Skoči na vsebino

Josip Broz - TITO

Priporočene objave

Objavljeno
pred 1 minuto, Snečer pravi:

ampak bogu in hitlerju pa vseeno ne prisežeš... 

se ne čudim, da je take samo metek čakal

Če veš, da te čaka z ene (komunistične) strani gotova smrt, nimaš se pa s čim braniti, je jasno, da se za pomoč reševanja svojega življenja in življenja lastne družine  obrneš na tistega, ki je sovražnik tvojega sovražnika in ga zaprosiš za pomoč, da te zalaga z orožjem ,da se lahko braniš pred podivjano krvi željno komunistično hordo. 

Verjemi, tudi ti in še marsikdo bi tako reagiral, če bi vedel, da te čaka gotova smrt od tvojega nasprotnika, oz. sovražnika, ker nočeš sprejeti njegove bolestne ideologije. 

Objavljeno
pred 2 minutami, truckdriver pravi:

Če veš, da te čaka z ene (komunistične) strani gotova smrt, nimaš se pa s čim braniti, je jasno, da se za pomoč reševanja svojega življenja in življenja lastne družine  obrneš na tistega, ki je sovražnik tvojega sovražnika in ga zaprosiš za pomoč, da te zalaga z orožjem ,da se lahko braniš pred podivjano krvi željno komunistično hordo. 

Verjemi, tudi ti in še marsikdo bi tako reagiral, če bi vedel, da te čaka gotova smrt od tvojega nasprotnika, oz. sovražnika, ker nočeš sprejeti njegove bolestne ideologije. 

lažje postat komunist in v partizane... 

Objavljeno
16 minutes ago, truckdriver said:

Enako bi moralo biti pri nas kaznivo poveličevanje komunizma. Nastanek vaških straž in kasneje domobranske vojske je pa samo posledica krvoločnosti komunističnih morilcev, ki so po vaseh ropali, požigali, morili svoje politične nasprotnike za katere je partija domnevala, da ne bi sprejeli komunizma. Posledično so se ljudje po vaseh temu nasilju uprli na način, da so ustanovili vaške straže, da so zaščitili lastne družine pred podivjano komunistično hordo.  Potem pa je nasilje komunističnih nasilnežev in morilcev prenehalo, ker so se zbali takrat krepostnih vaških fantov. Če takih nasilnih dejanj takrat komunisti ne bi počeli, tudi vaških straž in domobrancev ne bi bilo. Ustvarili so jih komunisti s svojim divjaškim početjem.

Tebi pa res ni nič jasno. So te dobro oprali.

Objavljeno (popravljeno)
pred 11 minutami, thumper pravi:

:Pčisti zametek kapitalista ..

zame verniki niso normalni ljudje.. če je kdo zmanipulirani so oni..

dovolj bem o domobrancih .. dovolj je le en podatek - prisega okupatorju- uradni podatki..izdajalci ..

kaj so med vojno delali partizanom okupatorji in njihovi kolaboracionisti ni za človeka s slabim želodcem.. 

ne ti men fant..si samo 2 leti starejši po tvojih navedbah..razen če si hodil v krščansko malo šolo pa šel eno leto kasneje v javno šolo.. in srednjo šolo...pa potem mogoče na fakulteto..pa vse zastonj ane..

konflikt bratomorne vojne ? tisti , ki poveličuje nacizem ali njegove pristaše NI MOJ BRAT!!!!!

torej je samo sovražnik .. s temi pa nimam ne problemov ne moralnih zadržkov.. nisem imel (1991), nimam in ne bom imel..

no ti in tebi podobni se pa meni ne smilite.. predvsem zaradi vsesplošno jasne in z vseh strani priznane zgodovine.. 

eno stvar imaš prav..kdor v sedanjih časih poveličuje kolaborante nacističnega okupatorja si ne zasluži metka .. vse drugo samo metka ne .. prehumano..

