ukica Objavljeno Julij 22, 2015 Opozori Objavljeno Julij 22, 2015 Tako se preverja. Vse ostalo je nekaj po domače in zelo vprašljivo (nezakonito). ... (4) Inšpektor ali policist odredi, da mora vozilo v tehnično službo za posamično odobritev in odvzame registrske tablice, če sumi, da: ... 2. je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, ali ... (7) Odvzeto prometno dovoljenje in tablice se v treh dneh od odvzema vrnejo uporabniku ali lastniku vozila, s katerega so bili odvzeti, če je odpravljen razlog, zaradi katerega so bili odvzeti in če so plačani vsi s tem nastali stroški. Lastnik ali uporabnik vozila to dokaže s potrdilom o tehnični brezhibnosti vozila oziroma z ustreznim vpisom v potrdilu o skladnosti vozila in dokazili, da vozilo izpolnjuje predpisane pogoje za uporabo v cestnem prometu. Po tem roku se prometno dovoljenje in registrske tablice pošljejo registracijski organizaciji, ki jih je izdala. Odvzete preskusne tablice registracijska organizacija uniči. Sem prilepil člen, kako se ugotavlja ali je blokada vgrajena. Preberi še enkrat in ne mešaj serviserjev ter njihovega dela s homologacijskim postopkom. Prosim razloži mi kako gre to v praksi. Papirologija je ena zadeva, praksa je pa druga. Policija te ustavi, ker si ti nabasal na radar pri recimo 200km/h. Pri pregledu dokumentov policist opazi, da je motor blokiran na 25kw in da je taka hitrost s 25kw dejansko nemogoča in te sumi predelave vozila in ti vzame tablice. Do sem mi je vse kristalno jasno, kakšen je postopek naprej? Torej ti moraš poklicati vlečno službo in motor peljati na tehnični servis in dokazati, da je vozilo brezhibno ter brez predelav? Tukaj mi pa ni čisto nič več jasno, saj vsa homologacija poteka na podlagi papirologije..
SLVR Objavljeno Julij 22, 2015 Opozori Objavljeno Julij 22, 2015 Mislim, da ti lahko odredi izredni tehnični pregled. Operativno pa ne vem, ali pelješ za njim ali te naložijo na avtovleko. V primeru, da si v prekršku plačaš kazen in pregled, sicer ti ne nastanejo nobeni stroški iz tega naslova.
NejcZ Objavljeno Julij 22, 2015 Opozori Objavljeno Julij 22, 2015 Evo pobi že protestirajo reno99, alko1, SLVR in 5 others 8
tomash Objavljeno Julij 22, 2015 Opozori Objavljeno Julij 22, 2015 http://www.24ur.com/novice/svet/policist-krical-in-grozil-28-letnici.html Tole se bo zgodilo tudi pri nas. Samo vprašanje časa je.
DAMI34 Objavljeno Julij 22, 2015 Opozori Objavljeno Julij 22, 2015 http://www.24ur.com/novice/svet/policist-krical-in-grozil-28-letnici.html Tole se bo zgodilo tudi pri nas. Samo vprašanje časa je. a misliš, da pr nas se pa ne dogaja? Haha...
lajbn Objavljeno Julij 23, 2015 Opozori Objavljeno Julij 23, 2015 Ne pustit da tema zamre ravno ko rata zanimiva! :-P Dejte se še kaj pizdit :-D tadejh, DXR16, Fritz in 1 other 4
edi123 Objavljeno Julij 23, 2015 Opozori Objavljeno Julij 23, 2015 http://www.24ur.com/novice/svet/policist-krical-in-grozil-28-letnici.html Tole se bo zgodilo tudi pri nas. Samo vprašanje časa je. ne bluzi... hajoktejn 1
motozajebant Objavljeno Julij 23, 2015 Opozori Objavljeno Julij 23, 2015 Ne pustit da tema zamre ravno ko rata zanimiva! :-P Dejte se še kaj pizdit :-D A teb pa žena ne pusti? Bmflar, SLVR, Kmet2 in 1 other 4
tomash Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 ne bluzi... kot pravi DAMI34 se pri nas že dogaja. Sam sem bil priča, kako sta dva policaja, od katerih enega poznam že zelo dolgo in sva kao znanca, na podlagi ker je ena ženska nekaj rekla obsodila starejšega možakarja za dejanje ki ni bilo nikakor dokazljivo. Teli naši policaji in redarji so inkasanti in pika. Pa še lažejo se. Miličniki so to bolj pošteno delal. Evo pa sem pljunil na krbit.
