Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Da priznam, zakaj se meni Rugelj v glavnem upira.

Zaradi nečloveških metod zdravljenja (zlomiti človekovo psiho), karakterja,....

Nekaj let nazaj je pripomogel mojemu bivšemu profesorju na SEŠ, Vegova 4, Lj. g. Ercku na oni svet. Zaradi alkoholizma se je prijeten, nikomur žalega hoteč človek znašel pri njemu. Breme, ki mu ga je Dr. naložil je bilo prehudo zanj in si je sodil sam.

Objavljeno

Da priznam, zakaj se meni Rugelj v glavnem upira.

Zaradi nečloveških metod zdravljenja (zlomiti človekovo psiho), karakterja,....

Nekaj let nazaj je pripomogel mojemu bivšemu profesorju na SEŠ, Vegova 4, Lj. g. Ercku na oni svet. Zaradi alkoholizma se je prijeten, nikomur žalega hoteč človek znašel pri njemu. Breme, ki mu ga je Dr. naložil je bilo prehudo zanj in si je sodil sam.

kdo je pa profesorja Ercka tja "poslal"? Shit - eno je, če pacienti gredo tja prostovoljno, drugo pa je, če jih kdo tja odpelje?

Glede lomljenja psihe - podobno je pri nogah in rokah ... če ti zlom narobe zaraste, ti morajo ponovno zlomit...

Je pa res, da bi se jaz osebno distanciral, če se le da, od poklicnega kontakta z Rugljem - razen, če bi bil on moj 'pacient' ;)

Objavljeno

a si ti tud dohtar :hmm:

Ne. SymRu je Rugljev delodajalec.

Objavljeno

Ne. SymRu je Rugljev delodajalec.

Mogočih je več razlag zgornjega stavka, a tista, ki se meni ponuja, me spravlja v :lol1:

Objavljeno

Še neko zanimivost bom priobčil in sicer iz Rugljeve bukve Dramatična pot. Prav neprijetno me je presenetilo njegovo razumevanje družbene ideologije. Komunizem kot tak je pobesnelo napadel, o kapitalizmu se nič ne izreče, mu je pa precej naklonjen, še posebej kultu dela. He he he. Zdaj pride cukerček. V enem poglavju obračuna z poglavitnimi ideologi komunizma, npr. Marxom, zraven vturi Lenina, Stalina, potem Tita in Kardelja, morda še koga. Za Marxa recimo trdi, da je bil patološka osebnost, saj se je zapijal in greh vseh grehov, celo življenje ni (pošteno) delal (v službi). Ni imel delovne dobe. Rugelj navaja, da so zaradi tega v lakoti crkvali Marxovi otroci, to pa je višek viškov. Marxov argument, da ne bo v službi, ker bi s tem implicitno podpiral kapitalistični sistem, Ruglja ni ganil. Seveda modro zamolči Engelsa, saj bi mu ta podrl pravilo "patologije komunistov", očitno pač zato, ker je bil uspešen, premožen, nealkoholik, v družino zapečaten, a hkrati...greh grehov, naklonjen komunizmu.

Kardelju recimo očita "učiteljsko" izobrazbo, češ da tako skromna čitaba ni primerna za tako vplivnega ideologa. Ej Rugelj, Rugelj. V isti sapi pa hvali Nietzscheja kot največjega genija 19. stoletja, četudi ta ni bil nikdar poročen, službam se je izogibal, vrh vsega pa celo življenje taval po gorah Švice in Italje, ter se tam omikal v osamo vršacov. A Rugelj pač ne reče, da je bil Nietzsche vsaj asocialen. Ne, kje pa, saj je gojil kult nadčloveka (kar kot kaže tudi Rugelj prakticira), vrh vsega pa se je posmehoval množici in ideologiji komunizma (no ja, posmehoval se je vsaki ideologiji, verjetno bi se tudi Rugljevi).

Objavljeno
Za vse, ki mislijo, zakaj takšne kvasim...kratka apologija mene samega. Zadnje dni gre vse narobe in odvečni pritisk sproščam na raznorazne načine...malo tudi tukaj...

A še kar traja? .)

Objavljeno

A še kar traja? .)