Mislim, da mora vsakemu pametnemu človeku iti na bruhanje, ko bere nekatere partijske relativizacije. Kajti če pogledamo, kako je dejansko potekala druga svetovna vojna na naših tleh, je vsakemu tepčku jasno, da ni bilo najprej povojnih pobojev, ampak so se zgodili šele po vojni.
Toda prav tako ni bilo nobenih domobrancev in še prej vaških straž brez vzroka, temveč je bil vzrok revolucionarni teror, ki ga je partija zganjala nad svojimi rojaki - namesto nad okupatorji! V slabem letu (od jeseni 1941 do poletja 1942) in na relativno majhnem prostoru (okolica Ljubljane in dolenjske) je partija pobila več kot tisoč ljudi. Vaške straže so preprosti kmečki ljudje organizirali zgolj zaradi obrambe pred nočnimi roparji, požigalci in morilci, ne pa iz neke izdajalske objestnosti. Marsikateri ljudje, ki so to doživeli, še živijo, zapisana so tudi pričevanja. Sosledje dogodkov je popolnoma jasno in zgovorno. Ne nazadnje o tem dogajanju priča sama partijska korespondenca: "izdaja", ki to ni bila, je bila namerno izzvana in načrtno izvedena z nasiljem, da je partija med okupacijo lahko našla "razlog" za pobijanje vseh tistih poštenih slovenskih ljudi, ki bi ji bili ovira pri nameravanem prevzemu oblasti.
Torej ni šlo za prav nobeno dejansko izdajo, še manj veleizdajo. Če je bila kakšna veleizdaja, je bila na partijski strani, ker je ta izkoristila boj za narodovo osvoboditev izpod okupatorja za svoje zločinske račune, za odstranitev svojih potencialnih nasprotnikov, demokratov in zavednih Slovencev, objektivno je torej sovražniku še pomagala pri uničevanju naroda, ne pa se z njim borila. To je bila pogubna politika, ki je usodno zaznamovala ves medvojni in povojni čas vse do danes.
In res gre človeku na bruhanje, če še danes namesto stvarnih, na dejstvih temelječih komentarjev, beremo ene in iste izvlečke iz medvojne in povojne partijske propagande ob navajanju izmišljenih razlogov, zakaj je bilo potrebno v času najhujše stiske, v času okupacije še pobijati lastne ljudi. Ob dejstvu, da smo partijski režim, njegovo perfidnost in lažnivost spoznali do obisti, se še najdejo, ki se javno zgražajo nad protikomunizmom - naj bi komunizem za vsa zla in za narod škodljiva dejanja še slavili ali kaj? Še ni bilo zadosti žrtev komunizma pri nas in po vsem svetu? Protikomunizem je bil glede na medvojno in povojno obnašanje "komunistične zalege" na naših tleh še kako utemeljen!

Popravljeno . Popravil truckdriver
Objavljeno
pred 3 minutami, ftp pravi:

Vidim, da doživljaš šok, ko prebiraš dejstva, katera so ti partijci zamolčali in te manipulirali. 

Objavljeno
pred 1 minuto, ftp pravi:

Pa saj tako hiti promovirat Noro24, da sam sebe prehiteva, pa tudi copy paste mu gre dobro od rok in ugani kje to kopira ;). Mogoče je pa celo J.Ž., ki je v nekaj postih prej pisal "svoje" mnenje iz leta 2018 :D, ki je bilo že zdavnaj dokazano lažno.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 9 minutami, Snečer pravi:

lažje postat komunist in v partizane... 

Upogljivost hrbtenice ni v mojem značaju. 

pred 1 minuto, mojamiska pravi:

Pa saj tako hiti promovirat Noro24, da sam sebe prehiteva, pa tudi copy paste mu gre dobro od rok in ugani kje to kopira ;). Mogoče je pa celo J.Ž., ki je v nekaj postih prej pisal "svoje" mnenje iz leta 2018 :D, ki je bilo že zdavnaj dokazano lažno.

To so posti, ki sem jih pred časom pisal na MMC in jih shranil. Na Novi24 ne komentiram, ker je že tako dovolj istomišljenikov in ni zabavno trobit z vsemi v isti rog. 

Objavljeno
pred 1 minuto, truckdriver pravi:

Upogljivost hrbtenice ni v mojem značaju. 

seveda ne, saj si že tako upognjen, da se lahko prelomiš... :P ...ampak žal v napačno stran, pa ne pravim, da moraš biti komunist, daleč od tega.....

Objavljeno
pred 1 minuto, mojamiska pravi:

seveda ne, saj si že tako upognjen, da se lahko prelomiš... :P ...ampak žal v napačno stran, pa ne pravim, da moraš biti komunist, daleč od tega.....

Seveda sem zate upognjen, ker prebiraš nekaj, kar so ti tvoji idoli zamolčali in ti tvezili vse mogoče o takratnem dogajanju, samo resnice ne. 

