Skoči na vsebino

Josip Broz - TITO

kekec III

Priporočene objave

Nasprotno, frend Yuri. Sem prav židane volje. Evo me:

Ko bi imel malce več časa, bi ti celo zaupal, zakaj. Tako pa samo TITO naše mladosti:

(da ne bo spet Allenka huda name  :) )

zdaj ste me uspeli potolažiti, Exelenca

sm se že ustrašu ...

:rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bla 31.12 na njegovem grobu v beogradu... :D sej kej dost se ne spomnem mela ze eno dozo pod ritko :D :afro1: :oops: :yea1: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.....mela ze eno dozo pod ritko :D :afro1:  :oops:  :yea1:  :yea2:

samo da ni bil BROZ-ko :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bla 31.12 na njegovem grobu v beogradu... :D sej kej dost se ne spomnem mela ze eno dozo pod ritko :D :afro1:  :oops:  :yea1:  :yea2:

piišuka - kaj pa, ko si v Ljubljani - ali po navadi to počneš na Žalah??

:blush:

Nekrofilejcypress

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

piišuka - kaj pa, ko si v Ljubljani - ali po navadi to počneš na Žalah??

:blush:

Nekrofilejcypress

hej je blo drgac mislen sorry pa je bil nov let pa smo se ga mal napil :slap: .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bla 31.12 na njegovem grobu v beogradu... :D sej kej dost se ne spomnem mela ze eno dozo pod ritko :D :afro1:  :oops:  :yea1:  :yea2:

Da le nisi imela kakšne doze v ritki.

Tejcy, povej še ti svoje (žurersko) mnenje o tej reči, ki jo tukaj premlevajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.)

Ta objava se nanaša na orošeno oko, ne na Titeja.

U mater, 10 dni. Če se še koledar prov pošlihta, dodaš še 5 vikendov po 2 dni, tore še 10 in ostane le 11 dni. Dobra dva tedna šihta v januarju. Peesda, men se tud uč rosi!

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In ti, vrli Komunist, prekaljeni orel, ki si strumno stal ob strani takratnih vodilnih svetovnih politikov, si mimogrede spregledal par malenkosti:

1. nikoli in nikjer nisem trdil, da vem več od zgoraj navedenih

2. spraševal sem se zgolj, kdo jim je napisal govore, ker...

3. ...mi verjetno ne boš oporekal, da je dokaj ustaljena praksa, da govore politikov (seveda za denar) pišejo besedno bolj spretni ljudje. Torej...

4. ...bi ti bil jako hvaležen, če bi mi navedel par primerov, ko so celo najbolj vprašljive politike njihovi kolegi spljuvali ob odprtem grobu...

5. ...in si posledično razčistiš, koliko je v teh ganljivih govorih iskrenosti (v katero sem, če boš še enkrat pozorno prebral moj predhodni post, podvomil)

6. in kot zadnje bi ti povsem dobronamerno svetoval, da v prihodnje, preden začneš v gnevu pravičnika kogarkoli obkladati z ljubkovalnimi izrazi a la "pišek", najprej pogoltneš apaurin ali dva in počakaš, da te prvi napad besnila mine. V izogib bedarijam.

Za razliko od vseh današnjih politkov, ki so bili, jaz nisem nisem bil na Titovem pogebu, pa tudi še ne na Titovem grobu. In za isto razliko, tudi nisem nikoli bil član Zveze komunistov.

1. nikoli in nikjer nisem trdil, da vem več od zgoraj navedenih

Seveda si. Kajti če so vsi ti svetovni državniki o njem napisali samo najlepše, in se celo udeležili njegovega pogreba, za razliko ob smrti Franja Tudžmana, ki se ga je udeležil samo Milan Kučan, ki je Titovo delo uničil, odkod potem tebi spoznanje, da tako pljuvaš po Titu?

2. spraševal sem se zgolj, kdo jim je napisal govore, ker...

3. ...mi verjetno ne boš oporekal, da je dokaj ustaljena praksa, da govore politikov (seveda za denar) pišejo besedno bolj spretni ljudje. Torej...

4. ...bi ti bil jako hvaležen, če bi mi navedel par primerov, ko so celo najbolj vprašljive politike njihovi kolegi spljuvali ob odprtem grobu...