Ne,zdaj nabiram (kao) konstruktivne poste :)

Objavljeno

... pa se je zima šele začela ... :doze: :doze:

Objavljeno

... pa se je zima šele začela ... :doze: :doze:

Saj ravno zato.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

intervju v Mladini ! :P :OK:

Objavljeno

težki jebač :D

Objavljeno

Še neko zanimivost bom priobčil in sicer iz Rugljeve bukve Dramatična pot. Prav neprijetno me je presenetilo njegovo razumevanje družbene ideologije. Komunizem kot tak je pobesnelo napadel, o kapitalizmu se nič ne izreče, mu je pa precej naklonjen, še posebej kultu dela. He he he. Zdaj pride cukerček. V enem poglavju obračuna z poglavitnimi ideologi komunizma, npr. Marxom, zraven vturi Lenina, Stalina, potem Tita in Kardelja, morda še koga. Za Marxa recimo trdi, da je bil patološka osebnost, saj se je zapijal in greh vseh grehov, celo življenje ni (pošteno) delal (v službi). Ni imel delovne dobe. Rugelj navaja, da so zaradi tega v lakoti crkvali Marxovi otroci, to pa je višek viškov. Marxov argument, da ne bo v službi, ker bi s tem implicitno podpiral kapitalistični sistem, Ruglja ni ganil. Seveda modro zamolči Engelsa, saj bi mu ta podrl pravilo "patologije komunistov", očitno pač zato, ker je bil uspešen, premožen, nealkoholik, v družino zapečaten, a hkrati...greh grehov, naklonjen komunizmu.

Kardelju recimo očita "učiteljsko" izobrazbo, češ da tako skromna čitaba ni primerna za tako vplivnega ideologa. Ej Rugelj, Rugelj. V isti sapi pa hvali Nietzscheja kot največjega genija 19. stoletja, četudi ta ni bil nikdar poročen, službam se je izogibal, vrh vsega pa celo življenje taval po gorah Švice in Italje, ter se tam omikal v osamo vršacov. A Rugelj pač ne reče, da je bil Nietzsche vsaj asocialen. Ne, kje pa, saj je gojil kult nadčloveka (kar kot kaže tudi Rugelj prakticira), vrh vsega pa se je posmehoval množici in ideologiji komunizma (no ja, posmehoval se je vsaki ideologiji, verjetno bi se tudi Rugljevi).

Zanimivo.

Kako Rugljevo posmehovanje, provokacije z namenom samopromocije efektirajo tudi pri neciljni populaciji.

:worship: Nietsche :worship:

Objavljeno

Pa še za tiste, ki ne vedo, kaj zamujajo - vzorček.

Piše: mojster Aleksič.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

o kleru in še čem ... .)

Ste bili kdaj v življenju verni?

Evropo in Ameriko jemlje vrag, ker jo že 2000 let komandirajo prisilni katoliški celibaterji, ki so vsi - karakterno, po naravi stvari - sprideni. Pa kakšen je to dec, ki mora skrivati svojo spolnost?! To so sami drkadžije! To ni človek, to je le kandidatek za malega človečka. V času NOB sem študiral svoje sovaščane, ki so postali belogardisti: cerkvi vdani zarukanci! Nobenega ni bilo med njimi odličnjaka!

Dočim partizani ...

Pa nismo bili pod vplivom cerkve in smo bili bolj bistri, pridni in izobraženi. Pametnejši. Samo brezmejen zarukanec je lahko postal belogardist. Pa komu je sploh lahko prišlo na pamet pomagati Nemcu in Italijanu! Ustreliti ga moraš, hudiča, ne pa da mu pomagaš!

Če sva prej skušala skicirati profil politika, poskusiva še s cerkveno vrhuško. Kako ste recimo doživljali prejšnjega nadškofa Rodeta?

Ja, kot enega takega pravega cerkvenega avtokrata! V Jani so naju celo namalali skupaj, na eni strani jaz molim, na drugi stoji on v komandantski pozi. Pojma nimam, zakaj so to napravili. On je bolj komandantski kot jaz, čeprav ni tako poklican, da vodi, kot sem poklican jaz. Drugače je pa na videz dostojen možak.

Kaj pa recimo zdajšnji Uran?

Ja, to je pa bolj en takšen dobrohoten župniček. Ne bo zarezal brazde v slovensko kulturo. Pa debel je.

In to je avtomatična diskvalifikacija?

Ja, seveda: rad je! Nesposoben, da bi se obvladal. S svojo pojavnostjo razodeva svoje bistvo. Prima vista!

Nasploh tako v pisanju kot v govorjenju delujete izrazito antiklerikalno ...

