soncy Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 jz sem se pa učila latinščino, mrtev jezik :grim pa mi velikokrat pride prav :OK: torej tudi učenje srbohrvaščine ni nikomur škodilo :grrr znanja ni nikoli preveč :angry: aja, pri temi o Titu smo :slap: smo jokal k je umrl, tud jz, ni me sram priznat :grrr vem, da za nobenim politikom ne bom več :grrr ker enostavno nihče ni vreden solza :angry:
zverac Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 aja, pri temi o Titu smo :slap: smo jokal k je umrl, tud jz, ni me sram priznat :grrr vem, da za nobenim politikom ne bom več :grrr ker enostavno nihče ni vreden solza :angry: :worship: :worship: :worship: Maš res :grim :yea1:
Broj Jedan Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 vem, da za nobenim politikom ne bom več :grrr ker enostavno nihče ni vreden solza .. :angry: .. tako kot jih je biw On :yes:
Damian Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 V Jugoslaviji (tja do 80-tih let), individualni uvoz ni bil možen. Uvažale so lahko le osebe s pravico do uvoza: zdomci, pomorščaki, tujci ki so se za stalno naselili... Do odvzema je prihajalo, ker je obstajala klavzula o prepovedi odtujitve (torej, če je nekdo uvozil zate si ti to lahko uporabljal šele po izteku te klavzule). Dvojno obdavčenje je saj v primeru carine obstajalo (plačal si davek na carino in takse). lp Franc Dvojno obdavčevanje je še sedaj, saj so mi pri uvozu nekaterih drobnarij iz USA nabili najprej carino (na kpl.vrednost s poštnino vred), na vse skupaj pa DDV. LPD
Broj Jedan Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 Dvojno obdavčevanje je še sedaj, saj so mi pri uvozu nekaterih drobnarij iz USA nabili najprej carino (na kpl.vrednost s poštnino vred), na vse skupaj pa DDV. LPD To jim lahko oporekaš v pritožbi, saj se DDV računa le na osnovno ceno tako za nemški kot ameriški avto (recimo) - carina se pa obračunava posebej od osnovne cene za neevropske proizvode - tako so prijatelju boračunali objektiv za foto iz Azije preko E Bay-a. Takoj kreni na DURS, jih napezdi in naj popravijo napako. :angry:
pohajač Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 smo jokal k je umrl, tud jz, ni me sram priznat :grrr tud jaz...sicer pa sej sva generacija
Damian Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 To jim lahko oporekaš v pritožbi, saj se DDV računa le na osnovno ceno tako za nemški kot ameriški avto (recimo) - carina se pa obračunava posebej od osnovne cene za neevropske proizvode - tako so prijatelju boračunali objektiv za foto iz Azije preko E Bay-a. Takoj kreni na DURS, jih napezdi in naj popravijo napako. :angry: Sem prepozen.Je že nekaj mesecev.Bom za naprej vedel. LPD
Buzdovan Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 sorry :topic: Yesss to je tisti blok v nekaterih glavah, da je za učenje prepozno. Ys sem se nemški jezik začew učiti pri 37ih (takrat kot sem naredil izpit za motor) .. ja, no .. in danes pa tudi prevajam D/SLO :blush: Že leto in pol pa na vse mogoče načine študiram fotografijo, fotoaparate, razne fotoprograme .. Zato: če rabiš nemški jezik - takoj v tečaj .. ne verjemi budalam, ki trdijo, da z leti upada sposobnost učenja .. TO SPLOH NI RES!! Čim več se učiš, hitreje gre - ne glede na leta. :yes: Saj sem se ze naucil nemscine in italijanscine za silo (ceprav jih nisem imel v soli). Ni dovolj za prevajanje, za potovanja z motorjem pa popolnoma zadostuje.