5. ...in si posledično razčistiš, koliko je v teh ganljivih govorih iskrenosti (v katero sem, če boš še enkrat pozorno prebral moj predhodni post, podvomil)

TITO je pisal svoje govore sam, lastnoročno in jih lahko najdeš objavljene v zbranih delih. Je pa zato Stanetu Dolancu njegov govor popravljal kar trikrat.

Telegrame sožalja ob Titovi smrti so mogoče res napisali in poslali sodelavci teh državnikov. Ampak vsak politik si za sodelavce izbere takšne, ki imajo iste ali vsaj enake poglede kot politik sam. In ti sedaj, ker pač vse veš, namiguješ, da so pri vseh 120 telegramih sožalja ob Titovi smrti, državniki naročili svojim sodelavcem, naj o TITU iz same vljudnosti napišejo najlepše. Kajti ti, ki več veš od njih, dvomiš v njihovo iskrenost. In toliko da ne poveš, da je Sandro Pertini, italijanski predsednik točil krokodilove solze ob njegovem grobu. Si pa sila!

Res je, da ob grobu politiki nikogar ne opljuvajo, res pa je, da se mu ob grobu tudi ne gredo poklonit. Zgodi se mu kot Franju Tudžmanu, kjer sta se pogreba udeležila samo dva tuja državnika.

6. in kot zadnje bi ti povsem dobronamerno svetoval, da v prihodnje, preden začneš v gnevu pravičnika kogarkoli obkladati z ljubkovalnimi izrazi a la "pišek", najprej pogoltneš apaurin ali dva in počakaš, da te prvi napad besnila mine. V izogib bedarijam.

Ja, ja, deček se rodi v Titovi Jugoslaviji, kjer se je živelo kot v nebesih. Potem mu se pa prikaže sam sveti duh v obliki župnika, in deček doživi razsvetljenje, kako je TITO bil največji morilec, največji zločinec, nepredstavljiv diktator, ki je zatiral svoje lastno ljudstvo, pohotnež, ki je ljubil, ne boste verjeli, kar ženske! Ki se je lepo oblačil, namesto da bi hodil okrog razcapan kot klošar, ki so ga obiskovali vsi politiki sveta in znane osebnosti, samo zato, ker je bil samodržec, ki je gradil tovarne, da bi nasilno v njih zaposloval ljudi, namesto da bi jim dajal socialno podporo kot naša demokratična oblast na čelu z RKC danes. Itd.

Res te je razsvetlil sam sveti duh, Pišek!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko kdo omeni besedo TITO več ne vem kje naj začnem govoriti. Saj človek je ena sama zgodba o uspehu! Tito je bil največji borec in največji državnik! Ljudstvu je dal svobodo, delavcem pa tovarne, kmetom pa zemljo. Z samoupravljanjem se je Slovenija razvila iz kmečke države v sodobno industrijsko delavsko državo. Že samo dejstvo, da so takrat v Sloveniji zgradili 2500 podjetji je dovolj!

In tudi to je že dovolj, da omenim kako ga je imelo ljudstvo rad! Kjerkoli se je pojavil so mu mahali tisoči. Če bi se danes pojavil Janša v mestu bi bil odziv mimoidočih enak lanskemu snegu. Torej je bil Tito res velik človek, ki je zastopil nas delavce, nas preproste ljudje oz. navadne smrtnike!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...ga je imelo ljudstvo rad! Kjerkoli se je pojavil so mu mahali tisoči. Če bi se danes pojavil Janša v mestu bi bil odziv mimoidočih ...

to si pa res dobro povedal

danes predsedniku ne bi mahal nihče, tudi pod razno ne ....

:OK:

samo, bodimo odkriti - res do konca:

- men je blo pa včasih zoprno stati tam v vrsti in čakati na tiste avte

pa se nisem upal kar oditi domov

- pa zoprno mi je bilo stati na tistih proslavah - ureeee

- zoprno mi je bilo recitirati (bil sem dober recitator - so rekli) vedno iste pesmi Mateja Bora ..

pa si nisem upar reči: "ne, nočem, ys bi se rad igral kavboje in indijance, ne pa stal v vrsti z zastavico v roki" ...

ta "ljudska ljubezen" ni bila vedno popolnoma iskrena ... se mi zdi - zakaj že?