nazo13 Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 ... Miličniki so to bolj pošteno delal. ... Itak. Kršitelja v kiblo in na postajo.Tam pa s pendrekom čez hrbet, da je drugič dvakrat premislil ali se mu splača. Hitro in učinkovito in za vse enako. Nema Ne morem plačat ker sem na sociali. Zmotili se pa niso nikoli (vsaj sodniki so tako trdili). Pa še familija ni bila ekonomsko ogrožena, da s plačilom položnic ne bi imeli za kruh. skalar36 in builder 2
builder Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 Itak. Kršitelja v kiblo in na postajo.Tam pa s pendrekom čez hrbet, da je drugič dvakrat premislil ali se mu splača. Hitro in učinkovito in za vse enako. Nema Ne morem plačat ker sem na sociali. Zmotili se pa niso nikoli (vsaj sodniki so tako trdili). Pa še familija ni bila ekonomsko ogrožena, da s plačilom položnic ne bi imeli za kruh. težko je to danes priznat, ker si v drugo verjel :grim , res pa je tudi to, da so to bili drugi časi z manj prometa, nostalgija te daje, sej mene tudi, priznam :grim
Derbi-mb Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 Odnos do motoristov je bil boljši. Pa ne gre za nobeno nostalgijo. Preganjal so samo tiste brez vozniškega. Zdej si avtomatsko baraba, ko se vsedeš na motor........... tadejh, IF7 in TOMCAT 3
'.' Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 In če kdo misli, da se derbi moti si kar še 1x poglejte replike na RTVslo in 24ur, pa boste videli kako je splošno mnenje o motoristih.
pajkica Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 jaz že nism baraba to vi zase govorte posploševat pa vse v en koš metat je bedarija, s takimi izjavami sami sebe tja not tlačte ovceeeee aja, jaz nisem motorist sej res
Efendi Objavljeno Julij 24, 2015 Opozori Objavljeno Julij 24, 2015 Odnos do motoristov je bil boljši. Pa ne gre za nobeno nostalgijo. Preganjal so samo tiste brez vozniškega. Zdej si avtomatsko baraba, ko se vsedeš na motor........... Nimas pojma. Ce si imel v 80-ih motor, si bil avtomatsko baraba. Pri preganjanju motoristov voznisko ni igralo nobene vloge. Sprobal na lastni kozi.
Ciko86 Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Js sem vceraj hotel izmerit glasnost izpuha na ninji,grem na amzs tam mi pa recejo da mi nemorejo zmerit ker nimajo prostora za merjenje in je prevec motecih dejavnikov iz okolja..Majstor je pa reku da prometnih policistov nemoti ce te merijo sredi crnega kala :closedeyes: Kako ce clovek znat zdej kolko je preglasen?se zapeljem k policajem :grrr KARMEN1 1
thumper Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Js sem vceraj hotel izmerit glasnost izpuha na ninji,grem na amzs tam mi pa recejo da mi nemorejo zmerit ker nimajo prostora za merjenje in je prevec motecih dejavnikov iz okolja..Majstor je pa reku da prometnih policistov nemoti ce te merijo sredi crnega kala :closedeyes: Kako ce clovek znat zdej kolko je preglasen?se zapeljem k policajem :grrr direkt na terenu ti odsvetujem... na kakšni šoli varne vožnje kjer imajo s sabo po možnosti merilec pa kar - a se pelji tja z db kilerjem ..
bajkr88 Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Al pa se zapel k igorju ki vgrajuje mass izpuhe... fajn mozakar in mislm da ce mu vzames minutko da prisloni tist zvocnik k loncu ne bo nic tarnal.