Broj Jedan Objavljeno December 13, 2006 Opozori Objavljeno December 13, 2006 Sem prepozen.Je že nekaj mesecev.Bom za naprej vedel. LPD Nič nisi prepozen - TAKE DURS NAPAKE NIMAJO ZASTARALNEGA ROKA - saj jih lahko tožiš za namerno goljufijo, kar jim mirno povej. Verjemi, Damjan, da je tako - kar bo potrdil vsak odvetnik. :yes: Saj sem se ze naucil nemscine in italijanscine za silo .. bravo - čestitam :OK:
METAL4EVER Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 Saj sem se ze naucil nemscine in italijanscine za silo (ceprav jih nisem imel v soli). Ni dovolj za prevajanje, za potovanja z motorjem pa popolnoma zadostuje. Jaz pa znam nekej v vseh svetovnih jezikih. Jest in pit. :kva2:
GorazdH Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 (popravljeno) Še ena partizanska, polna upanja, malo za dušo...(mater smo meli dobre partizanske slovenci) Tam nekje med svobodnimi polji, kjer iz zemlje vije mlada rast, njemu, ki vodnik nam je najbolji smo zložili pesem to na čast Tito, naša svetla bojna slava, Tito, naša dika in nazor. Koder vodi tvoja nas zastava, za teboj pojoč gremo naprej! Naša misel širi svetla krila, mlada moč nam v prsih živo vre, razorana zemlja obrodila, bo na jesen kruha nam za vse. Tito.... :yea1: (upam, da sem jo prav zapisal...tako po spominu :grim ) Popravljeno December 14, 2006. Popravil GorazdH
gattolina Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 (popravljeno) Dvojno obdavčevanje je še sedaj, saj so mi pri uvozu nekaterih drobnarij iz USA nabili najprej carino (na kpl.vrednost s poštnino vred), na vse skupaj pa DDV. LPD Ja, prav ti si trdil, da ga prej ni bilo - dvojnega obdavčenja. Res. Poglej poste za nazaj. Pa saj to ti človek razlaga. ja zakaj pa nisi emigriral ??!! Ne jaz. Ti. Vas moti samostojna Slovenija. Ne nas. Zato bi moral emigrirati ti. Gattolina, daj dokaze že končno na plan - ne samo baba čula baba rekla, al pa "en moj prijatelj je pa povedal, da". Saj ni težko, a? Pismo, nakladaš isto, kot vsi ostali, ampak ne - ti govoriš sveto resnico... ja seveda, ja. Dejstvo je - dokazov o zadevah imamo mi, ki tu debatiramo, zelo malo. Tudi okoliščine za kak prigodek so zelo različne, prav tako pa posamezniki zamolčijo kakšno manjšo ali večjo resničko. Skratka - vsak ima po malem prav, najverjetneje. Hočeš ime in priimek? Hočeš kartoteko iz KPD-ja? Hočeš podatke kateri firmi je dal delati čistilne gobice in kdo je bil kupec zanje? Kaj hočeš? Pridi, te bom uredil - boš dobil nove uhe od Tine Turner :P Brumči...., ne provuciraj, ker bi te lahko kdo narobe razumel. Danes pa srbohrvaščino izpodriva angleščina,če hočeš službo je v določenih firmah to že pogoj. Pa me ne narobe razumet ampak,če smo že za zaščito materinega jezika posnemajmo Francijo,ki je uporabo tujk prepovedala.(omejila). Lep je, da imaš visoko mnenje tudi ob bivši državi. Nenazadnje, kdor pljuva po svoji okolici, pljuva v bistvu po sebi. Da pa bomo George Bush-a poslušali v srbohrvaščini? Tega pa si nisem mislil. No, šalo na stran. A, da bi srbohrvaščina izpodrivala angleški jezik, je pa malo prehuda. Se ti ne zdi? Jebi ga, si se pač stegnil tako daleč kot ti je dopuščala denarnica. Jaz sem takrat in še precej let po '77 kadil Mallboro. Kupoval pa si ga v bližnji trafiki. Jaz recimo bi rekel "srečno" tudi tistim, ki ne upoštevajo prometnih perdpisov niti v osnovi. ti si bojda eden takih ;) Nastavi si kdaj ogledalo lastnih demagogij. :P Poglej, Brumči. Jaz sem motorist že od malega. In dokler