeni pogodbi v nemščini, da me bo zastopil?? hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno November 11, 2008 Deli Objavljeno November 11, 2008 ramen mit brif(piši kao govoriš)(to so papirji) Mislim pa,da boš rabil tudi račun,na katerem bo tvoje ime!Ali uraden prepis,sam je bolj komplicirano!Najlažje,da pogledaš pod temo homologacije(proti koncu teme) in je tam telefonska od LPP,kjer opraviš homologacijo in jih kr pokličeš in vprašaš.Zato pa so tam! Po moje ni potrebna homologacija ampak samo prepis številk v prometno.Sam je skoraj lažje,če je tako kupit geštel z vsemi papirji in računom(trgovina)prepisom(privat) in dat vse svoje dele gor pol pa it na homologacijo,pa ti potem tvoji papirji ostanejo doma! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 12, 2008 Deli Objavljeno November 12, 2008 kako je kaj s plačilom davka??če je opravljen prepis pri moto handlerju potem v slo samohomologiraš in na upravno po nove tablice??brez ostalih stroškov (davkov)??in ali je pomembno koliko je cifra na kupoprodajni pogodbi??ali lahko da kot karambolirano al sopotem problemi pr nas?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno November 12, 2008 Deli Objavljeno November 12, 2008 cifra na računo nima veze.važno je le da ga imaš Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno November 17, 2008 Deli Objavljeno November 17, 2008 pozdrav, zanima me če je poleg motornega kolesa uvoženega iz nemčije dovolj razen homologacije in prometne tudi nek rechnun motorja kot mi je povedal prodajalec??ali je potrebno za homologacijo imeti pri neki firmi urejen prepis kot pri nas v sloveniji??ali je pač dovolj računki dokazuje da motor ni ukraden ali karkoli si ze to lahko razlagajo?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno November 17, 2008 Deli Objavljeno November 17, 2008 (popravljeno) Rechnun je račun!Če kupiš od trgovca je dovolj račun(tvoje ime in preimek,naslov mora bit na njem,plus štampiljka prodajalca) in ne rabiš prepisa,če pa kupiš privat pa mora bit overjena pogodba! Popravljeno November 17, 2008. Popravil sesir Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suhi Objavljeno December 7, 2008 Deli Objavljeno December 7, 2008 Čao pebi, mam vprašanje, če slučajno kdo ve (ker so zadnjič debatirali v eni izmed Triumphovih tem pa je moderator ICE zaradi offopica zbrisal pa vprašam tu) kako je z uvozom Triumphov (mislim Legend, Bonneville, T100...) - ali je res, kot je nekdo tam napisal, da se jih ne da uvozit zaradu EURO izpušnih norm ali ni temu tako - meni je namreč čudno, da se ga ne bi dalo uvozit, če ga prodajajo v Nemčiji do leta 2005 - to namreč pomeni, da je z izpušnimi plini vse OK in bi naj bilo možno urediti homologacijo tu, ali se v primeru Triumpha motim?! :( Najlepša vam hvala in LP aja tole mam v milsih :) ehhe ajd Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suhi Objavljeno December 10, 2008 Deli Objavljeno December 10, 2008 Ma kaj noben o Triumphih ne ve nič? Res bi bil hvaležen za kakršenkoli odgovor, sicer ne gori voda a vseeno, da lažje planiramo prihodnost :) ajd Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yamaha Objavljeno Julij 8, 2009 Deli Objavljeno Julij 8, 2009 Pozdrav, kaj je boljša opcija glede nakupa motornega kolesa v italiji?(porabljen čas, denar itd..)? ali je bolje narediti prepis in overiti pri notarju, ali lahko v Italiji tudi overjaš pri upravnih enotah? ali je bolje iti k posredniku kjer on vse uredi?? prosim za čimprejšnji odgovor in gre se za nakup motornega kolesa v italiji... lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se