Borutt Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Prosim razloži mi kako gre to v praksi. Papirologija je ena zadeva, praksa je pa druga. Policija te ustavi, ker si ti nabasal na radar pri recimo 200km/h. Pri pregledu dokumentov policist opazi, da je motor blokiran na 25kw in da je taka hitrost s 25kw dejansko nemogoča in te sumi predelave vozila in ti vzame tablice. Do sem mi je vse kristalno jasno, kakšen je postopek naprej? Torej ti moraš poklicati vlečno službo in motor peljati na tehnični servis in dokazati, da je vozilo brezhibno ter brez predelav? Tukaj mi pa ni čisto nič več jasno, saj vsa homologacija poteka na podlagi papirologije.. Kompletna homologacija je premetavanje papirjev in žigosanje obrazcev. Pa ne pozabiti na fotografiranje in lepljenje označb. Torej bo tudi v tem primeru tako, da bo moral voznik dokazati s potrdili in dokazili, da je blokada vgrajena. Kako je to mogoče ? Ker ni mogoče izmeriti moči motorja in, ker je celoten postopek blokade motorja samo dajanje izjave proizvajalca motorja, proizvajalca blokade, izjave serviserja, kateri gradi blokado in nekoga, ki vse to vpiše v homologacijo. Na kratko, tovarna dovoli blokado motorja, tovarna izdela blokado, nekdo drugi izdela blokado, serviser vgradi blokado, homologacijski organ vpiše blokado. Pri vsem tem pa je še nekaj izjav, da je to točno tako, kot to zahtevajo homologacijski predpisi in zakonodaja. Zakaj ? Ker je tovarna izmerila moč in garantira, da je ta podatek točen, ker je tovarna ali nekdo drugi izdelal blokado in izmeril blokirano moč in garantira, da je ta podatek točen, ker je serviser vgradil ustrezno blokado in garantira, da jo je res vgradil, ker je uradnik vpisal blokado v homologacijo in garantira, da je to naredil na podlagi potrdil in dokazil prej omenjenih. Postopek ? Kot je napisano v zakonu in nič drugače. Sum, da ni blokade v motorju in napotitev v tehnično službo na posamično odobritev. To se lahko zgodi tudi v nedeljo, ko nihče ne dela in je potem na tebi, da pridobiš dokazila, če želiš imeti registriran motor. Jaz bi postopal tako, da bi ob sumu odvzel tablico in vozilo napotil na ... Potem pa naj se voznik ukvarja z zbiranjem papirjev, da bo dobil tablico nazaj. Pri tem seveda ni nobene garancije, da je voznik znova odblokiral motor. Ampak, to je njegov problem in bo naslednjič ponovno tekal od enega do drugega, ker ne bo imel tablice. Pips in KARMEN1 2
Borutt Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Mislim, da ti lahko odredi izredni tehnični pregled. Operativno pa ne vem, ali pelješ za njim ali te naložijo na avtovleko. V primeru, da si v prekršku plačaš kazen in pregled, sicer ti ne nastanejo nobeni stroški iz tega naslova. Moram lepiti. ... (3) Inšpektor ali policist odredi izredni tehnični pregled vozila in odvzame registrske tablice, če sumi, da: 1. vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje ali zaviranje ali na napravah za povezovanje vlečnega in priklopnega vozila; 2. ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij onesnaževal in hrupa, ali 3. je tako poškodovano, da ni sposobno za varno udeležbo v cestnem prometu, razen v primerih iz 1. točke četrtega odstavka tega člena. (4) Inšpektor ali policist odredi, da mora vozilo v tehnično službo za posamično odobritev in odvzame registrske tablice, če sumi, da: 1. ima vozilo huje poškodovano podvozje ali naprave za upravljanje ali zaviranje; 2. je vozilo predelano ali spremenjeno v nasprotju s predpisi, ali 3. vgrajeni deli niso homologirani za to