Objavljeno
9 minutes ago, truckdriver said:

Vidim, da doživljaš šok, ko prebiraš dejstva, katera so ti partijci zamolčali in te manipulirali. 

Doživljam šok ko ugotavljam, da še obstajajao taki kot ti.

Objavljeno
18 minutes ago, truckdriver said:

Mislim, da mora vsakemu pametnemu človeku iti na bruhanje, ko bere nekatere partijske relativizacije. Kajti če pogledamo, kako je dejansko potekala druga svetovna vojna na naših tleh, je vsakemu tepčku jasno, da ni bilo najprej povojnih pobojev, ampak so se zgodili šele po vojni.
Toda prav tako ni bilo nobenih domobrancev in še prej vaških straž brez vzroka, temveč je bil vzrok revolucionarni teror, ki ga je partija zganjala nad svojimi rojaki - namesto nad okupatorji! V slabem letu (od jeseni 1941 do poletja 1942) in na relativno majhnem prostoru (okolica Ljubljane in dolenjske) je partija pobila več kot tisoč ljudi. Vaške straže so preprosti kmečki ljudje organizirali zgolj zaradi obrambe pred nočnimi roparji, požigalci in morilci, ne pa iz neke izdajalske objestnosti. Marsikateri ljudje, ki so to doživeli, še živijo, zapisana so tudi pričevanja. Sosledje dogodkov je popolnoma jasno in zgovorno. Ne nazadnje o tem dogajanju priča sama partijska korespondenca: "izdaja", ki to ni bila, je bila namerno izzvana in načrtno izvedena z nasiljem, da je partija med okupacijo lahko našla "razlog" za pobijanje vseh tistih poštenih slovenskih ljudi, ki bi ji bili ovira pri nameravanem prevzemu oblasti.
Torej ni šlo za prav nobeno dejansko izdajo, še manj veleizdajo. Če je bila kakšna veleizdaja, je bila na partijski strani, ker je ta izkoristila boj za narodovo osvoboditev izpod okupatorja za svoje zločinske račune, za odstranitev svojih potencialnih nasprotnikov, demokratov in zavednih Slovencev, objektivno je torej sovražniku še pomagala pri uničevanju naroda, ne pa se z njim borila. To je bila pogubna politika, ki je usodno zaznamovala ves medvojni in povojni čas vse do danes.
In res gre človeku na bruhanje, če še danes namesto stvarnih, na dejstvih temelječih komentarjev, beremo ene in iste izvlečke iz medvojne in povojne partijske propagande ob navajanju izmišljenih razlogov, zakaj je bilo potrebno v času najhujše stiske, v času okupacije še pobijati lastne ljudi. Ob dejstvu, da smo partijski režim, njegovo perfidnost in lažnivost spoznali do obisti, se še najdejo, ki se javno zgražajo nad protikomunizmom - naj bi komunizem za vsa zla in za narod škodljiva dejanja še slavili ali kaj? Še ni bilo zadosti žrtev komunizma pri nas in po vsem svetu? Protikomunizem je bil glede na medvojno in povojno obnašanje "komunistične zalege" na naših tleh še kako utemeljen!

Čigav je to twit ???

Objavljeno
pred 3 minutami, ftp pravi:

Doživljam šok ko ugotavljam, da še obstajajao taki kot ti.

Jasno, ko zmanjka protiargumentov, se je potrebo spustiti na osebni nivo. Sem tega vajen s strani, ki ji ti pripadaš. 

Objavljeno
pred 1 minuto, truckdriver pravi:

Seveda sem zate upognjen, ker prebiraš nekaj, kar so ti tvoji idoli zamolčali in ti tvezili vse mogoče o takratnem dogajanju, samo resnice ne. 

Veš kaj dragi moj zdaj greš pa malo predaleč, no saj si to delal tudi do sedaj, vendar zdaj si mi prišel malo preblizu. MOJim staršem in starim staršem verjamem in ti mi tega ne boš oporekal in celo poskušal s temi idejami, da so mi lagali, JASNO. Saj se pogovarjamo, ni problema in tudi nimam nič proti vernikom. Vse pa se ustavi, ko me hoče nekdo prepričati z "resnico", ki to ni. Sprejemam drugačnost, ampak kar pa ti počneš je pa že preveč fanatično...