mi bosta zdravje in denarnica služila, bo tako. Če se z motorjem vozim, potem se vozim tako, da je meni in njemu, beri motorju, prav. Ti pač voziš skuter ali morda kakšno malo večjo čebelo, s kateri je pravzaprav težko biti hitrejši od omejitev. Z motorji, ki dosežejo več kot 250 km/h pa je to šala mala. Da ne bo nesporazuma. Ja, vozim se hitreje od omejitev in to bistveno hitreje. Edino, kar upoštevam, je naselje. To pa res. Za vse ostalo se ne sekiram. Ko me bo moralni črv preveč naglodal, bom motor prodal. Po omejitvah pa se ne bom vozil nikoli. Razumeš zdaj? N I K O L I - za slepe. Popravljeno December 14, 2006. Popravil gattolina
Nagaya Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 pardon, :blink: kakša je povezava med vedostojnostjo sogovornika v tematiki "Tito" in zvrstjo motocikla, ki ga vozi sogovornik? + se mi zdi da je poudarjanje, da ima gatolina velik, hiter in močan motor, da je sprobal celo goro luksuznih modelov motociklov, da vozi hitreje od omejitev tam kjer se mu zdi in da letno klamfa ogromno kilometrov, doseglo svoj namen tam kjer ga lahko - kakršen koli naj bi že bil pač ta Namen. Zato je kakršno koli nadaljnje poudarjanje, da vozi gatlina velik, hiter in močan motor, letono naredil ogromno kilometrov in ima ogromno motociklističnih izkušenj odveč.
Rude Boy Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 Ne jaz. Ti. Vas moti samostojna Slovenija. Ne nas. Zato bi moral emigrirati ti. ne manipuliraj in si ne izmišljuj kdo je za samostojnost in kdo ne ! jamral si o nekih neužitnih jogurtih pa za en kurc varaždinskih leviskah, pa fantomskih 57 itd. ja kdo pa te je držal za roko tukaj če ti nič odgovrjalo ? derište eno ! pojdi domov mami ajvar v špajzo zlagat, pa tiho bodi in trpi ! :evilgrin:
METAL4EVER Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 Od Vardara pa do Trglava, veliko se sranje odigrava. :kva2: To je Bora Đorđević napovedal na tisti prepovedani zadevi malo pred našo osamosvojitvijo,pa hudič četniški še prav je imel.Pa še zaprt je bil zaradi tega. Dajmo še kako o Titeju in tistih zanimivih časih. :yea1:
xr800 Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 Kadili smo: Marlboro, Winston, Lord, Milde Sorte, Astor, HB.....(ko smo imeli denar, bile so licenčne, dobil si jih v vsaki trafiki),ko ga nismo imeli: F57, ljubljansko Moravo, sarajevsko Drino, Zeto, Ronhill (pač domači šit),sadje:(se ga je dalo dobit vseh vrst, bilo pa je v AUT cenejše),čokolade so bile: Kraš, Kandit, Gorenjka, Takovo, bilo je nekaj makedonskih čokolad (ne vem imen), bil je Eurocrem, bile so šećerne tablice, bil je Super (s krispijem, lešnikom in kartamelo), smučke: poleg Elana si občasno dobil tudi kaki Head (ker ga je takrat licenčno delal Elan), vezi so bile Marker, Tyrolia (made by Titan Kamnik), Look al pa Salomon(nič ni danes bistveno drugače), pancarji so bili Alpina al pa San Marco (je Križaj smučal na njih), oblečeni smo bili v Toper, M-club Mozirje, Beograd sport, Yasso. A ja pa skijal sem tudi v Avstriji vsako leto, kopačke za fusbal sem imel takrat Copa Mundial al pa World cup iz Turnišča (pa tudi v samostojni Sloveniji, dokler sem še špilal v ligi) jih je kupil klub (tovarna iz domačega kraja je bila pa glavni sponzor) in to vsaki model po en par, teniske smo imeli Adidas (pa trenerke tudi, oni iz Bronxa bi še danes rekli da smo bili strašno cool). Pili smo Coca colo, Schweppes, Africano tonic, Zlatorog, Union, Skol, Tuborg..... Če si hotel kaj več od naštetega, se je dalo vse dobit v Lipnici al pa Trstu (vsaj mene ni noben zajebaval na meji). Kafe smo švercali (matr smo bili mi iz obmejnega pasa frajerji) Je pa res, da je današnja ponudba bistveno večja, kar pa mi je tudi všeč. Skratka meni ni bilo slabo niti v Jugi in niti sedaj mi ne gre slabo......Je pa bilo takrat fajn, ker sem bil smrkavc (matr smo babe preganjali in to tako da je šel faks v PM, pa smo morali kasneje vse nadomestiti). A ja pa na koncu gimnazije sem vozil Vespo PX 200 e.......