pa zakaj smo morali narediti špalir "po eden" ob cesti - zato, da nas je bilo videti več ... a ni to nekdo fural, to "ljubezen"

ampak, po drugi strani

ko je umrl - smo pa vsi vedeli, da je konec "zlatega obdobja Jugoslavije", vsi smo vedeli, da je minilo neko obdobje stabilnosti, ki se ne bo nikoli več vrnilo ... ker enostavno juga ni imela več niti enega človeka, kateremu bi narod tako zaupal kot njemu, na katerega besedo so fantje in dekleta hodili na prostovoljne delavske akcije in vihteli krampe pa lopate cel mesec, ne da bi vprašali po denarju ...

in

začel se je boj za oblast med kučani in miloševiči,

katerega je spretno izkoristila tujina, ki v EUju ni hotela imeti tako močne države, kot je bila juga in je malo podregala v Lj in malo v Bg, da se je hišica iz kart, v kateri so se grizli pohlepni nepomembni pritlikavi politiki - sesuuulaaaa

zdaj = kar =

... in nikoli ne bo več tako kot je nekoč bilo

jebatga

ys mislim, da je najbolje usmerit energijo v bodočnost in poizkusit iz nje potegnit čimveč lepega, saj, kakor je rekel slavni

Bond, James Bond: "You live only twice" (enkrat pod Titom, enkrat pa ne)

;)

Popravljeno . Popravil Jur
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko kdo omeni besedo TITO več ne vem kje naj začnem govoriti. Saj človek je ena sama zgodba o uspehu! Tito je bil največji borec in največji državnik! Ljudstvu je dal svobodo, delavcem pa tovarne, kmetom pa zemljo. Z samoupravljanjem se je Slovenija razvila iz kmečke države v sodobno industrijsko delavsko državo. Že samo dejstvo, da so takrat v Sloveniji zgradili 2500 podjetji je dovolj!

In tudi to je že dovolj, da omenim kako ga je imelo ljudstvo rad! Kjerkoli se je pojavil so mu mahali tisoči. Če bi se danes pojavil Janša v mestu bi bil odziv mimoidočih enak lanskemu snegu. Torej je bil Tito res velik človek, ki je zastopil nas delavce, nas preproste ljudje oz. navadne smrtnike!

:worship:

:lol: :lol: :lol: :lol:

se, seeeeeeeeeeeeee............. panem et circenses per populo :yea1:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ni konec smeha :grrr :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vaša ledena Visosti,

dovolite mi predrznost, da na Vas naslovim ponižno vprašanje:

ali ste pogledali na stol, predno ste svojo veličastnost posadili nanj .. da ni morda kdo od vaših ponižnih slug tam pozabil med čiščenjem vaše rezidence

katus

in ste sedaj zlovoljni, ne da bi se zavedali pravega vzroka?

:rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vaša ledena Visosti,

dovolite mi predrznost, da na Vas naslovim ponižno vprašanje..................

ma pusti ledenega, on še ni prebolel padca avstro-ogrske :devil: :lol:

še ima sliko od Sissy nad pisalno mizo :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma pusti ledenega, on še ni prebolel padca avstro-ogrske  :devil:  :lol:

še ima sliko od Sissy nad pisalno mizo  :grim

peesda Pervy - tako se nisem smejal cele praznike ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Komunist, zelo površno bereš. Verjetno celo namenoma, ker po vsem videzu nisi neumen. Nasprotno, imenitno zamegljuješ položaj in sogovorniku podtikaš izjave in stališča, ki so zrasla izključno na tvojem zelniku. Kot naprimer pljuvanje po Titu (?) Kot naprimer stališče, da Tito ni sam pisal svojih govorov (ne spomnim se, da bi kdaj omenjal njega kot avtorja/neavtorja?) Pa tale kolobocija:

Potem mu se pa prikaže sam sveti duh v obliki župnika, in deček doživi razsvetljenje, kako je TITO bil največji morilec, največji zločinec, nepredstavljiv diktator, ki je zatiral svoje lastno ljudstvo, pohotnež, ki je ljubil, ne boste verjeli, kar ženske! Ki se je lepo oblačil, namesto da bi hodil okrog razcapan kot klošar, ki so ga obiskovali vsi politiki sveta in znane osebnosti, samo zato, ker je bil samodržec, ki je gradil tovarne, da bi nasilno v njih zaposloval ljudi, namesto da bi jim dajal socialno podporo kot naša demokratična oblast na čelu z RKC danes.