Objavljeno
Pravkar, truckdriver pravi:

Jasno, ko zmanjka protiargumentov, se je potrebo spustiti na osebni nivo. Sem tega vajen s strani, ki ji ti pripadaš. 

ni razlik med poloma, rezultat zmagovalca bi bil vedno enak

likvidacija

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Čigav je to twit ???

Me ne presenečaš s svojimi odzivi. Presenetil bi me, če bi z protiargumenti poskušal sesuti moje trditve. 

Objavljeno
1 minute ago, truckdriver said:

Saj tvojih zapisov (laži) sploh ni potrebno komentirat.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 minutami, truckdriver pravi:

Na Novi24 ne komentiram, ker je že tako dovolj istomišljenikov in ni zabavno trobit z vsemi v isti rog. 

...kar nadaljuj tu, je kar zabavno...:OK:

• Haha 2
Objavljeno
Pravkar, Snečer pravi:

ni razlik med poloma, rezultat zmagovalca bi bil vedno enak

likvidacija

Tega ne vemo in ne bomo nikoli izvedeli. To so čiste špekulacije. 

Objavljeno
1 minute ago, truckdriver said:

Me ne presenečaš s svojimi odzivi. Presenetil bi me, če bi z protiargumenti poskušal sesuti moje trditve. 

Protiargumente so ti že napisali, samo ali ne zanš brat, ali pa ne razumeš.

Objavljeno
Pravkar, vandrovec pravi:

...kar nadaljuj tu, je kar zabavno...:OK:

No vidiš, vsaj enemu sem popestril dan.?

Protiargumente so ti že napisali, samo ali ne zanš brat, ali pa ne razumeš.

Do sedaj jih še nisem zasledil. So le ponavljanje partijskih laži in manipulacij. 

• Haha 2
Objavljeno
2 minutes ago, truckdriver said:

Ah ne  . . . 

zgodovinsko je dokazano, da zmagovalec vojne porazence pelje na tortico 

Objavljeno
pred 32 minutami, truckdriver pravi:

Enako bi moralo biti pri nas kaznivo poveličevanje komunizma. Nastanek vaških straž in kasneje domobranske vojske je pa samo posledica krvoločnosti komunističnih morilcev, ki so po vaseh ropali, požigali, morili svoje politične nasprotnike za katere je partija domnevala, da ne bi sprejeli komunizma. Posledično so se ljudje po vaseh temu nasilju uprli na način, da so ustanovili vaške straže, da so zaščitili lastne družine pred podivjano komunistično hordo.  Potem pa je nasilje komunističnih nasilnežev in morilcev prenehalo, ker so se zbali takrat krepostnih vaških fantov. Če takih nasilnih dejanj takrat komunisti ne bi počeli, tudi vaških straž in domobrancev ne bi bilo. Ustvarili so jih komunisti s svojim divjaškim početjem.

Tisto prvo se je dogajalo obojestransko. Kdo je dejansko prvi začel, je zgodba o kuri in jajcu.

Krepostne vaške fante je pa nekdo organiziral. Sami se niso. Tisti je v slovenski narodni noši  z iztegnjeno desno roko kazal, do kje ploščice in od kod naprej malanje. Pa podpiral ga je stric v rdečem krilu. Zato jo je dr. Lambert Erlih " fasal" upravičeno, skladno z mednarodnim vojaškim pravom o legitimnih ciljih.

Pogumni vaški fantje so se seveda nastanili v take objekte, kjer je bil sponzor v orožju in urjenju vedno na dosegu roke. Za vsak slučaj, če bi ta rdeči sprožili kakšno bojno aktivnost. Pa je niso,  ker so do kapitulacije Dučejevih neustrašnih bojevnikov, redko kdaj premogli več kot 7 nabojev v futroli.

Objavljeno
2 minutes ago, truckdriver said:

Do sedaj jih še nisem zasledil. So le ponavljanje partijskih laži in manipulacij.

Za tebe pa je edino merodajno Twitanje in župnik. Bravo.

Objavljeno
pred 2 minutami, truckdriver pravi:

6.4.1941 samo v bg 2200 mrtvih

taborišča za jude, cigane, slovane

ja, nočemo vedet

Objavljeno

Bodi za danes dovolj z moje strani. Se beremo jutri, če bo kaj zanimivega. 

Lep pozdrav vsem in lahko noč! Upam, da ni kakih zamer zaradi podajanja različnih stališč. 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!