(pa se palil nad Katanami, boldorkami, Z-ji ipd.). Toliko z moje strani, kar se tiče ponudbe........ :yea1:
janih Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 eni ste pa res orenk zašli iz teme, TITO je živel samo do leta 1980, potem pa je šlo samo še naslabše, zato ne mešat TITA in kaj se je dogajalo po njegovi smrti janih
xr800 Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 eni ste pa res orenk zašli iz teme, TITO je živel samo do leta 1980, potem pa je šlo samo še naslabše, zato ne mešat TITA in kaj se je dogajalo po njegovi smrti janih .....in boš rekel, da se vsega naštetega zgoraj ni dalo dobit preden je Tito umrl? :whistle: :yea1:
kekec III Objavljeno December 14, 2006 Avtor Opozori Objavljeno December 14, 2006 Kadili smo: Marlboro, Winston, Lord, Milde Sorte, Astor, HB.....(ko smo imeli denar, bile so licenčne, dobil si jih v vsaki trafiki),ko ga nismo imeli: F57, ljubljansko Moravo, sarajevsko Drino, Zeto, Ronhill (pač domači šit),sadje:(se ga je dalo dobit vseh vrst, bilo pa je v AUT cenejše),čokolade so bile: Kraš, Kandit, Gorenjka, Takovo, bilo je nekaj makedonskih čokolad (ne vem imen), bil je Eurocrem, bile so šećerne tablice, bil je Super (s krispijem, lešnikom in kartamelo), smučke: poleg Elana si občasno dobil tudi kaki Head (ker ga je takrat licenčno delal Elan), vezi so bile Marker, Tyrolia (made by Titan Kamnik), Look al pa Salomon(nič ni danes bistveno drugače), pancarji so bili Alpina al pa San Marco (je Križaj smučal na njih), oblečeni smo bili v Toper, M-club Mozirje, Beograd sport, Yasso. A ja pa skijal sem tudi v Avstriji vsako leto, kopačke za fusbal sem imel takrat Copa Mundial al pa World cup iz Turnišča (pa tudi v samostojni Sloveniji, dokler sem še špilal v ligi) jih je kupil klub (tovarna iz domačega kraja je bila pa glavni sponzor) in to vsaki model po en par, teniske smo imeli Adidas (pa trenerke tudi, oni iz Bronxa bi še danes rekli da smo bili strašno cool). Pili smo Coca colo, Schweppes, Africano tonic, Zlatorog, Union, Skol, Tuborg..... Če si hotel kaj več od naštetega, se je dalo vse dobit v Lipnici al pa Trstu (vsaj mene ni noben zajebaval na meji). Kafe smo švercali (matr smo bili mi iz obmejnega pasa frajerji) Je pa res, da je današnja ponudba bistveno večja, kar pa mi je tudi všeč. Skratka meni ni bilo slabo niti v Jugi in niti sedaj mi ne gre slabo......Je pa bilo takrat fajn, ker sem bil smrkavc (matr smo babe preganjali in to tako da je šel faks v PM, pa smo morali kasneje vse nadomestiti). A ja pa na koncu gimnazije sem vozil Vespo PX 200 e.......(pa se palil nad Katanami, boldorkami, Z-ji ipd.). Toliko z moje strani, kar se tiče ponudbe........ :yea1: ..pa kondomi-Ris no Risk... :D
Pravokotar Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 ..pa kondomi-Ris no Risk... :D ... pa encijan, pijača moje mladosti :fredy:
xr800 Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 ..pa kondomi-Ris no Risk... :D V zlati al pa srebrni pakungi.....