Komunist, če ne bi bil (namerno?) površen, bi mogoče vedel, kakšno je moje stališče do RKC, do tega, kako se je pokojni Tito oblačil, koliko ljudi je umoril, če sploh koga, s kom in kolikokrat dnevno se je ljubil..., skratka, vedel bi, da je tale tvoja pisarija navaden zmazek. In sproduciral si ga samo zato, ker ti je šlo v tvoj vzvišeni nos, da sem podvomil v iskrenost izjav "vodilnih svetovnih politikov" ob Titovi smrti. Ki so zate neizpodbiten dokaz o njegovi veličini. Zame pa ne. Pazi: ne dajem ocen o Titu samem, sprašujem se samo o iskrenosti določenih izjav. Da ne boš spet konfuzen. Ker moje stališče o Titu je zelo enostavno: bil je človek. Kaj to pomeni, boš morda celo razvozlal, če se boš potrudil in premagal svojo alergijo. Na moje pisanje namreč. In če ti ne uspe (konec koncev si tudi ti zgolj človek), ti še vedno ostane izhod v sili: čarobni knofek, na katerem piše Ignoriraj člana.

In mimogrede: vedno znova me preseneča in zabava domišljava naivnost oseb, ki mislijo, da lahko iz zatohle anonimnosti svojega brloga solijo pamet vesoljnemu svetu. In po možnosti še kakim trem ali štirim vasem zraven. Vendar v praksi to največkrat ne gre. Niti na Motosvetu. Ker so se v preteklosti že pojavljali podobni fenomeni, ki so domnevali, da Oni nastavljajo ogledalo večini, čeprav je bilo obratno res. Ker so v trenutku, ko se je razkrila njihova identiteta, stisnili rep med noge in zaigrali na povsem drugačne strune. In na koncu mrknili. Tako to pač gre.

Pa še nagradno vprašanje: 3x smeš ugibati, ali bom jaz v tvojem primeru uporabil čarobni knofek. Ali pa se bom morda skušal od tebe kaj naučiti. Če nič drugega vsaj to, da ne bi ponavljal tvojih napak.

LP, tvoj vdani P.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Exelenca,

naj vas spomnim, da ni dobro za lepoto obraza in duše, če se človek navsezgodaj razhudi zaradi nepomembnega prebivalca Planeta Opic.

Moja malenkost

Vam predlaga, da v bodoče zjutraj oblečete trenirko in "trkomnaRožnik"... boste (sem iz srca prepričan) imeli veliko več od tega, kot da popuščate razburjenju zaradi politikov, katerih kadaver je že zgodovina in zaradi shizoidnih interpretatorjev te zgodovine ter Vaših prispevkov.

Poleg

tega sem prepričan, da "čikinfajt" ni Vaš nivo.

Verjemite,

da nihče z Motomarsa ne bo podvomil v Vas, tudi če se ne pustite povleči v takele .... kako naj to imenujem ... mah Vi boste že našli pravi izraz.

Na koncu

naj Vas prosim, da mi ne zamerite moje predrznosti v zvezi s tem pisanjem.

Vaš frend

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Yuri, takole se zmeniva: Kadar se bom nameraval iz tega ali onega vzroka razhuditi in čikenfajtati (kar sicer ni v moji naturi, kot verjetno veš), te bom o tem pravočasno obvestil. Obljubim.

Do tedaj pa in še en

da ne bom kompletno :topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oblačil se je v Muri

kot plavooki špicparkeljc Kjeuseusrau po imenu

dejstvo:

Mura = zakon za kvaliteto

to je vedel tudi Tito

Kenedy pa ne

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Yuri, takole se zmeniva: Kadar se bom nameraval iz tega ali onega vzroka razhuditi in čikenfajtati (kar sicer ni v moji naturi, kot verjetno veš), te bom o tem pravočasno obvestil. Obljubim.

Do tedaj pa in še en

da ne bom kompletno  :topic:

Dogovorjeno Exelenca -

ys se bom maximalno potrudil, da Vas odvrnem od takih mladostnih "skokovčezvodokjerjemost" in javno :fight2: in prikrito :krneki: deloval še naprej proti okrnitvi vašega ugleda O:-) na Motomarsu - ne glede na to ali se boste s tem povsem strinjali ali le delno.

:devil:

Povsem pa pristajam na to,

da se v bodoče izognem javnemu karanju vaše Exelence in bom to opravil raje v PMju.

:yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!