vozilo, čeprav bi morali biti. ... ... (1) Voznik mora na inšpektorjevo ali policistovo zahtevo omogočiti pregled vozila in pri njem sodelovati. (2) Voznik mora na inšpektorjevo ali policistovo zahtevo omogočiti tehnični pregled vozila. Če na kraju postopka vozila ni mogoče tehnično pregledati (mobilna enota), mora na zahtevo inšpektorja ali policista odpeljati vozilo na tehnični pregled in pri njem sodelovati. (3) Če voznik na zahtevo iz prejšnjega odstavka noče odpeljati vozila na tehnični pregled, se na pregled odpelje na stroške voznika. Stroške tehničnega pregleda vozila plača voznik, razen če se dokaže, da je vozilo tehnično brezhibno, ko ti bremenijo inšpekcijski organ oziroma policijo. ... Potrebno je razlikovati med izrednim tehničnim pregledom in napotitvijo v tehnično službo za posamično odobritev. Spodaj je del člena o posamični odobritvi. In tukaj je zajet blokiran motor. ... (1) Postopek posamične odobritve predelanega vozila se izvede tudi za vozilo, katerega skladnost s predpisi je že bila ugotovljena, če je bila na njem pozneje narejena predelava (v nadaljnjem besedilu: predelano vozilo), ki ustreza vsaj enemu od naslednjih pogojev: 1. se nanaša na podatke, evidentirane v postopku registracije vozila; 2. vpliva ali bi lahko vplivala na homologirane dele vozila; 3. vpliva ali bi lahko vplivala na varnost vozila. ... Pips in SLVR 2
Borutt Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Js sem vceraj hotel izmerit glasnost izpuha na ninji,grem na amzs tam mi pa recejo da mi nemorejo zmerit ker nimajo prostora za merjenje in je prevec motecih dejavnikov iz okolja..Majstor je pa reku da prometnih policistov nemoti ce te merijo sredi crnega kala :closedeyes: Kako ce clovek znat zdej kolko je preglasen?se zapeljem k policajem :grrr Prav ti je povedal. Menda se še kdo spomni, kaj sem pred časom napisal o teh terenskih obcestnih meritvah glasnosti izpuha. Na cesti se tega ne more izvajati. Te meritve opravljajo policisti SENP, katerim je vseeno, če kakšno stvar opravijo po svoje. Saj niso edini. Tako je bilo tudi z meritvami varnostne razdalje z laserjem. Pač ni mogoče, ker "papir" tega ni omogočal. Glasnost izpuha. V kolikor je vgrajen tovarniški izpuh ali pa homologiran izpuh drugega proizvajalca, ne bo problema s prekomernim hrupom, ker je pač v skladu s homologacijo. Problem nastane z nehomologiranimi topovskimi cevmi in predelanimi homologiranimi izpuhi. To pa itak vsi veste. In tudi sami nosite posledice. Pips, KARMEN1, cikadina in 4 others 7
Borutt Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Sem sedaj ugotovil, med prebiranjem raznih členov, da nekako ne gredo zadeve v zvezi zasega predelanega mopeda ravno po črki zakona. Bom moral vse to še preveriti, saj je možnost, da so tukaj neka nezakonita ravnanja. Je nekaj napisano v zakonu, ampak se v praksi to po svoje interpretira in po domače dela. Prebral, preveril in ugotovil, da ne gre ravno po črki zakona. Pri zasegu kolesa s pomožnim motorjem ali mopeda zaradi predelave (večja moč in hitrost) se poslužujejo pooblastila o napotitvi v tehnično službo za posamično odobritev, v resnici pa opravijo izredni tehnični pregled (ali pa vsaj del tega). Narobe. Ampak bo verjetno to trajalo do trenutka, ko se bo nekdo pritožil in seveda tudi uspel s pritožbo.
Kremenčkovi Objavljeno Julij 25, 2015 Opozori Objavljeno Julij 25, 2015 Borut, enga takega rabimo tu, tak da glej ,da se ne naveličaš :yes: Kmet2, Pips, hribuc in 3 others 6
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se