janih Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 .....in boš rekel, da se vsega naštetega zgoraj ni dalo dobit preden je Tito umrl? :whistle: :yea1: xr800, napačno si me razumel, jaz se popolnoma strinjam s teboj, zgleda da sva istočasno oddala poste, pa tvojega nisem prej videl, moj post je namenjen tistim mladcem, ki nam nočejo in nočejo verjet, kar jim mi tukaj pišemo, mi ki smo to doživeli, ne pa da smo napumpani ne vem od koga janih
xr800 Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 xr800, napačno si me razumel, jaz se popolnoma strinjam s teboj, zgleda da sva istočasno oddala poste, pa tvojega nisem prej videl, moj post je namenjen tistim mladcem, ki nam nočejo in nočejo verjet, kar jim mi tukaj pišemo, mi ki smo to doživeli, ne pa da smo napumpani ne vem od koga janih Ni blema genaracijo...... :OK: ... pa encijan, pijača moje mladosti :fredy: Nope, sn bol preferiral Tavžentrožo (cintauer) al pa Boonenkamp grenčico...........Pa tudi kak vinjak (Zvečevo) ni bil slab.....hik :naughty: :lol1:
2384nsdf83 Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 (popravljeno) Brumči...., ne provuciraj, ker bi te lahko kdo narobe razumel. ... Poglej, Brumči. Jaz sem motorist že od malega. In dokler mi bosta zdravje in denarnica služila, bo tako. Če se z motorjem vozim, potem se vozim tako, da je meni in njemu, beri motorju, prav. Ti pač voziš skuter ali morda kakšno malo večjo čebelo, s kateri je pravzaprav težko biti hitrejši od omejitev. Z motorji, ki dosežejo več kot 250 km/h pa je to šala mala. Da ne bo nesporazuma. Ja, vozim se hitreje od omejitev in to bistveno hitreje. Edino, kar upoštevam, je naselje. To pa res. Za vse ostalo se ne sekiram. Ko me bo moralni črv preveč naglodal, bom motor prodal. Po omejitvah pa se ne bom vozil nikoli. Razumeš zdaj? N I K O L I - za slepe. Gatolinćek, mamin sinćek - naslavljaj me z imenom, kot je zapisano, spredaj lahko dodaš poljubno predpono iz nabora Mr., Prof., Dr. Mot. ali sorodnih. A zdaj pa niti provucirati ne smem? O, joj, kam je zašel ta svet... Moram ti pa priznati - prepričal si me, slepca; ti si MOTORIST, vsi drugi so zgolj blede sence na asfaltu, ki ga orjejo pneusi tvoje zehzeherike. Tudi jaz se ne sekiram zaradi takih, kot si ti. Tako, kot se ne sekiram zaradi cigotov... Ste pa oboji zoprni in neprilagojeni, potrebni kakšne lekcije ali dveh. Popravljeno December 14, 2006. Popravil brum brum
Pravokotar Objavljeno December 14, 2006 Opozori Objavljeno December 14, 2006 ...Nope, sn bol preferiral Tavžentrožo (cintauer) al pa Boonenkamp grenčico...........Pa tudi kak vinjak (Zvečevo) ni bil slab.....hik :naughty: :lol1: Verjamem, ampaq vprašanje preferenc ni bilo vedno v prvem planu. Glavno, da je prbilo :blush: Kdor zdravje ljubi, ne pije veliko. Če pa pije, pije Hermeliko - nekako v tem stilu je šla ta reklama (o, šit... :krneki: )
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se