Pa kako naj bo neki drkadžija vendar voditelj in vzgojitelj! Vsak ve, da drkajo ali da so pedofili, posiljevalci! To je grozno!

Pa se družite tudi z duhovniki?

Tudi. Z njimi imam profesionalne stike. Konec koncev so mi s svojo pomočjo omogočili, da sem takrat gladovno stavkal.

Pa jim kdaj poveste, da so drkadžije?

To pa ne! Zakaj bi izgubljal prijatelje?

To pomeni, da so lahko drkadžije tudi v redu ljudje?

Seveda so lahko. Ne morejo pa biti generalni usmerjevalci človeštva.

Objavljeno

staremu se je totalno spipalo :slap:

kaj lahko moderator tisto "je car" zbrise? :P

• 4 mesecev pozneje...
Objavljeno

On o odnosou do nogometa in športnikov v reviji Obrazi:

"Nikoli nisem spremljal vrhunskih športnikov. Zame so to ljudje, ki so, na osnovi svojih osebnostnih značilnosti in sposobnosti, zmanipulirani za vrhunsko dleovanje na področju omamljanja nezrelih ljudi s športnimi "dogodivščinami". So važiči, ki so v središču pozornosti, zanimivi pa so le za tiste ljudi, ki potrebujejo neko omamo, beg iz vsakdana. Ampak ne pozabimo, da je v ozadju vedno manipulativni kapital, ko zviti ljudje izrabljajo nespametnost in neumnost "širokih ljudskih množic", ki si zaradi svoje osebnostne nezrelosti dovolijo dodatno poneumljanje. "

On o sebi in nogometu:

"Sam recimo nimam nobenega interesa, pa tudi ne časa, da bi gledal davaindvajset premaknjenih ljudi, ki so obsedeni z 'žogobrcom', da si na ta način pri praznoglavcih pridobijo nek ugled in - denar."

Objavljeno

Res nisem prebral cele teme pa vendarle je menda tale naš kerlc Rugelj enkrat reku, da smo motorist ''horda motoriziranih pijancev...''

Sklepam, da je Rugelj biu oziroma je od daleč videl kakšen motozbor :whistle:

Objavljeno

:? po moje je Rugelj najbol potreben zdravljenja. :?

Objavljeno

Še malo pa gre po gobe!

Po jurčke?

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

V eni stvari se 100% strinjam z njim.

Če nebi bilo Cerkve bi nam bilo vsem lepše.

Jst si ne morem zamišljat kok mora bit človek glup, zabit, najiven al prfuknjen da zaupa otroka modelu, k ne sme fukat in ni bohve kolk cajt vidu pičke (če jo je sploh kdaj). Pol pa ni čudn da pograb prvo stvar k mu pride pod roke, pa nej bo to ovca, mrtva babica al pa :angry2: mulc pr verouku.

Polek tega da če si peder v eni vasi, kjer vsak ve za vsacga in se ti fotr odpove če zve za tvoja nagnjena, kaj je najlažje? it za župnika. Če pač opravlja svojo službo in se zabava z prjatli, ki jih je spoznal v času študija v Ljubljani OK.

Kaj pa če jih nima?

Kaj pa če grejo?

Kaj pa če so mu všeč osnovnošolski fantki, ki imajo tesno ritko?

Polek tega je pr nas lih zarad RKC tok zategnjeno vzdušje. Skozi stoletja se je v družbo vkoreninila zavest da vse kr je ql je napačno.

Če fukaš (nečistuješ) grešiš

Če hodiš po gostilnah grešiš

Sam če garaš k prfuknjen in Cirku hodš pa v škrapco daješ je ql, ni zaston postala najbogatejša organizacija na svetu!

Najbol zamalo pa se mi zdi, kako širijo svoj teritorij in vstanavljajo nove podružnice in hkrati to prikazujejo kot neko kao dobro delo. Jebe se njim za črnčke (tudi dobesedno), k bi jim blo bl ql če bi tkli nagi naokrok in se gonili. Pol pa še od stari mam dnar pobirajo da bodo "pomagali".

Da ne govorimo o tem da ne plačujejo davkov- to me najbol razpizdi -

prideš na Petrol dobiš račun

greš na pivo dobiš račun

kupiš kruh in mleko dobiš račun

greš h psihjatru dobiš račun

SAM K GREŠ V CIRKU NE DOBIŠ RAČUNA

TKO DA JST VEM ZA KOGA NE BOM VOLU NA NASLEDNJIH VOLITVAH!!!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!